תחרות הפורום – שבוע 15

Yo-man

New member
תחרות הפורום – שבוע 15

איזה שבוע מטורף של פוטבול זה היה. נשבר שיא הנקודות לשבוע אחד אי פעם בליגה (829). שיא ה-TD ליום ראשון אי פעם הליגה (90). משחקים בשלג שלא נראו כמותם כבר שנים (פילדלפיה-דטרויט). משחקים צמודים והפכפכים: מיניסוטה-בולטימור בתוצאה 12-7 למיניסוטה עם 2:09 לסיום, TD של פיטה. כדור חוזר למיני – ריצה ל-TD של גרהארט. החזרה של ג'קובי ג'ונס ל-TD, תפיסה וריצה של פאטרסון ל-79 יארד עם 47 שניות לסיום, ואז 8 שניות לסיום פלאקו תוקע עוד אחד. 29-26 בסוף. 5 TD ב-2 דקות וקצת.
שלא לדבר על מהלך הרוגבי המוצלח של פיטסבורג מול מיאמי אחרי שנגמר הזמן החוקי, שנגמר בריצה של אנטוניו בראון לתוך האנדזון, לניצחון – אבל אז מסתבר שהוא דרך על הקו 5 יארד לפני התחנה הסופית שלו.
לדעתי הסיבה לריבוי הנקודות היא מזג האוויר הקר. נורא קשה לעצור שחקנים בטמפרטורות של מינוס 20. גם לא היה גשם בשום מקום שמקשה על הריצות, כך שההתקפות נפגעו קצת במסירות ארוכות (כי הכדור קשה יותר בקור ולכן פחות אווירודינאמי) אבל מסירות קצרות וריצות הפכו לאפקטיביות יותר כששחקנים פשוט חמקו למגנים שלהם שוב ושוב (צ'ארלס קליי ממיאמי בפיטסבורג, לשון מקוי בפילי וכו').
בנוסף, פייטון מסר העונה ל-4 שחקנים 10 TD או יותר, והוא במרחק של 2 מסירות TD לאריק דקר להפוך אותו לרסיבר החמישי בקבוצה המכובדת הזו. וגם חסרות לו 5 מסירות ל-TD להדביק את השיא של בריידי. האם זה יקרה כבר בחמישי מול סן דיאגו?
ועוד נתון נחמד – פייטון מאנינג הוא ה-QB היחיד בהיסטוריה של הליגה עם 4 מסירות ל-TD ובלי אף איבוד כדור בטמפרטורה נמוכה מ-20 מעלות פארנהייט
. מה אמרתם לגבי היכולות שלו בטמפרטורות נמוכות?

שידורי השבוע הבינוניים
חמישי – סן דיאגו בדנבר
ראשון בפוקס
20:00 – סיהוקס בניו יורק G
23:15 – צ'יfס באוקלנד
מידל איסט טלוויז'ן
20:00 – רדסקינז באטלנטה
23:15 – ג'טס בקרולינה
סאנדיי נייט – בנגלס סטילרס
מאנדיי נייט – רייבנס ליונס

לגבי הסקר מהשבוע שעבר: שאלתי לגבי ענפי ספורט אחרים שמעניינים אתכם, והפצצתם.
20 ענפי ספורט נכנסו לרשימה. 21 כולל פוטבול.
36% הכריזו שפוטבול הוא הענף מספר 1 שלהם. מספר יפה. יותר משליש.
הענף שקיבל הכי הרבה אזכורים הוא כדורגל – 25 תזכורות ברמות שונות:
10 מ-25 שייכו את המעקב שלהם אחרי הענף בהקשר של מונדיאל או ליגת אלופות.
5 מ-25 בעיקר לכדורגל ישראלי
3 מ-25 לכדורגל אירופאי
ו-7 מ-25 כדורגל בכלל... בלי לפרט מאיזה סוג.

הענף השני הוא כדורסל, כמה לא מפתיע.
8 רואים NBA, 4 רק את הפלייאוף של ה-NBA, 2 רק כדורסל ישראלי ועוד 7 כדורסל בכלל. סה"כ – 21 אזכורים.

ועכשיו בלי תתי-קטגוריות:
בייסבול – 7
טניס - 4
אופניים (טור דה פראנס + טריאטלון) – 4
סנוקר – 4
פורמולה 1 – 3
כדור עף – 3
שחיה – 2
אתלטיקה – 2
UFC– 2
הוקי – 2
אזכור בודד קיבלו הענפים הבאים: רוגבי, הוקי, כדור-יד, פוטבול מכללות, כדורסל מכללות, Darts, WWE ואולימפיאדה.

