שאלות לפני ניתוח

מעיין א3

New member
אני לא דיברתי עם אסותא עצמו אלא ישר פניתי למזכירה של המנתח

קודם ביררתי עם חברים קרובים איזה מנתח הכי כדאי לעשות מעקף קיבה, התקשרתי למזכירה שלו (משהו שקיים בחיפוש רופאים באתר מכבי) וקבעתי ישירות מול המזכירה פגישת ייעוץ....
אני חושבת שבזמנו באתי עם בדיקות דם כלליות שעשיתי מלפני חצי שנה לפני... הוא כנראה יפנה אותך לבדיקות דם נוספות כמובן....
את הניתוח, אגב, עשיתי לפני פחות מחצי שנה, ככה שאני דיי בטוחה שהכללים לא השתנו יותר מידי בחצי השנה האחרונה

מעיין א3

New member
אני מאוד מעריכה את הפורום :)

המשתתפים בפורום נתנו לי המון עצות בזמנו, כאשר רק הייתי במחשבה על הניתוח, אז שמחה עכשיו להיות בצד השני ולתת את אותן עצות לאנשים נוספים

אופירA

New member
מנהל
רונן, שלום

קראתי את כל ההתכתבות.
בנוגע לשאלה מתי לעשות את הבדיקות - מעיין צודקת.
הסיבה שבאסותא אמרו לך משהו אחר, היא כיוון שאסותא נותנת לך תור לוועדה של אסותא, ולכן תקבע לך תור רק עם הבדיקות.
אבל מעיין אומרת לך לקבוע ייעוץ אצל המנתח, לא בביה"ח לפני שבחרת מנתח בכלל. וזו הדרך היותר נכונה. כי אם קודם תעבור וועדה בביה"ח (וקודם לוועדה - בדיקות) ורק אח"כ תבחר מנתח - אתה מאריך את התהליך לחינם.

תעשה הכל במקביל וזה יהיה הכי קצר. קודם שאל את המשרד של מכבי איזה מנתחים עובדים עם מכבי, ואם השמות טובים בחר אחד מהם וקבע תור לייעוץ איתו. בנוסף שאל את המשרד של מכבי באותה העת, אילו בדיקות הם דורשים בשביל הוועדה, וגש לרופא המשפחה לבקש הפניות לבדיקות הללו, ותקבע תורים מיד. אם התורים מאוד מאוחרים - תתייעץ איתנו, יש פתרונות.
אני לא יודעת אם תתבקש לעבור וועדה של מכבי או וועדה של אסותא, לכן כדאי קודם כל לשאול במשרד לגבי תור לוועדה. יתכן שתקבל גם שם תשובות סותרות - אז חזור אלינו עם פרטי התשובות הסותרות, כדי שנתעצבן יחד ונציע לך פתרונות מניסיון (על מי להעיף כסא, על מי להרים טיפה את הקול, ועל מי הרבה...).

לגבי התאמת BMI לניתוח - אתה מתאים מאוד. קבל המלצה רשומה של רופאת המשפחה. יתר לחץ דם, דום נשימה בשינה, ובעיות אורטופדיות בגב - כל אחד מהם זו מחלה נלווית להשמנה שמזכה בניתוח ב-BMI35 ומעלה. אתה סופר חולה במחלות נלוות!
אל תשמין בכוונה בשום אופן. רק אל תרד ל-104 לפני הוועדה, כי אז ה-BMI שלך 33 ונמוך מידי.

הוועדה לא מאיימת כלל. היא שגרתית ושואלת שאלות הגיוניות ומבקשת תשובות פשוטות והגיוניות מאוד. אין לה דרישות גבוהות כלל. מה שכן, כדאי לך לאסוף כמה שיותר מכתבים רפואיים מבעלי המקצוע המטפלים בך בלחץ הדם, בדום נשימה ובאורטופדיה, כדי שיעידו על הסבל שלך ממחלות אלו. אתה צריך הוכחות רפואיות למחלות האלה. (אם קשה וארוך להביא הוכחה רפואית על אחת המחלות - לא נורא. השתיים האחרות מספיקות. אבל תדווח גם על השלישית למרות שאין לך הוכחה).

לגבי התפריט והקטטר - אין לך מה לחשוש. התשובות לכך יופיעו בהמשך. הוצאת קטטר לא אמורה לכאוב, ולא בהכרח שישימו לך בבי"ח פרטי כמו אסותא. מאכלי חלב לא חייבים לאכול, יש דברים אחרים במקום, ויתכן שלאחר הניתוח דווקא תאהב מאכלי חלב כי הטעם עלול להשתנות, לפחות בחודשים הראשונים.

בהצלחה בתהליך, ותדווח לנו בכל מקרה.

