תחרות בפורום: מכינים מתכונים לפסח וזוכים בפרסים

רוני1955

Active member
לא.

קראתי בעיון את הדרישות. לא כתוב בשום מקום שצריך להיות כשר לפסח, לכן לא חייבים מים כשרים לפסח. אבל. רצוי מים דיאט.
 

oritta17

New member
שימו לב: התחרות אינה לאורחים ,אלא לגולשים רשומים בלבד.

 

oritta17

New member
עוגת מוס נהדרת על בסיס קוקוס :

עוגת מוס לפסח נהדרת וקלה להכנה:
&nbsp
לחמם מראש את התנור ל-180 מעלות.
להכין תבנית משומנת לעוגה.
&nbsp
החומרים לעוגת –מוס
&nbsp
5 חלבוני- ביצים.(רק החלבונים.)
1/2 כוס סוכר ו כוס קוקוס טחון.
&nbsp
מצרכים למוס ולציפוי :
2 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
&nbsp
אופן הכנה:
&nbsp
מכינים את בסיס הקוקוס לעוגת המוס:
1.מקציפים במיקסר 5 חלבונים במהירות בינונית- גבוהה
ומוסיפים את חצי כוס הסוכר בהדרגה ולערבל עד לקבלת קצף יציב.
מקפלים פנימה לתוך קצף את הקוקוס הטחון,(מערבבים בכף בזהירות, שלא לשבור את הקצף.)
ויוצקים לתבנית משומנת,ומישרים לשכבה אחידה במרית. .
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
לאחר 20 דקות המאפה מוזהב ומוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים.
2. מכינים את מוס השוקולד:
מחממים בסיר קטן על הגז מיכל שמנת- מתוקה ,וברגע הרתיחה מכבים את האש,
מכניסים תוך השמנת החמה 200 גרם קוביות שוקולד –מריר,
מערבבים היטב לקרם חלק ואחיד.
יוצקים את הקרם מעל בסיס הקוקוס האפוי שבתבנית, מיישרים במרית לשכבה אחידה,
ומכניסים לשעה למקפיא.
לאחר שעה, מקציפים מיכל שמנת-עם כף אחת סוכר,לקצף יציב,ומורחים על העוגה הקפואה,
ומחזירים אותה לפריזר.
לאחר שעה מוציאים את העוגה מההקפאה, ומעבירים להפשרה במקרר.
אפשר לקשט מעל העוגה באגוזי-מלך חצויים,או בשוקולד מגורר,או בחצאי - תותים.
עוגת- מוס טעימה מאוד שתמיד מתחסלת במהירות.
&nbsp
 

oritta17

New member
נכון, אתה צודק! אבל בכלל לא מתכוונת להשתתף בתחרות ,אלא רק

לשתף את במתכונים שהכי מבוקשים אצלינו בחג,
כדי שעוד אנשים יכינו אותם וייהנו .
 

oritta17

New member
ועוד עוגה טעימה ועסיסית לפסח, להכנה בקלי -קלות:

עוגה בחושה לפסח,מהירת-הכנה שתמיד מצליחה,וממש נהדרת:
המצרכים הדרושים:
כוס אחת קקאו
כוס אחת קמח -מצות טחון דק.
שקית אבקת -אפיה
2 כוסות סוכר (לא פחות מזה,כי העוגה עם קקאו ותצא מרה,אפשר גם תחליף סוכר)
&nbsp
כוס קוקוס
1/2 כוס שמן קנולה
2 ביצים
לערבב הכול בקערה עד לקבלת תערובת דלילה.
&nbsp
להוסיף לקערה עם התערובת הדלילה : 2 כוסות מים , ולערבב היטב -
לקבלת תערובת במרקם דלילה שחשובה לעסיסיות של העוגה.
&nbsp
לצקת את התערובת לתבנית מס' - 24 (תבנית מלבנית, או עגולה ומשומנת, )
להשאיר את התבנית עם התערובת על השיש ל- 20 דקות,
ורק לאחר מכן לאפות בתנור כ-40 דקות בחום בינוני. (175-180מעלות)
&nbsp
בסיום האפייה להוציא מהתנור ולצקת את הציפוי הבא,על העוגה החמה:
להכנת הציפוי: לחמם בסיר קטן 1/2 מיכל שמנת מתוקה-רק עד לרגע הרתיחה,
לכבות את האש ולהוסיף לשמנת החמה 100 גרם שוקולד מריר,
ולערבב היטב כחצי דקה, עד לקבלת מרקם אחיד של ציפוי.
לאחר ציפוי העוגה בקרם,מכניסים אותה לפחות לשעתיים למקרר.
כמה פשוט להכנה - וכל כך טעים!
 
