סכמ"ש

DAN1EL

New member
מזל טוב!!

איך אני גרוע בלזכור דברים כאלה

מתי היה התאריך?

שמח שנהנית ביומולדת. :)

היצ'קוק

תראה את "חלון אחורי", אם עוד לא ראית.
גרייס קלי

סרט שהקדים את זמנו באמירות על תרבות המציצנות, וגם באמירות על הקולנוע עצמו.
והוא מותח ונפלא ואדיר.

Music Man XD

New member
תודה רבה!

התאריך הוא 4/11 - זה לא התאריך של אמא שלך? זכור לי משהו כזה אבל אני לא בטוח. אולי אני מתבלבל עם אמא של מישהו אחר

יש לי שתי אפשרויות לסרטים - חלון אחורי או ורטיגו. אני מקווה שיהיה לי זמן, כי אני מנסה כבר שלושה שבועות ולא יוצא לי.

DAN1EL

New member
כן, זה התאריך של אמא שלי!

אתה ממש טוב בזה!

מעכשיו אני אזכור! (מקווה
)

Music Man XD

New member
יש לי קצת קטע עם תאריכים

אבל אני לא מאלה שזוכרים כ-ל תאריך, יש כאלה שאני כן שוכח.

אתה לא חייב לזכור!

אגב, סיימתי עכשיו את חלון אחורי. מדהים!

DAN1EL

New member
איך אני שמח שאתה נהנה מהסרטים האלה!

לא שאני מבין איך מישהו יכול שלא ליהנות מהם, אבל משום מה יש גם אנשים שהקסם של היצ'קוק לא עובד עליהם (הזויים, אני יודע).

Music Man XD

New member
אלה שלא אוהבים,

על מה בעיקר מבקרים אותו?

אני ממש נהניתי, האופן שבו הסרט הזה עשוי פשוט גאוני לדעתי. והיצ'קוק פשוט אשף בבנייה של מתח מתמשך וממכר. אין דברים כאלה.

DAN1EL

New member
הביקורות שאני שמעתי:

* הסרטים מיושנים ולא צולחים את מבחן הזמן

* היצ'קוק הוא כמו קוסם גרוע, כזה שאתה יכול לזהות את הטריק שהוא משתמש בו כדי לעבוד עליך (ביקורת הזויה, שאולי נכונה רק מבחינת אפקטים, שהיום נראים לנו משונים, וגם זה לא תמיד נכון - האנשים האלה יופתעו למשל לקרוא בספר "היצ'קוק/טריפו" איך היצ'קוק צילם את הסצינה שבה הבלש נופל אחורה במדרגות ב"פסיכו")

* הסרטים מלאכותיים מדי, מלודרמטיים מדי וקיטשיים מדי - אבל היצ'קוק ידע היטב מה הוא עושה, הוא לחלוטין מודע לכך שעלילות הסרטים שלו מופרכות, ויש לו תיאוריות שלמות לגבי זה. והוא עשה שימוש מאוד מושכל ומכוון בקיטש, הוא לקח דברים שהם במודע נחשבים ל"קיטש" והפך אותם לסיוט שמאיים על הבורגנות השבעה והקיטשית בעצמה (קצת כמו שדייויד לינץ' עשה, עשרות שנים אחרי היצ'קוק).

ואתה יודע, יש גם את האנשים האלה שלא יכולים לסבול סרטים ישנים.
ואני תמיד מגלה שהמושגים שלי ושלהם למילה "ישנים" הם שונים כל כך

אחרי שראיתי סרטים אילמים סובייטיים משנות ה-20, וסרטים צרפתיים מסוף המאה ה-19, וסרטים יפניים משנות ה-30 או סוף שנות ה-20, אז וואלה, סרטים של היצ'קוק משנות ה-60 נראים לי חדשים לגמרי

ושלא לדבר על אנשים שמבחינתם סרט משנות ה-80 או אפילו ה-90 נחשב ישן בעיניהם...אותם בכלל אני לא מצליח להבין. כאילו שמאז שנות ה-90 הקולנוע האמריקאי הצליח להמציא משהו שיתקרב במידת הרעננות שלו ל-"כלבי אשמורת" (1992), וכאילו שיש סרט צרפתי מרענן יותר מהסרטים שגודאר עשה בסוף שנות החמישים והשישים, שנראים גם היום כמו שיא המגניבות והרעננות בעיניי.

