התייעצויות לפני ניתוח

רשימה מהזכרון שלי: דר' אסנת רזיאל
דר' גויטן
דר' אניה פייגין
דר' אנדרי קידר
דר' סקרן
דר' סובחי
יש רבים. מאיזה אזור את? לאיזו קופ"ח את שייכת?

טליוגם

New member
אני אמנם אחרי טבעת ועובדת בעבודה פיזית -מרימה מבוגרים

חזרתי לעבודה אחרי יומיים מנוחה ועבדתי יותר בזהירות
בעיקר מהפחד והחולשה
עד כמה שידוע לי בשרוול יש 4-5 ימי אשפוז והתאוששות אחכ תקחי עוד כמה ימים שתצטרכי להתחזק
וחוזרים לשגרה
בהצלחה

מרים 882

New member
אני אחרי שרוול עובדת עם ילדים קטנים
אחרי שבועיים חזרתי לעבודה
להרים ילדים קטנים חזרתי אחרי חודש.

yafitke

New member
תשובה לאחר ניתוח שרוול מומלץ להימנע ממאמץ פיזי כולל הרמת משקלים (ילדים) בחודש הראשון.
לאחר מכן ובהינתן אישור המנתח שהכל תקין ניתן לחזור בהדרגה לפעילות רגילה.

יפית קסלר
דיאטנית בריאטרית,
[email protected]

קוביd1

New member
ועדה במדיקל סנטר 38 BMI גבולי , יתר לחץ דם שמטופל תרופתי ומאוזן לא נחשב למחלת רקע .
מה שאני מציע לשתות הרבה מים לפני השקילה ולהחזיק ,נקווה שיאשרו את הבקשה שלך .
היום גם חברות הביטוח הפרטיות דורשות אישור של ועדה ,והם מקפידים הרבה יותר מקופות החולים.

בהצלחה!!

אופירA

New member
מנהל
יתר לחץ דם זה בהחלט מחלה נלווית להשמנה יש לך סיכוי גבוה לעבור את הוועדה, לפי הבנתי.
בכל מקרה טוב "להוסיף במשקל" באמצעים מלאכותיים (כמו שפירטתי בהודעה אחרת בעמוד זה), וכן כדאי לחפש מחלות נוספות - בעיות בברכיים, קושי נשימתי, כולסטרול גבוה, כבד שומני. כל תוספת כזו לא יכולה להזיק...

שחר449

New member
וועדה בריאטרית כמה שאלות :)

שלום לכולם ,
נחמד מאוד שיש את הפורום הזה .
יש לי כמה שאלות בנוגע לוועדה הבריאטרית.
אז ככה התחלתי תהליך של בדיקות לפני ניתוח וסיימתי איתם הכל יצא בסדר ברוך ה' .
המנתח אמר לי להזמין תור לוועדה בריאטרית (אני עושה את זה באופן פרטי באסותא)
ה-BMI שלי הוא 36 והייתי רוצה לדעת אם קרו מקרים שאנשים עברו את הוועדה עם BMI 36 ללא מחלות נלוות ?
ורציתי לדעת מה עושים בוועדה?
האם שוקלים אותך שם ?
אם כן אז רצוי לשתות כמה שיותר מים ולאכול לפני?
האם שוקלים עם בגדים ?
תודה לכל מי שעונה.

גברת ע

New member
יש גם את דר' מינץ מנתח בביח השרון בפת ובפרטי
דר' שמעונוב ופרופסור שכטר מנתחים בוולפסון ובפרטי
דר' עסליה

נושית 31

New member
ועדה חדשה והליכים חדשים לפני ניתוח טבעת?

שלום לכולם,

אני מנותחת טבעת לפני שנה וחצי במדיקל בהרצליה דרך כללית בפלטיניום. בזמני היה צריך רק את 4 הבדיקות ו- BMI מתאים.

אחותי עם BMI +40 גם בכללית ודרך פלטיניום עומדת לעבור ניתוח טבעת ב 18.8 גם במדיקל סנטר בהרצליה. ורובין עדכנה כי יש תקנות חדשות של משרד הבריאות ו- "החל מתאריך 1/6/3013 ובהתאם להנחיות משרד הבריאות, יחויב כל מועמד לניתוח בהמלצת המרכז הבריאטרי לאחר הערכה מסודרת".
ונקבעה לה ועדה ליום שני הקרוב ואני אלווה אותה.

מישהו מכיר? יודע? עבר את זה בעצמו?
כיצד צריך להיערך לועדה? מה צריך להראות (חוץ מהנתונים והבדיקות) ולהשמיע ע"מ לקבל את ההמלצה? מה עלול לפסול?
אשמח לדעת נתונים ע"מ להיערך בהתאם.