ולתחרות שלנו השבוע:
1. שיקגו בקליבלנד: שיקגו נראו מעולה השבוע מול דאלאס, אבל זה היה נגד ההגנה שנותנת הכי הרבה יארדים בליגה. מק'קון נתן משחק של 348 יארד ו-4 מסירות ל-TD, וזה היה במינוס 10 מעלות. בקליבלנד מזג האוויר יהיה דומה, אבל הקהל יהיה עוין וההגנה לא תאפשר לדובים להשתולל ככה. ההגנה שלהם מקום 7 בליגה, וגם בהתקפה הם לא פראיירים (מקום 10 במסירות מול ההגנה של הדובים במקום ה-27 בליגה ו-32 נגד ריצות, ובהצלחה מול פילדלפיה בשבוע הבא....). עכשיו כששיקגו בשוויון עם דטרויט וחצי משחק לפני GB שמחכים לרוג'רס שיחזור, כל משחק הוא פלייאוף. קליבלנד מחוץ למרוץ אבל זה לא אומר שהם לא נהנים לנצח, בעיקר בבית.
2. גרין ביי בדאלאס: רוג'רס עדין בכאבים, אז בינתיים נראה שפלין פותח. מזג האוויר קריר אך שמשי, מה שפותח את כל האפשרויות במשחק. בדירוג גרין ביי רצים טוב יותר (מקום 10 לעומת 24). השבוע מורי רץ 146 יארד בשיקגו, אבל כבר אמרנו ששיקגו לא משהו נגד ריצות. רומו, היסטורית, לא משהו בדצמבר, אבל עם הלחץ של ג'רי להגיע לפלייאוף, צפו למשחק "על כל הקופה". מצד גרין ביי, חצי משחק מאחורי שיקגו ודטרויט, כל משחק הוא משחק התאבדות.
3. סינסינטי בפיטסבורג: סאנדיי נייט טעון שעד לפני 3 שנים היינו מצפים ממנו להיות קרב הגנות שעשוי להיגמר 9-6. לא השנה. סינסינטי מקום 10 בנקודות בליגה, פיטסבורג 19. פיטסבורג איבדו את משחק הריצה שלהם השנה, מה שעלה להם בפתיחה מזעזעת, ועכשיו, טיפה מאוחר מידי, הם מתייצבים ומנצחים. הכרטיס שלהם לפלייאוף כבר נגרס, אבל יריבות בתוך הבית מעוררת אותם כל פעם מחדש. בשבוע 2 סינסי ניצחו 20-10, אבל זה היה כאמור לפני שפיטסבורג מצאו את המוג'ו שלהם. צפוי לרדת שלג. צפויות להיות המון מגבות נוראיות-צהובות. צפוי להיות משחק אלים.
4. בולטימור בדטרויט: בזמן שבולטימור יעודדו את פיטסבורג בראשון בלילה, הם יצטרכו להתמודד עם דטרויט ביום שני. 2 משחקים מאחורי סינסי וכרגע ממוקמים בוויילד קארד, עם מיאמי נושפים בערפם, אין לבולטימור פריבילגיה להוריד את הרגל מהגז. הם פוגשים את האריות שחזרו מהכפור, את מגטרון שניקה את הקסדה שלו מהשלג ומחפש עוד משחק שיא כדי לשמר את המיקום שלהם בראש הבית הכי צפוף בליגה. ההתקפה של בולטימור לא יציבה; מידי פעם הם מוציאים משחקים מעולים ומידי פעם לא. ההגנה כן חזקה (לא כמו בעבר, אבל הם עושים את העבודה), ועכשיו זה הזמן להראות שהם האלופים מהשנה שעברה. האם הם יצליחו לעשות את זה כשמזג האוויר לא עוזר להם והקהל ממש לא בעדם?
5. בונוס: באיזה משחק יהיו יותר יארדים במסירות – סיאטל אצל הג'איינטס או סיינטס אצל הראמס? בסנט לואיס צפוי להיות שמשי עם טמפרטורות מתחת ל-0, בניו יורק טיפה חמים יותר וללא גשמים.

