שאלות לפני ניתוח

יעל דל

New member
לא מצליחה להחליט
מעיין תודה רבה על התשובה המהירה.
אז לשאלותיך
ה BMI שלי הוא 40.6
כרגע יש לי מעט סוכרמעל הרצוי , אבל לא סוכרת .
אני מאילו שמנשנשים ב"קטנה" שלבסוף זה מסתכם בהרבה .
יש לי "חשקים" למתוקים בעיקר אחרי ארוחה.
ושנית אני מכורה לפחממות , ולא ממש אוכלת בשר ודגים .
אשמח לתגובתך.

BeautifulScar

New member
אבל יש גם הרבה חסרונות במעקף
כל החיים להיות במחסור של ויטמנים וערכים תזונתיים
&nbsp
&nbsp
אני גם לפני ניתוח ועכשיו בילבלתם אותי לגמרי. לעשות שרוול או מעקף? חשבתי על שרוול אבל עד כדי כך יש סיכון להתרחבות של הקיבה?

מיכל3005

New member
על ביטוחים ותשלומים...

הי.. פורום מדהים וכמות התמיכה פה עצומה תודה!
אני מיועד לניתוח בעוד כחודשיים במדיקל בהרצליה אצל דר אילנית מלר (ככה"נ מעקף קיבה).
ברשותי ביטוח של הראל ללא החרגות וכן ביטוח מאוחדת "עדיף". אני באיבוד בכול נשא הבירוקטיה.. מבינה כי אני צריכה לקבל התחייבות מהביטוח על הוצאות אישפוז ואח"כ לשלם בצק דחוי לניתוח ולתבוע בעזרת החשבונית את חברת הביטוח. אתמול גיליתי שישינה אפשרות גם לבקש החזר מקופות החולים למרות שלדר אילנית מלא אין שום הסדר איתם - מישהו מכיר?

אשמח לתובנות שלכם בנושא. עצות ושאר ירקות יתקבלו בברכה!

maik690

New member
ניתוח שרוול.

היי אשמח לדעת האים מישהו נותח אצל ד"ר עופר לנדאו רופא בכיר לכרוגיה?

tut2015

New member
טבעת, יתרונות / חסרונות?

bmi 45 משקל 140 אני לאחר פגישה ראשונית אצל אבינוח אליעזר בשבוע שעבר... ואשמח לקבל חו״ד על ניתוח טבעת, נ.ב - מפחד מכל שאר הניתוחים אבל מעוניין בכל זאת לקרוא דעות נוספות

קוב י d1

New member
איילת

לפני שאת מתחילה בתהליך תבדקי האם את מתאימה מבחינת BMI לניתוח
מה שאני מציע ללכת לרופא באופן פרטי ולהתיעץ איתו ,לגבי סוג הניתוח שמתאים לך ,טבעת/שרוול /מעקף ,
האם יש לך ביטוח מושלם בקופת חולים ,או ביטוח פרטי ואז תוכלי ואז תוכלי להינתח באופן פרטי בלי שום הרצאות ,ןכל הדברים האלה מסביב
מגיע לך החזר לשני יעוצים בשנה בביטוח מושלם.
באם את רוצה לעשות את הניתוח בבילינסון כדאי שתעשי את כל הבדיקות סמוך לניתוח שיהיו מעודכנות ,ולא חצי שנה או יותר כי זה לא שווה
תבדקי את הדברים האלה ואשמח לעזור

קובי

קוב י d1

New member
ניתוח שרוול

לא יודע ,תבררי בסניף המרפאה שלך ,הרשי לי להפנות את תשומת ליבך לפורום המשורוולים ,פה בתפוז ,שם יוכלו לעזור לך יותר

קובי

אופירA

New member
מנהל
אני לא שמעתי על דבר כזה מעולם. תוכלי לתאר למה הכוונה?

