תזכורת לקראת הפסח: מצה בריי טבעוני הכי פשוט שיש

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך
זו פוליטיקה לשמה

כי תמצאי כשר לפסח לאוכלי קטניות על מבחר מוצרי מדף
חרדל הוא לא קטנית! ממש לא הוא שייך למשפחת המצליבים כמו הליפתית הכרוב הצנון ועוד
 
מעולה! זה מה שאני אכין לעצמי

לארוחת בוקר בחוה"מ! אין על מצה-בריי (גם אני מהצד של הפיקנטי)
חג שמח לכולם
 

RSPA

New member
אחלה! ו-
שאלה לגבי המצות בלזניה שלך.

האם את מרטיבה אותן במים בעת הרכבת הלזניה או שהנוזלים מהרוטב שאת מכינה מספיקים כדי לרככן?
 
ובענייני תזכורות - ממרח סטייל טחינה ללא קטניות

בשנה שעברה הכנתי "טחינה" מממרח שקדים כשל"פ - צריך יותר לימון ויותר מלח מאשר בטחינה רגילה - וזה מעולה שבמעולים
 

RSPA

New member
ואם פסח, אז הכנתי לחם כשל"פ מכוסמת.

פעם ראשונה שאני עושה נסיון כזה ויצא לא רע בכלל.
הלחם הזה מכיל 1/2 ק"ג כוסמת ירוקה שהושרתה ללילה ונטחנה לעיסה דביקה יחד עם כוס מים וכפית מלח. לעיסה הוספתי גם זרעי חמניה קלופים.

ממה שקראתי הכוסמת מאוד בריאה ויש בה חלבון מלא ממש עם כל חומצות האמינו. יש בה גם חומרים שמגמישים כלי דם, מורידים לחץ דם, עוזרים להורדת סוכר ועוד ועוד. נוסף על כך, הוא כמובן נטול גלוטן למי שזה חשוב לו. אם הכל נכון, אז אולי כדאי לאמץ את זה גם לשאר ימות השנה.

ושוב, חג שמח.
 
דע לך

שמכוסמת קל מאד לגדל שאור
ולאפות לחם שאור אמיתי
עשיתי
קח לך מהעיסה הדביקה בלי מלח ובלי תוספות ותן לזה לעמוד בחוץ
או לחילופין מה שאני עשיתי היה לטחון את הכוסמת הירוקה בבלנדר הביתי לקמח וממנו הכנתי שאור,עם מים וטיפונת סוכר, לוקח כמה שעות והתסיסה מתחילה
מדהים
ואחר כך שמרתי במקרר והאכלתי את השאור מן הקמח שטחנתי עם מים פושרים, פעם ביומיים בערך
אפיתי לחם מהשאור ומעוד קמח כוסמת ירוקה שטחנתי בעצמי
 

RSPA

New member
איך מלח משפיע על השאור? למה להימנע ממנו?

כי בדיוק אני מכין מחמצת מהעיסה שהכנתי היום אבל בפנים יש כבר מלח וגם גרעיני חמניה - ויש כבר תסיסה.
אז מה לא בסדר?
 
בעיקרון

שמרים לא אוהבים שומן ומלח
אבל אם זה מצליח אז לך על זה
בעיקרון ההמלצה היא לא להוסיף להם מלח או שומן בעת שמגדלים את השאור
 

RSPA

New member
בעיקרון זה נכון. אבל...

ישנם שמרים שדווקא מלח עושה להם את זה (רציני לגמרי). זה משהו שאני זוכר שקראתי פעם. בכלל, עושה רושם שעולם השמרים הוא עולם מרתק ומפתיע.
(איפה גידי שמר...?)
 
מצויין

ראשת טוב לדעת
שנית אני יודעת שמשומה לשאור יש נטיה לרגישות יתר
לכן משתדלת לעקוב אחרי מגדלים מנוסים
אבל אם אתה אומר שבכוסמת זה עובד עם מלח אז מעולה
כשאני גידלתי שאור כוסמת הוא גדל פרא על בסיס קמח כוסמת כפי שתארתי,בלי כלום , כל פעם הוספתי רק קמח ומים וזה גדל כמו משוגע והמחמצת החזיקה שבועות. האמת נדהמתי אז כי אני זוכרת שלגדל שאור מקמח אחר זה יותר מסובך וזה פשוט גדל בלי שום ענינים
 

RSPA

New member
תשמעי, אני לא יודע אם זה בגלל המלח, אבל היתה תסיסה אדירה.

כשכתבתי את הפוסט הקודם זה היה ממש בראשיתו. אולם עם בוקר גיליתי שהכל עלה ותפח עם מלאןתלאפים בועות עד כדי גלישה אל מחוץ לקערה. היה לזה גם כבר ריח לא נעים. הכנסתי לתנור ואפיתי למרות הצחנה ולהפתעתי יצא לחם מעולה נטול ריחות לחלוטין. עכשיו הזמן של מבחן הבטן....


אגב, זה המתכון שבו נעזרתי >> [URL]http://consciouscatering.ca/nama-bread/[/URL]
 

Dr T noki

New member
אז מה היה לנו בליל הסדר?