תחרות בפורום: מכינים מתכונים לפסח וזוכים בפרסים


פסח בפתח, אנחנו מבשלים, מכינים, אורחים או מתארחים. מנסים מתכונים שווים, שילובים חדשים, והופכים את החג לטעים ביותר


הכנתם מאכל מיוחד לפסח
שתפו אותנו במתכון ותזכו בפרס שווה, למה אתם מחכים


אז מה עליכם לעשות


מעכשיו ועד 4.4 בשעה 16:00, שלחו לנו בשרשור זה בלבד מתכון שלכם לפסח + תמונה של המאכל שהכנתם, ותזכו בפרסים שווים מאתנו אתר תפוז.

שני הגולשים עם המתכון והמאכל המיוחדים והחגיגיים ביותר ייבחרו על ידי הנהלת הפורומים ויזכו ב:
מקום ראשון בשובר "גרופון" למסעדה על סך 250 ₪ לבחירת הגולש ולמימוש באזור מגוריו.
מקום שני בשובר "גרופון" למסעדה על סך 150 ₪ לבחירת הגולש ולמימוש באזור מגוריו.

תגובות וחשיפות למתכונים יילקחו בחשבון בבחירת הזוכים!
אהבתם מתכון של אחד הגולשים, הגיבו להודעת המתכון ב-

רוצים שהמתכון שלכם יזכה
שתפו אותו כמה שיותר על מנת שיקבל תגובות חיוביות


הכרזה על הזוכים תתבצע בהודעה חדשה על גבי הפורום ובמסרים פרטיים לשני הגולשים הזוכים.

שימו

אם העליתם כבר מתכון לפסח משלכם באחד מהפורומים השונים או בבלוג
העלו מחדש בהודעה בשרשור הזה על מנת שתיקחו חלק בתחרות.

מי יכול להשתתף

התחרות אינה פתוחה לאורחים אלא לגולשים הרשומים באתר.

אנא עיינו בתקנון התחרות לכלליה המלאים:
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7430713[/URL]

שיהיה בהצלחה

חג פסח שמח לכולם ואביב נעים


המשך גלישה נעימה


 

רוני1955

Active member
מתכון לפעילות עם ילדים בחופש

פיתות
1 ק"ג קמח. אפשר קמח לבן או חצי חצי עם קמח מלא.
1.5 כפית מלח
2 כפיות סוכר
1.5 כף שמרים יבשים
3 כפות שמן
3 כוסות מים פושרים (600 סמ"ק)
אופן ההכנה
שמים הכל מלבד המלח בקערת המיקסר, ומפעילים על מהירות נמוכה. את המלח מוסיפים קצת אחרי תחילת הערבוב. מערבבים כ 8 דקות. מוציאים לקערה מקומחת, לשים עוד קצת עם הידיים, ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח. מוציאים את האויר מהבצק, ומחלקים ל 16 חלקים (מחלקים ל 2, כל חלק ל 2, ושוב כל חלק ל 2, ושוב ל 2). כל חלק מגלגלים לכדור, וכל כדור מרדדים לעיגול בקוטר של כ 15 ס"מ ועובי של 4 מ"מ (אני מרדד עם מערוך עם טבעות מרווח לשמירת עובי) מניחים שוב להתפחה של כ 15 דקות. אופים כל פיתה בסיר פיתות כ 55 שניות (הזמן הוא בערך. לראות לפי צבע הפיתה אם לשנות כמה שניות לפה או לשם) , ומוציאים. מכסים במגבת לכמה דקות. את הסיר שמים על הלהבה הקטנה של הגז, וקובעים את עוצמתה לפי צבע הפיתה למטה. אין צורך להפוך את הפיתה בזמן האפייה.
אני בשלב הזה שם אותן בשקית של סופרמרקט לא סגורה לגמרי, לשמירה על הלחות שלהן. כשהן מתקררות מחליפים לשקית יבשה.





