אז בסוף הכל השתנה
עם הבישולים מגיע התיאבון
אחרי שכתבתי למירב על העדשים זה עשה לי חשק - אז יש סלט עדשים שחורות ברוטב לימון סחוט טרי-שום-ריחן-כוסברה-פטרוזיליה-עירית-פלפלי צ'ילי-מלפפון
יש סלק צלוי בתנור, חלק יקולף ויאכל כך, על צורתו הטבעית עם מעט מלח גס וחלקו יחתך לחתיכות גסות וימרח בבלסמי ושמ"ז.
סלט סלק חי, מושרה במים למספר שעות, יפרס וילוק צלחת עם בצל סגול פרוס דק, פטרוזיליה, כוסברה, חמץ וסוכר (רצוי לפחות שעה במקרר לספיגת טעמים).
"גראטן" קולרבי בתנור עם שומשום שחור, הקולרבי משוח בשמ"ז. מוציאים לפני ריכוך מוחלט.
ירקות צלויים בתנור - קישואים, עגבניות, שום, פרוסות חצילים במרינדה אסייאתית.
ראש כרובית ענק שחולק לחצי - בתנור. חצי ראשון נצלה בלימון-שום עדין, החצי השני בסילאן-סויה-חרדל.
חצילים בטחינה ירוקה. יאמי.
סלט ירקות חתוכים גס - עגבניות, מלפפונים, פלפלים, רצועות דקות של קולרבי מגורר, בצל סגול ובצל לבן בתיבול פשוט של מיץ לימון סחוט טרי, קורט מלח וסוכר, כף שמ"ז. אם יבוא לנו נצרף גם את הטחינה הירוקה לחגיגה.
הסורבה מלון נראה ונטעם כבר נהדר (תמונות בסיום הכנה מבטיחה) ויש לו צבע כתום נפלא