התייעצויות לפני ניתוח

מימי1226

New member
עזרה ממבוטחים בקופ"ח כללית

אני מעוניינת לעשות את הטבעת, הBMI של 37.2 ויש לי הפניה מרופא אורטופד.
במזכירות המרפאה הסבירו לי שבמקרה של BMI נמוך מ- 40 אצטרך אישור
של רופא מחוזי ורק לאחר האישור שלו יזמינו לי את הטבעת.
שנית - עבור קבלת הטבעת אצטרך להביא שני ערבים שיחתמו על ערבות כספית בסך 10,000ש"ח.
שאם במידה ולא אשתמש בטבעת, הערבים יערבו לתשלום.
מבקשת לדעת פרטים ותהליך מדוייק של כל טיפולי הבירוקרטיה בקופ"ח הכללית.

שחר449

New member
האם בוועדה הבריאטרית מורידים מהגובה שלך ?

שלום,
לפני כמה ימים קראתי באינטרנט שבוועדה הבריאטרית מורידים 3-4 ס"מ מהגבוה שלך.
האם זה נכון ? אשמח מי שעבר את הוועדה יענה לי :)
תודה רבה שחר :)

שחר449

New member
ועוד שאלה

אם לא מאשרים לי את הניתוח..
אני יכולה לעשות משהו נגד זה ? להוציא טופס כלשהו ?
כי אני כל כך רוצה לעבור את הניתוח

קודם כל בהצלחה

איזה ניתוח את מעוניינת לעבור? מאיזה אזור את?
לדעתי אם את לא סגורה על זה, תתחילי לקרוא על הניתוחים (טבעת = הצרת קיבה, וקיצור קיבה זה בעיקר שרוול ומעקף) ותקבעי תור למנחים שמבצעים את הנתוחים (עדיף שמבצעים את כל הסוגים) כדי שתקבלי רקע.
במקביל רופא המשפחה במאוחדת צריך לתת לך הפנייה לדיאטנית בריאטרית, משם מתחיל התהליך במאוחדת. צריך להיפגש איתה לפחות 4 פעמים לפני שהיא נותנת אישור לניתוח, לכן כדאי להתחיל במקביל. היא תיתן לך את רשימת הבדיקות (גם המנתחים נותנים את הרשימה) ואיתה את ניגשת שוב לרופא המשפחה ומקבלת הפניות.
משם נראה לי שהפרוצדורה תלויה בסוג הניתוח והיכן מתנתחים.
אם באסותא, אחרי שיש לך תוצאות של כל הבדיקות, את צריכה לעבור את הוועדה (עובדת סוציאלית, דיאטנית, ורופא) שעוברת על כל הבדיקות ומוכנות שלך לניתוח, ואם הכול בסדר הם נותנים אישור, איתו את ניגשת למשרדי קופת החולים ומקבלת טופס 17 לניתוח.
בהצלחה רבה!

קוביd1

New member
שלום לך

את יכולה לשאול כמה שאלות שאת רוצה ,בשביל זה הפורום קיים ,אם לא תשאלי לא תדעי, אני לא מכיר את הפרוצדורה של קופת חולים מאוחדת ,
יש פה כמה מנותחות שחברות במאוחדת
לפי ה BMI יש לך את האפשרות לעבור את הניתוח ,אפשרי בבתי חולים ציבוריים ,שהתורים בדרך כלל ארוכים ,או לעשות בפרטי באם יש לך ביטוחים משלימים במאוחדת ,או בחברות ביטוח פרטיות בהשתתפות מסויימת
דעי לך שהניתוח וכל ניתוח משמש ככלי עזר לירידה במשקל ולא יעשה את העבודה בשבילך ,אין כזה דבר במציאות של זבנג וגמרנו .תהליך הירידה הוא ארוך ,וצריך סבלנות ,ירידה מהירה במשקל רק באגדות
איזה סוג ניתוח הכי טוב ,לא אגיד לך ,מה שטוב לי לא בהכרח טוב לך ,
מה שאני מציע לגשת למזכירות של הקופה שלך ,לבקש את המנתחים שעובדים עם המאוחדת ,לבחור רופא להתיעץ איתו לבי סוג הניתוח שהוא ימליץ
לקרוא פה בפורום ולהחליט ,כי ההצלחה או חס וחלילה הכישלון יהיו אך ורק שלך ,לא של המנתח ,ולא אלה שיתנו לך עצות ,לשמוע לחשוב היטב ולהחליט .
בואי נמתין למנותחם חדשים שיכנסו ויעזרו.
בהצלחה!!

