ניתוחים פלסטיים

אני לא בעד מכמה סיבות

הסיבה הראשונה היא שאין לי רצון לשקוע במחשבות מה לא טוב בגוף שלי, ומה אני רוצה לשנות בעצמי. אני יודעת שגם לי יהיו קמטים כשאזדקן, וגם אני אשמין באיזור הבטן כשאצא מתקופת הפוריות. זה סתם מביא למרמור.

הדבר השני הוא שיהיו לי ילדים/ילדות. ואם הבת שלי תבוא ותגיד לי שהיא לא מרגישה רזה מספיק או יפה מספיק, אני אגיד לה בשיא הכנות שהכי חשוב שהיא בריאה, והיא יפה כמו שהיא. איך אני אוכל להגיד לה את זה בכנות אם אני הולכת לעשות ניתוח כי אני לא מסוגלת לקבל את איך שאני נראית?

spaysi8

New member
אכן נקודה חשובה

ובאמת ראיתי בתכנית בחורה שסוג של מכורה לניתוחים והבת שלה בת 4 מאוד מושפעת מאז,
אשכרה כשהם חיכו לאמא שתצא מהניתוח, הבת אמרה לסבתא שהיא גם צריכה ניתוח ושתעשה מתיחת פנים!

זה נורא בעיני וזה אחד השיקולים הרצינים של למה לא לעשות ניתוח אצלי.

אני חייבת להבהיר משהו

אני חושבת שמנתחים פלסטיים שעוסקים בשחזור שד, כוויות, שחזור שפה שסועה ועוד ניתוחים שבלעדיהם תהיה פגיעה נפשית קשה בילד ונידוי חברתי (בתרבויות פרימיטיביות מאמינים גם שהילדים האלה שדים בני השטן), או תחןשה של חוסר השיות באישה שגם ככה עברה הרבה טיפולים קשים בתקופה האחרונה- עושים עבודת קודש.
הבעיה היא שהגענו למצבים שבהם אנשים נהיו חמדנים, ורוצים יותר ממה שכבר יש. ומה שיש זה בסדר גמור. עדיף לשלם לפסיכולוג שיעזור להגיע להרגשה שלמה עם עצמנו, אחרת הפגמים לא ייגמרו בחיים. כל אחד ימציא לעצמו עוד פגמים, כי אין כבר מה למצוא.
אבותינו מתהפכים בקבר ככה שאפשר ליצור חשמל.

Blue Potion

New member
בחיים לא...

ניתוחים פלסטיים זה לא בשבילי.
אני הכי ילדת טבע, לא אוהבת את כל ההתערבויות החיצוניות האלה בגוף.
אני גם לא אוהבת יופי של מנותחים פלסטיים, זה מאוד מלאכותי מבחינתי.
הכי חשוב שאנשים ילמדו לקבל את עצמם כפי שהם, מאשר לשנות את עצמם. רוב האנשים שמתחילים עם ניתוח אחד, ממשיכים עם עוד אחד ועוד אחד, זה נהיה כמו מעין התמכרות. אנשים שואפים רק לשנות ולשנות ולעצב את עצמם כמו שהם רוצים, במקום לאהוב את מה שיש.
ואין דבר יותר עוצמתי מאהבה עצמית.

אין לך מושג מה רוב האנשים

ונורא קל להיות ילדת טבע שהולכת טבעי עם סביבה מפרגנת.

Blue Potion

New member
מה זה המרמור הזה...

נכון, קל לי. וגם אם הייתי נולדת עם מראה אחר, לא הייתי משנה דבר.
למה? כי זה פשוט באופי שלי. כי זה מה שאני מאמינה. אני סולדת מהתערבויות חיצוניות בגוף.
זו אחת הסיבות שאני גם לא לוקחת כדור נגד כאב ראש/בטן/וואטאבר, שאני לא מתאפרת, לא צובעת את השיער או מחליקה אותו...
לא מעוניינת להכניס גורמים זרים לגוף שלי, לא מעוניינת לפגוע בגוף שלי בצורה זו או אחרת. לא אוהבת את זה. זכותי. וזהו.

אני לא שופטת אף אחד אחר שעושה את זה, לי זה לא מתאים... וזהו.

היופי האמיתי נמצא בפנים, בבטחון העצמי שלך. זו הסיבה שהסביבה מפרגנת, כי היופי האמיתי שבפנים הוא זה שבולט החוצה.

קבלה עצמית אם היית נולדת ככה
?

מנין לך לדעת איך היית אם היית נולדת בגוף אחר? אין לך שמץ של מושג.
וכל העניין של היופי מבפנים..
כזה קשקוש מתייפייף. אם החברה היתה פוסלת אותך על מראה חיצוני, לא היה לך כזה "קל".

