תחרות בפורום: מכינים מתכונים לפסח וזוכים בפרסים

כדורי בשר בשזיפים ויין

מתכון שמלוי אותו למעלה משלושים שנה
פסח וראש השנה חייב להיות חלק מהארוחה
כדורי בשר בשזיפים ויין
&nbsp
חומרים למרק
חופן שזיפים יבשים מגולענים אני שמה חלק בהתחלה וחלק מהשזיפים בסוף,
וכך הם נשארים שלמים.
כוס יין אדום .+ כפית א. מרק עוף +חצי כפית א. שום +2 כפיות סוכר+
מים לפי הצורך, בערך כוס וחצי.
הכנה:
לשים כל החומרים בסיר, להביא לידי רתיחה, להוסיף כדורי הבשר.
כדורי הבשר:
כחצי קילו בשר בקר טחון. +חצי כוס פרורי לחם או קמח מצה.
+ביצה אחת +מעט א. שום +מלח ופלפל +.
לערבב היטב, ליצור כדורים קטנים ושטוחים, לטגן מעט, להכניס למרק היין הרותח. לבשל כ15 דקות, מידי פעם לערבב , באחיזת הסיר ונענוע. בתאבון.
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
רולדת כבש במילוי אגוזים

מנה חגיגית וכיפית וטעימה בטירוף.
&nbsp
1 כתף כבש - מבקשים מהקצב לפרק את הכתף מהעצם ולפתוח אותה כמו פרפר. אפשר להשאיר את העצם עצמה, אבל חשוב שהבשר עצמו יהיה פתוח.
300-500 גרם אגוזי מלך קלופים
צרור פטרוזילה
7 שיני שום - 4 מתוכן חצויות והיתר שלמות
1 בצל בינוני קלוף
מלח, פלפל
50 גרם חמאה או 3-4 כפות של שמן אגוזים.
&nbsp
למרינדה:
3-4 כפות שמן אגוזים או זית.
מלח, פלפל
כמה ענפי טימין מפוררים.
&nbsp
-במעבד מזון טוחנים 3 שיני שום שלמות, בצל, אגוזי מלך, פטרוזיליה, מלח, פלפל וחמאה/שמן אגוזים. צריכה להתקבל תערובת עיסתית בה אגוזי המלך קצוצים דק.
טועמים ומוסיפים מלח/ פלפל/ שום לפי הטעם. אפשר גם להוסיף עוד חמאה/ שמן. המטרה היא שהתערובת תהיה אחידה אבל לא נוזלית מידי.
-על משטח עבודה פותחים את הבשר. בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים את הבשר במקומות אקראיים ודוחפים פנימה חצאים של שיני שום.
-משטחים מעל הבשר את מלית האגוזים
-מגלגלים לרולדה וקושרים בעזרת חוט ייעודי.
-מורחים את הרולדה מבחוץ במרינדת השמן, התבלינים והטימין. בשלב זה אפשר ורצוי להכניס ללילה למקרר. מוציאים מהמקרר כחצי שעה-שעה לפני הצלייה כדי שהבשר יגיד לטמפרטורת חדר.
-צולים בהתחלה בחום נמוך יחסית (110-120 מעלות) עם נייר כסף בין 3-5 שעות (זה תלוי במידת העשייה שאתם רוצים ובכמה חזק התנור שלכם). בחצי שעה האחרונה מעלים את החום ל200 מעלות ומורידים את נייר הכסף כדי שהבשר יקבל צריכה הגונה.





 

omadawn

New member
לחמניות טחינה

לחמניות טחינה מתקתקות, או כמו שאני קורא להם לחמניות קסם, כי אין בהן טיפת קמח ומרגישות כאילו כן, גם מאוד בריאות, מאז שגיליתי אותן לא מפסיק לאפות.
רכיבים:
6 כפות טחינה גולמית
3 ביצים
חצי כפית אבקת אפיה
2 כפות דבש
שומשום
מערבבים הכל בקערה, מעבירים 2 כפות מהתערובת לכל שקע בתבנית מאפינס של 6, זורים שומשום, אופים 10 דקות והופ הלחמניות מוכנות.