ועוד דבר, כשאני עשיתי את הניתוח המזכירה במרפאה הסדירה את כל פרוצדורת הטבעת והזמינה אותה ואספתי את הטבעת לאחר חתימה על ערבות במרפאה ליד ביתי.
אצל אחותי (והיא גרה באזור אשקלון) אמרו לה ליסוע שבוע הבא לבאר שבע לאסוף את הטבעת ממי שמספק את הטבעת. שוב, מישהו יודע/ מכיר במה מדובר? מדוע זה ככה? אז איך הולכת הפרוצדורה של חתימה על ערבות?

אשמח מאוד לתגובות.
תודה!

תלוי איזה מנתח שואלים. מנתחים רבים אומרים שכבר לאחר שבוע ניתן לחזור לפעילות רגילה לגמרי, כיוון שההליך מבוצע לפרוסקופית וללא פתיחת בטן.

הבודקת11

New member
ניתוח קיצור קיבה - מאיפה מתחילים?

אני מעוניינת לעבור ניתוח קיצור קיבה. הנתונים שלי BMI 35 עם בעיית כולסטרול חמורה.
מאיפה מתחילים בתהליך?
פניתי לרופא המשפחה אבל הוא לא ממש ידע לענות לי ואפילו לא ידע להמליץ לי לאן לפנות.

אני שייכת לקופ"ח מאוחדת. אשמח להכוונה פרוצדורלית בסיסית מחברי קופ"ח מאוחדת: למי פונים? מי הרופא שאמור להמליץ על ניתוח כזה? מה צריך לעשות כדי להתקדם.

תודה

Maor2804

New member
מספר שאלות לגביי ניתוח

היי לכולם.ילדתי לפני חודש וחצי והתחלתי לפני שבוע את בדיקות ואת ההליך הנדרש לפני ניתוח.הייתי אצל כירורג שמנתח בבית חולים מאיר-ד״ר טיומקין.האם מישהו שמע עליו?נותח אצלו או בבית חולים הזה ?? בנוסף אשמח לדעת מה התהליך שאתם עברתם לפני ואיזה בדיקות בדיוק.תודה מראש :)

MrsNorris

New member
רוצה להתחיל הליך של ניתוח

שלום לכולם

כבר שנים אני נאבקת עם המשקל ופשוט לא מצליחה לשנות אותו.. דיאטות, מה לא, יותר משנה הייתי אצל מאמנת אישית שלוש פעמים בשבוע, נכנסתי לכושר מצוין - אבל ירדתי בסך הכל 5 קילו, וגם זה בקושי. הפסקתי אחרי שראיתי שהמחיר המופקע לא מחזיר תוצאות.
אני בת 18 לפני גיוס, גיוס שנדחה שוב ושוב בגלל חוסר הרצון של הצבא לתת לי פרופיל. הBMI שלי בשחקים (47.78 ) ובזמן האחרון התחלתי לחשוב ברצינות על ניתוח לקיצור קיבה.
רציתי לעשות אחד בסוף כיתה יא' אבל שמעתי מהרבה שאני צעירה מידיי ובאמצע תקופת בגרויות בבית הספר לא כדאי.
עכשיו יש לי יותר מידי זמן פנוי והרבה זמן להתאוששות והבנתי שאני באמת רוצה לעשות.

אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל..
אני חברה בקופת חולים מאוחדת, הבנתי שהניתוח בסל הבריאות? זה אומר שלא משלמים בכלל על הניתוח במידה ועומדים על הקריטריונים, או שצריך לשלם אבל פשוט פחות?

איזה ניתוח אתם ממליצים? קראתי לכאן ולכאן על טבעת, שרוול ומעקף אבל לא הצלחתי להבין מה ההבדל בינהם ב "חיים שאחרי" בתוצאות בסיכונים ובהבדלים עצמם.. כרגע אני נוטה יותר לכיוון טבעת בעיקר בגלל שראיתי שהסיכון בו נמוך יותר והוא גם הפיך.
איך אני מתחילה את ההליך וכמה זמן זה יכול לקחת? אם אני מתחילה היום זה כבר אפשרי שעוד כמה שבועות (חודשיים?) אכנס לניתוח או שזה לוקח יותר זמן?

הבנתי פה שהרבה עשו בבית חולים פרטי ולא דרך הקופה, או בעקיפין דרך הקופה ? מה המחיר ואיפה מומלץ לעשות..

אני גרה באיזור ירושלים, שכחתי לציין

ושוב, אם בכלל אתם ממליצים לעשות ניתוח.

ובאופן כללי כל אינפורמציה תעזור לי. בעיקר שוב השאלה איך אני מתחילה את הכל.
תודה רבה ומצטערת על כל השאלות

melodynoa

New member
גם אני מחפשת המלצה למומחה בשרוול. חוו"ד שלילי היי, אני מחפשת מנתח לניתוח שרוול.
אני יודעת שאנדרי קידר מאוד בכיר, אבל אני מכירה שתי נשים, אחת עשתה אצלו ניתוחי שרוול, שהסתבך נורא, והיא שכבה חודשים במיטה ולא יכלה לאכול, וסבלה כאבי תופת - והוא אפילו לא לקח אחריות,
ואחת אחרת, שלפני כשבוע עשתה אצלו טבעת (או מעקף?) וזה הסתבך, ומיד הכניסו אותה לניתוח נוסף. בנוסף לזה שתיהן הצהירו שהוא אנטיפת.

