פיצה כשרה לפסח וטעימה מאוד:
פיצה נהדרת ,מתאימה לצמחונים ולכול אוהבי -הכרובית:
 
המתכון לפיצה על בסיס כרובית:
(יש לחמם את התנור מראש ל -200 מעלות חום.)
 
להניח בקערה:
2 כוסות פרחי -כרובית מגוררים במגרדת.(אפשר במגרדת מעבד-המזון.)
7 פרוסות גבינה -צהובה מגוררת (אפשר מוצרלה.)
שן-שום גדולה וכתושה,
מלח,
פפריקה
1/2כפית אורגנו ,
הכול לערבב ביחד,לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
להוסיף ביצה אחת,
ולערבב היטב.
 
את התערובת לצקת לתבנית (מס' 20).
יש להשתמש בניר- אפייה גדול, כך שחלקו יוצמד לבסיס התבנית,
כך שישאר ניר -אפיה מספיק גדול גם לכיסוי המאפה.
את ניר -האפיה שמונח על תחתית התבנית,יש להבריש ב-2 כפות שמן.
 
לאחר שיוצקים את התערובת לתבנית -
מכניסים לתנור ל- 25 דקות,בחום 200 מעלות,לאחר שהתייצב והזהיב -
בעזרת נייר האפיה להפוך לצד השני לעוד 15-20 דקות,ואז להוציאו מהתנור.
 
ולצקת מעליו את רוטב -עגבניות הסמיך.
להכנת הרוטב:
לטגן במחבת עם 2 כפות שמן בצל קצוץ ,2 שיני שום כתושות,
עגבניה חתוכה לקוביות קטנות,
וגמבה חתוכה לקוביות קטנות,לערבב מדי פעם .
לאחר 5 דקות להוסיף למחבת 1/2 כוס מים עם 2 כפות רסק עגבניות ,מעט מלח ופלפל.
ולערבב מדי פעם בכף עץ.
לאחר כמה דקות הרוטב יהיה סמיך ,לכבות את האש,ולצנן 5 דקות.
 
את הרוטב הסמיך יוצקים על מאפה הכרובית האפוי ,שמוציאים בתנור,
ומעל הרוטב לפזר טבעות זיתים מגולענים,
ולפזר 2 חופנים גבינה צהובה מגוררת, ולהכניס לעוד 5 דקות לאפיה בתנור,
עד להמסת הגבינה.
לכבות את התנור להשאיר בתנור עם דלת פתוחה לעוד 15 דקות ללא חימום.
ולאחר מכן להוציא מהתנור לצנן 10 דקות,ואז ניתן יהיה לפרוס למשולשים,
ולהגיש בצלחת .
פיצה מכרובית אוכלים בצלחת עם מזלג.
חגיגה טעימה לאוהבי הפיצה -והכרובית האפויה.
ההכנה קלה ומהירה ,תכינו עם הילדים היותר גדולים בחופשת -הפסח.