 

יהודית00

New member
חזה עוף עם פפריקה ותפוחי אדמה בתנור

חותכים את חזה העוף לחתיכות, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות. לוקחים קערה, מוסיפים בה שמן ,פפריקה מתוקה, אפשר להוסיף קצת רסק עגבניות, מלח, מעט אבקת מרק ושום. לערבב היטב ולשים בתנור לחום 175 מעלות... הריח במטבח מגיע עד לשכנים... אני משתמשת בפפריקה מתוקה עם שמן ... הכי טוב שיש .. המאכל יוצא טעים מאוד וזוכה למחמאות .. בתיאבון
 

יהודית00

New member
דג מבושל טעים מאוד

אני פורסת דג נסיכת הנילוס או כל דג שתרצו. פורסת לחתיכות, שוטפת היטב ושמה לימון להוציא את הריח...בסיר אני מטגנת עגבניה חתוכה, פלפל אדום חתוך לרצועות, מוסיפה שום ומוסיפה פפריקה מתוקה. מערבב היטב, אחרי כמה דקות אני מוסיפה תפוחי אדמה שחתוכים לקוביות, להוסיף כוסברה, ולאחר מכן את חתיכות הדג ששטפתי, מוסיפה פפריקה מתוקה , אפשר גם להוסיף פפריקה חריפה מי שאוהב, להוסיף מעט מים ולימון ולהוסיף עוד כוסברה... עד שהדג מתבשל ....הריח במטבח מגיע לשכנים .. לא נורא .. הם יבואו לקחת כבר את המתכון .. בתיאבון
 
קציץ בשר משובץ אבני חן כשר לפסח

קציץ בשר משובץ אבני חן
1 ביצה
1/4 כוס שמנת צמחית
1 כוס מצה טחונה גסה .
700 גרם בשר בקר
1 בצל בינוני קצוץ קטן
1 כפית טימין יבש
3 כפות חרדל דיז'ון
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס אפונה
1 כוס גזר גמדי חתוך לעיגולים
מלח ופלפל

אופן ההכנה :
1. לערבב ביצה יחד עם שמנת צמחית יחד להקצפה טובה
2. לשפוך מעל המצה הגרוסה לערבב ולחכות חצי שעה.
3. לחמם תנור לחום של 180 מעלות
4. לטגן במעט "מחמאה" את הבצל עד שנהייה שקוף ומוסיפים את הגזר והאפונה לעוד כ-3 דקות
5. לערבב את כל המרכיבים יחד ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם (אני שמתי כף מלח וכפית פלפל שחור ) י
6. ללוש היטב כדקה עד לקבלת תערובת אחידה .
7. לשים בתבנית מאורכת (כמו של כיכר לחם ). אני מרפדת את התבנית בנייר פרגמנט ,דבר שעוזר גם בהוצאת קציץ הבשר
8. לאפות במשך 35-45 דקות עד שהמעטה החיצוני שחום וקריספי.
אני אוהבת להגיש לצד פירה אוורירי . גם טעים וגם נותן רקע נייטרלי למנה.
הייחוד שבמנה הוא הטקסטורה שמתקבלת בשל השימוש במצה הטחונה וגם מבחינה ויזואלית נוצר ממש ויטראג' צבעוני ויפה

...

