בישולים לסופ"ש

smaak

New member
מרק מלפפונים נשמע נפלא

במיוחד במזג אוויר חם.
 

ladybug6

New member
עוד לא יודעת מה יהיה בסופ"ש אבל להיום

שאריות של פתיתים נזרקו למחבת ביחד עם ירקות מהמקפיא: אפונה עדינה, שעועית ירוקה עדינה, תירס וגזר גמדי. לזה נכנס קצת רוטב סויה, צ'ילי מתוק ושמן, מעט מים לריכוך הפתיתים שהתייבשו במקרר.. ויצא מהמם. ליד זה סלט עגבניות קצוצות עם אפונת שלג ובצל ירוק והרבה מיצלימון.
מחר נעשה קניות ונחשוב על הסופ"ש. מה שבטוח: בדגש על אוכל בריא ובסיסי, אחרי השבוע-שבועיים רוויי הג'אנק שמתחיל לתת אותותיו...
 

elin86

New member
שאלה קצת מוזרה על טחינה..

תגידו הלמטה שנשאר כמעט בסוף הטחינה הוא לשימוש או שאלו המשקעים וזורקים?
יצא לי כמה פעמים לזרוק ואני תוהה מה אנשים אחרים עושים..
 
משתמשים

מכניסה לבלנדר עם מיצלימון, מים, שום ויאללה. אלה לא משקעים כי אם מוצקים שהתקשו
 

smaak

New member
אחרי העדרות של שבוע..

לא שלא בישלתי, אלא שלא היתה לי שום השראה, ובישלתי על מנת לצאת ידי חובה..

השבוע הכנתי לזניה פעם נוספת. הפעם השתמשתי בפתיתים של סייטן במקום טופו, וזה יצא הרבה יותר טעים, גם במרקם- עם לזניה מקמח כוסמין. הוספתי המון תבלינים טריים מהעציצים, ומעל שמנת קשיו ושמרי בירה. מסתבר שהשמרים שקניתי נמכרים בגלולות כתוסף מזון שבולעים עם מים,
אז טחנתי אותם ופיזרתי מעל. יצא נהדר.

עוד הכנתי מאפינס עם אוכמניות טריות -יצא טעים אך כבד. זה די עצוב שאני נשואה לאופה ולא יודעת לאפות. אבל האמת היא שמעולם לא נזקקתי לזה, כך שלא שיכללתי את היכולות שלי בתחום. איכשהוא יוצא שאני אופה תמיד כשהוא ישן ולא בודקת איתו לפני כן. אבל הוא הבטיח לי שהוא יילמד אותי לאפות.

ירקות בתנור, הפעם תפוחי אדמה, גזר לבן, עגבניות שרי מסוגים שונים, שום ירוק טרי.

תבשיל ירקות נחמד- בצל סגול, פאק צ׳וי, קישוא צהוב, פטריות ירדן, ומעל שבבי טופו. הנוזלים שאני אוהבת להשתמש בהם, יין לבן, חומץ תפוחים, רוטב סוייה ומים כמובן, הוגש לצד אורז.

ופשושיק הכין גלידת ווניל ושוקולד מחלב ושמנת סוייה עבור לקוח. כיף לי שאנחנו מכינים מוצר שהוא לא תוצר של סבל, ואני מקווה שנצליח להתקדם קצת. איכשהוא עם החגים אחד אחרי השני אנחנו עושים נסיונות יותר מדי לאט.
 

Ofericko

New member
וואו! איזה יופי! יש אצלך במטבח

אקוסטיקה ויזואלית מאד יפה. מהמם.
והלזניה נראית סוף הדרך!
 

smaak

New member
תודה רבה!

המטבח שלי לצערי רחוק מלהיות פרקטי. אין לי מקום לכלום בארונות, השיש קטן מדי (וזה לא שיש, זה משהו אחר)..
ויום אחד אני אשרוף את הבית בגלל שאני אשכח לכבות את הכיריים החשמליים. פעמיים זה כמעט קרה..

אבל כשבהיר או שמשי בחוץ התאורה אידיאלית!
 

smaak

New member
ירקות לפני הכניסה למחבת

התאורה בשעות האלה במטבח לא משהו.
 
למעלה