 

z o e 2 7

New member
עוגת פבלובה מלכותית וקלה להכנה


בכל חג פסח הפיד שלי בפייסבוק נמלא בעוגות פבלובה יפהפיות שתענוג להסתכל עליהן, ועוד יותר תענוג לטעום מהן. זה לא מפתיע מכיוון שפבלובה היא עוגה נהדרת שאין בה טיפה קמח ולכן היא מתאימה לפסח לחלוטין, כמו גם לכל אירוע חגיגי אחר.

מכיוון שהיא גם כל כך יפה היא משמשת לחלוטין "כעוגת רושם" כשמתארחים או מארחים ורוצים להרשים בני משפחה וחברים, רק אל תגלו להם שזו אחת העוגות הקלות ביותר להכנה שאני מכירה :)

מרכיבים:
לבסיס המרנג:
4 חלבונים בטמפרטורת החדר
כוס סוכר או אבקת סוכר
2 כפיות קורנפלור
חצי כפית חומץ

לקישוט:
מיכל שמנת מתוקה להקצפה 250 מ"ל (אם רוצים המון קצפת אפשר גם שני מיכלים). לגרסת פרווה פשוט השתמשו בקצפת צמחית.
חצי שקית פודינג וניל
פירות חתוכים לבחירתכם - תותים, פירות יער, תפוחי עץ, מלון ועוד.

ההכנה:
מקציפים את החלבונים במיקסר. מתחילים במהירות בינונית לכ- 2 דקות וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה ובזרם איטי את הסוכר ומגבירים את המהירות. מקציפים מספר דקות עד לקבלת קצף יציב. איך יודעים שהקצף יציב? כאשר מרימים את המקצף והקצף נשאר עליו ולא נוזל ממנו.

מורידים למהירות איטית ומוסיפים את הקורנפלור והחומץ שמסייעים ליציבות הקצף ולמרקם שיקבל המרנג באפיה, ממשיכים להקציף עד שהם נטמעים היטב.

מעבירים את הקצף לשקית זילוף אליה חיברתם צנטר כוכב גדול. מסדרים בתבנית אפיה נייר אפיה. מניחים עליה צלחת בקוטר הרצוי לפבלובה (בסביבות 20 ס"מ) ועם עיפרון מסמנים סביבה עיגול. מוציאים את הצלחת, הופכים את נייר האפיה ומזלפים עליו את בסיס המרנג - עיגול גדול לפי קוטר העיגול שסימנו בעיפרון, ובתוכו עיגולים קטנים וצמודים זה לזה.

מעל העיגול הגדול ביותר, הראשון שעשינו, מזלפים עיגול נוסף שישמש מעין גבול וייצור תבנית שדומה לתבנית פאי עגולה, שאליה תיכנס בהמשך הקצפת. על העיגול הנוסף זלפו "נשיקות" קטנות וצמודות.

הכניסו את התבנית לתנור שחומם ל- 150 מעלות, ומייד הנמיכו את חום התנור ל- 120 מעלות. אפו את התבנית למשך שעתיים. לאחר האפיה ניתן לעטוף את התבנית בנייר ניילון נצמד ולהכניסה למקרר שם היא תחזיק מעמד כשלושה ימים. אם אתם מרכיבים את העוגה באותו היום או למחרת ניתן גם להשאיר את הבסיס בתנור, כפי שעשיתי בחג הזה.

