התחלתי אבל אין לי שום כוונה לסיים!

הייזל

New member
התחלתי אבל אין לי שום כוונה לסיים!

יש ספרים וסרטים וסדרות שכאלה שההתחלה שלהם מצוינת או שמקבלים הרבה המלצות ואת מתחילה לקרוא אותם או לצפות בהם ובאיזושהי נקודה, די בהתחלה, את סוגרת את הטלוויזיה או את הספר ומוותרת על כל העניין. יש לכך סיבות מגוונות.
אני, למשל, הפסקתי לקרוא את הספר הראשון בסדרת "הספינות" של רובין הוב משהו כמו עשרה עמודים לקראת הסוף בגלל שידעתי מה עמוד לקרות ולא רציתי לקרוא את זה. באותו הנקודה גם ויתרתי על רובין הוב - מדכאת מדי בשבילי.
את "אלים אמריקאים" הפסקתי הרבה יותר קרוב להתחלה. אני לא מספיק אינטלגנטית בשביל גיימן, אלו החיים.
את שאושא"ק הפסקתי באמצע החלק הראשון של הספר השלישי. הלכתי לאיבוד וכשהתחלתי לקרוא את זה לא תכננתי על סדרה כל כך ארוכה ומסובכת.
מ"כישור הזמן" התייאשתי מהמון סיבות.
ב"חרב האמת" ויתרתי בספר השני. נמאס לי מהקינקיות ומהדז'ה וו ל"כישור הזמן".
על "אבודים" ויתרתי בתחילת העונה. נקעה נפשי מסדרות קונספרציה חסרות תכלית.

כישור הזמן .____.

אעריץ את הבנאדם שלא התייאש מזה. אני התייאשתי מספר של סטיבן קינג שנקרא נדודי שינה, אפילו לא זוכרת למה. מספר אידיוטי שנקרא marked, ספר ערפדים-נעורים, לא ציפיתי לזה בכלל (היום לא ברור לי איך, כי שם הספר צועק את זה), מהסדרה מרלין, נעצרתי בעונה השניה ופשוט לא מצאתי סיבות להמשיך, מהסדרה על טבעי כי הביקורות התנדנדו יותר מידי וכשרציתי להמשיך צווחו עליי שלא אעז. סדרת הספרים של אראגון, אחרי בריסינגר הבנתי שיצאו עוד כמה, אבל גם את שלושת הראשונים היה לי נורא קשה לסיים, אז לא ראיתי טעם להמשיך. הרשימה נמשכת אבל באלו נזכרתי עכשיו. :p

הייזל

New member
לוכד החלומות של סטיבן קינג

הדמיון שלי עבד שעות נוספות ופשוט סירבתי להעביר דף ולהגיע לסצינה שפשוט ידעתי שעומדת להגיע. בכלל, קינג, הסופר היחיד שהצליח להפחיד אותי [בית כברות לחיות מחמד] ומאז... הספרים אפילו לא היו מותחים.
אני שונאת אימה כי רק מבהילים אותך או מגיעילים אותך. אני מעדיפה אימה, מהסוג שלא נותן לך לישון בלילה כי פתאום פיתחת פחד מהמפלצת מתחת למיטה.

דווקא בית כברות?

זה היה חמוד. לעומת זאת, "זה" לא נתן לי לישון כמה כמה שבועות עד שסיימתי אותו.. מפחיד נורא.
ואני לגמרי מסכימה איתך עם הרעיון של מה ואיך אמורים להפחיד אותי. :) גועל והתקפי לב כבר לא עושים לי את זה

הייזל

New member
זה הקטע הפסיכולוגי
לבית כברות

הרעיון שהוא קבר את החתול וראה איזו מפלצת חזרה ואז את הבן שלו ואותו הסיפור רק גרוע יותר והוא לא לומד מכך והולך לקבור שם גם את אישתו.... מצמרר.
לא קראתי את "זה".