קובי

קוביd1

New member
שלו ם לך קראתי את מה שכתבת על ד"ר קידר ,את לא חייבת להינתח אצלו ,זה ששמעת על ניתוחים שהסתבכו בלי לדעת את הסיבה האמיתית ומה קרה במהלך הניתוח ,זה לא רציני מצידך, ,לא שאני רוצה להגן על ד"ר קידר ששמעתי רק את שמו ,אי אפשר לקטול רופא בגלל כל מיני חצאי דברים ,וחצאי אמיתות רוב המנתחים "קצבים "אמירה כוללנית שאני לא מתייחס אליה ברצינות זה סתם השמצות
לכל רופא יש פאשלות אין אף רופא מושלם
ד"ר אבינוח מנתח מעולה מאמין רק בטבעת ועושה רק את זה
שמעתי דברים טובים על ד"ר סובחי מהמובילים בארץ בניתוחים הבריאטרים ,עשיתי אצלו טבעת לפני 13 שנה .,גם ד"ר אסנת רזיאל תותחית בניתוחיי שרוול
אני מעדיף רופא מנתח טוב ומקצועי ,מאשר רופא מאמי חמוד פחות מקצועי ,אם יש את שני הדברים יחד אז על הכיפק.

קובי

אופירA

New member
מנהל
שבוע טוב ומבורך

ד"ר אבינוח הוא אחד מהרופאים הכירורגיים השייכים למכבי.
הוא מנתח במקומות רבים, ביניהם בי"ח אסותא בראשל"צ ובי"ח אסותא בת"א. שני בתי החולים האלה שייכים לקופ"ח מכבי.
אלו בתי חולים פרטיים, ולכן הקופה משתתפת במימון הניתוח שם (בתנאי שיש לך איזה משלים - כסף או זהב), ולך יש השתתפות עצמית בסכום מסוים.
אם רוצים ניתוח ציבורי - בלי שום השתתפות עצמית - רק בסורוקה בבאר שבע, וגם את זה תממן קופ"ח מכבי.

אופירA

New member
מנהל
מסקנות עצמיות לא נכונות

מניין הבנת שכאבי ברכיים וגב וקוצר נשימה אינם קשורים לאישור ניתוח טבעת? בוודאי שהם יכולים להביא לאישור ניתוח ב-BMI35 ומעלה.
צריך קצת מאבק והשתדלות, אבל אלו בהחלט מחלות נלוות להשמנה.
הבעיה היא קופ"ח כללית, שאין לדעת מה היא מכינה לך... אבל אם זו תהיה הטרגדיה, אז אפשר לעבור לקופה אחרת מהסוג שפחות עושה בעיות...
אני מאמינה שגם בקופ"ח כללית - התעקשות וערעורים מועילים לאישור כאשר אדם זכאי לניתוח (ואת זכאית).

את צריכה מכתבים רפואיים מאורטופד, שמתארים את הסבל הארוך שלך ואת הקשר הישיר בינו לבין משקל הגוף. תשכנעי את האורטופד שהוא בטוח שהורדת משקל תשפר את הבעיה פלאים ואפילו תעיף אותה.
כמו כן, כדאי שתבדקי במרפאת שינה אם יש לך דום נשימה בשינה, ותביאי מכתב רפואי על כך. אין מצב שלא תהיי זכאית לניתוח.

תעשי בדיקה של כבד שומני, כולסטרול, לחץ דם גבוה, סוכר בדם. וכל תוצאה קצת לא נחמדה - תביאי עם מכתב רפואי של הרופא המטפל שמתרגש מאוד מהבעיה...
תצרפי לבקשה לאישור מכתב אישי שכולל הסברים מה עשית במשך החיים כדי לרדת במשקל. לא צריך מכתב כזה, אבל הוא לא מזיק...
בשום אופן אל תעלי במשקל עוד בכוונה תחילה, משום שאין שום ביטחון שתצליחי לרדת את מה שעלית. אני מבינה שמספיק רע לך במשקל הנוכחי, אז אין סיבה להוסיף.
אם את רוצה לשקול קצת יותר כדי להבטיח מפני תקלות - תצטיידי בבקבוק שתייה של 2 ליטר, אותם תשתי ככל האפשר לפני השקילה בוועדה. גם את הארוחה שלך תאכלי לפני השקילה, ותבואי עם הלבשה תחתונה "כבדה" (בעזרת מטבעות של שקל, משקלות קטנות שקונים בחנויות ספורט, שקיות חול ים/אבנים, וכל מיני כאלה - מה שעולה על דעתך).