 
עוגת גבינה עם ג׳לי תות תוצרת בית עם תחתית דקואז שקדים

עוגת גבינה עם ג׳לי תות תוצרת בית עם תחתית דקואז שקדים
תחתית - דקוואז שקדים :
1. מקציפים 4 חלבונים גדולים עם 40 גר' סוכר לקצף יציב.
2. מקפלים בעדינות פנימה 100 גר' שקדים טחונים.
3. מורחים על תחתית תבנית אפייה עם מסגרת קפיצית -קוטר 24 עם נייר אפייה ואופים כ-12-15 דקות בחום של 170 מעלות עד להזהבה קלה.
4. מקררים את התחתית ולאחר מכן שמים שקף מסביב לרינג התבנית עם תחתית הדקואז .
מוס גבינה ושוקולד לבן:
1. ממיסים 14 גר' ג'לטין ב-85 גר' מים קרים מהמקרר ומניחים לעמוד בטמפרטורת החדר כעשר דקות.
2. ממיסים 200 גר' שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים להיזהר לא לחמם יותר מדי שלא ישבר המרקם של השוקולד .
3. מחממים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומערבבים אותו לתוך השוקולד הלבן.
4. בקערה נפרדת מערבבים 750 גר' גבינה לבנה (9%) עם 160 גר' סוכר.
5. מקפלים את תערובת הגבינה לתוך תערובת השוקולד.
6. מקציפים מיכל שמנת מתוקה הקצפה לא מלאה, למרקם של יוגורט) ומקפלים לתוך תערובת השוקולד והגבינה.
7. יוצקים את כל התערובת על התחתית ומכניסים למקפיא לשעה.
ציפוי תות:
1. ממיסים 5 גר' ג'לטין ב-30 גר' מים קרים ומניחים לעמוד בטמפרטורת החדר כעשר דקות.
2. מחממים בסיר 200 גר' תותים טחונים עם 30 גר' סוכר, 30 גר' מים ו-6 גר' מיץ לימון. רק חימום קל אין צורך בהרתחה. מורידים מהאש.
3. מחממים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומערבבים פנימה לתוך מחית התות.
מצננים לטמפרטורת החדר.
4. מוציאים את העוגה מהמקפיא, יוצקים את ציפוי התות על העוגה ומחזירים למקפיא לשעה נוספת.
לסיום, מחלצים את העוגה מהתבנית ומהשקף ומעבירים לצלחת הגשה. מעבירים למקרר למספר שעות לפני ההגשה , העוגה במיטבה אחרי 24 שעות לפחות במקרר

 

yosimo1

New member
מחלטה -מאכל טוניסאי שמכינים בפסח

1 בצל פרוס דק.
4 גזרים קלופים ופורוסים לטבעות
2 לפת קלופים ופרוסים
1 שומר פרוס גס
1 חבילת עלי מנגולד קצוצים גס
2 גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים.
חצי כרוב פרוס דק
חצי חבילת כוסברה קצוצה דק
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
400 גרם פול טרי קלוף
200 גרם אפונה
2 עגבניות מגורדות
2 כפות שמן.
כפית מלח
כפית פלפל שחור טרי טחון
חצי כפית כורכום
חצי כפית עד כפית קינמון
כף רסק
מים לכיסוי
אופן ההכנה:
בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מכניסים את הירקות(מלבד הפול האפונה הפטרוזיליה והכוסברה) ומאדים בערך חמש דקות
עד שעלי המנגולד מאבדים מנפחם.
מוסיפים את העגבניות, התבלינים, מערבבים טוב.
מוסיפים מים עד כדי כיסוי ,מביאים לרתיחה ומוסיפים את רסק העגבניות,
הכוסברה פטרוזיליה פול ואפונה.
מבשלים על אש נמוכה חצי שעה.
טועמים ומתקנים תיבול.
צריך להרגיש טיפה את טעם הקינמון שמוסיף את הטעם המיוחד למנה.
מגישים עם אורז לבן.