קוב י d1

New member
עודפי עור

בדרך כלל נשארים עודפי עור כתוצאה מהירידה במשקל ,הדבר תלוי בכמה ק"ג את צריכה לרדת ,התעמלות או ספורט יכולים לעזור במעט ממש מעט ,דייה לשימחה בשעתה ,בפורום הזה ובפורום המשורוולים יש בנות שעשו ניתוח להסרת עודפי העור ,והתוצאות יפות ביותר ,ניתוח קשה אבל כדאי .
בהצלחה בניתוח הצלחה בפרויקט של הירידה ,ואחרי זה אלוהים גדול ,שנגיע לגשר נעבור אותו.

קובי

קוב י d1

New member
שלום מש101

מה שחשוב בהצלחה/כישלון של הניתוח עצמו זה המנתח ,ולא בית החולים שבו אתה מתנתח .
בתי החולים הפרטים כמו אסותא ,מדיקל סנטר בהרצליה ,אם למקום הזה אתה מתכוון
בתי חולים שיש בהם חדרי ניתוח משוכללים ,ציוד משוכללף,תנאים טובים ונוחים לחולה
תגיד לנו מי הרופא המנתח שלך ,ונוכל להגיב ,
אגב אתה עושה שרוול/מעקף/טבעת
בכל מקרה בהצלחה.

קובח

מעיין א3

New member
על פי הבנתי מיני מעקף מגביר צרבות

מכבי זהב בלי מכבי שלי זה באמת לא להיט.
הייתי שמחה להמליץ על מנתחים אבל אני נותחתי באסותא חיפה...
אגב, ממליצה לעבור למכבי זהב כי גם ככה לוקח הרבה זמן לעבור את כל הבדיקות השונות.

מעיין א3

New member
אנסה לענות על חלק מהשאלות

ראשית, תדע שהוועדה הבריאטרית מאשרת ניתוח למי שיש לו bmi 40 ומעלה או bmi 35 ומעלה עם בעיות רפואיות מאוד חמורות כמו סכרת סוג 2.
לך יש bmi 35 , אבל אני לא יודעת האם מה שיש לך נחשב לבעיות חמורות מאוד. את זה צריך לשאול רופא מנתח האם אתה עומד בקריטריונים (מומלץ לא להשמין בכוונה על מנת לעבור את הניתוח. זה נזק בלתי הפיך).

אני נותחתי באסותא ואני שייכת למכבי שלי. במכבי שלי גובה ההשתתפות הינו 3000 שקלים. למי שאין מכבי שלי העלות היא כפולה (כלומר 6000 שקלים). לכן ההמלצה שלי היא מעכשיו להצטרף למכבי שלי (כי גם ככה לוקח המון זמן לעבור את הבדיקות הנדרשות)
במידה ואתה בוחר במנתח שלא שייך למכבי, העלות גדלה יותר כי צריך לשלם שכר מנתח (אז כדאי לברר איזה מנתחים באסותא שייכים למכבי...).

לגבי הועדה- המטרה היא לברר שאתה מבין זה קביים לעזרה ולא פתרון קסם... אם אין הבנה כזאת אז כדאי לא לעבור את הניתוח בכלל.

לגבי מוצרי חלב אין לי תשובה. צריך לשאול דיאטנית קלינית שמתמחה בניתוחים בריאטריים.

אני נותחתי באסותא חיפה ככה שאני לא מכירה מנתחים ברמת החייל.

יש הרבה מאוד בדיקות לעבור שכוללים רנטגן, אולטרסאונד ועוד ברבה... בדרך כלל לוקח בין 4 חודשים עד חצי שנה לעבור את כולם.

אני מאןד ממליצה לך לדבר עם הפורום השכן (קיצור קיבה- משורוולים). יהיה להם המלצות יותר טובות כלפי שמות מנתחים.

בנוסף, אחרי שמבררים מנתח שרוצים להתנתח איתו (ושוב, מומלץ שיהיה ממכבי על מנת לא להגדיל את העלויות), כדאי לקבוע פגישת יעוץ על מנת לקבל מושג כללי לגבי הניתוח+ רשימת בדיקות שאתה צריך לעבור.
וכן, ניתן להתייעץ עם המנתח לפני שעוברים את הוועדה הבריאטרית... אני עשיתי את זה וזה היה מעולה כי ידעתי למה להיות מוכנה.

