שאלות לפני ניתוח

קוב י d1

New member
כללית או ציבורית
את בכללית תבדקי באם יש לך ביטוח מושלם או פלטינה ואז יש לך אפשרות להינתח בפרטי ,על ד"ר קייזר שמעתי דברים טובים על ד"ר אילנית מלר לא שמעתי בכלל,
אני חושב שאם יש אפשרות עדיף בפרטי כי זמן ההמתנה הרבה יותר קצר ,בתי החולים הפרטיים כמו אסותא או כמו מדיקל סנטר בהרצליה יש בהם את כל הציוד המשוכלל במקרה ויש תקלה בזמן הניתוח ,בבתי חולים האלה עושים ניתוחים מסובכים הרבה יותר ,דבר שני בבית חולים כללי קובעים תור לניתוח ואז בגלל מקרים דחופים חדרי הניתוח תפוסים ,והניתוח נדחה ,בבית חולים פרטי הכל מתוכנן מראש ,ורק במקרים נדירים מאוד מאוד הניתוח יכל להידחות
תבדקי את הנושא ואשמח לשמוע ממך
בהצלחה !!!

קובי

קוב י d1

New member
פרטי או ציבורי
אכן התכוונתי לד"ר קידר מבילינסון ,אם יש לך מושלם תבדקי איזה רופאים עובדים עם הכללית

קובי

אופירA

New member
מנהל
המרפאה בבילינסון מצוינת, בניהול ד"ר קידר
הוא מהמומחים הגדולים בתחום, וגם ד"ר אילנית מלר טובה ומוערכת מאוד.
אם לא מדובר בניתוח טבעת, אין לי בכלל ספק שיש ביקורת טובה אחרי הניתוח. אבל את צריכה לברר זאת במרפאה עצמה, ולשאול את ד"ר קידר בעצמו.

קוב י d1

New member
סיבוכים בניתוח שרוול
העתקתי מאתר מלבי

דליפה מהקיבה ופיסטולה, 1.0%
- פקקת ורידים עמוקים, 0.5%
- תסחיף ריאתי, 0.5%
- דימום לאחר ניתוח, 0.5%
- כריתת טחול, 0.5%
- מצוקה נשימתית חמורה, 0.25%
- דלקת ריאות, 0.2%
- מוות, 0.25%
הנזקים שיש בהשמנת יתר גדלים באלף מונים מהסיבוכים בכל ניתוח לקיצור/הגבלת קיבה
בכל דבר בחיים יש סיכונים

קובי

קוב י d1

New member
תשובה
עד עכשיו לא ידעתי שיש טיפול כזה של אנדו בריר ,קראתי באינטרנט בעיון ,צריך לחשוב היטב להתיעץ עם רופא בכיר ,
חברים אולי במקרה מישהו עשה את הטיפול הזה ,אשמח שיכנס יכתוב שנוכל ללמוד,והגברת הנכבדה תקבל טיפים שונים בהקשר לפעולה הזאת

קובי

אופירA

New member
מנהל
הפרוצדורה הזו חדשה לגמרי מבחינתי
קראתי עליה באינטרנט, והבנתי שעכשיו היא תיכנס בגדול ליישום בפועל.
עושה מה שהניתוחים עושים, רק בלי ניתוח, ולזמן קצר של שנה מכסימום. מה שנקרא "חלון הזדמנויות" זמני עם קבלות!
(כלומר גם הניתוחים הבריאטריים הם בפועל חלון הזדמנויות זמני, אבל בהגדרה מתייחסים אליהם כאילו הם פיתרון קבוע. וכמובן בלתי הפיך).

נשמע טוב. אבל אין לנו פה שום ניסיון עם זה. אנו פורום של תמיכה, בלי שום גורם רפואי.
במצבך, הייתי הולכת על זה בגדול ומיידית. כלומר יש לי לתרום לך רק את דעתי מקריאה באינטרנט.
את כל הפרטים ששאלת צריך לשאול את בית הרפואה שנותן את השירות. יש בגוגל כמה מרפאות שמציעות את השירות הזה. כמו כן, את כותבת שאת מועמדת לתהליך זה. מי זה שעומד מאחורי מועמדותך? גם אותו צריך לשאול את כל הפרטים.

