בקשות, שאלות ומתכונים לליל הסדר

שלי3331

New member
קינוח לפסח

היי

אשמח לעזרתכם, החיפוש לא מצליח לי
זקוקה לקינוח לפסח, כשר, פרווה
אולי משהו בכוסות אישי? אולי עם פירות? אולי שוקולד?
יש רעיונות?

תודה
 

revavonet

New member
טארטלטים לפסח

רוצה להכין טארטלטים קטנים לפסח, מי מכיר בצק פריך כשר לפסח?
האם אפשר להכין בצק פריך מקמח מצה?
צריכה מתכון בדחיפות.
תודה מראש
 

eranshabani

New member
מתכונים לעוגות כשרות לפסח ללא סוכר

היי הייתי רוצה אם אפשר מתכונים ללא סוכר וכשרות לפסח, אני אשמח לכל סוג מה שכן שיהיה קל ועם קצפת מעל...
אני לא הכי טוב בעוגות והייתי רוצה מתכון שלא הכי קשה להכין ושלא לוקח המון זמן...
ממש תודה רבה וחג שמח (-:
 

Tali304

New member
פסח

השנה אני אחראית על הקינוחים בשולחן הסדר.
אני מכינה עוגה כשרה לפסח אך היא חלבית ובנוסף לעוגה
הייתי רוצה מתכון לעוגיות או פחזניות כשרות ושיהיו גם פרווה.
אשמח להצעות...חג שמח
 

צומיש

New member
קינוח פרווה כשר לפסח בכוסות

שלום לכולם,

אני מחפשת קינוח בכוסות מעניין וכשר לפסח.
חשבתי על כמו הקינוח שעושים עם בסקוטים אבל במקום לטבול עוגיות יין באספרסו, ואז לשים מוס או קצפת ותותים אבל אשמח לטוויסט או למשהו אחר...

 
אני לא חושבת שקמח מצה זה רעיון הכי טוב

אבל אני כן חושבת שאפשר עם שקדים טחונים או עם קמח כשר לפסח.
 

dana baba

New member
קינוח בכוסות לפסח

היי צומיש,

ניתן לעשות מוס שוקולד ולמעלה לצפות בציפוי שוקולדי זה תמיד יוצא טעים וכשר לפסח..

בנוסף ניתן להכין מקרונים שיוצא מאוד יפה וטעים וגם כשר לפסח בעיקר עשוי משקדים :)
 

צומיש

New member
חשבתי על

כמו נשיקות לקצוץ אותם או עוגיות יין (של פסח) מוס שוקולד ולמעלה תותים ושוקולד מגורד. בתוך כוסות.

איך נשמע אולי כדאי לעשות ככה כמה שכבות, נשיקות מוס שוקולד קצפת ותותים, או שיש לכן רעיון אחר, חשבתי על מעין שכבות בכוס...
 
מוס שוקולד בכוסיות אישיות

מתכון אין לי בשלוף שהוא פרווה, אבל לדעתי פשוט קחי שמנת של ריצ', תקציפי אותה.
תמיסי שוקולד מריר ותאחדי בין התערובות.
או תרתיחי את השמנת ותשפכי אותה על השוקולד עד שהכל נמס ואז תערבבי את הכל.
כשהתערובת הומוגנית תכניסי למקרר ללילה להתייצבות, למחרת יחד עם עוד שמנת תקציפי את הכל.
זה בגדול גנאש וגנאש מוקצף.

את המסה הזאת תכניסי לשק זילוף ותזלפי לתוך כוסות אישית.

אני רוצה לשדרג לך את המוס - קודם כל אפשר ללכת על הקל ביותר, לקצוץ אגוזי לוז/מלך/פקאן/נשיקות/ ולפזר מעל.
אבל, אני רוצה לתת לך משהו אחר:
מתוך הבלוג של "קסמים מתוקים ומענגים" של דליה, אמנם היא עשתה זאת מעל עוגה, אבל אני העברתי את זה למוס.
אגוזי לוז מומלחים (כן, אלה של הפיצוחים) וסוכר.
את הסוכר ממיסים במחבת עד שנהיה קרמל זהוב, מכניסים פנימה את אגוזי הלוז המומלחים ומקרמלים אותם.

