
זו הגירסה המלוחה. אפשר כמובן להתאימה לגירסה מתוקה אם רוצים.
המצרכים:
5 מצות
1 - 2 כוסות מים
מלח - 1/2 כפית
פלפל שחור - לפי כמה חריף רוצים
המפתח להצלחה בגירסה הכי בסיסית הזו נעוץ בשבירה/גריסה נאותה של המצות קודם להרטבתן. צריך להגיע לרמה של אבקה או למזער לרמה של פירורים קטנטנים של מצות. זה דורש עבודת ידיים רבה, לעיתים תוך כאב כששפיצים של המצות השבורות נתקעות ביד - אבל אין ברירה.
אחרי זה מתחילים למזוג מים על המצות ומערבבים היטב בידיים. צריך להגיע למרקם יחסית נוזלי/רך של העיסה לאחר שחיכינו כ 5 דקות לפחות עד שהמים יספגו במצות. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים וחוזרים על התהליך: לישה - המתנה - בדיקת מרקם.
בסופו של דבר צריך להגיע למצב שהעיסה אמנם רכה מאוד אבל בידיים רטובות ניתן ליצור כדורים גדולים מגודל של כדור פינג פונג - ואח"כ לשטח אותם ביד לקציצות אליפטיות שמנמנות.
את הקציצות מניחים במחבת על אש בינונית-גבוהה עם שכבת שמן רותח בגובה 1/3 ס"מ וממתינים עד שניתן להזיז את הקציצות במחבת בלי מאמץ. אז גם בודקים את מידת ההשחמה בתחתית הקציצות. כשהמצב תקין - הופכים את הקציצות לצד שני. כשגם בצד השני שחום מוציאים לנייר סופג. הקציצות יוצאות קראנציות במעטפת ולחות בפנים באופן שניתן לחתוך אותן באמצע ולשים כל מה שרוצים כמו בסנדביץ' קטן.
יוצא פגז אמיתי.
חג שמח לכולם.