סקר השבוע
שאלה שהופנתה מהקהל - מה היחס שלכם לפוטבול שאינו NFL?
ליגת הקולג'ים די אהודה כאן, אבל בואו נראה את המספרים.
מה עם הליגה הישראלית – כמה אתם מעורבים בה (שחקנים, שופטים, אוהדים)?
ליגה קנדית? ליגת אולמות? הליגה האירופאית? פלאג פוטבול? עוד ליגה שלא העלתי על דעתי???
באיזו רמה אתם מעורבים – צופים במשחקים בטלוויזיה? קוראים מאמרים? רואים תקצירים באינטרנט? הולכים למשחקים?

שיהיה עוד סוף שבוע קפוא ומלא התרחשויות הרחק בארה"ב ואצלנו.

regevs1

New member
שלי

שיקגו - 5
דאלאס - 4
סינסינטי - 3
דטרויט - 6
בונוס - סיינטס-ראמס

לא ממש מתעניין בפוטבול אחר... אבל קורה שאני רואה פה ושם קצת תקצירים, כמה דקות משידור ישיר או קורא מאמרים - בעיקר על קולג'ים.

y63s

New member
שלי

שיקגו 6
דאלאס 4
סינסי 5
דטרויט 3
בונוס - קשה ללכת נגד בריס ועם איליי בשאלות על יארדים במסירה. סיינטס מול הראמס.

סקר
בקולג'ים אני מבין בצורה מאוד בסיסית. אבל זה תמיד נראה לי ממש מסובך (עם 80 אלף משחקי Bowl). יוצא לי לראות איזה שניים-שלושה חצאי משחקים בשנה.
ומסיבה שלא באמת זכורה לי אני "אוהד" נוטרדאם כבר שנים, ככה ששנה שעברה עקבתי יותר מהרגיל (אף מילה על החברה הדמיונית של אתם יודעים מי).
אני חושב שזה הגיע מאיזו סדרה או סרט (לא "רודי") אבל לא זוכר.

ליגה ישראלית לא מבין/מעורב, אבל כן הייתי ב - israbowl האחרון עם חברים שכן משחקים.
ובתור קנדי גאה אני מבין "המון" בליגה הקנדית ויודע עליה שני (וואו!!!!) דברים,
1) משחקים דאון אחד פחות
2) מארק טרסמן (המאמן של שיקגו) לקח שם כמה אליפויות.

Hines86

New member
עוד אחד

שיקגו בקליבלנד: ברס עבור 5

גרין ביי בדאלאס: קאוובויז 4

סינסינטי בפיטסבורג: סטילרס 6 על האש

בולטימור בדטרויט: ליונס עבור 3

בונוס: סיינטס

chapultepec

New member
תשובות

שיקגו 6
גרין ביי 4
סינסינטי 5
בולטימור 3
סיאטל-ג'איינטס

הייתי מנסה להיכנס לעניין הפוטבול מכללות אבל זה נשמע לי מוזר עם כל ה Bowl Games והלוח משחקים המשונה. וגם כל פעם שאני מנסה להסתכל על זה קצת זה נראה לי מצועצע.

ויש לך טעות, ביום שני ג'וש מק-און גם הוא זרק ל 4TD בקור כלבים, אפילו ציינת את זה בעצמך.. :)
לא הולך לפייטון השנה,גם זה וגם ניק פולס גורמים לשיאים שלו להראות יומיומיים איכשהוא..

Yo-man

New member
עמית מקדים לענות

1. שיקגו - 4
2. גרין ביי - 3
3. פיטסבורג - 5
4. בולטימור - 6
5. סיאטל-ג'יאנטס

עוד שבוע

1) שיקגו ללא ספק 6
2) לדאלאס אין הגנה אבל יש התקפה שמסוגלת לשים 40 נק' על הלוח. לגרין-ביי אין הגנה, וכאשר רוג'רז פצוע קשה להם לשים 40 נק' על הלוח. משחק עם הרבה נק' והקאוגירלז ינצחו. דאלאס 5.
3) אחרי שסינסי מסרבים להפסיד כשאני רוצה, אולי הם ינצחו כשאני רוצה. אני מצטרף לעגלת הניצחונות, סינסי 4
4) האלופה! 3.
5) אם היית עוד פעם שם משחק עם דנבר זו היתה שאלה קשה בהרבה, אבל משחק עם הסיינטס לעומת סיאטל שלא ידועים בניקוד גבוה, ועוד מול איליי שהשנה מוביל באיבודי כדור? סיינטס-ראמז יותר!.