מסכים כמובן במאה אחוז לגבי השורה האחרונה שלך.

DAN1EL

New member
חשוב לציין

שיש במאים צרפתיים שעושים דברים מגניבים ומרעננים גם היום, כמו מישל גונדרי, גספר נואה ("Enter The Void" שלו פוצץ לי את המוח), ברונו דומון (מחריד ומטלטל, הסרטים שלו לא יצאו לך מהראש) ועוד, אבל הם לא מתקרבים אפילו בקצת לחדשנות של גודאר, לטירוף שלו ולמקוריות שלו. הבן אדם הזה מטורלל לגמרי, במובן הכי כייפי ומוצלח שאפשר.

לא מצליח להבין אנשים שחושבים שגודאר הוא לזקנים או לאקדמאים פלצניים בלבד. בעיניי אין הרבה במאים שמדברים לצעירים יותר מאשר גודאר, גודאר הוא סמל לרוח חופשית וצעירה בעיניי, במיוחד בסרטים כמו "עד כלות הנשימה", "פיירו המשוגע" (סרט שגרם ללא מעט אנשים לרצות לעשות קולנוע בעצמם, ובצדק, כי הוא מראה לך כמה מגניב קולנוע יכול להיות), "חבורה נפרדת/האאוטסיידרים" (הסרט שעל שמו נקראת חברת ההפקה של טרנטינו, ושסצינת הריקוד בו היוותה השראה לסצינת הריקוד האלמותית ב"ספרות זולה") וכמובן "אישה היא אישה" המטורלל והכייפי ועוד ועוד. כולם סרטים כל כך צעירים ומרעננים!

אין גבול לאהבה שלי לגודאר. לא מבין איך אפשר שלא לאהוב אותו, למרות שהוא באמת במאי כזה שאו שאוהבים או ששונאים. כמעט אין באמצע.

DAN1EL

New member
אה, וגם יש כאן קשר הדוק ששכחתי לציין:

גודאר הוא מעריץ מושבע של היצ'קוק.
ככה שלבן אדם יש גם טעם טוב. :)

די מצחיק ששלושת הבמאים האהובים עלי הם גודאר, היצ'קוק וטרנטינו.

כי גודאר מעריץ את היצ'קוק, וטרנטינו העריץ את גודאר (למרות שהוא טוען שעבר לו מגודאר בשנים האחרונות).
רק חבל שטרנטינו לא אוהב את היצ'קוק (הוא לא אמר את זה מפורשות, אבל ככה הבנתי מקריאה בין השורות של אינספור ראיונות איתו
- אני מת שיום אחד מישהו ישאל אותו על זה, זה גם מוזר לאור העובדה שהוא הושפע ממנו לא מעט, והוא מעריץ במאים שהושפעו ממנו, כמו "ספילברג").

ערן1987

New member
לפני 3-4 שנים ראיתי בטלוויזיה את הסרט

"צייד הצבאים", סרט מ-78' אם אני זוכר נכון. השעה הראשונה משעממת מהתחת אבל השעתיים שאח"כ פשוט נדירות באיכותן (והשעה הראשונה, משעממת ככל שתהיה, חשובה מאוד כדי שנבין את מה שעובר על הדמויות בשעתיים שאחריה). בכל מקרה, אחי בא לחדר שלי ושאל מה אני רואה, אמרתי לו מה-מו-מי וממתי והוא ישר אומר "וואו, איזה סרט ישן!". כולה סרט לפני 30 שנים, לא 100 או משהו כזה

ערן1987

New member
תאמין לי שירדתי עליו מספיק כשהוא אמר לי את זה

וככה בעצם בכל פעם שאני רואה סרט קצת "ישן".

ערן1987

New member
מזל טוב כפרעליך!

מקווה שנהנית מיום ההולדת שלך! |מזלטוב|!

אגב, לגבי תרומת דם: אני מ-א-ו-ד מפחד ממחטים ובכל זאת משתדל לתרום דם בכל הזדמנות - זה משהו שמאוד חשוב בעיניי.

למעלה