בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
איזה מגניב!

אני ממש מעריכה אנשים שבמקום להבהל ולהתגונן, אשכרה מנסים לחשוב איפה ואיך הם יכולים להשתנות, גם אם זה שינוי קטן, גם אם זה ליום אחד, גם אם זה במנה אחת... זה מרגש.
 

Gidi Shemer

New member
כך, בדרכי נעם, אתה לאט לאט מתקרב

לתואר הטבעוני המשפיע ביותר.

אני כבר מדיימן תכניות האח הגדול עתידיות שבהן אנשים יספרו על הרגע שבו הם פגשו את אותו עופר אגדי וחייהם השתנו.

ביחד עם הבלוגים והחוברות של החיפושית, אתם נותנים תקווה לעתיד עם מעט יותר חמלה.
 

Gidi Shemer

New member
בהנחה שאתה יודע מה זה

רק אומר שזה משהו שאני משתדל להתעלם ממנו, אבל שכנראה אצטרך לסבול את נוכחותו לא בסלון ביתי, אבל בפורום השכן בחודשים הקרובים.
 
הבטחתי להכין פולנטה

לארוחת ליל שבת
נראה לי עם תבשיל עדשים או תבשיל תרד
משהו עם פטריות
מרק קישואים עם אפונה ועשבי תיבול (אלא אם אתעצל ואוציא מרק סלק מהפריזר)
שניצל תירס
חלות ועוגת שמרים
נסיונות בגבינת סויה
משהו מהחוברת של ליידיבאג - עוד לא סגורה מה
קרקרים משיבולת שועל לקחת לעבודה
הרבה ירקות אפויים שיהיה לשאר השבוע

חלק מהנל גם עבור הפריזר
 

smaak

New member
אשמח לקבל את המתכון של

הקרקרים, הפולנטה (איכשהוא אצלי זה יוצא משעמם), ושניצל התירס גם :)
ותודה!!
 
הקרקרים

יש בגרסה מלוחה ובגרסה מתוקה. ממש ממליצה להשקיע ברידוד דק דק בשתי תבניות. אני אוהבת להוסיף קימל. יש לי חברה שמוסיפה כמון. אפשר בלי תוספות בכלל

מתכון בקישור


הפולנטה: מרתיחה ארבע כוסות מים/ציר ירקות. מוסיה בזרזיף דק קמח תירס איטלקי טוב, לא אינטסטנט. מעבירה ללהבה קטנה ומבשלת בבחישה תכופה מאד חצי שעה.
בסוף הבישול מוסיפה כף שמן זית, אפשר גם כף חלב שקדים.
אפשר לאכול מיד ואפשר לקרר יממה במקרר, לחתוך לצורות ולאפות. כשעשיתי זאת עם קמח פשוט שקניתי במשקל, הפולנטה השתטחה ובמקום עיגולים מעוצבים יצאו לידיסקיות שטוחות.
אתמול הכנתי חלק מהפולנטה עם שיוש של פסטו, יצא מוצלח.
בגדול פולנטה רוצה משהו עם רוטב עשיר.

השניצל תירס מבוסס על מתכון של הסניץ׳ (לא זוכרת אם זה בפורום הזה או במקביל), תיכף אמצא ואדביק את המתכון
 
שניצל תירס ע״פ הסניץ׳

בפעם הראשונה הכנתי מקופסא, אח״כ עברתי לקפוא.
אפשר לגוון בטעמים, עם או בלי כוסברה

שניצל תירס טבעוני

1 בצל שלוט
3 שיני שום
רבע כפית טימין יבש
חצי ס"מ פלפל חריף
3 כוסות תירס קפוא, מופשר
2 כפות גדושות חמאת בוטנים
2 כפות כוסברה קצוצה
חצי כפית ממרח עגבניות מיובשות
2 כפות שמן
חצי כוס קמח תירס גס
מלח ופלפל שחור במידה
כמה טיפות טבסקו


טוחנים ביחד 2 כוסות תירס עם הבצל והשום והפלפל החריף
מעבירים לקערה ומערבבים עם השאר. אם דליל מדי, מוסיפים קמח תירס, אם לא דביק מספיק, מוסיפים חמאת בוטנים.

מחלקים ל12 חלקים, מעצבים לשניצלים עגולים או מלבניים
אם רוצים להשקיע, מכינים תערובת קמח תפוחי אדמה ומים, דלילה, מושחים בה במברשת את השניצלים, מעבירים כל שניצל לקערה עם פירורי לחם. מרססים בשמן ואופים כארבעים דקות בחום בינוני, הופכים פעם אחת באמצע.

טעים מאד גם בלי ציפוי או רק עם פירורי לחם
מתנהג נהדר באפייה
 

limim1970

New member
טבעונית חדשה


ובינתיים אני מאוד מתרגשת מעושר האפשרויות והגיוון.
כל מי ששמע שעברתי לטבעונות (התחלתי ממוצאי יום העצמאות) טוען שלא יהיה לי מה לאכול (אני גם צליאקית) אבל זה כ"כ לא נכון! יש כל כך הרבה גיוון.
נכון, זה הורס קצת את הספונטניות וצריך להתארגן מראש ולבשל, אבל גם ככה הייתי עושה את זה (סיפרתי שאני גם במסגרת דיאטת חלי ממן?) כך שמבחינתי זה לא משנה.

לגבי בישולי סוף השבוע:
אני במצב רוח הודי, אז בא לי להכין אולי תבשיל עדשים ותרד בסגנון הודי
אולי טאלי
נראה..
 

ימימה

New member
אצלנו הודי הולך חזק בזמן האחרון

הילדים גילו את הטעמים ההודיים וזה פשוט להיט
 

ladybug6

New member
ברוכה הבאה


אכן יש בהחלט טבעונים צליאקים ומיקי מהי כאן בפורום מתמחה בזה כי יש בין בני ביתה צליאקי והעצות והמתכונים שלה בטח יעזרו לך להעשיר את התפריט..
 

נטאשKה

New member
ברוכה הבאה


כשיש לי כח אני עונה לשואלי ה״א ל מה יש לך לאכול״ ב- בואו נחשוב לרגע ביחד, בכמה ארוחות בשבוע אתם תכלס אוכלים בשר ודגים? (רוב האנשים לא אוכלים כאלה כמויות) וכמה ביצים אתם כבר אוכלים בשבוע? חביתה כל ערב? הרי בד״כ לא. אז נשארנו כביכול רק עם ״בעיית״ הממרחים והביצים לאפייה ואז אני מסבירה מה עושים במקום.


כשאין לי כח אני פשוט עונה - את כל השאר
ואם אלו אנשים ממש מעצבנים שרק מחפשים לריב ולהתנגח אני בד״כ עונה בציניות - כלום. אני לא אוכלת כלום. אני סובלת מתת תזונה ואנורקסיה. למען האמת אני גוססת מול עינכם ברגעים אלו. מה, לא רואים?
 

smaak

New member
ברוכה הבאה

אני לא יודעת מי זו חלי ממן, אבל לגבי בישולים, את יכולה לבדוק את הבלוג הזה, יש בו לא מעט מתכונים ללא גלוטן.
http://deliciouslyella.com
המון בהצלחה!!!
 

merav999

New member
לא משהו מיוחד

יהיה פירה עם בצל מקורמל.

כיסוני בצק עם פטריות וחציל מטגנים.

אורז עם כרובית וחצילים וכוסברה .

כנראה גם סלט מקלות (סלק, קולורבי, סלרי, גזר) עם אגוזי מלך:
http://excocina.co.il/sticks-salad/

בתמונה - מה שהכנתי בערב
 
למעלה