סקר: שחקן הגנה של אריות ירושלים #7, מהקמת הליגה. בשנים האחרונות אני רוב הזמן בחו"ל אז אני מפציע למשחקים בודדים פה ושם.
הריצה לאליפות התחילה בתבוסה ביתית מול המורדים, אבל אל חשש, אליפות שניה לאריות השנה.
go big blue lions!

effkef

New member
שלי

לפני הבחירות אני אגיד שממש מגנעב שחצי מענפי הספורט שהוזכרו פעם אחת 3 מהם היו על ידי (הוקי, כדור יד ורוגבי)..
1. קליבלנד -4
2. גרין ביי (ההגנה של דאלאס לא יכולה לעצור אפילו את הנמושות של הליגה הישראלית)-5
3. אמרתם קר ומשחק ריצה אמרתם הכל סינסי-6
4. דטרויט-3
5. סיינטס-ראמס
סקר:(זה נהיה החלק האהוב עליי של התחרות)
אני מאוד אוהב את ליגת המכללות (במיוחד את טקסס) אני חושב שזה מאוד כיך ומהנה לראות את המשחקים האלה.
לגבי הליגה הישראלית אני מאמין שמי שלא מכיר אותי מספיק שיקרא פה את התגובות שלי בפורום והוא יבין לבד אבל אני ארחיב-ב-4 השנים האחרונות הייתי אוהד גדול של הרבלס והשנה הייתי אפילו אמור לשחק אצלם. עם המזל שלי שברתי את הרגל ואז הגיעה לי הצעה מבצלאל פרידמן (הקומישינר) לעבוד איתו בסטטיסטיקות של הליגה וככה יצא שאני שכיר של הליגה...הליגה השנה מאוד מעניינת ואני מציע לכולם לנסות להגיע למשחקים כי יש בהם אווריה טובה וזה פוטבול בחינם... יותר טוב מזה אין!

roy2211

New member
שבוע 15

שיקגו 6 נק'
דאלאס 4 נק'
פיטסבורג 3 נק'
דטרויט 5 נק'

בונוס סיינטס-ראמס

erantal2000

New member
הנה

1. לשיקגו יש עדיין על מה לשחק ולכן היא תנצח. 6.
2. גרין ביי לא יהיו בפלייאוף. דאלאס כן. דאלאס. 5.
3. את תוצאות המשחקים של סינסי למעשה אני קובע, כי מה שאני מהמר עליהם תמיד קורה הפוך. הפעם אני הולך עם פיטסבורג. 4.
4. משחק של פיפטי פיפטי. בגלל שבתחילת העונה הימרתי על בולטימור ושיקגו כאלופות הבתים, אני אזרום עם זה ואלך עם בולטימור. 3.
5. ואיפה השאלה כאן? דרו בריס מגיע לדום של סנט לואיס? הוא לבד עושה יארדים במסירה יותר מראסל וילסון ואיליי מאנינג ביחד... סיינטס-ראמס ביי פאר.
סקר - אני לא רואה ולא מתעניין בשום דבר שהוא לא NFL - אולי בהקשרים עקיפים של מעקב אחרי שחקנים שיכולים להיות פרוספקט טוב לדראפט הקרוב. קפצתי פעם אחת למשחק של הליגה הישראלית וזה נראה כמו משחק כדורגל של קבוצת ילדים (גם מבחינת הרמה, גם מבחינת 5 הצופים שהיו כולם קרובי משפחה של השחקנים).

DS9

New member
בסוף הטעויות צריכות להפסיק

שיקגו 6
גרין ביי 4
סינסינטי 5
בולטימור 3
סיינטס

סקר

אוהד של הפיונירס מ2009.יש עונות שהלכתי לכל משחק (טוב, חוץ מבחיפה/נשר וב'ש), במהלך התואר זה בעיקר למשחקי בית כשאין בחנים/מבחנים.
ויתרתי על ללכת למשחקים של הליגה הקנדית כבר כמה פעמים. שלושה דאונים הופכים את המשחק למשונה, כמות שחקנים שונה (פחות מפריע, בארץ גם משחקים עם מספר שונה), שיטת ניקוד שונה. יותר מידי שונה.
פוטבול אוסטרלי ראיתי כמה פעמים ופשוט לא הבנתי מה הולך שם.