avivs

New member
אני הפסקתי לקרוא את הספינות

בתחילת הספר השלישי.
חלק בי אמר שקראתי כבר שני ספרים ארוכים, אז למה לא לסיים? אבל כל כך לא עניין אותי, שפשוט וויתרתי.
*גם קראתי באנגלית בתקופה שהאנגלית שלי הייתה פחות טובה. היום כבר כנראה שהייתי מסיים, אבל היום אני די OVER רובין הוב. היא לא כתבה משהו שעניין אותי לקרוא כבר הרבה שנים. שתחזור לכתוב קצת מד"ב, או ספרים בודדים. גם משהו עם הילדים של פיץ' יהיה בסדר.

subatoi

New member
אני בד"כ לא נוטש באמצע, לחיוב ולשלילה.

שלוש דוגמאות שאני כן זוכר כרגע, במקרה משלוש צורות שונות של סיפור:
"אלים אמריקאים", היה שם משהו שמאוד לא זרם לי, נטשתי בערך אחרי 70 עמודים. חריג מאוד.
"אאוריקה", נטשתי בסיום העונה הראשונה. הכל היה נחמד וקליל, אבל היה חסר לי משהו. אולי עומק, אולי סיפור מסגרת "חשוב". לא יודע.
"אישה חתול", שמעתי על כמה שהוא גרוע, אבל אמרתי לעצמי שזה לא יכול להיות כ"כ גרוע. ופגשתי סרט שלא החליט מה הוא, פארודיה או סרט רציני או אפשרויות אחרות שאני כבר לא זוכר. גם אותו נטשתי, וזה די חריג.

רונגי

New member
לא אוהבת לנטוש ספרים, אבל לפעמים אין ברירה

אמבר - התחלתי פעמיים, נטשתי פעמיים. לא נראה לי שאנסה שוב
עיר - פרשתי ב-3/4.
אלים אמריקאיים - היה לי מוזר והזוי מידי
Before They Are Hanged - הגעתי לאמצע. אולי אמשיך. מיתשהו.
סופו של מר Y - התחיל נחמד, אבל איכשהו הפסקתי די בהתחלה.
The Shadow of Tyr - ספר שני בטרילוגיה. הראשון היה נחמד, השני חזר מידיי על הראשון (למרות שאולי זה משתפר בהמשך) ולשלישי לא נראה לי שאגיע.
Suzy, Led Zeppelin and Me - אחרי שאותו משפט חזר בכל פיסקה - נטשתי.

is00

New member
לא מעט.

אם אני לא מתחבר או שהספר/סדרה פשוט לא מעוררות בי עניין אני נוטש בלי נקיפות מצפון.

1. "הארי פוטר" - זה קרה אחרי הספר השלישי. הם פשוט היה צפויים מדי וילדותיים מדי, לטעמי.
2. "מתחת לבועה השקופה" - סטיבן קינג. אחרי 300-400 עמ' פשוט לא יכולתי יותר, אז פשוט דילגתי לחלק האחרון של הספר וקראתי בריפרוף. זה לא השתפר.
3. "שר הטבעות". היה משעמם מדי, לעצמי בן ה-15. מאז לא ניסיתי שוב.
4. חצי מהספרים של דין קונץ. היו לו רק 5 ספרים מוצלחים בעיני(כשבראשם "הרודפים" ו"זרים") - כל השאר לא היו ראויים לקריאה.

ה-TLDR-ים שלי:

יואו, היו מלא! בערך כל ספר שלא אהבתי - ואתם יודעים עד כמה קשה לרצות חתולים.
רובין הוב, לגמרי. (זה לא שנטשתי אחד באמצע - יותר התחלתי את הראשון, הוא שעמם אותי למוות, דילגתי לסוף בתקווה שיקרה משהו פחות משעמם אבל הפחות משעמם עדיין לא עניין אותי מספיק.) ולאחרים כמובן שלא המשכתי. הגיבור אולי מזוכיסטי משו - אני פחות