האוכל הטבעוני שהכנתי (וגם אחרים שאינם צמחונים או טבעונים הצטרפו)-

ממרח טבעוני ״כמו כבד״ - בסוף שמתי בצל מטוגן, עדשים מבושלות, קצת טופו מפורר, אגוזי מלך וקצת גרעיני חמניות, הכל במעבד מזון. אנשים לא האמינו לי שזה לא כבד... וגם כמובן הרבה יותר בריא.

סלט קינואה, שלל אגוזים קצוצים, עדשים, חמוציות מיובשות

סלט גרגירי חומוס וכוסברה

לזניה מצות בווריאציה חופשית על הלזניה של תמר (תודה!
) - הכנתי רוטב עגבניות שאני מכינה בד׳״כ לפסטה , החלק הירוק הורכב מתרד, בצל שיני שום וקישואים בתנור, אבל שכחתי לקצוץ קודם...
מעבד המזון התמודד עם הכל. פיזרתי גם חתיכות בטטה אפויה. יצא טעים מאד.

קישואים עגולים ממולאים במלית של אורז בסמטי, בצל מטוגן, קוביות פלפל אדום, קוביות חצילים, תוכן הקישואים קצוץ ומוקפץ, בושל כשעתיים ברוטב עגבניות אדום (זה של הלזניה). יצא מעולה, גם האיש הלא צמחוני ליקק את האצבעות וביקש עוד.

ניוקי בזיליקום ברוטב בצל אדום ולבן, פטריות, קוביות בטטה, מעט מנגולד, מוקפצים עם יין לבן, ואח״כ מעט שאריות רוטב העגבניות שנשאר עם שמנת צמחית. עם פירורי ערמונים קצוצים.

סלט פירורי כרובית עם רוקט ושקדים מוקפצים ברוטב ויניגרט.

לביבות עדשים.

והיו עוד דברים שלא אני הכנתי-

סלט כרוב, אפונה ועוד כל מיני (אמא שלי הכינה)

שלל פטריות מוקפצות עם סלרי (אמא של גיסי הכינה)

סלט גזר (אחותו של גיסי הכינה)

אורז לבן

תפוחי אדמה ובטטות בתנור

מרק ירקות

כרובית עם פירורי קמח מצה בתנור

לקינוח גלידת תות, ממתק שוקולד קוקוס (לא אני הכנתי), סלט פירות מעולה שאבא שלי מכין תמיד.

בקיצור יצאנו מפוצצים באוכל טעים ודווקא בריא

ולמרות שהסדר לא הוגדר צמחוני או טבעוני, חלק נכבד מאד מהאוכל היה כזה, ובסופו בקשו ממני מתכונים כדי להכין בבית את מה שאהבו.
 
מה היה אצלנו בסדר?

מרק ירקות סמיך שאחי הכין

קניידלעך טבעוניים שאנחנו הכנו

סלטים שאנחנו הכנו במטבח של אחי-
סלט כרוב בשני צבעים עם אגוזים וקוביות פרי ורסק שורש סלרי
סלט שורשים צבעוני עם גרעיני דלעת וגבעולי סלרי
סלט עגבניות עם ירוקים
סלט חסה עם פלחי אגסים ואבוקדו

חרוסת מתפוחים אגוזים וקינמון שאחי הכין

ביצים קשות מביצים שהטילו התרנגולות שהצלנו מהמתה ממש לפני שבוע כדי שמי שאוכל לפחות לא יעודד את התעשיה

ממרח טופו בסגנון כבד קצוץ שאני הכנתי

פרוסות טופו כפרי בריא שישב במרינדה ונאפה עד השחמה

חצאי תפוחי אדמה בשמן זית ומלח

אורז צהוב עם אפונה

חזרת נושכנית שהתלוותה יפה לממרח הטופו

קציצות מעלי תרד שבבי סויה וקישואים שאני טיגנתי ולצידן מטבל מיונז טבעוני תוצרת בית עם פלפלת חריפה ומעט חומץ

סלק שאחי אפה ואנחנו פרסנו ותיבלנו

פרוסות דלעת שאפיתי בשמן זית ומלח ועליהן הנחנו בצל מטוגן

אמא שלי הביאה גפילטע אבל הם נשארו במקרר...

לקינוח בתי הכינה קרם לימון על בסיס קשיו שהונח על פרורי עגיות נטולות גלוטן שאפינו, משארית העוגיות והרבה שוקולד ומעט שמנת אלפרו הכינה הבת השניה כדורי שוקולד נהדרים
ופודינג תפוזים ממיץ תפוזים סחוט מבושל עם סוכר ועמילן



 
מצה בריי היה שוס מהמם אצלנו!

אפילו אחותי, שחשבה שהיא לא אוהבת מצה בריי (מכירה רק את הגרסה הלא-טבעונית) התלהבה וביקשב שידור חוזר.
הוספתי כף גדשה של שקדיה לתערובת. בפעם הבא אוסיף גם הרבה עשבי תיבול, סטייל עיג׳ה
 

p e b b l e

New member
איך את מכינה?

אני הכנתי, ואכלו, אבל לא נרשמה התלהבות גדולה במיוחד.
 
למעלה