הרכבת העוגה: מורחים במרכז בסיס המרנג את הקצפת, ומקשטים עם פירות מעל. את העוגה יש להרכיב סמוך להגשתה אחרת בסיס המרנג ייתרכך מדי. אם מתארחים ניתן לקחת את בסיס העוגה ובקופסאות נפרדות את הקצפת והפירות, ולהרכיב 10 דקות לפני הגשת הקינוח.

חג שמח ובתיאבון!








 

oren1947

New member
מאכלי פסח כילדים בשכונת הצריפים בנשר..

נשר שכונת הצריפים שכנה בשולי מפעל המלט ההוא,ותושבי המקום היו מותיקי השכונה,אבא עבד במפעל ואמא היתה עקרת בית במשרה מלאה,לנו הילדים היה פינוק אמיתי של מאכלים בחלקם לרוב דברים שאמא הביאה אותם מפולניה.אחד המאכלים היומיומיים היו המצה המטוגנת,מצה אחת שהורטבה מעט במי ברז,לאחר שהתרככה בוצעה בסכין לחצאים ולרבעים,מחבת משומנת בה נטבלו רבעי המצה ונטבלו בביצה,הטיגון דאג להדביק את הרבעים וכך נארזו לנו לבית הספר ואפילו לשירות הצבאי,אלו היו הסנדביצ'ים של הפסח.
בערב לארוחת הערב כבר היה לנו פינוק שונה.אמא קראה לזה ''בובל''ה'' חלבונים שהופרדו ועורבלו במערבל הקפיץ הידני,לחלבונים המוקצפים נוספו חלמונים שניים ופירורי קמח מצה,מעט מלח ופלפל שחור עד לתערובת שנמזגה למחבת משומנת,דקה שתיים והופכים אותה לצידה האחר,נו והיכן הפינוק..פיזור סוכר ממעל,כמה ממתקים כבר היו לנו אז?!
 

לינדה7

New member
לחמניות לפסח /לינדוש

לחמניות לפסחכל שנה אני מכינה אותם ..
המצרכים:
2 כוסות מים
200 גרם מחמאה או חמאה
1 כפית מלח
3 כוסות קמח מצה
8 ביצים
1 אבקת אפיה
למריחה וציפוי:
ביצה טרופה
גרגרי שומשום
אופן ההכנה:
לסיר גדול להוסיף את המים, המחמאה והמלח. לתת רתיחה עם המחמאה הנמסה. להוסיף את קמח המצה, לערבב היטב עד שנעשה גוש אחד, להוריד מהאש. להעביר לקערת המיקסר ולערבל היטב. להוסיף בהדרגה את הביצים אחת אחת, ולערבל. בסוף להוסיף את אבקת האפיה ולערבל שוב. בינתיים לחמם תנור לחום של 180 מעלות, ולרפד בנייר אפיה. לקחת מהעיסה בעזרת כף, ולגלגל לכדור. להניח על התבנית ברווחים, למרוח בביצה ולפזר שומשום. לאפות כ-25-30 דקות עד שהם מכפילות את נפחם....
** מהכמות יוצאים לי 15 לחמניות יפיופות....

 

ornme1

New member
וואו איך העלית לי זיכרון... את הבובעלע סבא שלי היה מכין לי..

פנקייק פסח מתוק.
ונהגנו היה לזרות מעליו סוכר, או קינמון מעורב בסוכר, או סוכר וניל.
אולי אכין בפסח הזה.
 

mmw2008

New member
קינוח שוקולדי מושלם לכולם בפסח - גם טבעוני

מתכון מושלם לממתק נוגט שוקולד כשר לפסח, ללא קטניות, ללא גלוטן, ללא שרויה וטבעוני! והכי חשוב ממש פשוט להכנה
מרכיבים:
200 גרם שקדים טבעיים, לא קלופים
200 גרם אבקת סוכר
200 גרם שוקולד מריר
1 כף קקאו טהור

אופן ההכנה:
קולים את השקדים בתנור בחום של 180 מעלות, טורבו ל-10 דקות.
מעבירים את השקדים החמים (חשוב כשהם חמים) למעבד מזון וטוחנים, עד שנהפכים למשחה.מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים במעבד מזון.
ממיסים שוקולד המריר. מוסיפים למעבד המזון ומערבבים עד להטמעה. מוסיפים את אבקת הקקאו ומעבדים שוב.
מעבירים לתבנית באיזה גודל שרוצים, מיישרים את החלק העליון ושמים במקרר עד להתקשות. שומרים במקרר.