הי אופיר

ראשית תודה על התתיחסות שלך, תשובה מאוד מפורטת ואפילו מרגיעה
אני בהחלט אקח את ההתעות שלכם ואתחיל תהליך, כמובן שאדווח בהמשך

תודה רבה

daphnis83

New member
האמת שיש לי

תאריכים לכל הבדיקות.. אני אמורה לסיים איתן ב12.10.
ב25.10 יש לי ועדה באסותא..., כך שאין טעם להתחיל עם מכבי שלי (נכנס לתוקף רק אחרי חצי שנה, נכון?).
את עשית מעקף? מי ניתח אותך?

מעיין א3

New member
כן באמת אין טעם

בהחלט עשיתי מעקף קיבה :)
שמחה על כל רגע בגלל ההחלטה על סוג הניתוח. כרגע אני חצי שנה אחרי ושוקלת 32 קילו פחות (משקל התחלתי 99.... bmi 42).
אני נותחתי בצפון אצל ד"ר דוד חזן. אצלו שילמתי גם שכר מנתח ככה שהעלות הייתה גבוהה (למרות שאני לא מתחרטת על אף שקל.. הוא היה שווה את זה)

אופירA

New member
מנהל
היי, קיבלת תשובות מדויקות ממעיין

על מיני מעקף אין לנו (למנהלים) שום ידע פה. זה משהו חדש ששמענו את שמו רק לאחרונה. לכן המידע הוא רק אצל המנתחים.

אופירA

New member
מנהל
אי אפשר לדעת מראש מה יהיה

עודפי עור תלויים בגורמים רבים מידי, מכדי שאפשר יהיה לנבא.
אני ירדתי 33 קילו, ולא היה שום עודף עור. היום בטח שאין שום עודף עור, לאחר שעליתי חלק מהירידה.

עודפי עור תלויים בכמות המשקל שירדה, בגנטיקה וסוג עור, במבנה הגוף, בגיל, בהורמונים, במצב גופני ובתזונה, בפעילות גופנית וכושר. ועדיין אי אפשר לנבא, כי גם מי שבכושר רב ועושה הרבה פעילות גופנית - יכול לסבול מעודפי עור רבים.
בקיצור - אי אפשר לעשות כלום מראש. אפשר רק להשתדל בחדר כושר, אבל בלי יכולת לדעת אם זה ימנע את התופעה.

מיני קיצור קיבה

השואלת התכוונה כנראה למיני מעקף. זה ניתוח קצת שונה ממעקף רגיל, כנראה משהו חדש. נתקלתי בזה בפורומים שונים. אני לא בדיוק יודעת להסביר את ההבדל ממעקף רגיל, כי לא התעמקתי בזה. צריך לשאול רופא, או מנותחים שעברו זאת, וכמובן לחפש בגוגל.

מירים16

New member
שיטה חדשה

גלשתי בכל מיני אתרים ומצאתי שיש ניתוח שמחברים את הקיבה ישר למעי. אני לא ממש מבינה בנושא, מתחילה להתעניין.

אופירA

New member
מנהל
הקיבה מחוברת למעי הדק מיום היוולדנו

מן הסתם שהשיטה מדברת על חיבור אחר, לא על חיבור הקיבה ישר למעי הדק. אין צורך בחיבור כזה, כי נולדנו איתו.

royko72

New member
מיני מעקף קיבה - ורסיה ישנה של מעקף קיבה

השוני מ ROUX EN Y הוא בחיבורי הלולאות שלאחר הטרייץ. במיני בייפס יש חיבור אחד לגדם הקיבה ואילו בורסיה של ה רו אנד ווי יש שתי השקות. במיני גסטריק בייפס, אם אינני טועה, יש יותר תופעות של כיבים בהשקה וזה החיסרון.
הניתוח מבוצע למעלה מ 15 שנים. להגיד שהוא חדש ? ממש לא.

תודה רבה!!

יש לי כללית מושלם, לא פלטינום.
איך אני עושה את זה?
יש לך רופא מומלץ שאלך אליו להתייעץ? להתנתח? (זה אותו רופא בדווקא?)
איפה מתנתחים בפרטי עם מימון חלקי מכללית מושלם?
על איזה סדר גודל של זמני המתנה מדובר?
על איזה סדר גודל של השתתפות עצמית מדובר?
תראה לאיזה בור נפלת ברגע שרק התחלת לענות לי... מעריכה את זה מאוד.
תודה רבה ושבת שלום.

קוב י d1

New member
לא נפלתי לשום בור

תגשי למזכירות המרפאה שלך ותבררי איזה זכויות יש למבוטח בניתוח הגבלת /קיצור קיבה ועם איזה רופאים הקופה עובדת .
כל מנתח גובה סכום אחר ,רוב הניתוחים הפרטיים במרכז נעשים באסותא רמת החייל או במדיקל סנטר בהרצליה
איזה ניתוח את רוצה לעבור ,לניתוח טבעת מומלץ על ד"ר אבינוח ,ניתוח שרוול אשמח להמליץ על פורום המשורוולים פה בתפוז ,הם מעודכנים במנתחים ובזכויות של המנתוחים בכל קופות החולים
אני מקווה שמשהו יואיל בטובו להכנס פה ולעזור

קובי

למעלה