בקשות, שאלות ומתכונים לליל הסדר

revavonet

New member
קמח מצה מוציא קלתית בטעם קניידלך...

אני צריכה קלתיות יפות ויציבות שלא מתפוררות.
אני מנסה עכשיו קמח תמי, ואז אספר איך יצא...

revavonet

New member
עדכון טארטלטים

עכשיו סיימתי אפיה משני סוגים של בצק פריך ללא גלוטן וכשל"פ.
השתמשתי בקמח רב תכליתי לעוגות ועוגיות של אופק מן הטבע (מפעל שמייצר קמחים ללא גלוטן כל השנה) ביצור כשל"פ.
החלפתי את הקמח הרגיל בכמות שווה של קמח ללא גלוטן ויצאו טארטלטים פריכים ומעולים שלא נופלים ברמתם מבצק פריך מקמח רגיל.
משמח אותי שמתי סיבות.
.1 כי עכשיו אני יכולה להכין הזמנה ללקוחה שביקשה טארטלטים כשל"פ.
2. כי עכשיו אני יכולה להכין בצק פריך מעולה גם לילדים במשפחה שלנו שחולים בצליאק וגם להם מגיע...

בנוסף הכנתי בצק פריך לפי המתכון של איימי http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=682490&blogcode=11992619
ויצאו מעולים במיוחד, אמנם לא היה לי קמח שקדים (כי לא מצאתי אותו) אז טחנתי כמות שווה של שקדים והשתמשתי בהם ואז גיליתי שהבצק קצת רטוב והוספתי עוד קצת קמח קונדיטור עד שקיבלתי בצק פירורי כמו שצריך להיות והטארטלים יצאו פריכים ומעולים במיוחד (המתכון נכנס לרשימת המתכונים הטובים שלי).
אז מעכשיו, אני לא מכניסה הבייתה קמח מצה לבצק פריך!!
שבת שלום

dana baba

New member
היי טלי

ניתן להכין מקרונים צבעוניים לפסח גם כשר גם יפה וגם טעים..

CallMeCavanaugh

New member
לא ניסיתי אף פעם

אבל השנה אני שוקל לנסות לעשות משהו על בסיס טפיוקה. אולי טפיוקה מבושלת בחלב קוקוס בתוספת תרמיל וניל שיהיה בסיס פודינג, ומלמעלה איזשהו קרם - אולי שוקולד, אולי פרי כלשהו. נניח - מוס מנגו.

ציפהלה

New member
יש לי ניסיון. העצלנית צודקת -

לא כולם אוהבים. שוחרי הבריאות לרוב כן. אני הכנתי כמה מתכונים גם עם חלב קוקוס או חלב סויה. יש מתכונים באתר של על השולחן. אחד מהם עם מנגו מרוסק ועם אננס - ממש נחמד!
-עם שוקולד מעולם לא ניסיתי.

bali

New member
מנהל
בקשות, שאלות ומתכונים לליל הסדר

אני מרכזת לכאן ומבקשת גם מכם לרכז לכאן את כל השאלות, הבקשות והמתכונים שלכם לקינוחים לפסח.

בבקשה הקפידו לשים מתכונים מלאים כאן על גבי הפורום. קישורים מתקבלים רק אם מדובר במתכון שאינו שלכם ואין לכם רשות להעתיק אותו.

אוטוטו חג שמח

iWrite

New member
האם אפשר להכין טריקולד 48 שעות לפני החג?

בגלל לוז צפוף אני תוהה אם אני יכולה להכין את הקינוח בשבת לכבוד שני בערב. אם כן, כמה שעות לפני להוציא את הטריקולד מהפריזר אל המקרר? תודה

bali

New member
מנהל
כן, אפשר להכין טריקולד מראש ולהקפיא

להעביר אותו למקרר בערך 4 שעות לפני האכילה. אם הוא לא מפשיר לגמרי, אז לתת לו גם להמשיך להפשיר מחוץ למקרר.

iWrite

New member
אולי זה ממש לא דומה, אבל כשהקפאתי עוגת גבינה

של קרין גורן יום לפני אירוע כלשהו, אז ביום האירוע גם אחרי 4 שעות מחוץ למקרר העוגה לא הפשירה והיה ממש מביך שהאורחים אכלו משהו חצי קפוא

האם בטוח-בטוח אפשר לשים טריקולד במקפיא 48 שעות ולהוציא אותו 4 שעות לפני האירוע לנסיעה של 20 דקות ואז למקרר 3 שעות +?