הספר הזה עם הדרקונים עם השמות מרסקי השיניים. מעוף הדרקון או משו כזה? היו צריכים לקרוא לו "מעוף הספר בחזרה לספריה דקה אחרי התחלת הקריאה" P:
שר הטבעות - ראו נימוקים לכפירה בקלאסיקה זו בשרשור העבר אני-וצמרון-הולכים-מכות-בגלל-שר-הטבעות.
כלמיני ספרי מדב"פ ישראליים שהיו מועמדים לפרס גפן כזה או אחר וחשבתי שאולי זה אומר שמן הראוי לתת להם צ'אנס (וגם כמה כאלה שלא היו מועמדים לפרס גפן, שגם להם חשבתי שראוי לתת צ'אנס כי הסבים שלנו היו ביחד בשואה או משו). היה את הידרומניה ודם כחול ועוד אחד על שוטרת ושדים? אני כבר לא זוכרת ממש. בכל אופן, לא הצלחתי לסיים אף אחד מהם, ומסקנתי מהנסיון המר היתה שאם זה לא גיא חסון או רותם ברוכין (שלא הוציאה ספר למיטב ידיעתי, אבל זה לא עושה אותה פחות מוכשרת-עד-אימה), עדיף להימנע.
ועכשיו אני פשוט אעבור על המדף שלי ואגיד מה עדיין לא הספקתי להעיף משם:
ראיה עיוורת! הספר ששכנע אותי באופן סופי שאני שונאת מד"ב! (והחלק העצוב באמת היה שביקשתי אותו ואת הראשון של דם אמיתי ליומולדת מידיד עבר, וקשה לי לומר מי משניהם היה יותר בזבוז מוחלט של מתנה. כנראה ראיה.)
המבוך - ספר שנכתב ע"י קייט מוס(!!!) אני לא יודעת אם זו *ה*קייט מוס. לא ברור איך הוא הגיע למדף שלי.
יום שני כחול - חברה שעובדת בצומת ספרים המליצה לי עליו. מיותר לומר שהיא כבר לא חברה (ולא עובדת בצומת ספרים
)
כלמיני ספרים של לינווד ברקלי שקניתי אחרי שממש אהבתי את "בלי לומר שלום" שלו, אבל כולם היו צפויים להחריד, שעבור ספר בלשי זה נורא כמו גללי עכברים בין הדפים עבור כל ספר אחר.
הלהב עצמו! תופתעו (אני יודעת שאני הופתעתי) אבל משהו בו לא תפס אותי. וידעתי שזה כאילו לא בסדר מצידי כי הוא *אמור* להיות טוב והוא לא הרגיש גרוע בצורה שבה אתה יכול להצביע על מה בדיוק גרוע לך בו, אבל פשוט כאילו...לא התחברתי, אני חושבת. זה לא הוא, זאת אני

אראגון. השאלה היא לא למה נטשתי אלא למה טרחתי לנסות. מפלצת הספגטי אולי יודעת, אני לא.

הייזל

New member
אני מצטערת, באמת, מתנצלת בכנות

לא קוראת יותר ספרים ישראלים. הם תמיד מאכזבים.

שמתי לב שהרבה הפסיקו את אלים אמריקאיים.

למה בעצם?

קראתי אותו מזמן ואני זוכרת שנורא נורא, נורא אהבתי אותו. לא זוכרת מה הלך הרוחות שם, אבל סיימתי אותו מאוד מהר ודי בכיף.

Dam Right

New member
הבנתי שאמורה היתה להיות סדרה

ו- HBO ביטלו אותה. רגע, יש מצב שקראתי את זה פה בפורום? בחיי, הזיכרון שלי זועק לאומגה 3.

בכל אופן לא קראתי אותו, אבל הוא תמיד עשה רושם של מעניין.

Lhuna1

New member
לצערי הרבה...

בשנים האחרונות קשה לי יותר ויותר למצוא ספר שימשוך אותי להמשיך לקרוא,
ולמרות שפעם הייתי חייבת לסיים מה שהתחלתי, היום אני מאמינה נחרצות שזו טעות (מה שנקרא "כשל ההשקעה האבודה"), ושהזמן שלנו הוא מוגבל ויקר, והזמן הפנוי עוד יותר, ולכן זו שטות לבזבז אותו על ספר/סדרה/סרט גרועים או שלא נהנים מהם.
נכון שלפעמים אפשר גם לפספס ככה משהו טוב (שמשתפר בהמשך), אבל לרוב זה לא המקרה.

