בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


משהו כבר מתבשל לכם לסופ"ש?
מה בתכנון?
הבו רעיונות, תמונות וטעימות
 
הצעיר הוזמן למדורת ל"ג בעומר

הערב
אחד החגים השנואים עלי
ממש
האש, העשן, הליכלוך שאחרי
חשרת הזיהום ההזויה התלויה מעל ראשינו והראוותנות- של מי יותר גדול...

יאק
אז אני לא פנויה למחשבות סופשבוע ואין לי שום רעיון
 
יש לי במקרר

זוקיני פסים קשיחים ויפים
פלפלים אדומים מוארכים
גזר
פאקוסים
בסלסלה יש לי שום למכביר ובצל
תפוחי אדמה קטנים

יש לי תרד ניו זילנדי
שני כרובים קטנים ירוקים
עגבניות

אזוקי מושרים
חומוסים קטנים מושרים
קשיו במים

הרגע חתכתי אבטיח עגול להפתיע, פציח ומתוק באופן חריג והנחתי בקערה עבור המדורה ... אחר כך אלך לירקן להביא עוד אחד לטובת בני הבית
המח שלי ריק ריק ריק

חבל על הירקות היפיפיים שברשותי
 
לג בעונש.... כשאני נזכרת

איך היה כשהיינו ילדים וכמה היה שונה, אני מבינה שאני ממש עתיקה
 
העוגה המדוברת

לקראת יום ההולדת של מישהי מאוד אהובה.
כבר חשבתי על עוגת גזר בצורת כדור פורח.
 

ladybug6

New member
כנ"ל. היום אכלתי פיצה על פיתה

קניתי במחיר מופקע ומוגזם את הגבינה בטעם מוצרלה של צ'יזלי, בחנות טבע בחולון. ובתכלס, לא היה שווה את זה, לא היה לזה יותר מדי טעם. אולי שמתי מעט מדי אבל עיקר הטעם היה מהרוטב והתוספות והגבינה רק נתנה קצת שמנוניות..
לסופ"ש אין לי אנרגיות לבשל, למען האמת, וגם לא זמן. תוהה מה אפשר לאלתר שיהיה בריא, מזין, משביע והכי חשוב - מהיר הכנה..
 

נטאשKה

New member
באסה (הגבינה)

אני עוד לא הצלחתי להסתדר עם הכנת גבינות בבית. העניין של הבד גבינה פשוט לא מצליח לי. וזה אחרי שרכשתי איזה שלושה סוגים שונים. אז פשוט מוותרת כרגע, עד שאשתלט על זה.

בנתיים יש לי רעיונות לבסיסים בלבד. נראה לי שנשאר שם.
 

ladybug6

New member
מה זתומרת? מה לא מצליח לך?

אפשר להשתמש פשוט בגזות כאלה בכמה שכבות.. או בחיתול בד. למה לא הולך לך?
 

נטאשKה

New member
החלק של הנוזלים

פשוט לא יוצאים מספיק נוזלים ולכן הגבינה לא מתגבשת ובאמת שניסיתי את המתכונים הכי פשוטים.
איפה קונים חיתול בד?
 

ladybug6

New member
בסופר פארם יש כאלה חיתולי בד

או גזות (רק לא בכל מקום יש מספיק גדולות אז צריך לבדוק)
ובחנויות מתמחות של אפיה/בישול יש בדים לגיבון.
ולגבי הנוזלים - הגבינה לא אמורה להתגבש בשלב הסינון אלא רק להיות מספיק יציבה כדי להפוך אותה לכלי בשביל לאפות. אישית, אני מגיעה לזה גם על ידי סחיטה די מאומצת של הבד, בלי ההמתנה הארוכה במקרר.. פשוט צריך ללחוץ ולמחוץ ואז אפשר גם לתת לזה לעמוד קצת עם משהו כבד מעל. ואז בזהירות לפתוח ולהפוך על כלי לאפייה.
 

merav999

New member
אני כבר לא מסננת בכלל


אני מוסיפה מים בהדרגה רק כדי שהבלנדר יהיה מסוגל לטחון ואז שמה בתבנית, משתדלת לתת לזה צורה עגולה ושמה בתנור


לא יוצא יפה כמו בתמונות בבלוג של החיפושית אך הטעם מושלם, ובכל קרה לפעמים אני מוסיפה תוספות שונות (פסטו/עגבניות מיובשות) אז זה הורס את הצורה.
 

ladybug6

New member
נכון, גם אני לא תמיד מקפיאה

ובמקרה הזה למשל לא טרחתי להשקיע בצורות אלא סחטתי חזק עם הידיים והעברתי לכלי חסין חום ואפיתי ככה בכלי.
רואים את זה בתמונה איפה שהוא שם באמצע..
זה לא בהכרח פחות אסתטי ככה :)
 

merav999

New member
נראה כל כך מגרה

את עדיין סוחטת את זה בחיתול אז יוצאת צורה יותר אסתטית, אני לא סוחטת בכלל, מהבלנדר ישר לתבנית #עצלנית

הזכרת לי אבל שיש לי 3 תבניות אישיות! אני אשתמש בהן בפעם הבאה.
 

ladybug6

New member
כן, אני סוחטת כדי שהממרח יצא

מתפורר קצת ופחות ממרחי, אבל זה לא חובה, ואולי באמת כדאי לעדכן בבלוג שאין באמת סיבה לחכות 12 שעות...
 

ella100

New member


עצלנות יעילה.מעולה.

האם ניסית פעם להכין משקדים טחונים עם הקליפה?

ב"לגעת באוכל" יש שקדים טחונים עם קליפה וללא.
 

merav999

New member
לא ניסיתי משקדים עם קליפה

תמיד משקדים טחונים או משקדים שהשריתי וקילפתי
 

Ofericko

New member
אצלי חומרי הגלם כדלהלן:

תפו"א
קישואים
דלעת
כרובית
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
פטרוזיליה עלים
הרבה שמיר
שום
בצל
עדשים ירוקות
שעועית אדומה
שעועית לבנה
אורז בסמטי
אטריות אורז

כפי הנראה זה הולך להיות איזה מרק ירקות ענק אא"כ יש למישהו פה רעיון מעניין אחר....
 

Ofericko

New member
בנתיים, עד שאחליט מה יתבשל היום, אספר לכם

על בחורצ'יק שעובד במזללה שממוקמת בבניין בו אני עובד. בחור נהדר, חוזר בתשובה, שהתפלא מאד לשמוע על הטבעונות וכו'. כמובן כמו כל אוכל בשר חביב הוא מלא כרימון בכל השאלות והתירוצים הידועים אבל כל יום אני "מטפטף" לו.
השבוע הוא הפתיע אותי עם פיצות/פוקאצ'ות שהוא הכין לקהל הרחב, ללא גבינה. הוא שמַח להודיע שלמרות שיש לו גבינה במקרר, החליט לנסות למכור את הפיצות האלה בלי גבינה וזה הביא אותו לעשות כל מיני שילובים מעניינים של toppings כגון בצל, פטריות, בטטות, חצילים, קישואים, עשבי תיבול וכו'.
בערב הוא אמר לי שהכין הרבה פוקאצ'ות כאלה וכולן נחטפו


כייף...
 
למעלה