יש לי בעיה עם מסקנה נוספת שלך - שעלולה להפריע לך לרדת במשקל גם אחרי ניתוח - התחושה שרק השומן תוקע אותך בכל תחום בחיים והקבירה העצמית בבית. שלא לדבר על המסקנה שבקצב הזה לא תחיי הרבה זמן...
מניין התחושות המוגזמות הללו והמסקנות המוזרות האלו? האם עודף משקל של 30 קילו בלבד מביא לתוצאות כל כך טראגיות? חסרים אנשים עם עודף משקל גדול הרבה יותר, שמתרוצצים כל היום בחוץ, עובדים במשרות בכירות ונהנים מזוגיות מוצלחת? חסרים אנשים עם עודף משקל של 30 קילו שחיים טוב מאוד, ולא כל כך מהר מתים?
אולי זה לא כל כך קל, אבל להסיק שזה בלתי אפשרי ושאין ספק שתמותי בגיל צעיר - הזוי קצת. (אולי התכוונת שהבעיות של הכאבים ממררות את חייך ולא מאפשרות לך אריכות ימים ותפקוד)?
תחשבי, למה את מרגישה וחושבת כך? איך את יכולה לשנות את זה? חשיבה כזו יכולה כשלעצמה לגרום את התקיעה בירידה במשקל למרות כל המאמצים.
ניתוח אינו פוטר אותנו מהמשך המאמצים לתכנן תזונה ולשלוט על התנהגותנו באחריות, ולהתמודד עם הנטייה לעודף משקל כל ימי חיינו באומץ ובנחישות. כך שכדאי מאוד מאוד שתביני למה החשיבה שלך בעייתית ותפריע לך להצליח, ומה זה בכלל ניתוח טבעת ומה צפוי לך אחריו, ואיך למנוע את כל הסיבוכים הנפוצים כל כך בניתוח זה - שממררים את החיים לא פחות מהצרות שאת מכירה כרגע.
כדי להצליח במטרה למנוע את הסיבוכים והסבל של החיים לאחר ניתוח טבעת - דרושה סבלנות וחשיבה תקינה וישרה. חשיבה עקומה מביאה להתנהגות לא רציונלית שמביאה לסיבוכים ולצרות של הטבעת... (כמובן לא רק חשיבה עקומה, אלא גם חוסר ידע. חשוב מאוד להעצים ידע לפני ניתוח הטבעת, על הדרכים למנוע צרות וסיבוכים. ידע זה לא נמצא במרפאה הבריאטרית או אצל הרופא המנתח, אלא פה, בפורום הזה, ובאתר "טבעת" שבחתימתי).

קוביd1

New member
שלום אוריתוש

לא נראה לי שיאשרו לך את הניתוח בBMI 35 בלי מחלות נילוות ,והחלום שלך יישאר בגדר חלום .
ל יודע עם רופא יעשה לך את הניתוח בפרטי,
ד"ר סובחי נחשב מהמובילים בארץ בניתוחים הבריאטרים ,מוכר ומומלץ ,
אולי כדאי שתתיעצי איתו ,גם לגבי הוועדה וכל הבירוקרטיה מסביב
מגיע לך החזר של 2 יעוצים בשנה .מקופת חולים
תבדקי את הנושא מה אפשר לעשות ,אם לא תנסי לא תדעי .

בהצלחה !!!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
היום יותר מתמיד -

ההמלצה לעבור ניתוח טבעת היא אך ורק אצל ד"ר אבינוח.
אפילו המנתחים במרפאות יגידו לך זאת.
אף אחד לא מיומן כמוהו. לאף אחד אין שירות המשך מוצלח כמו שלו, ובלי שירות המשך מסודר זה אסון לעשות טבעת.

פתח תקוה קרובה לאסותא בת"א, בבקשה לעשות רק שם.
בבילינסון אני מאמינה שכבר לא עושים. בשרון אולי כן, אבל אני מאוד מאוד לא ממליצה להתנתח אצל מנתח שצריך לתת שירות רק למנותחים מעטים בלבד...

קוביd1

New member
שלום לך מימי

בשביל לקבל אישור לניתוח ,צריך לעבור ועדה שתקבע את הזכאות שלך לעשות ניתוח.
הקריטריונים לקבל אישור הניתוח BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות שנובעות כתוצאה מהשמנת היתר
אישור מרופא אורטופד על בעיות במפרקים בעיות בעמוד השידרה, בעיות בברכיים יכולות מאוד לעזור ,
השאלה איפה את רוצה לעשות את הניתוח בבית חולים ציבורי או בפרטי, האם יש לך ביטח מושלם ,
באם את עושה בפרטי הייתי מפנה אותך לד"ר אבינוח שנקרא גם שר הטבעות ,ולקבל ממנו את כל הפרטים ,כולל כל הבירוקרטיה
מגיע לך מקופת חולים החזר על שני יעוצים עם רופא מקצועי בשנה .תנצלי את זה
באם יש לך עוד שאלות אנחנו פה

קובי

ליבי3617

New member
אמנם לא עברתי ועדה

כי לא הייתה בזמני...
אבל לא נראה לי שהועדה מורידה בגובה.
(אולי כירורג יכול, בשביל הועדה).

קוביd1

New member
למה שהועדה תוריד בגובה

פעם ראשונה אני שומע על מצב כזה.

קובי

שחר449

New member
כן זה לא היה נשמע לי הגיוני ..

פשוט קראתי איזה שהיה כתוב באינטרנט והיה רשום שמורידים..

למעלה