תחרות בפורום: מכינים מתכונים לפסח וזוכים בפרסים

hadas523

New member
עוגת גבינת ריקוטה עם שקדים טחונים ומלית דובדבנים:

מערבבים במיקסר 200 גרם חמאה רכה, כוס סוכר וכפית תמצית וניל עד שמתקבל קרם. מוסיפים 4 חלמונים ומקציפים קלות. מוסיפים חבילת גבינת ריקוטה 250 גרם, 1 מיכל שמנת חמוצה 200 מ"ל, 2 כוסות קמח שקדים טחונים ו-100 גרם קורנפלור. מערבלים עד שהתערובת אחידה. בקערה חדשה מקציפים 4 חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת הגבינה והשקדים. לתוך תבנית משומנת עגולה מעבירים חצי מהתערובת. באמצע מפזרים דובדבנים טריים או מקופסת שימורים. חשוב לא לשים בשוליים. מעל שמים את החצי השני של התערובת. אופים שעה ב-160 מעלות ומגישים בטמפרטורת החדר. השילוב בין הגבינה, השקדים והפירות נותן לעוגה טעם מרציפני מיוחד במינו. ממליצה מאוד לנסות.

 
התחרות הסתיימה - תודה לכל המשתתפים


לכל הגולשים שהשתתפו בתחרות והעלו מתכונים נפלאים, שמות הזוכים יפורסמו לאחר החג.

חג שמח והמשך גלישה נעימה
 

oritta17

New member
פיצה כשרה לפסח וטעימה מאוד:

פיצה נהדרת ,מתאימה לצמחונים ולכול אוהבי -הכרובית:
&nbsp
המתכון לפיצה על בסיס כרובית:
(יש לחמם את התנור מראש ל -200 מעלות חום.)
&nbsp
להניח בקערה:
2 כוסות פרחי -כרובית מגוררים במגרדת.(אפשר במגרדת מעבד-המזון.)
7 פרוסות גבינה -צהובה מגוררת (אפשר מוצרלה.)
שן-שום גדולה וכתושה,
מלח,
פפריקה
1/2כפית אורגנו ,
הכול לערבב ביחד,לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
להוסיף ביצה אחת,
ולערבב היטב.
&nbsp
את התערובת לצקת לתבנית (מס' 20).
יש להשתמש בניר- אפייה גדול, כך שחלקו יוצמד לבסיס התבנית,
כך שישאר ניר -אפיה מספיק גדול גם לכיסוי המאפה.
את ניר -האפיה שמונח על תחתית התבנית,יש להבריש ב-2 כפות שמן.
&nbsp
לאחר שיוצקים את התערובת לתבנית -
מכניסים לתנור ל- 25 דקות,בחום 200 מעלות,לאחר שהתייצב והזהיב -
בעזרת נייר האפיה להפוך לצד השני לעוד 15-20 דקות,ואז להוציאו מהתנור.
&nbsp
ולצקת מעליו את רוטב -עגבניות הסמיך.
להכנת הרוטב:
לטגן במחבת עם 2 כפות שמן בצל קצוץ ,2 שיני שום כתושות,
עגבניה חתוכה לקוביות קטנות,
וגמבה חתוכה לקוביות קטנות,לערבב מדי פעם .
לאחר 5 דקות להוסיף למחבת 1/2 כוס מים עם 2 כפות רסק עגבניות ,מעט מלח ופלפל.
ולערבב מדי פעם בכף עץ.
לאחר כמה דקות הרוטב יהיה סמיך ,לכבות את האש,ולצנן 5 דקות.
&nbsp
את הרוטב הסמיך יוצקים על מאפה הכרובית האפוי ,שמוציאים בתנור,
ומעל הרוטב לפזר טבעות זיתים מגולענים,
ולפזר 2 חופנים גבינה צהובה מגוררת, ולהכניס לעוד 5 דקות לאפיה בתנור,
עד להמסת הגבינה.
לכבות את התנור להשאיר בתנור עם דלת פתוחה לעוד 15 דקות ללא חימום.
ולאחר מכן להוציא מהתנור לצנן 10 דקות,ואז ניתן יהיה לפרוס למשולשים,
ולהגיש בצלחת .
פיצה מכרובית אוכלים בצלחת עם מזלג.
חגיגה טעימה לאוהבי הפיצה -והכרובית האפויה.
ההכנה קלה ומהירה ,תכינו עם הילדים היותר גדולים בחופשת -הפסח.
&nbsp
 
למעלה