בישולים לסופ"ש



היום הכנתי סלט עדשים שחורים עם מאש, מיץ ובשר לימון וחצי, כמון, בצל קצוץ, הרבה פטרוזליה בחסות הארגז מחוביזה ,קצת רכז דובדבנים טבעי ללא תוספים כלשהם, מלח, פלפל שחור ושום.

בפעם הבאה אני שוקלת להמיר את הדובדנים ברימונים ולהוסיף שומשום
 

נטאשKה

New member
אין לי הרבה כוחות, אז מעט

אחרי השבוע הזה שברובו בכלל לא הייתי בבית כי סייעתי בטיפול בסבא שלי וכל יום בישלתי עבור אמא וסבא שלי, כי היא לא מספיקה, אין לי הרבה כוחות.

גם לא הולכת לשוק כרגיל. מתה לנוח, אבל הבית שלי מוזנח מכל השבוע וגם עבודת הדוקטורט...

אז מה בכל זאת יהיה? לא ברור לי עוד. כרגע נכנס למקפיא סורבה מלון אחרי סיבוב שני של טחינה בבלנדר (כלומר טחינה שנייה אחרי הקפאה). אז בערב יהיה סורבה טבעוני.

יהיו סלטים מהפרודוקטים שיש בבית - סלט עלים ופירות עם רוטב חרדל ודבש, סלט ירקות קלאסי בטחינה ועוד לפי החשק.
הוצאתי קטניות מונבטות מהקפאה, אכין שחורות ירוקות עם לימון-שום-נענע-בזיליקום-צ'ילי.

יש ירקות ואכין מיקס ירקות בתנור בכמות שתספיק גם לשבוע הבא. אם יהיה לי כח אכין קציצות ואקפיא. כנראה מגזר וזוקיני עם פירורי פאנקו.

יש סלק - יכנס לתנור כמות שהוא. עם טיפה מלח גס. יש מלח גס רוזמרין, מלח גס לימוני ומלח הימאליה וורוד אז אכין כל אחד בסגנון טיפה אחר שלפחות ירגיש גיוון.

אין לי כח להכין חומוס/טחינה, אבל אולי אכין ממרח שעועית כי יש לי מונבטת ואני יכולה להפשיר. נראה אם יהיה לי כח.

בנוסף נאכל כנראה מוקפץ כי יש ירקות ואטריות בבית ותמיד אפשר להפשיר רוטב בזיליקום חריף ביתי מופלא.

בקיצור, סופ"ש משעמם קצת. לחברים הודעתי שלא יבואו. אני באמת במגמת התמוטטות.
 

נטאשKה

New member
אז בסוף הכל השתנה


עם הבישולים מגיע התיאבון


אחרי שכתבתי למירב על העדשים זה עשה לי חשק - אז יש סלט עדשים שחורות ברוטב לימון סחוט טרי-שום-ריחן-כוסברה-פטרוזיליה-עירית-פלפלי צ'ילי-מלפפון

יש סלק צלוי בתנור, חלק יקולף ויאכל כך, על צורתו הטבעית עם מעט מלח גס וחלקו יחתך לחתיכות גסות וימרח בבלסמי ושמ"ז.

סלט סלק חי, מושרה במים למספר שעות, יפרס וילוק צלחת עם בצל סגול פרוס דק, פטרוזיליה, כוסברה, חמץ וסוכר (רצוי לפחות שעה במקרר לספיגת טעמים).

"גראטן" קולרבי בתנור עם שומשום שחור, הקולרבי משוח בשמ"ז. מוציאים לפני ריכוך מוחלט.

ירקות צלויים בתנור - קישואים, עגבניות, שום, פרוסות חצילים במרינדה אסייאתית.

ראש כרובית ענק שחולק לחצי - בתנור. חצי ראשון נצלה בלימון-שום עדין, החצי השני בסילאן-סויה-חרדל.

חצילים בטחינה ירוקה. יאמי.

סלט ירקות חתוכים גס - עגבניות, מלפפונים, פלפלים, רצועות דקות של קולרבי מגורר, בצל סגול ובצל לבן בתיבול פשוט של מיץ לימון סחוט טרי, קורט מלח וסוכר, כף שמ"ז. אם יבוא לנו נצרף גם את הטחינה הירוקה לחגיגה.

הסורבה מלון נראה ונטעם כבר נהדר (תמונות בסיום הכנה מבטיחה) ויש לו צבע כתום נפלא
 

awareness3

New member
איך עושה? איך עושה?

"ראש כרובית ענק שחולק לחצי - בתנור. חצי ראשון נצלה בלימון-שום עדין, החצי השני בסילאן-סויה-חרדל"

תודה
 

נטאשKה

New member
בתנור

על נייר אפייה, עם מעט מעט שמ"ז ועיסוי טוב של הרוטב לתוך הכרובית, ב-180
 

awareness3

New member
אצלנו

אנטיפסטי
סלק צלוי בבלסמי
אורז מלא שבושל במי השריה של פטריות שיטקי
צלי פטריות מפורטבלו, שמפניון ושיטקי
בורגול וגרגרי חומוס
ולקינוח
פודינג אורז על חלב שקדים וקרם קוקוס עם רוטב תות מעל
 

merav999

New member
לגבי הסלק- איזה עוד תבלינים שמת?

תיבלת לפני ההכנסה לתנור או אחרי? תודה :)
 

awareness3

New member
אז ככה

אני עוטפת סלקים שלמים עם הקליפה בנייר אלומיניום
אופה סביב שעה וחצי-שעתיים, עד שרכים
ואז מקלפת, פורסת ומזליפה חומץ בלסמי, שמן זית וזהו (אני נשמרת ממלח, אבל אפשר מלח גס, אני מניחה)
אם יש לי פטה שקדים, אני מפוררת מעל, היום אין
 

littlegem

New member
סלט ירוק עם גזר+פטריות חיות+אגוזי מלך

אולי גם פאלמיטוס
אבל נראה לי כבר יותר מדי טעמים דומים..

וספגטי מוקפץ עם צ'ילי ונענע ומיקס ירקות ירוקים או פטריות (אם יישארו).
 

cyethra

New member
אצלנו

כרוב ממולא באורז מלא + אורז בר +שלל ירקות בפנים + עדשים + רוטב עגבניות

שעועית ירוקה

לביבות בצל ירוק ומנגולד

לביבות שעועית שחורה ושעועית חומה

כרובית עם לימון ומעט חרדל

קינואה עם שלל ירקות בתוכה

חומוס מונבט עם מנגולד - לצערי נאלצנו לזרוק כי השרינו בחוץ במקום במקרר והתחיל להעלות ריח רע. נדע לפעם הבאה.
 

ladybug6

New member
גם לי התקלקל חומוס שניסיתי להנביט


איך את מכינה את לביבות השעועית?
 

cyethra

New member
בבקשה. קישור למתכון

קליק

משתמשים בטחינה גולמית מלאה (לא לבנה כמו במתכון) ובפירורי לחם מתובלים במקום סובין שיבולת שועל.
 

merav999

New member
אז בסופו של דבר יש כאן

קנלוני במילוי טחון מן הצומח ופטריות ברוטב עגבניות ובזיליקום מוקרם.

סלט עדשים ברוטב לימון ירוק תודות לנטאשKה - יצא מעולה! (עשיתי בזיליקום, נענע, טימין, רוזמרין, מלפפון ולימון).

פשטידת קישואים וגזר

סלט כרוב אדום ולבן וגזר.

ירקות בשקית קוקי בתנור.
 
למעלה