DS9

New member
ושכחתי נימוקים

שיקגו - כי יש להם על מה לשחק
גרין ביי - יש על מה לשחק ושוב רומו
סיסנינטי - כי אני חושב שהם יותר טובים
בולטימור - כי הסרטון שכנע אותי שהם הולכים לכיוון טוב, וגם כי הם האלופים היוצאים
סיינטס - כי בצד אחד של המשוואה יש את בריס

clevelandrocks

New member
שלי

1. שיקגו על 3 נק'
2. דאלאס על 6 נק'
3. סינסי על 4 נק'
4. דטרויט על 5 נק'
5. סיינטס-ראמס

avishaiam

New member
מזמן הפסקתי לענות, אז רק סקר :)

מבחינתי פוטבול מכל סוג, חוץ מפלאג.
משתדל לצפות, פה הולך למשחקים (שופט) אבל גם לפני זה כשהייתה הזדמנות.
בצרפת רציתי ללכת אבל היה רחוק לפני 7 שנים ובכלל לא עכשיו.
מתישהו עוד נגיע לארה"ב ונצפה.

nimrodbo

New member
שלי

שיקגו - 5 נקודות
דאלאס - 6 נקודות
סינסינטי - 4 נקודות
דטרויט - 3 נקודות
בונוס - סיינטס ראמס

mp3athlon

New member
שלי

קליבלנד - 4
גרין ביי - 3
פיטסבורג - 5
בולטימור - 6
סיינטס-ראמס

10nircohen

New member
ניחושים שבוע 15

שיקגו (6 נק') - הברס בתנופה , ואפילו החזרה של קאטלר לא תמנע ניצחון בכלבייה...
דאלאס (5 נק') - לצערי הפאקרס כנראה יפסידו את המשחק הזה. המון מזל נגד אטלנטה לא יספיק בג'רילנד.
פיטסבורג (3נק') - המשחק הזה מאוד קשה - אבל אני נותן אותו לפיטסבורג רק בגלל הביתיות , והעובדה שהם זקוקים נואשות לניצחון כדי להישאר במירוץ.
דטרויט (4 נק') - גם פה , למגינת ליבי , האריות בבית יהיו עדיפים על בולטמור - שבזבזו את כל המזל בשבוע שעבר מול הוייקינגס.

בונוס: ניו אורלינס-סנט לואיס. דרו בריס ביום נתון יכול להפציץ יותר יארדים אווירים מאיליי וראסל ווילסון ביחד... זה אמור להיות באנקר.

סקר :
אני מאוד מחבב פוטבול מכללות. אני תמיד מעדיף את ה-NFL בגלל המקצועיות - אבל יש משהו קסום במכללות. לעיתים קרובות הטלוויזיה שלי פתוחה על FOX במוצאי שבתות , ויש משחקים טובים. אין לי קבוצה מועדפת , אבל בגדול אני תמיד אוהב לראות משחקים של קבוצות ה-SEC (אלאבמה , אובורן , LSU , ארקנסו , טקסס A&M , פלורידה וג'ורג'יה). יש לי חיבה מיוחדת לוויסקונסין (הן בגלל אהדתי לפאקרס וגם כי אני אוהב מאוד את ג'יי ג'יי וואט שהגיע משם) , וגם לקבוצות מה-PAC-12 (אורגון , USC , UCLA , וושינגטון , סטנפורד וקולורדו)

Yo-man

New member
השבוע אני הולך להפסיד נקודות כנראה

1. שיקגו 4. קליבלנד ניצחו את בולטימור ואת סינסינטי, אבל הם ברצף הפסדים ושיקגו חמים. אני הולך על שיקגו בגלל היתרון שלהם בריצות.
2. גרין ביי 3. אני לא באמת מאמין שזה יקרה, אבל אני בונה על היעדרותו של שון לי שיפגע בדאלאס מספיק נגד הריצה ושגרין ביי ידעו לנצל את זה.
3. סינסינטי 5. פיטסבורג התחילו את העונה חלש והם מתאוששים, אבל סינסינטי איכשהו נראים יותר שלמים העונה. בעיקר על הקרקע.
4. דטרויט 6. בבית. באולם סגור. מגטרון בדרך לעוד משחק ענק.
5. סיינטס-ראמס. למרות שדרו בריס לא מראה מספרים גדולים לאחרונה. נקווה שלאיליי לא יהיה יום היסטרי, כמו שלפעמים קורה לו.

סקר:
שופט בליגה הישראלית ומאוד אוהב לראות משחקים בליגה.
לא מצליח להקשר לליגת הקולג'ים למרות שלפעמים אני אשאיר משחקים באלה ברקע, כי יש תמיד "ביג פלייז" לראות.
בטח לא קנדית, פלאג או אולמות...

למעלה