בישולים לסופ"ש

יוספה 51

New member
אתמול, כשילד הצבא שלי ציפה

לאוכל, והודיע שהוא 'לא מתחבר לכרוב' (מיקי, את מבינה את השערוריה?), ונתן רשימת דרישות ואיסורים, יצא לי משהו טעים לאללה ופשוט ביותר. בצל מטוגן, כרגיל, בתוספת לכמה שיני שום, גם בווק, חצאי עגבניות שרי, בזיליקום, אורגנו, וצ'ילי חריף. מעורבב עם פסטה. יצא מעולה לגמרי..
 
טוב אז התחלתי

,מלהעמיד פטה שקדים שהכנסתי בה גם קשיו וגם עלי קורנית טריים
היא עדיין בשלב המקרר...
נועדה להאפות עם קערת עלי התרד הניוזילנדי המהממים שפרקתי מהגבעולים

את הקישואים המפוספסים פרסתי להמוני פרוסות שייטגנו ויתווספו לפרסה מטוגנת לריכוך ויחד ישבו בתוך רוטב חמצמץ
שלושה חצילים צעירים יוכנסו לתנור בשלמותם בתקווה שיפרדו יפה מקליפתם כמו קודמיהם משבוע שעבר, מיועדים להתחבר עם טחינה שומית ירקרקת
גרגרי החומוס יגרסו במעבד מזון עם כוסברה פטרוזיליה ובצל לפלפלים קטנים ועתירי כמון
הסלק בחלקו יקולף ויגורר יחד עם אזוקי מבושלים לקציצות אפויות
והשאר יאפו בשלמותם ליחתכו לפרוסות כשהרוטב יותאם לכמה חזק הטעם שלהם
אולי גם הפלפלים יאפו ואולי יוגשו טריים במילוי שעוד לא חשבתי עליו אבל יכלול מלפפונים ,שמיר ונענע

סלט עגבניות בצל ותערובת ירוקים טריים
תבנית עמוסה גזר בצל ותפוחי אדמה

ולקינוח אבטיח מהמם
 

Ofericko

New member
אי אללה איזה מגוון!

שאלה: את הפטה אופים? חשבתי שכל העניין עם פטה זה שהוא כזה rawי כזה לא?
 
בין בני ביתי אני חיה

ומאחר ויש קהל- אני מכינה.
חוצמזה יש לי בכור מהמם שניתן לגייס כשהכח אעפס נגמר
 
הכנתי דומה

גבינת שקדים
יצא סופנית לחלוטין, טעים כל כך. פשטידת תרד על בצק פריך עם הגבינה הנ"ל


קציצות סלק חי מגורר מעורבב עם אזוקי מבושלים על מצע פרוסות תפוחי אדמה מתובלים ובצל קצוץ- עכשיו בתנור


קישואים בסופו של דבר עם הרבה פרוסות שום ומשרה מסויה,שמן שומשום, מייפל ומעט חומץ - בתנור


חריימה טופו עם הרבה פלפלים, חריף ועתיר כוסברה וכמון


שלושה חצילים אפויים היטב מצפים לטחינה ירקרקה על השיש


גרגרי החומוס עדיין ממתינים , תיכף יטופלו

סלט יהיה מקוביות גזר קטנטנות, חמוציות , קורנית לימונית, פילטים של לימון ואגוזי ברזיל שבורים- בדרך

אורז


פרוסות כרוב בדרך לאפיה, ברגע שיהיה מקום מרוחות בשמן זית, מיצלימון ועשבי תיבבול- נסיוני, מקווה לדווח על הצלחה.
הבאתי גם תותים שלא יכולתי לעמוד בפניהם אז אני מניחה שגם הם יגיעו איכשהו בקינוח
 

ladybug6

New member
הכל נראה מעולה!

ובמיוחד הקציצות האלו עם הצבע המשגע הזה
 

Ofericko

New member
אני חייב לנסות את זה פעם!!!

וגם את הגפילטע הטבעוני....
 

RSPA

New member
שים לב ! יש שתי גרסאות של חריימה טופו.

האחת שהביאה מיקי שמבוססת על טופו גולמי חתוך לקוביות.
והשניה, שהביאה אורי שביט ושם מדובר על חריימה של קציצות טופו. המתכון הוא של השף אבי ביטון.
http://vegansontop.co.il/adora-goes-vegan-recipes/
את זה של אבי ביטון הכנתי והוא קצר הצלחה רבה בפסח האחרון. באמת מתכון מוצלח וטעים מאוד.
 
אני בכלל סתם

בא לי הריח של הרוטב שהכרתי מחריימה של פעם, אז טופו התבקש לי כחומר יציב שיכול להחליף את הדג ולספוג את טעמי הרוטב

בלי שף ובלי מתכון מסודר
סליחה על ההטעיה
 

RSPA

New member
לא קרה כלום. אל תתרגשי


ואם כך ממליץ בחום שתנסי גם את המתכון של השף...

ועוד דבר, אם לא שמת לב - יש מתכון לבראוניז נ"ג על בסיס בטטות ותמרים שהביאה סמאאק הבלגית. אחלה מתכון. הכנתי כבר.
 
למעלה