N o R i K o

New member

המשפט "אופי זה למכוערות?" בתור בחורה לא כל כך יפה, בתור בחורה שכן מעריכה את האופי והחוכמה שלה - אני לגמרי מסכימה איתו.
אין מה לעשות, למראה חיצוני יש השפעה קריטית היום על התגובות של הסביבה. את לא יכולה לומר "גם אם הייתי נולדת במראה אחר..." כי אם היית נולדת במראה אחר לא היית מי שאת היום.

N o R i K o

New member
כמו כל דבר בחיים - במידה

אני מודה, אני שונאת את האף שלי, ואם היה לי עכשיו מלא מלא כסף עודף - הייתי הולכת ומנתחת אותו. אולי אחרי הלימודים, כשיהיה לי כסף, אם אני עדיין ארגיש שהוא מפריע לי ויהיה לי את הכסף, אעשה את הצעד.
אבל זה לא אומר שאם אני לא אהיה מרוצה מהתוצאה אני אלך ואנתח את עצמי שוב, וזה לא אומר שאם יצא מוצלח אני כבר אקפוץ על הגל ואעצב לעצמי תחת של ברזילאית ואת החזה של |הכנס כאן שם של שחקנית פורנו|... אם יש משהו שבאמת באמת מפריע למישהו אני לא רואה סיבה לא לשנות, אבל שיפוץ כולל של הגוף נראה לי מטומטם.

אגב, אני חושבת שצריך להפריד לחלוטין ניתוחים קוסמטיים מאשר ניתוחים פלסטיים שנעשים למטרות רפואיות - כמו שאיבת שומן במקרים של השמנת יתר והסרת עודפי עור, יש ניתוח פלסטי של האף שהוא תיקון המחיצה, יש המון כאלה... זה משהו אחר לגמרי, זה רפואי והכרחי.

Optimus_Prime

New member
אני חושב שכבר ניתנו תשובות מכל הכיוונים

אני לכשעצמי חושב שאלא אם כן מדובר בבעיה בריאותית או שחזור אסתטי (למשל אחרי תאונת דרכים או כוויה) אז די חבל.
אני לא מתנגד באופן נחרץ, וגם יצאתי תקופה ארוכה עם מישהי שעברה ניתוח פלסטי, אבל אני חושב שברוב המקרים החסרונות עולים על היתרונות.

Sunshine Smiles

New member
כ-מ-ה ניתוחים?!!

זה קצת מוגזם בטרוף , אלא אם כן את מעוותת לגמרי וזה מפריע לך בהתנהלות חיים תקינה.
אני חושבת שכל הרדיפה אחרי היופי המושלם והמרוטש שמציגים במדיה ואידיאל היופי המזויף הזה, הוא מיותר וחסר כל פרופורציה.
בזבוז כסף וזמן וחיים בתחושה של הלקאה עצמית.
אם אין משהו שבאמת באמת פוגם בבטחון העצמי של הבן אדם, ברמה של הפרעה לתפקוד שלו או משהו שבאמת מבחינה פיזית הוא לא נורמאלי או לא פרופרציונאלי - זה עוד לגיטימי.
אבל סתם ככה "לשפצ"ר" את עצמך, בשביל עוד כמה שריקות של "איזה כוסית" ברחוב, זה פשוט הזוי.

אל תטרחי לשאול

סביר שכולם מאוד ירצו להשמע "נכונים" ולהגיד את הידוע מראש.
שתלכי עם הטבעי.
אבל ברור שברגע שתראי יותר טוב, גם לך יהיה יותר קל לקבל את עצמך,
וגם תקבלי חיזוקים חיוביים מהסביבה, מה שיצור מעגל בלתי נגמר של חיזוק לבטחון העצמי שלך, הרגשה מצויינת, ואת הרבה יותר חשובה מכמה מתחסדים שלא אכפת להם שתשבי על ספת הפסיכולוג עשרים שנה בנסיון לפתור תסביך שאפשר לפתור אותו באבחת סכין.

h a j b i

New member
אני בעד רק במקרים מסויימים

שלרוב משפיעים באופן ניכר על הביטחון העצמי וההערכה העצמית. לפעמים אף בצדק (פידבקים שליליים מהסביבה וכו).

אם בחור או בחורה חושבים שהאף שלהם ממש ממש מכוער או שהאוזניים ממש ממש בולטות וזה לא עובר להם עם הזמן, גם שנים של טיפולים פסיכולוגים לא ישנו את זה. כמובן שהטיפולים יעזרו לקבל את המצבבצורה טובה יותר אבל ההשלמה אף פעם לא תהיה מלאה ולפעמים זה באמת המצב אובייקטיבית ואז ניתוח היא אופציה עדיפה.

בנוגע להגדלת חזה, לא רואה סיבה באמת שמישהי תעשה את זה לפני לידות והנקות, אלא אם מדובר בבחורה שטוחה לחלוטין או כמעט לחלוטין וזה מאוד מפריע לה. אחרי הלידה זה כמובן תלוי במצב, לפעמים בהחלט יש מקום לשפר.

למעלה