כמו כן, מניסיון, עלייך לדעת שתקבלי הרבה תשובות סותרות, מאחר שגם הרופאים המקצועיים השונים לא יודעים כלום על ההליך הזה (כמו שהם לא יודעים כלום על הניתוחים הבריאטריים). את צריכה לשאוב מידע מהרבה גורמים עם הרבה יוזמה שלך, ולהרגיש באינטואיציה ועם היגיון מי מבין הגורמים המקצועיים סתם תוקע לך תשובות בלי שום ידע וגב, ומי אומר לך את הדברים הנכונים...

ligal mezger

New member
המלצה על ד"ר סקרן נאסר
אני נותחתי ע"י ד"ר סקרן נאסר לפני כ-3.5 שנים, ניתוח מעקף קיבה.
מדובר ברופא מדהים, מקצועי, נחמד וסובלני.
אחותי גם נותחה אצלו לפני 4 שנים ומאוד מרוצה.
אני מכירה עוד כמה מעוקפים שלו וכולם מרוצים.
ממליצה עליו בחום !!!

אופירA

New member
מנהל
לא מכירה את פרופ' שכטר
על ד"ר דוחאנו שמעתי אבל לא ממנותחיו, ואיני מכירה מספיק. אני יודעת שהוא מנוסה, אך לא יודעת אם הוא טוב ומומלץ.
השאר שמענו עליהם ניסים ונפלאות עבודה טובה, ניסיון רב ומיומנות רבה.

ligal mezger

New member
אני מעוקפת ולוקחת את הכדור הזה
אני מעוקפת 3.5 שנים ולוקחת את הכדור הזה, אין שום בעיה בספיגת כדורים אחרי המעקף.
יש כדורים מסויימים (אנטי-דלקתיים) שלא מומלץ לקחת אותם אחרי מעקף קיבה בשל סכנה לפגיעה ברירית הקיבה, אם חייבים אז לקוחים אותם בשילוב אומפרדקס ודומיו.
בכל מצב יש להתייעץ עם המנתח, ובכללי - אחרי הניתוח כדאי לדווח לכל רופא שנותן לך טיפול תרופתי כלשהו שאת מעוקפת ויש לקחת זאת בחשבון.

ligal mezger

New member
באופן כללי דיאטניות מדברות שטויות...חחח
בגלל זה אנחנו עושים ניתוחים...

אני התחלתי לקחת את הכדור שנה אחרי הניתוח אז אין לי מושג לגבי מייד אחרי הניתוח
הכי טוב להתייעץ עם המנתח

אופירA

New member
מנהל
כל הפרוצדורות הכספיות שונות בין ביטוח לביטוח
ובין רופא לרופא. לכן צריך לבררן מול הקופה ומול משרד הרופא בלבד. אנו פה לא יודעים.
בהצלחה

קוב י d1

New member
ניתוח בריאטרי
לא נראה לי שתיהיה בעיה בניתוח כי ניתוחים כאלה נעשים בלאפ והחיתכים מאוד קטנים

קובי

מעיין א3

New member
זה משהו שצריך להתייעץ איתו מול רופא או מנתח דבר ראשון- איפה אתה מתכוון להיות מנותח? בציבורי או בפרטי?
כשאני הלכתי לאסותא, אמרו לי שזה לא רק הועדה הבריאטרית שמאשרת או לא, אלא גם למנתח יש שיקול דעת בהחלטה אם לנתח או לא.
עקרונית לא מסתכלים רק על הbmi בצורה יבשה, אני יודעת שבעלי bmi 35 ומעלה עם מחלות חמורות כמו סכרת סוג 2 וכדומה גם כן מאשרים להם ניתוח לקיצור קיבה. אני לא יודעת אם דום נשימה בשינה נחשב למחלה חמורה, מכיוון שאני הייתי עם דום נשימה בשינה עם bmi 42 ואישרו לי את הניתוח.

אתה צריך לברר מול רופאים או מנתחים האם המשקל יחד עם הבעיה הרפואית מספיקה או לא.