מעיין א3

New member
זה ניתוח מאוד חדש ולא כל כך מוכרים מנתחים שעושים את הניתוח

אני קראתי על זה קצת, ואני חייבת לומר שאין כל כך מידע נרחב על הניתוח.
ייתכן שבעתיד המיני מעקף יהיה יותר נפוץ משרוול, את זה אי אפשר לדעת, אבל כרגע אין לי כל כך נתונים לגבי הניתוח הזה, ולגבי התוצאות שלו, ככה שאני לא יודעת אם להמליץ לך עליו או לא.
מי המנתח שהמליץ לך על הניתוח, ומה הוא הסביר לך עליו? אשמח אם תעשירי לי את הידע על סוג הניתוח

קובי d11

New member
ניתוח שרוול

הרשי לי להפנות אותך לפורום המשורוולים ,השכנים שלנו בתפוז ,אולי שם יעזרו לך . מה שאני מציע לך לבדוק בלאומית את הזכויות שלך , לבדוק עם איזה רופאים הם עובדים ,לקבוע תור למנתח ליעוץ ,המנתח גם מתמצא בבירוקרטיה ,יגיד לך איזה בדיקות את צריכה לעבור האם את צריכה לעבור וועדה לאישור הניתוח ,תקבעי את הבדיקות במקום הכי קצר מבחינת זמן ולא בהכרח קרוב למקום המגורים בהצלחה
שנה טובה
קובי

מעיין א3

New member
את מרבית התשובות עניתי לך במייל

אבל מה שכן שכחתי לענות זה שהניתוח בהחלט מטפל טוב בחולי סכרת.
יש חולים שאפילו נעלם להם לחלוטין הסכרת, והם מפסיקים לצורך כדורים או זריקות (זה כמובן משתנה בין אדם לאדם).

מעיין א3

New member
אני לא כל כך מכירה את הפרוצדורה

אני יודעת שאחד מחמשת החתכים שעושים הוא דרך הטבור,
אבל לא שמעתי על סוג ניתוח שעושים אך ורק דרך הטבור.

מעיין א3

New member
זה קצת טריקי אצלך חח
מצד אחד את אומרת שאת אוהבת מתוקים (מה שמעקף פותר). וגם בחורה שמנשנשת (שמעקף מאוד עוזר בדבר).
מצד שני אין לך מחלות נלוות, ואת יותר אוכלת פחמימות ולא בשר ודגים (במעקף קיבה חייבים להרבות באכילת בשר ודגים, על מנת "להשלים" את החוסר בברזל, ולעומת זאת בשרוול אפשר להמעיט במוצרים האלו).
על פי הנתונים קשה לי לתת לך המלצה חד משמעית...
צריך לשקול ולהחליט (גם על סמך שאר הנתונים שהצגתי לך= השלכות+הצלחות)
&nbsp
בכל אופן= גם בניתוח מעקף וגם בניתוח שרוול את לא יכולה לחזור לאכול את אותם דברים שאכלת בעבר. גם אם את אוהבת פחמימות, את לא יכולה לאכול יותר כמויות מרובות של תפוחי אדמה, פסטה ובצק.... אנשים שחוזרים לסורם מגיעים למצב שהם מחזירים את המשקל שלהם לאחר שנה-שנתיים מהניתוח (מה שאנחנו ממש לא רוצים שיקרה).
&nbsp
תשקלי על פי המאמרים שנתתי לך, יחד עם ההשלכות העתידיות של כל ניתוח+ הצלחות של כל ניתוח.
&nbsp
שיהיה בהצלחה

מעיין א3

New member
אין מחסור אם לוקחים ויטמינים אני גם עשיתי מעקף ואין לי שום חוסרים.
צריך ללכת על פי התזונה שמתאימה לך ולא על פי כמות הויטמנים שצריך לקחת...

למעלה