 

CherryBlini

New member
עוגת מוס גבינה ופסיפלורה

עוגת ליל הסדר שלי השנה, מהבלוג שלי: http://ugo-trip.blogspot.co.uk/2018/03/blog-post.html

מוס פסיפלורה
(רינג בקוטר 17 ס"מ)

2 גרם ג'לטין
10 מ"ל מים
75 גרם מיץ פסיפלורה
100 גרם סוכר
3 ביצים
85 גרם חמאה רכה
125 מ"ל שמנת מתוקה
צבע מאכל צהוב (אם רוצים)

1. מניחים את הג'לטין עם המים בקערית קטנה ושמים בצד.
2. טורפים את הביצים עם הסוכר.
3. מחממים את מיץ הפסיפלורה לסף רתיחה, מבצעים השוואת טמפרטורה עם הביצים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה.
4. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
5. ממיסים את הג'לטין במיקרו (10 שניות) ומוסיפים פנימה. מסננים ומצננים כרבע שעה בטמפ' החדר.
5. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך קרם הפסיפלורה. מוסיפים צבע מאכל צהוב אם רוצים ומקפלים בעדינות.
6. מרפדים רינג בקוטר 17-18 בנייר כסף, שופכים את התערובת, מכסים בניילון נצמד ושולחים למקפיא למשך הלילה.

בסיס שקדים
(רינג בקוטר 20 ס"מ)

2 ביצים
70 גרם סוכר
קורט מלח
1 כפית מחית וניל
50 גרם שקדים טחונים
30 גרם קורנפלור

1. מחממים תנור ל175 מעלות.
2. מקציפים את הביצים עם הסוכר, המלח והוניל לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. מקפלים פנימה שקדים וקורנפלור.
4. מוזגים לרינג משומן ואופים 15-20 דקות להזהבה.
5. מצננים.


מוס גבינה
(רינג בקוטר 20 ס"מ)

8 גרם ג'לטין
50 מ"ל מים
450 גרם גבינה לבנה 25%
100 גרם שמנת חמוצה
120 גרם סוכר
1 כפית מחית וניל
375 מ"ל שמנת מתוקה

1. מניחים את הג'לטין והמים בקערית ושמים בצד.
2. מערבבים את הגבינה, השמנת החמוצה הוניל והסוכר לתערובת אחידה.
3. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל (10 שניות) ומערבבים לתוך תערובת הגבינה.
4. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.
הרכבת העוגה
1. מרפדים רינג בקוטר 20 בנייר כסף.
2. מחלצים את מוס הפסיפלורה מהרינג.
3. שופכים שליש ממוס הגבינה פנימה.
4. מניחים את מוס הפסיפלורה הקפוא על מוס הגבינה ושופכים את יתרת מוס הגבינה מעל.
5. מניחים את בסיס השקדים, עוטפים בניילון נצמד ושולחים ללילה במקפיא.
(אם יש יותר מידי מוס, שופכים את השאריות לכוס, שמים במקרר לשעה ומתענגים על קינוח מוס גבינה אישי)

הרכבת העוגה

1. מרפדים רינג בקוטר 20 בנייר כסף.
2. מחלצים את מוס הפסיפלורה מהרינג.
3. שופכים שליש ממוס הגבינה פנימה.
4. מניחים את מוס הפסיפלורה הקפוא על מוס הגבינה ושופכים את יתרת מוס הגבינה מעל.
5. מניחים את בסיס השקדים, עוטפים בניילון נצמד ושולחים ללילה במקפיא.
(אם יש יותר מידי מוס, שופכים את השאריות לכוס, שמים במקרר לשעה ומתענגים על קינוח מוס גבינה אישי)

גלאסז' פסיפלורה צהוב

20 גרם ג'לטין
125 מ"ל מים
200 גרם סוכר
200 גרם חלב מרוכז ממותק
150 מ"ל מיץ פסיפלורה
350 גרם שוקולד לבן קצוץ
צבע מאכל צהוב

1. מניחים את הג'לטין והמים בקערית ושמים בצד.
2. מבשלים את החלב המרוכז, הסוכר ומיץ הפסיפלורה לסף רתיחה.
3. מורידים מהאש וזורקים פנימה את הג'לטין שבינתיים התנפח מהמים. מערבבים להמסתו.
4. שופכים את התערובת מעל השוקולד הלבן הקצוץ וממתינים 5 דקות להינמסותו.
5. מערבבים היטב, מוסיפים צבע מאכל צהוב ומסננים.
6. ממתינים לצינון התערובת לטמפרטורת הגוף (35-37 מעלות צלסיוס).
7. מחלצים את העוגה הקפואה, הופכים אותה על הבסיס ומניחים אותה על קופסת שימורים שמונחת בתוך תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ולאט ובנחישות שופכים עליה את הגלאסז'.
8. נותנים לגלסאז' להצטנן בטמפרטורת החדר כרבע שעה ואז גוזמים את הטפטופים ומעבירים למקרר עד ההגשה.