אופירA

New member
מנהל
בפועל, גם מקפידים על הקריטריונים
כי ניתוח גם הוא אינו משחק ילדים, וסיכוניו שקולים לסיכוני בעיית דום הנשימה ושאר מחלות נלוות. BMI33 הוא משהו שאפשר לחיות איתו, הגם שקשה מאוד, אכן.
הניתוחים מאושרים לבעלי מחלות נלוות כמוך - רק מ-BMI 35 ומעלה.
הרי גם הניתוח אינו פיתרון קבוע, אלא זמני מאוד, ואם לא ננקטים שאר אמצעי ההתמודודת עם עודף המשקל (אורח חיים בריא והמון פעילות גופנית) - גם אחרי הניתוח, עלולים לחזור ל-BMI33 ודומיו (ואכן, חוזרים בפועל תוך 3 שנים בערך).

לעומת זאת, במחלת הסכרת, מאשרים במקרים מיוחדים וקשים במיוחד את הניתוח גם ב-BMI30 ומעלה, משום שראו שההרזיה מעלימה את המחלה הזו. אבל נראה בפועל שהניתוח לא פותר את הבעיה אלא לשנים ספורות, והסכרת חוזרת עם ההשמנה החוזרת.

אז שקול בנפשך, אם המסלול הזה כדאי לך או לא.
אם אתה חושב שהוא נכון בשבילך, אל תשמין בכוונה ל-BMI35. זה אסון שמשלמים עליו לכל החיים ביוקר (סף שיווי המשקל הטבעי של הגוף עולה בגללו!).
כך שאם אתה רוצה לייצר מצג של BMI35, השתמש באמצעים מלאכותיים כגון אכילה לפני הוועדה, שתייה מרובה מאוד (ולא ללכת לשירותים קודם הוועדה), ותוספת של משקלונים כבדים המהודקים לבגדים התחתונים שאותם אין פושטים מהגוף בזמן השקילה בוועדה.
יש משקלונים בחנויות המוכרות ציוד לחדרי כושר, יש גם בחנויות טבע ופיצוחים (משקלוני נחושת כבדים נגד עין הרע...). גם מטבעות של שקל מתאימות לכך. תעשה ניסוי בבית, כמה אתה שוקל עם כל זה ואם עלית ל-BMI35 לאחר ההוספה המלאכותית.

מעיין א3

New member
אין שום סיבה רלוונטית בשביל לעשות את הניתוח
בשביל לעשות את הניתוח את צריכה להיות ב-BMI של 40 לפחות עם סיבה רפואית כלשהי.
על פי החישוב שלי, את ב-BMI 30, שזה מה שמנותחי קיצור קיבה שואפים להגיע אליו... בסופו של דבר מנותחי קיצור קיבה מגיעים למשקל הזה, ומתייצבים.
מה זה אומר מבחינתך?- בשביל לעשות את הניתוח את צריכה לשקול מעל 115 קילו.
זה נשמע לך הגיוני לעלות 30 קילוגרם על מנת לעבור ניתוח כזה???
האם את גם מבינה שזה ניתוח תוך בטני שלחלק מהאנשים יש סיבוכים לכל החיים? או אפילו מתים מהניתוח?
הסיבה היחידה לעשות את הניתוח היא כי ההשמנה גורמת לנזק כל כך גדול (בריאותית), שיש סכנה ממשית לאנשים שנמצאים במצב הזה להישאר שמנים (ושאני מדברת על סכנה רפואית, אני מדברת על מחלות כמו סכרת סוג 2, לחץ דם גבוהה, דום נשימה בשינה וכדומה).
על פי ההבנה שלי, אין לך שום סיבה רלוונטית או רפואית לעשות את הניתוח הזה!
ממליצה ללכת לדיאטנית קלינית במסגרת הקופה, או למסגרת שומרת משקל כלשהי.
&nbsp
אגב, אף אחד לא ינתח אותך באופן פרטי, כי גם באופן פרטי צריך לעמוד בקריטריונים.
&nbsp

אופירA

New member
מנהל
לרדת 20 קילו כדי להיות חתיכה ויפה - זה עושים עם פע"ג ודיאטה
יתכן שהדיאטה צריכה להיות מאוד ממושכת.
יתכן שחילוף החומרים הוא כזה שצריך להפחית מאוד את כמות המזון שאת רגילה לו.
יתכן שאין מצב לרדת ללא פע"ג אינטנסיבי.
סביר שאת צריכה לוותר על משקל היעד שהצבת לפנייך, ולשים מול עינייך משהו יותר אפשרי להשגה, בזמן יותר ארוך. זה אפשרי, גם אם קשה.