לאחר מכן משטחים את התערובת על מגש (זהירות רותח) ומחכים עד שיתקרר. לאחר קירור מקבלים בעצם פלטה של סוכר ואגוזים, שוברים אותה ומכניסים למעבד מזון לטחינה.
התערובת שיוצאת היא מתוקה מלוחה בצבע זהב, שילוב מדהים במראה ובטעם למוס שוקולד.
 

צומיש

New member
פיצוחים

יש לי קצת בעיה עם פיצוחים כי יש לנו ילדים קטנים מתחת לגיל 5 ולכן העדיפות זה לא פקאנים ולא פיצוחים.

ולכן עדיף ללכת על שוקולד ונשיקות ומוס, אבל אשמח לרעיון מעניין איתם...
 
השאלה היא מה כוונתך ליש לך בעיה כי יש

ילדים מתחת לגיל 5.
אם הבעיה היא אלרגנית, אני לא נכנסת לזה, את יודעת מה יותר טוב.
אם הבעיה היא שאת לא רוצה שיאכלו פיצוחים ילדים מתחת לגיל 5, אז פה תני לי להבהיר, האגוזי לוז המומלחים שאת קונה, קונים אותם בחנות של פיצוחים, הם באמת קשורים לפיצוחים, אבל ברגע שאת מקרמלת אותם, ואח"כ טוחנת אותם דק, הם הופכים לאבקה זהובה, ואין חשש של חנק, גם לילדים בני מתחת לגיל 5. דרך אגב, אצלי בבית אין פיצוחים בכלל, מטעמים שונים.
 

צומיש

New member
פיצוחים

היי, אני קונה אגוזי לוז ומרסקת או כמו שהם מקרמלת? כמה זמן קירור? חימום? אמרת שזה נהיה אבקה, אבקה מספיק סמיכה שאפשר לעשות אותה בסיס למוס או לשמנת??
 
מסבירה שוב:

קונה אגוזי לוז מומלחים של פיצוחים (לא הרגילים בשקית של הסופר).
במחבת ממיסה כוס סוכר עד שנהיה קרמל, מוסיפה את האגוזים איך שהם (מצופים במלח), מערבבת בעדינות כדי שכל אגוז יהיה מצופה בקרמל.
לאחר כמה דקות, מסירה מהאש ומורידה את התערובת למגש (שימי עליו לפני זה נייר אפיה).
משטחת את התערובת על המגש, מחכה שהכל יתקרר ויהיה נוקשה מאוד.
לאחר מכן חותכת לחתיכות ומעבירה למג'ימיקס, או כל מכשיר אחר שיש לך שטוחן, וטוחנת את הכל לאבקה.
האבקה היא לקישוט, היא לא בסיס לשום דבר.
 

צומיש

New member
פיצוחים

היי, אני קונה אגוזי לוז ומרסקת או כמו שהם מקרמלת? כמה זמן קירור? חימום? אמרת שזה נהיה אבקה, אבקה מספיק סמיכה שאפשר לעשות אותה בסיס למוס או לשמנת?? הכוונה שזה יהיה הבסיס בכוס ועליה לשים את מוס/קצפת?
 

צומיש

New member
קצפת צמחית

טוב הבנתי שקצפת צמחית זה מזעזע...
אז נראה לי אלך על סופלה הבעיה שיש 25 גר קמח לבן במה אפשר להחליף אותו?
 

bali

New member
מנהל
את הקמח אפשר להחליף ב...

קורנפלור, קמח תפו"א, שקדים טחונים דק דק... מדובר בכמות של 2 כפות גדושות, לא משנה כל כך במה תבחרי להחליף את הקמח.
 
למעלה