שמעתי שד"ר יוסי קוריאנסקי הוא מהמעולים. זו המלצה של רופאה מרדימה שעבדה איתו, ולדעתה רוב המנתחים הם "קצבים" ויש רק בודדים בכל הארץ שהם רבי-אמן, ורק אליהם צריך ללכת, והזכירה את קוריאנסקי. היא גם הזכירה שחשוב לבחור מנתח עם המון נסיון בניתוח הספציפי שרוצים (בגלל זה אני מוותרת על אבינוח מראש, שידוע בניתוחי טבעת).

כמו כן, אבקש לשמוע חוו"ד על:

ד"ר ירון מינץ
ד"ר הדר ספיבק
ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר סובחי

אשמח אם תכתבו לי אם הניתוח עבר בשלום וללא, סיבוכים, ויותר חשוב, אם כן היו לכם סיבוכים עם המנתחים הנ"ל.
כמו כן, חשוב לי היחס.

בבקשה תענו לי, אני חושבת שזו אינפורמציה שנוגעת לרבים שקוראים את הפורום ומתעניינים.

אפילו רק תכתבו תגובה: ירון מינץ - לא היו סיבוכים.

תודה רבה רבה רבה

רותם026

New member
שבת שלום לכולם

ד"ר אבינוח עובד עם קופת חולים מכבי?איפה הוא מנתח ?או שהוא מנתח גם מכבי אבל רק פרטי?

Morani1983

New member
התייעצות

שלום לכולם... כבר כמה ימים מתלבטת אם לרשום פה או לא ...
BMI 35 אין לי שום מחלות נלוות
אני סובלת מכאבי ברכיים כאבי גב וקוצר נשימה יש לי גם אישיאס [ כאבים איומים בעצב הכי ארוך בגוף ]
וממה שאני הבנתי כל הסבל הזה לא קשור לאישור לניתוח טבעת
אני אתן קצת רקע וסליחה מראש על החפירה...
נלחמת בעצמי כבר דיי הרבה זמן להוריד במשקל באמת שניסיתי הכלללל
דיאטות מכל הסוגים עם קבוצות תמיכה בלי קבוצות תמיכה ופשוט כלום לא הולך ולבנתיים אני קוברת את עצמי בבית
מרגישה שרק השומן תוקע אותי בכל תחום בחיים ואני מפחדת מאודדדד שלא יאשרו לי ניתוח
בגדול אני מאלה שטענתי ששומן זה לא מחלה ואין צורך בניתוח הכל כח רצון
כבר 10 שנים של מלחמות עליות וירידות ורק עכשיו קלטתי שכנראה שאם לא תיהיה לי עזרה אני לא אצליח לרדת במשקל
וסביר להניח שבקצב הזה אני גם לא אחיה הרבה זמן
אני בקופת חולים כללית יש לי פלטינום ויצרתי קשר איתם
הם שלחו לי למייל רשימת מנתחים אני צריכה לבחור להגיע לייעוץ ואחר כך ועדה כי כמובן הBMI שלי נמוך ...
מה הסיכויים שיאשרו ? אני לא רוצה להשמין עוד 15 קילו בשביל לקבל אישור גם ככה קשה לי ללכת...
המלצות ? מה לעשות ?
כדאי בכלל לבדוק מנתחים וללכת לייעוץ או שזה אבוד ?

תודה לעונים

חולמת על ניתוח שרוול עם המון שאלות

שלום לכם,

אני בת 35 עם עודף משקל של BMI 35 ללא מחלות נלוות.
אני מנסה כבר שנים רבות לרדת במשקל בדיאטות וקבוצות תמיכה שונות, ללא הצלחה משמעותית.
רופא המשפחה בהחלט ממליץ לי על ניתוח שרוול, אם כי אומר שאין סיכוי לעבור את הוועדה.
האם יש דרך כן לעבור ברמת BMI כמו שלי?

ואם לא - יש דרך לבצע את הניתוח באופן פרטי ללא ועדה? מה העלות?

קבלתי המלצה על ד"ר סובחי כמנתח.
מישהו מכיר? האם אכן מומלץ?

אשמח לקבל תשובות ותובנות נוספות בנושא.

oriw26

New member
המלצת רופא

שלום
האם יש למשהו המלצה על מנתח לניתוח שרוול באיזור חיפה
עדיפות למנתחים שעובדים באסותא חיהפ
תודה

כיירון

New member
רופא טבעת בבילינסון

שלום לכולם,

אני מנותחת טבעת של אבינוח.
חברה של אמי רוצה לעבור טבעת ושואלת האם יש המלצה לרופא טבעת בבילינסון או בשרון בפ"ת.
אשמח לשמוע

ליאת

למעלה