המתכון לקוח מהבלוג שלי עם תמונות נוספות איך הבלילה נראית לפני שהיא מתקשה:
http://condelight.blogspot.co.il/2018/03/nougat-candy.html

 

אילנית12

New member
טורט תפוזים וקוקוס

עוגת טורט תפוזים וקוקוס לפסח/אילנית12

עוגה טעימה ואוורירית בטעם קוקוס.

חומרים: תבנית 24/26(מידת הכוס:200 cc הפשוטה עם הידית )
מחממים את התנור ל170 מעלות

5 חלבונים+חצי כוס סוכר(ביצים גדולות)
5 חלמונים
1/2 כוס שמן קנולה
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
קליפה מגורדת מתפוז,בערך כף
1 1/2 כוסות קמח מצה מנופה,
1 שקית אבקת אפיה כשרה לפסח
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כוס פתיתי קוקוס טחון

הכנה:מכינים 2 קערות.
בקערה אחת מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב היטב(חוץ מהחלבונים והחצי כוס סוכר).
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר
מקציפים עד לקצף יציב.
מוסיפים את הקציפה לקערה עם החומרים ומערבבים בעדינות.
יוצקים לתבנית משומנת היטב.
אופים בחום 170 מעלות בערך 35 -40 דקות,לפי בדיקת הקיסם.
לפרוס אחרי שהעוגה התקררה היטב.
אפשר לפזר אבקת סוכר .

הערה:אם העיסה מאוד מאוד יבשה להוסיף 1 ביצה שלמה לתערובת ולערבב היטב.

בהצלחה/דליה/אילנית12

חג שמח!
לפוסט בבלוג:
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/1667775[/URL]

 

אילנית12

New member
"ביריאני" עוף-תבשיל אורז הודי עשיר

"ביריאני" עוף-תבשיל אורז הודי עשיר./אילנית12

"ביראיני"-אורז עם עוף או בשר בשכבות.
יש אין ספור גירסאות לתבשיל הזה.
בדרך כלל מכינים אותו בחגים,או לשישי שבת.
מוסיפים לאורז כשהוא מוכן:ביצים קשות,סלק מבושל חתוך
לקוביות,תפו"א עגולים מטוגנים או אפויים
(ניתן לוותר)
לביריאני בשר משתמשים בבשר כבש
ולעוף :בחזה עוף או נתחי פרגיות.
בהגשת המנה אפשר גם לטגן קשיו /שקדים /צמוקים ולפזר מעל האורז.
לתבשיל האורז משתמשים בתבלינים שלמים,כמו עלי דפנה,ציפורן,הל שלם מקלות קינמון.
(אני לא אוהבת שזה נתקע לי בשיניים,אני משתמשת בתבלינים טחונים.)

לצמחונים אפשר להשתמש ללא בשר,רק אורז והתוספות(2 תמונות
אחרונות)


הכמויות פה גדולות,אפשר להכין חצי כמות:
חומרים להכנת האורז:
ל 5 כוסות אורז /"בסמטי" או רגיל
1 כוס אפונה קפואה
שמן קנולה
1 כף כורכום,קורט ציפורן טחון,קורט הל טחון,מלח,
מבשלים אורז רגיל כמו שאתם רגילים,אבל עם תוספת התבלינים שציינתי.
כשהאורז מוכן, מניחים בצד.


