בישולים לסופ"ש

אולי הגיע הזמן

לרכוש מכונת גלידה?
אני תוהה אם יעלה גורלה כמו אופה הלחם שהעדפנו על פניו לעבוד עם הידיים...
מה את אומרת? ממליצה?
 
אה זו לא בעיה

ירשנו פריזר בגודל של מקרר בנוסף לזה שבמקרר אז מקום הקפאה לא חסר לנו...
 

smaak

New member
ברור שממליצה!

טוב האמת היא שהמכונה שלנו היא מכונה גדולה שמיועדת להכנה של ליטרים ולא לשימוש ביתי,
אבל אם יש לך פריזר מספיק גדול, זה ממש כיף להכין כמות קטנה כל פעם עם הטעמים שאת אוהבת.
אני חושבת שצריך לשים לב לחומר שמייצב, כי אם מכינים בבית ומכניסים למקפיא, זה יכול לגרום לגלידה להיות מאוד קשה כשמוציאים אותה מהקפאה.
שמתי לב גם שהיא נמסה במהירות גדולה יותר מאשר גלידה מחלב ושמנת של פרה.
 

ladybug6

New member
הדבר היחיד שהצלחתי להכין כאן זה מלבי

קוקוס עם רוטב פטל (מהחוברת!
)
כדי להביא לארוחת ערב
וזו תהיה פעם ראשונה שהסועדים האלו יטעמו מלבי טבעוני, הם כמעט כל שבוע נהנים ממלבי של חלב של פרות ואני קצת חוששת איך זה יתקבל אבל נקווה לטוב.
מעבר לזה פספסתי בענק את המילקאאוט של היום, לא יודעת למה הייתי בטוחה שהוא בשבוע הבא ולגמרי התפספס לי
תכננתי להכין הררים של גביניות לחלק לעוברים ושבים, וחבל.. עכשיו הם לא ידעו כמה טעים זה להיות טבעוני..
 

ladybug6

New member
ובהשראת הפלפלים המהממים של smaak

הכנתי את הממולאים הכי טעימים שיצאו לי אי פעם! ואני מתבאסת שלא מדדתי כמויות וכאלה כדי להעלות לבלוג.. בהזדמנות אחרת.
 
ארוחת שבועות טבעונית ויומולדת לאח שלי!


ההורים שלי ואחי באים אלינו לגרעין לארוחת שישי-חג-יומולדת מיוחדת.

בתכנון:
ירקות חתוכים יפה
סלט פסטה של
סלט פסטה אחר של
סלט חסה של
סלט שורשים של
טרין חצילים ופלפלים שיצא מהמם!בשנה שעברה ואני עושה אותו שוב השנה [אח שלי אוהב
הקרניסט]. כמובן של לא על החסה לבדה.
לזניה צמחית שבן גרעין שלי מטורף עליה!
פטריות ממולאות גבינת סויה [הדבר הכי טעים ביקום].
עגבניות ממולאות בגבינת סויה [גם טעים מאוד!]
עלי גפן תוצרת בית [אמא שלי הבשלנית
]
כמובן יין, חלות טעימות.

לקינוח: מן משהו קוקוס-שוקולד על בסיס מתכון של the vlog עם שינויים שלי, שלאח שלי אני עושה אותו בקערית משוקולד מריר לכבוד יום ההולדת.
פירות מדהימים!
 

Ofericko

New member
הערב הכנתי מנה בריאה ומנה פחות...


ממה נתחיל? נראה לי שמהמנה הבריאה:

מרק עשיר וירקרק!

הכולל:
תפו"א, גזרים, שלושה שורשי פטרוזיליה, שני שורשי סלרי, קישואים, כרוב לבן, בצל כמובן, גרגירי חומוס, וואחד צרור פטרוזיליה, וואחד צרור שמיר, מלח, פלפל, אבקת קארי.
 

Ofericko

New member
הנה המרשרשים


איזה הבדל בצבע בין טרי למוקפא... אבל עדיין הטעם מעולה.
 

Ofericko

New member
והלאה למנה הפחות בריאה אבל טעימה מאד


הנבונגר מושקע
 

subatoi

New member
זה לא אמור להיות

אמובנגר?

אנא התיעץ עם הצ'רקסי הקטן איך אומרים.
 

Ofericko

New member
גידי! הצלחתי סוף סוף להכין תפו"א בתנור


מה....? זה הולך מצויין עם ההנבונגר!
Sue me.
 
למעלה