אממ, סטטיסטיקה?
"ל-70% מהמשתמשים בתרופה X נגד שפעת צמח זנב דינוזאור ירוק וכן מחושים סגולים ארוכים". זה מידע שיעניין אותך לפני שאתה לוקח את התרופה, למרות שיתכן מאוד שאתה תיפול ב-30% שלא יצמיחו מחושים.
וגם בנושאים פחות קריטיים - 70% שנאו ספר מסוים - כלומר אם נניח שמדובר במדגם מייצג יש לך פחות או יותר סיכוי של 70% לשנוא את הספר גם. ואם כן למה שתקרא אותו? מובן שלא מדובר כאן בניסוי מדעי שממנו אפשר להסיק מסקנות מוחלטות, ובכל זאת, כשאנשים מצרפים נימוקים לביקורות שלהם, וכשאתה שורץ פה כבר כמה זמן ולומד למי יש טעם דומה לשלך ולמי פחות, מביקורות של אחרים אתה יכול בסבירות גבוהה להפליא להסיק אם גם אתה תאהב את אותם ספרים או סרטים או סדרות. אני יודעת שאני לפחות הוצאתי מכאן לא מעט מידע מועיל בדרך הזו. וגם אם נפלתי לפעמים - על ספר שאנשים אהבו ואני לא, או להפך - זה לא אומר שהשיטה לא טובה, זה אומר שהיא לא עובדת ב-100% מהמקרים. למה הפורום הזה קיים לדעתך? סתם כדי לומר "אני אוהב מדב"פ", "אה, גמאני" - כמו מן קבוצת תמיכה וירטואלית לחנונים?
ומה בכלל כל הקטע בלהעלות ביקורות? על ספרים, על סרטים, על תרופות, על סוגי צמר לסריגת גרביים? לעזור לאנשים, כדי שילמדו מהטעויות שלנו! אחרת פשוט היינו ממשיכים לטעות ולטעות ולטעות לנצח ואף אחד לעולם לא היה ממציא את הגלגל כי אף אחד לא היה אומר לו קודם שהוא כבר ניסה גלגל מרובע וזה לא עבד!
ההצעה שלי לסיכום השרשור היתה סתם בגדר רעיון היפותטי כזה שהופרח לחלל האוויר, כמו "אולי כדאי שאני אסדר את החדר" - זה רעיון טוב, אבל זה לא אומר שאני באמת אעשה את זה בזמן הקרוב (או שמישהו אחר יעשה את זה, לצורך העניין). אז כאילו, לא באמת אכפת לי אם זה יקרה או לא.
אבל לצאת נגד ביקורות באופן כללי זה כמו לצאת נגד עגבניות באופן כללי. אין שום הגיון בלצאת נגד עגבניות.
נ.ב
למה להתייאש מספרים זה רע? הספרים נועדו בשבילנו הקוראים. הם לא עבודה מתישה שאנחנו חייבים לבצע בשביל כסף או שיעורי בית שאנחנו חייבים לסיים בשביל ציון. אם הם לא מקיימים את מטרתם - לעניין, לסקרן ולבדר אותנו, הם פשוט לא טובים מספיק (עבורנו), ואין שום סיבה בעולם שנבזבז עליהם זמן.