Dam Right

New member
בואו נראה...

- כובע מלא שמיים של טרי פראצ'ט. נעצרתי אחרי כמה עמודים בגלל סיבות טכניות לגמרי (כלומר, התלקחות עמד להגיע לקולנוע ונזכרתי שאני חייב-חייב-חייבבב לסיים את הספר קודם. אז עברתי אליו, אלא מה?). לא שולל שאחזור לקרוא בו שוב בעתיד. א. כי זה פראצ'ט. ב. כי גם ככה זה לא ממש נחשב שהתחלתי...
- מנהרות. בערך בעמוד 40 ומשהו זה שעמם אותי סופית. והבאסה שקניתי את כ-ל הסדרה.
- אח זאב. סוג של פנטזיה שכונתה "ההארי פוטר של עידן האבן" או משהו כזה (הסדרה יצאה בתקופה שכל ספר שני בערך כונה ההארי פוטר הבא. *אנחת ייאוש*). ובכן, זה לא היה ככה בכלל. זה היה רק: "יער יער יער יער יער, זאבים, שאמאן, נשמות אבודות, יללה, צעקה, דב מפחיד".
- קול למתים. תהרגו אותי. אנדר זרם להפליא, אז למה? למה קול למתים לא יכל להמשיך באופן נפלא כל כך כמו אחיו הבכור? הוא היה קשה ברמה שפשוט לא הצלחתי לעכל חצי מהכתבים הפילוסופיים והמונולוגים המייגעים. אוח. והכלב שלי אכל את הכריכה האחורית וכמה מהעמודים האחרונים של הספר (אמיתי לגמרי
ככה זה כשמשאירים ספר + כלב על המיטה ללא השגחה), מה שהרגיש לי כמו סימן לסגור את הספר, או לפחות מה שנשאר ממנו, ולדחוף בחזרה למדף.
עסקי דרקונים - ספר נפלא! כל מי שאוהב דרקונים ופנטזיה קלאסית טובה יאהב את הספר הזה. גם אני אהבתי, אבל מסיבה לא מובנת נתקעתי באחד העמודים. ואז נכנסתי לתקופת יובש-קריאה ושכחתי לגמרי מהספר שאיכשהו כבר חזר למדף. אמשיך אותו בהזדמנות.
- הבושה הכי גדולה שלי: סיפורי נרניה הראשון. התחלתי והפסקתי באמצע. אין לי ממש סיבה, זה פשוט קרה. אולי כי הייתי ממש צעיר? אולי כי פחות התחברתי אז לספרים ואילצתי את עצמי לקרוא רק בגלל שדיברו בלי סוף על הסרט? לא'דע, אבל עם הספר הזה אני עוד אעשה תיקון, רק כי אני חושב וזוכר שהסיפור היה מקסים. אני באמת רוצה לחזור שוב לנרניה... תרתי משמע

והלא ז'אנריים:
- ירושת בוליין. אני חולה על פיליפה גרגורי בפרט ועל רומנים היסטוריים בכלל, אבל אחרי בת בוליין האחרת, קתרין מאראגון והיידעונית - שבעתי באותם ימים ממעללי בית טיודור. הסימניה עדיין שם, על עמוד 35. יום יבוא...
- מוזיקה שקולה. מישהי המליצה לי על הספר, אמרה שמדובר בסיפור אהבה מרגש. שילוב של מוזיקה ורומנטיקה. נשמע לי נחמד, כי אני לא שולל כאלו ישר. באתי עם המון כוונות טובות לספר אבל התייאשתי מהר מאוד מהכבדות שלו. משהו בשפה, בדמויות, לא התאים לי. אז אני לא ממש יודע איך המשיך סיפור האהבה בין מייקל לג'וליה, אבל אני כן יודע שבעמוד 79 הרומן הפרטי שלי עם הספר נגמר.
- יוליסס. סתם, לא

למעלה