הכנת תבשיל העוף:
1.5 נתחי חזה עוף חתוכים לקוביות
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 כפות רסק עגבניות/עגבניות אדומות מגורדות
1 כפית חומץ/מיץ מלימון טרי
מלח
תבלין "ביריאני" לבשר ועוף /תבלין לבשר רגיל
פלפל שחור
1/4 כפית כורכום
1 כוס כוסברה טריה קצוצה
שום כתוש בערך 10 שיניים
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
קורט אבקת ג'ינג'ר
1 כפית כוסברה טחונה
פפריקה מתוקה/חריפה
הכנת העוף:

מטגנים את הבצל עד להזהבה,מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את נתחי העוף וממשיכים לטגן עד שהעוף משנה את ציבעו.
מוסיפים מים רותחים קצת מעל גובה התבשיל.
מוסיפים את הרסק,והכוסברה הטריה,החומץ/הלימון,
וממשיכים לערבב.
כשהתבשיל רותח,להנמיך להבה.
לבשל עד שהעוף מתרכך.
זה לוקח בערך חצי שעה.
התבשיל צריך להיות עם מעט רוטב,לכן יש לבדוק מדי פעם אם המים לא התיבשו.
צבע התבשיל צריך להיות אדום.

הרכבת המנה:
לוקחים סיר רחב:
מניחים אורז(שהכנו קודם)מוסיפים ביצים קשות,סלק,תפו"א מטוגנים.
לוקחים עם כף מחוררת את העוף שבישלנו(ללא הרוטב)ומוסיפים לאורז,ושוב אורז תוספות ועוף
מחממים כמה דקות את התבשיל על אש קטנה מאוד.
בהגשה סוחטים מעל, כמה טיפות מיץ לימון טרי(לא חייבים.
מגישים.
שמים בקערה על השולחן
גם את הרוטב שנשאר מהעוף,למי שאוהב לאכול עם הרוטב.

אוכלים ומתענגים!
בהצלחה/דליה/אילנית12
לפוסט המלא עם תמונות נוספות של התבשיל.
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/1669463[/URL]

 

bali

New member
מנהל
דוקולד על בסיס מרנגים בניחוח תפוז

דוקולד על בסיס מרנגים בניחוח תפוז

סדר העבודה – יום אחד מכינים את המרנגים, את הבסיס למוסים (גנאשים) ומשרים תפוזים בסירופ סוכר. למחרת מקציפים גנאשים, מרכיבים את העוגה ומייבשים את התפוזים בתנור.

המצרכים:
למרנג:
4 חלבונים
1/2 כפית אבקת קרם אוף טרטר או קורט יפה של מלח
1/2 1 כוסות סוכר
כפית חומץ

למוס שוקולד מריר:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 1 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה (375 מ"ל)
2 כפות רום או ברנדי או ליקר שאוהבים
1 כפית אבקת ג'לטין

למוס שוקולד לבן בניחוח תפוז:
200 גרם שוקולד לבן
1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה (375 מ"ל)
גרידת תפוז מחצי תפוז (כפית גרידה בערך)
1 כפית אבקת ג'לטין

לקישוט:
1 תפוז
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות מים

אופן ההכנה:
המרנג –
מקציפים את החלבונים עם אבקת קרם הטרטר במהירות בינונית עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את החומץ ואת הסוכר בהדרגה תוך הגברת המהירות. מקציפים 10-15 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבל קצף מאד יציב וסמיך.

מסמנים על שני ניירות אפייה 2 עיגולי מרנג בקוטר 24 ס"מ. (אני לקחתי תחתית של תבנית 24 קפיצית וסימנתי עיגול לפיה).
בעזרת שק זילוף עם פיה עגולה חלקה מזלפים מרנג בצורת שבלול ממרכז העיגול עד שוליו. עושים כך על שני הדפים כשהם יושבים בתוך תבניות אפייה.
מהמרנג שנשאר מזלפים נשיקות קטנות-בינוניות ליד הבסיסים שזילפנו.
מייבשים את המרנגים בתנור בחום של 100 מעלות למשך שלוש שעות. משאירים את המרנגים בתנור הכבוי כשמגבת תחובה בדלת התנור כדי שהחום והלחות יצאו ממנו, עד שהתנור קר לגמרי.