קישוט
מארז פרחי אמנון ותמר (יש בכרמלה בשוק הכרמל)

מניחים את הפרחים על העוגה ומגישים.



 

רומי58

New member
שוק טלה בעשבי תיבול,יין ודבש

שוק טלה בעשבי תיבול,יין ודבש
המרכיבים:
שוק טלה במשקל 2 וחצי ק"ג (מבקשים מהקצב לנתק את שתי העצמות הפנימיות, כדי לשמור לצלייה). צרור פטרוזיליה קצוצה. צרור שמיר קצוץ. 6 ענפי רוזמרין מופרדים לעלים קצוצים דק. צרור אורגנו קצוץ גס. 2-3 שיני שום כתוש . 1/3 כוס שמן זית. מלח ופלפל שחור גרוס גס. 1/3 כוס דבש. 1/3 כוס חרדל חריף+2 כפות אבקת חרדל (או כף חרדל). לזיגוג: 3 כוסות יין אדום יבש. 1 כף רוטב סויה. 1 כפית רוטב רימונים. 2 בצלים סגולים לא קלופים חצויים לרוחב.
ההכנה:
1. מערבבים את עשבי התיבול,שמן זית מלח ופלפל.
2. שמים את הדבש,חרדל בקערה ומערבבים למרקם אחיד.
3. מחממים תנור לחום גבוה מאוד 220 מעלות.
4. מפלפלים וממליחים את השוק בנדיבות. מכניסים מעט מתערובת התבלינים לחלק הפנימי של השוק. קושרים חוט ומהדקים, כדי לשמור על הצורה בצלייה.
5. מורחים את החלק החיצוני של השוק בחרדל ודבש ומרפדים גם בעוד שכבה עבה של עשבי טיבול.
6. שמים בתבנית את השוק ומכניסים בחלקו העליון של התנור תבנית אפיה ריקה נוספת,כדי לשמור על השוק מפני חריכה.
צולים כ- 20 דקות.
7. מעבירים את השוק לתבנית עם דפנות גבוהות. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הזיגוג ויוצקים לתבנית סביב השוק.
8. מורידים לחום בינוני 180 מעלות. מסירים את התבנית העליונה וצולים כשעה נוספת.
9. לאחר הצלייה מסירים את החוט שקשרנו בתחילה, מניחים את השוק על רשת שמעל לתבנית, לאגור את הנוזלים (שיהוו רוטב בהגשה)
10. פורסים את השוק לפרוסות דקות ומגישים עם מעט רוטב שהצטבר בתחתית התבנית. אפשר להגיש עם תוספת תפוחי אדמה ובטטות אפויים מטובלים מלח ופלפל.

 

רומי58

New member
"מרק ערמונים עם פטריות וארטישוק"

מרק ייחודי אותו אני מכינה רק בחג : "מרק ערמונים עם פטריות וארטישוק". מנה קלאסית מדהימה של מרק עדין מלא ארומה וטעמים, מושלם בעיני לפתיחה של ארוחת ליל סדר. להיכנס לאווירת החג להינות וגם לקבל מחמאות (שוב) ..!!
"מרק ערמונים עם פטריות וארטישוק"
מצרכים:
חצי ק"ג ארטישוק ירושלמי, מקולף ושטוף היטב
3 חבילות (300 גר') ערמונים קלופים בוואקום
1 בצל חתוך לקוביות גסות
1 עלה דפנה
4 יחידות פלפל אנגלי
2 כפות שמן זית
4 כפות נוספות שמן זית (או לחלופין 60 גר' חמאה) סלסלה פיטריות שמפניון/חורש טריות קצוצות
1/2 1 ליטר ציר ירקות
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה: חופן ערמונים, קצוצים גס