המון המון תודה :)

bali

New member
מנהל
זה תלוי גם במזג האוויר

אני לא יכולה להגיד לך שבטוח בטוח היא תפשיר לגמרי ב 4 שעות.
את יכולה להוציא אותה למקרר בשני בבוקר, כשתקחי אותה בנסיעה היא אולי תהיה חצי קפואה ואולי כבר תפשיר לגמרי. תבדקי מה מצבה אחרי הנסיעה, אם כדאי לשים במקרר עד שתאכלו אותה או להשאיר אותה מחוץ למקרר במקום מוגן ולא בשמש לעוד קצת זמן.

עזרה בתיכנון פלוס בחיפוש מתכון

השנה לקחתי על עצמי להכין את הקינוחים לסדר, ל18 איש
שגם כמובן מתאים לפסח וגם כשר לסדר(פרווה)
אשמח לשמוע אם זה נשמע מספיק ..ואיך כדאי לתכנן את ההכנה ..

הובכן.. חשבתי כמובן על קינוחי כוסות
קרם לימון עם מרנג
מוס שוקולד עם חתיכות בראוני (שאני אצטרך למצוא מתכון לבראוני..או המלצה על המרה נורמלית ל40 גר קמח(בגלל שזה קישוטי בלבד זו תבנית קטנטונת ולכן סהכ 40 גר)
פנהקוטה עם פירות (בטח תותים או משהו כזה)

בנוסף חשבתי להכין שי קטן וצנוע לכל משפחה
של קופסא קטנה עם מקרונים בכל מיני צבעים ..האם נראה לכם שגם זה צריך להיות פרווה? או שלדעתכם זה בסדר לתת חלבי (אני תוהה עם המילוי כמובן)..

עכשיו מאיפה אני אמורה להתחיל??

האם אתם חושבים שצריך לחשב את זה בכוס קטנה מכל קינוח או להכין נגיד 15 מכל סוג?
האם זה בכלל נראה לכם מספיק ? או שלהוסיף עוד?

תודה מראש על העזרה

bali

New member
מנהל
קצת תשובות

הקינוחים שתיארת נשמעים נחמדים ומגוונים

לגבי הבראוניס - 40 גרם קמח תחליפי בקורנפלור או בשקדים טחונים, זו כמות באמת לא משמעותית, 3-4 כפות.

את המקרונים שאת נותנת כמתנה את יכולה להכין חלביים. רק תגידי למי שזה חשוב לו כדי שיתאפקו

לגבי כמויות, תלוי גם בגודל הקינוחים, אבל בגדול 15 מכל סוג נשמע לי מספיק. אם הם ממש קטנטנים אז הייתי מכינה לכל אחד מכל סוג, כלומר נגיד 20 מכל סוג, ומגישה לכל אחד את שלושתם.

לדעתי את כל הקרמים/מוסים את יכולה להכין מראש ולהקפיא, ורק לקשט אותם ביום הגשה (לא להקפיא עם התותים בפנקוטה למשל).

אם יש לך עוד שאלות אנחנו כאן.

תודה

רק עוד כמה ..

להקפיא בכוסות הפלסטיק החד-רב פעמיות?
זה בסדר?
שורד מקפיא? מה גם אני קצת מפחדת מריחות מקפיא

ונוסף לגבי הבראוניז אז המתכון שיש לי הוא לכמות ממש קטנה בגלל זה אני לא בטוחה לגבי ההמרה (הקמח מהווה 12 אחוז בערך מכלל המרכיבים)..הייתי שמחה לתת כאן את המתכון המלא אבל הוא לא שלי ואני לא בטוחה אם מותר לפרסמו

למעלה