המוסים –
מפרקים את השוקולדים לקוביות ושמים כל שוקולד בקערה נפרדת.
מרתיחים מיכל אחד של שמנת מתוקה ומוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד המריר.
מחכים 2 דקות ומערבבים בעדינות את השוקולד והשמנת עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים ליקר ומערבבים שוב עד שהתערובת אחידה וחלקה.

מרתיחים מיכל שמנת מתוקה נוסף, והפעם מוסיפים לו גם גרידת קליפת תפוז. כשהשמנת התפוזית רותחת, מוזגים אותה על השוקולד הלבן, ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.

שמים את שני הגנאשים במקרר לכמה שעות, עדיף ללילה, עד שהם מתמצקים ומתקררים לגמרי.

כשהגנאשים קרים אפשר להרכיב את העוגה –

מסדרים בתבנית קפיצית מס' 26 שקף בגובה 6-7 ס"מ. מניחים בסיס אחד של מרנג.
מקציפים את הגנאש המריר עם עוד 1/2 מיכל של שמנת מתוקה עד שמתקבל קרם אוורירי ובהיר יותר.
משרים את כפית הג'לטין במעט מי ברז לכמה דקות עד שהג'לטין יספוג את המים. מחממים במיקרוגל ל 30 שניות עד שהג'לטין נמס לגמרי. מוסיפים לג'לטין כף מהגנאש המוקצף ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הג'לטין לשאר הגנאש ומערבבים עד שהגנאש רך יותר והג'לטין נטמע בתוכו לגמרי.
מורחים את הגנאש המריר על בסיס המרנג ומחליקים אותו בעזרת מרית גמישה או סכין.

מניחים על הגנאש את בסיס המרנג השני ומקפיאים לשעה להתייצבות.

מקציפים את הגנאש הלבן עם חצי מיכל השמנת המתוקה שנותר, בדיוק כמו הגנאש המריר ומערבבים עם ג'לטין מומס.
מורחים את הגנאש הלבן על המרנג השני ומיישרים טוב טוב, כי אלו יהיו פני העוגה.
שומרים את העוגה במקפיא עד כמה שעות לפני ההגשה.

לקישוט מכינים תפוזים מסוכרים –

חוצים את התפוז לאורכו עם הקליפה ופורסים אותו לפרוסות דקות. זורקים חלקים שהם רק קליפה.
מרתיחים 1 כוס סוכר עם 1/2 1 כוסות מים עד שמתקבל סירופ קצת סמיך (בערל 10 דקות רתיחה).
מסירים את הסירופ מהאש ומוסיפים אליו את פרוסות התפוזים.
דואגים שפרוסות התפוזים ישחו בסירופ ומקררים ללילה במקרר.
למחרת מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או במשטח סיליקון ומניחים עליו את פרוסות התפוזים.
אופים בחום של 100 מעלות למשך שעה וחצי כאשר באמצע האפייה הופכים את פרוסות התפוזים לצידן השני.
כשפרוסות התפוזים מתקררות הן מתקשות כמו סוכריות.

אחרי שהעוגה מוכנה, מניחים על המוס הלבן נשיקות ופרוסות תפוז מסוכרות לקישוט.
את העוגה צריך להעביר למקרר בערך 3 שעות לפני האכילה כדי שהמוסים יפשירו. רצוי לפרוס את העוגה עם סכין מעט משוננת טבולה במים רותחים.