אופן הכנה
חותכים לקוביות את הארטישוק. (אם לא משתמשים מיד, שומרים בכלי עם מים קרים שלא ישחיר)
מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הארטישוק הירושלמי ביחד עם הפטריות והבצל כ-5-6 דק' מעל להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את הערמונים וממשיכים בערבוב עוד 3-5 דקות.
מוסיפים את עלה הדפנה והפלפל האנגלי, מעט מלח ופלפל, ומערבבים.
מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 20-30 דק' עד לריכוך.
מוציאים את עלה הדפנה והפלפל האנגלי ומתקנים תיבול לפי הצורך.
ומגישים עם שברי ערמונים.

 

רומי58

New member
"מוס ערמונים וקצפת"

"מוס ערמונים וקצפת"
החומרים לתחתית:
160 גר` סוכר
160 גר` חמאה
4 חלמונים
קליפה מגוררת מחצי תפוז
1/2 מקל וניל (או כפית תמצית וניל)
225 גר` קמח מצה
15 גר` אבקת אפיה (לא חובה)
לקרם ערמונים:
400 גר` מחית ערמונים ממותקת
100 גר` חמאה רכה
4 כפיות תמצית וניל
5 כפות רום כהה

למילוי ולהגשה:
12 פרלינים משוקולד (עדיף בטעמי אגוזים/לוז)
2 מיכלים שמנת מתוקה. חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:
לתחתית :
בקערת מערבל מקציפים יחד את החמאה והסוכר. מוסיפים את החלמונים, את מקל הוניל וקליפת התפוז.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ושמים בקירור שעתיים לפחות.
מרדדים מעט את הבצק ויוצרים עיגולים.
אופים את העיגולים בתנור בחום בינוני כ- 20 דק' עד לקבלת צבע זהוב .
לקרם ערמונים:
מקציפים יחד את כל החומרים ומעבירים לשק זילוף עם פיה חלקה ודקה.
למילוי והגשה: מניחים פרלין על גבי כל עוגייה ומזלפים מעל ערימה יפה של פסי קרם דקים.
מקציפים את השמנת עם הסוכר לקרם יציב. עורמים על קרם הערמונים ומגישים. (ממליצה לפזר אבקת קינמון סביב על צלחת ההגשה)

 

רומי58

New member
"פילה דג פורל אפוי עם אטריות אורז ופטריות יער מוקפצות"

"פילה דג פורל אפוי עם אטריות אורז ופטריות יער מוקפצות"
מצרכים:
1 כף שמן זית
4 פטריות יער פרוסות לאורך
1/2 פלפל אדום חריף, חתוך דק.
2 בצלי שאלוט
200 גר' אטריות אורז
100 גר' אפונה עדינה (שבושלה במי מלח)
800 גר' פילה דג פורל
למרינדה:
1 שורש ג'ינג'ר מגורר
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה (אם רוצים)
3 כפות שמן זית כתית מעולה
לרוטב:
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כף סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
100 מל"ל חלב קוקוס
לקישוט:
2 כפות בצל ירוק, חתוך דק

הכנה:
מערבבים בקערה את מרכיבי המרינדה ומשרים את הדג במרינדה יחד עם פטריות היער. מניחים את אטריות האורז בקערה נפרדת, מכסים במים רותחים ל-2 דקות ומסננים.
בקערה קטנה מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור לחום 200 מעלות.
מניחים את הפילה בתבנית ואופים כ 4-5 דקות, עד להזהבה.
בזמן האפייה של הדגים: מחממים בווק או במחבת רחבה שמן זית ומטגנים את הפטריות עם הפלפל החריף ובצלי השאלוט. מוסיפים את הרוטב ואטריות האורז וממשיכים לערבב כ-3-4 דקות. מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל עוד 2-3 דק' ומסירים מהאש.

