בישולים לסופ"ש

merav999

New member
הצעות לרוטב לעדשים שחורות?

עדיין לא התחלתי לבשל. חשבתי לעשות משהו עם העדשים השחורות המונבטות שיש לי, בדרך כלל אני עושה ברוטב ברביקיו (מהבלוג של אורי שביט). יש עוד רעיונות ? תודה
 

merav999

New member
וגם - במה אפשר למלא קנלוני שהוא לא תחליף

גבינה?
 

merav999

New member
בסוף הכנתי משהו :)

טיגנתי טחון מהצומח עם בצל ופטריות. הכנתי רוטב עגבניות עם בזיליקום והוספתי קצת ממנו לטחון מהצומח.

מילאתי את הקנלוני, מעל שפכתי את רוטב העגבניות ולמעלה פיזרתי קצת גבינה צהובה ביתית ולתנור.

נראה בערב אם זה גם יצא טעים
 

awareness3

New member
אני מלאתי בגבינת שקדים

ומעל רוטב עגבניות - נטרף ע"י אוכלי כל
 

merav999

New member
תודה :) חשבתי על משהו עם בטטה אבל לא

ידעתי עם מה ואיך לעשות.
 

נטאשKה

New member
בתקופה הזאת

עדשים שחורות ברוטב לימון שום עם פילטי לימון קטנים, נענע ואפשר גם צ'ילי אדום למי שכמוני אוהב חריף ובזיליקום לתוספת ואיזון טעמים - טעים בטירוף.
 

נטאשKה

New member
בשמחה

בדיוק סיימתי להכין את שלי


בישול עדשים עד לקראנצ'יות ולא ריכוך מוחלט. בנתיים בבלנדר/מעבד מזון (אפשר גם בערבוב ידני אבל אז המרקם שונה לגמרי כמובן) - עשבי תיבול - פטרוזיליה, כוסברה, קורנית לימונית, ריחן, נענע ועירית (מה שאת אוהבת כמובן), מיץ מלימון אחד (ואם זה לא מספיק אז אפשר להוסיף כמובן בתיקון טעמים מאוחר יותר), מלפפון קצוץ לקוביות קטנות ולמי שאוהב חריפות - גם פלפל צ'ילי אחד או אחד וחצי.

הכל מעורבב בבלנדר - על העדשים לכמה שעות למקרר לספיגת טעמים. אפשר להוסיף בהגשה פילטים של לימון ועלי נענע/כוסברה/פטרוזיליה ליופי - או לא. אני מוסיפה גם אגוזי מלך בהגשה.
 

נטאשKה

New member
נכון, זה מוסיף גם רעננות וגם צבע

לרוטב. לפעמים אני מכינה את הרוטב יותר צ'אנקי ולפעמים במרקם חלק יותר. ממש חשוב לתת לזה לשבת כמה שעות טובות במקרר לתפוס טעמים. אני הרבה פעמים מסננת את הסלט לפני הגשה כדי שלא יהיה רוטב בתחתית. הטעמים כבר נספגו וזה מה שחשוב.

אגב כל קומבינציה ברוטב הזה עובדת. מה שחשוב פה זה הלימון ועשבי תיבול כלשהם. כל השאר זה ברמת האימפרוביזציה על מה שבא ויש בבית.

לפעמים על כל זה אני מוסיפה גם כף טחינה/טחינה ירוקה. לפי החשק. או לפני הגשה קוצצת מעט פלפל אדום מתוק ופלפל צהוב לצבוע את הסלט.
 

ladybug6

New member
נשמע מצוין. גם לי יש וריאציה דומה לסלט עדשים

שאני מכינה עם עגבניות שרי חתוכות (או עגבניות רגילות), רצועות דקיקות של סלרי (לא חובה), נענע קצוצה, הרבה מיץ לימון ואת תוכן הלימון מכניסה גם, שזה דומה לפילטים של הלימון שציינת, קצת שמן זית ומלח. על זה אפשר לפזר פטה שקדים או קוביות טופו ששרו במי מלח, או לאכול לצד גבינת סויה רכה חמצמצה. אפשר להוסיף גם רצועות דקיקות של שום, למי שאוהב.
 

נטאשKה

New member
הו, נשמע מעולה!

האמת היא שאני כל פעם קצת משנה אותו. אי אפשר לאכול כל פעם אותו דבר, משעמם... בפעם הבאה שאכין אנסה את הגרסה שלך.

האמת שפעם קודמת הכנתי אותו עם עשבי תיבול לימוניים, שום וסחטתי למיקס הרוטב גם עגבנייה/זרעיה. גם הוסיף המון.
 
למעלה