 

omadawn

New member
מלבי קרם קוקוס

תמיד בפסח היינו נתקעים עם הקינוחים, הרבה עוגות לא מתאימות ,אבל בסוף מצאתי את הקינוח האולטימטיבי, גם קל להכנה, גם פרווה וגם כשר לפסח.המתכון: בסיר בינוני מביאים לרתיחה על אש בינונית 2 פחיות חלב/נוזל קוקוס, כפית תמצית וניל טבעית וחצי כוס סוכר. מוסיפים פנימה תוך ערבוב 6 כפות קורנפלור מומסות בכוס עם 6 כפות מים ומערבבים היטב מספר דקות עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש ומחלקים לכלי הגשה. בסיר קטן נוסף מרתיחים חצי כוס מים עם שתי שקיות חליטת רימונים טבעית וחצי כוס סוכר על אש גבוהה עד שהסוכר נמס והסירופ מצטמצם. מוציאים את השקיות. את המלבי ואת הסיר עם הסירופ שומרים במקרר מכוסים למשך הלילה. לפני ההגשה יוצקים 2 כפות סירופ רימונים על כל מנת מלבי ומקשטים באגוזים קצוצים, קוקוס וקצת קינמון.

 

פוקסי99

New member
קובה קינואה

00 גרם קינואה גרוסה או קמח קינואה ניתן לרכוש בחנויות בריאות
כפית מחוקה מלח
3/4 כוס מים
שמתי במטחנה שלי כ300 גרם קינואה וטחנתי עד מרקם פחות מסולת אבל לא חלק כמו קמח.
הוספתי מלח ומים אט אט תוך בדיקת הצמיגות של הבצק המתקבל אני ממליץ להשאיר מעט קינואה טחונה בצד כך שעם יצה דליל מידיי נוכל להוסיף ולא לטחון עוד כמות.
לאחר שהבצק מוכן הוא מאד נוח לעבודה ומגיב בדיוק כמו בצק סולת ואפילו טוב יותר

300 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ דק
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כפית פלפל שחור
15 עלים של נענע קצוצים דק
כפית מחוקה מלח

הרוטב
שמן לטיגון (1/4 כוס)
בצל גדול חתוך דק
1/2 קילו דלעת
4 כפות רסק עגבניות
פלפל שחור
מלח
2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח לימון
10 גבעולי נענע
מספר גבעולים של פטרוזיליה

לחמם את השמן ולטגן את הבצל עם המלח
להוסיף את רסק העגבניות ומעט מים ולבחוש הייטב
להוסיף את קוביות הדלעת לבשל מספר דקות תוך כדי בחישה
להוסיף 6 כוסות מים להרתיח ולהוריד ללהבה בינונית.
להוסיף את הסוכר ומלח הלימון לבחוש ולטעום מוסיפים עוד סוכר או מלח לימון, עד קבלת הטעם חמוץ מתוק הרצוי.

ניתן להחליף את הדלעת בבמיה.

מילוי הבצק

להכין קערה עם הבצק, קערה עם מים, וקערה עם המילוי.
מרטיבים את היידים לוקחים ביד ימין כמות של בצק בגודל כדור פינק פונק,
משטחים אותו על האצבעות, ביד שמאל לוקחים מילוי כחצי מגודל הבצק אשר לקחנו, סוחטים אותו ביד ושמים את היד עם המלית במרכז הבצק אשר נמצא ביד ימין,עכשי הופכים את הידיים כאשר יד ימין נמצאת עם הבצק מעל יד שמאל עם המלית ובתנועות עדינות מותחים את הבצק כלפי מטה ומקיפים את אצבעות יד שמאל עם הבשר. הופכים שוב את הידיים וסוגרים את הבצק סביב המילוי משחקים עם הכדור בין הידיים הרטובות עד אשר יהיה כדור עגול ושמים בתוך הרוטב להמשך הבישול.
בצורה כזאת מקבלים קובות בציפוי דק.
ניתן להכין כדורי פינק פונק מבצק לעשות שקע עמוק בכל כדור ולדחוס פנימה את מילוי ולסגור.

ניתן לחמם שמן במחבת להרטיב הייטב את הידיים. לקחת כדור קובה לשטח בין הידיים לדיסקה דקה. ולטגן עד אשר הדיסקה מקבלת צבע חום בהיר נהדר.
אצלי המטוגנת לא מספיקות להגיע לצלחת



 
למעלה