להגשה: מסדרים בצלחת מצע של ירקות ואטריות מוקפצים, מניחים מעל פילה הפורל ומקשטים בבצל ירוק ומגישים.
 

רומי58

New member
"כבדי עוף עם חבושים אפויים ביין ודבש".

"כבדי עוף עם חבושים אפויים ביין ודבש".
המצרכים :
3 חבושים בגודל בינוני
2 כוסות יין אדום יבש
4 כפות דבש
1 כוס מים
2 מקלות קינמן
2 פרוסות לימון עם הקליפה
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי פרוס דק
5 מסמרי ציפורן
מצרכים לכבדים:
1/2 כוס שמן זית ( או שומן אווז מומס - ניתן להשיג אצל קצבים )
3 בצלים קצוצים דק מאוד
18 יחידות כבד עוף טרי נקי מגידים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס יין אדום יבש
4 כפות חומץ בלסמי

הכנת החבושים:
1. מחממים תנור לחום 180 מעלות. חותכים את החבושים לרוחב ומנקים את הגרעינים ליבה וקצבות. מכניסים לסיר נפרד את שאר המרכבים פרט לחבושים ומבאים לרתיחה.
מוסיפים את החבושים לסיר ומבאים לרתיחה נוספת. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ 30-40 דק'. עד שהחבושים מתרככים אך עדיין שלמים.
מוצאים את החבושים מהסיר ומסדרים אותם בתבנית אפיה כשהצד החתוך כלפי מעלה. ממשיכים לבשל את הנוזלים שנותרו בסיר ללא מכסה, עד שהם מצמצמים למחצית. אחר כך יוצקים הכל על החבושים. אופים כחצי שעה עד לקבלת סירופ קרמלי מוצאים מהתנור ומצננים .
2. הכנת כבדי העוף:
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל להזהבה קלה. מוצאים ומניחים בצד, שמים את הכבדים במחבת מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ 3 דק' מכל צד.
מחזירים את הבצל למחבת יוצקים פנימה את היין והחומץ ומבשלים על להבה גבוהה 2-3 דקות עד שכל הנוזלים נספגים בכבדים.
3. הגשה - מנחים את חבוש בצלחת ומעל כמה כבדים, יוצקים מסביב מעט מהרוטב.

 

רומי58

New member
סלט אנדיב

כדי לרענן את הארוחה סביב השולחן בחג אני אוהבת גם משהו קליל.
עם סלט מעניין וקריצה מתקתקה.
"סלט אנדיב"
2 ראשי אנדיב
8 פרוסות חזה אווז מעושן
6 עלי נענע
3 תאנים יבשים /טריים חתוכים
10 עגבניות שרי חצויות
4 אספרגוס חלוטים וחתוכים
לרוטב
25 מ"ל יין מירין (יין יפני)
50 מ"ל סירופ מייפל
שום כתוש
קורט מלח
2 כפיות חרדל דז'יון
25 מ"ל חומץ בן יין
25 מ"ל רוטב סויה
 

רומי58

New member
סלט אנדיב

כדי לרענן את הארוחה סביב השולחן בחג אני אוהבת גם משהו קליל.
עם סלט מעניין וקריצה מתקתקה.
"סלט אנדיב"
2 ראשי אנדיב
8 פרוסות חזה אווז מעושן
6 עלי נענע
3 תאנים יבשים /טריים חתוכים
10 עגבניות שרי חצויות
4 אספרגוס חלוטים וחתוכים
לרוטב
25 מ"ל יין מירין (יין יפני)
50 מ"ל סירופ מייפל
שום כתוש
קורט מלח
2 כפיות חרדל דז'יון
25 מ"ל חומץ בן יין
25 מ"ל רוטב סויה
 
למעלה