ניתוח לא מיועד לטפל במטרות כאלה. אלא בהשמנה נוראה ואיומה שגורמת לבעיות בריאותיות. חמורות.
ניתוח אינו צחוק או פעולה פשוטה, אלא חבלה רצינית במערכת העיכול, כדי להציל את הבריאות. הוא לא מיועד למטרה שלך, הגם שהיא חשובה מאוד.
ניתוח אינו מונע את הצורך של האדם להיות בפע"ג אינטנסיבית והקפדה על סוג המזון וכמותו, כדי לשמור על התוצאה שהושגה.

הצבת מטרה ריאלית ועקביות לאורך זמן רב, יכולים לאפשר לך להשיג את רצונך.
בהצלחה רבה מאוד.

מעיין א3

New member
ממליצה לחקור ולקרוא על סוגי הניתוחים
ראשית, אני אשמח לקצת פרטים עליך: BMI, האם יש לך מחלות נלוות?

אני מאוד ממליצה לקרוא על השרוול בקישור הבא:
http://www.clalit.co.il/he/medical/surgery/Pages/sleeve_gastrectomy.aspx

ועל המעקף בקישור הבא:
http://www.clalit.co.il/he/medical/surgery/pages/gastric_bypass.aspx

לפני שאני אומרת את הדברים הבאים, אני רוצה להבהיר שאני עברתי מעקף קיבה, ולכן אני דיי משוחדת... אבל אנסה להיות כמה שיותר אובייקטיבית.

מבחינת הסיכונים, הניתוחים די דומים, אבל אורך החיים בשניהם שונה.
בשרוול ניתן לאכול את רוב המאכלים ולוקחים רק מולטיויטמין לכל החיים.
במעקף לא ניתן לאכול מתוקים, בגלל שהם יוצרים "תסמונת דאמפינג"- שגורם לתחושה רעה בגוף (זה שוטר טוב בשביל לא לאכול מתוקים מרוכזים כמו שוקולד או עוגות). בניתוח הזה צריך לקחת, בנוף על המולטיויטמין, גם ברזל+ סידן+ B12.
למרות ההשלכות של לקיחת ויטמינים, למעקף יש מעקב ארוך שנים, ונמצא שהוא הרבה יותר יעיל בשמירה על המשקל.
בשרוול כשליש מהמנותחים מעלים חזרה את המשקל. לעומת זאת במעקף רק 10% מחזירים את המשקל.

אני אישית חושבת שהבחירה תלויה בשני גורמים:
1. מה הסיכון שאת מוכנה לקחת אחרי הניתוח- האם יש לך יכולת לקחת ויטמינים מרובים לאורך כל חייך? במידה ולא, עדיף באמת ללכת על השרוול.
2. מה "הבעיה" בתזונה שלך? האם את פשוט אוכלת בכמויות גדולות? האם יש לך נטייה לסוג מאכל כזה או אחר?
אני אישית הייתי "חולת מתוקים", ולכן הבנתי מהר מאוד ששרוול לא יעזור לי בשמירה על המשקל... כי אומנם אני ארד הכל, אבל עם הזמן אני הייתי חוזרת לאכול שוקולדים. מסיבה זו בחרתי במעקף, בגלל שלא רציתי להתפתות כל החיים לאכול שוב שוקולד (אגב, אפשר לאכול פירות ודברים מתוקים "מעודנים". פשוט אי אפשר לאכול מתוק מרוכז כמו שוקולד או קרמל).
אני חושבת שאם הבעיה שלך זה רק אכילה מרובה- אז אפשר לבחור בשרוול בלבד.
במידה ואת חולת מתוקים- עדיף ללכת על המעקף.

כל מה שאני אומרת זה בלי קשר למחלות נלוות. במידה ויש מחלות נלוות, כמו סכרת סוג 2, צריך לחשוב מה יפתור בצורה הכי טובה את הבעיה.

מקווה שעזרתי

ligal mezger

New member
אני הייתי בדיוק במצבך והלכתי על מעקף
למה?
כי הניתוח הזה הוכיח את עצמו יותר מהשרוול
כי יותר קל לשמור על המשקל לאורך השנים
כי אין צרבת וריפלוקס (מה שכן יש בשרוול)
כי הסכנה שבהתרחבות השרוול לא שווה את זה

למעלה