ייעוץ לפני ניתוח

קוביd1

New member
צילום ושט קיבה אולי אפשר במכון מור באופן פרטי ,יש בצפון בקרית ביאליק טלפון 04-8748080
באופן פרטי התורים הרבה יותר קצרים
בשביל מה לעשות גסטרוקופיה במקום צילום רגיל ושט קיבה בבליעת בריום ..בדיקת הגסטרוקופיה בדיקה פולשנית עם סיכונים מיותרים ,

קובי

אופירA

New member
מנהל
אפשר לעשות את הצילום דרך קופ"ח בכל הארץ בקשי את מספרי הטלפון של המכונים בכל הארץ, ותגלי ששם התורים הרבה יותר מוקדמים.
כמו כן, לפני שאת פונה לכיוון זה, תתקשרי למכון של מחוז צפון קופ"ח (איזו קופה???), ותשאלי אם יש אפשרות להקדים התור כאשר את צריכה את הצילום לצורך אישור ניתוח שרוול, שעתיד להתבצע בעוד חודשיים. יתכן שיש אפשרות כזו, כמו שיש אפשרות לתורים מהיום להיום למקרים דחופים של צורך באבחון במקרה של בעיה.
ואם לא - אז תשאלי אותה שאלה בכל מכון שיגיד לך שהתור בעוד חודש/חודשיים.

קוביd1

New member
איזו שאלה קצרה אולי תוכל לפרט ,מה המשקל שלך מה הגובה שלך להתאמת הBMI בן כמה אתה
מה שצריך לאישור ניתוח זה BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות שנובעות מהשמנת היתר.
אז נראה בהתחלה באם אתה מתאים לעבור את הוועדה שנותנת אישור לניתוח ,שלא יהיה מצב של פול גז בניוטרל
אחרי התשובה שלך תקבל את מייטב הפרטים ממני ומחברים נוספים פה בפורום ובמידת הצורך גם תקבל קישור לפורומים אחרים.

קובי

שחר449

New member
עד כמה דיאטנית והעובדת סוציאלית משפיעות על

עד כמה דיאטנית והעובדת סוציאלית משפיעות על הועדה הבריאטרית?
זאת אומרת אם הן ממליצות לרופא האם זה יכול לעזור ?

שחר449

New member
מה עושים בשביל להכנס לוועדת חריגים ?

שלום,
הייתי בוועדה ולא אישרו לי את הניתוח עקב BMI 36 ובלי מחלות נלוות
רציתי לדעת מה עושים בשביל להכנס לוועדת חריגים ?
והאם כל אחד יכול להכנס לועדת חריגים ?
ועד כמה זה עוזר?

Arctic beauty

New member
תת פעילות תריס מטופלת - קונטרהאינדיקציה?

שלום.

בת כמעט 28 , BMI 37 עם סכרת גבולית, היפרליפידמיה ו POC(שחלות פוליציסטיות) . בינתיים רק קוראת עדיין לגבי עולם הניתוחים הבריאטריים...
ממה שהספקתי לקרוא בינתיים, ראיתי שאחד הדברים הראשונים שצריך לשלול זה היפותירואידיזם...
אבל מה אם יש לי היפותירואידיזם מולד ( אובחנתי כשהייתי בת חודש. נשללה לגמרי האפשרות של השימוטו- זה לא אוטואימוני, פשוט היפופלזיה- גודל קטן מאד של הבלוטה) ואני מאוזנת מצויין ע"י אאותירוקס (200 MCG ביום) ובכל זאת סובלת מ MORBID OBESITY, זה עדיין פוסל אותי כמועמדת לניתוח במסגרת ביטוח של קופ"ח?

בדרך לשרוול

היי אני בת 22 ורוצה לעשות שרוול
הבעייה היחידה זה שאני קצת מפחדת מה מה שהיה אחרי הניתוח ואם אני באמת ירד במשקל
ועד כמה זה מסוכן אני לא יודעת כלום על זה
אשמח עם מישהו יספר לי על איך אחרי הניתוח ויכוון אותי

רוצה להתחיל תהליך..

אהלן,
אני "נסיכה עם כתר", בת 24.
נשואה ואמא לתינוקת מדהימה בת שנה וחצי.

אני ממש שמנה, ואני דיי מיואשת.
אני יכולה לשמור על מה שאני מכניסה לפה, ולאחרונה התחלתי לעשות שלוש חוגי ספורט בשבוע (זומבה, עיצוב הגוף ופילאטיס. ומחודש הבא זה יהיה זומבה, עיצוב הגוף וקיקבוקס).
אבל אני יורדת כ"כ לאט, ואני גם תמיד תמיד תמיד רעבה.
הBMI שלי הוא 40, אם לא יותר. (1.62*112 קילו בערך..)

לקח לי המון זמן להיכנס להיריון עם הבת שלי, ואחרי שירדתי 18 קילו (שכבר חזרו לאחרונה..), נקלטתי.
בחצי שנה האחרונה עברתי שני הפלות ואני לא חושבת שזה קשור בהשמנה, אבל עדיין.

בקיצר, לאחרונה אני מתחילה לחשוב לעשות איזשהו ניתוח שיעזור לי לרזות.

אז שאלות:
הבנתי שיש ניתוח שרוול, וניתוח טבעת. מה ההבדל? מזה מספרים של טבעות שראיתי פה בפורום?
כמה זמן צריך למנוע היריון אחרי הניתוחים האלו?
כמה ימי חופש נדרשים להחלמה לאחר הניתוחים האלו?

הבנתי שיש תהליך עם דיאטנית, ועדה, פסיכיאטר, רופא משפחה. כמה זמן התהליך לוקח, בערך?

בקיצור, אני רוצה להתחיל בתהליך, במיוחד שעכשיו החלטנו למנוע היריון תקופה, אז אני רוצה לתפוס על זה טרמפ (זמן שאני יוכל לאפשר לגוף לרדת במשקל אחרי הניתוח). אבל החוסר ודאות מלחיץ אותי.

HELP!

pringles1

New member
התייעצות

שלום לכולם,
בשעה טובה עברתי את הועדה הבריאטרית ביום חמישי ועכשיו אני מתלבטת לאיזה רופא לגשת להמשך...
ניתנו לי 2 אופציות במסגרת "מכבי זהב"- ד"ר איטין לב וד"ר ירון מינץ.
אשמח לשמוע המלצות או כל דבר שיעזור לי לבחור עם איזה רופא עליי להמשיך את התהליך.
יש לציין כי מדובר בניתוח שרוול.

תודה רבה:)

tatan48

New member
הערכה פסיכיאטרית

ערב טוב

האם יש חובה לעבור הערכה פסיכיאטרית?
כמה זה אמור לעלות ואיפה מומלץ?
אני בכללית מושלם וקיבלתי מהם רשימת מרפאות פסיכאטריות שמקבלות מושלם
אבל באחת המרפאות אמרו שזה לא כלול בהסדר ועולה 700 ש"ח, נשמע לי מופרז ולא הגיוני

מה אתם אומרים?

עירית381

New member
מנתחי שרוול

שלום רב. נקבעה לי ועדה באוקטובר bmi 37 . אינני יודעת לאיזה מנתח לפנות. אני רוצה לעשות באסותא פרטי. אני במכבי. יש המלצות?

ניתוח קיצור קיבה

שלום קבעתי תור לאחרי החגים לניתוח לקיצור קיבה במדיקל סנטר רציתי לדעת עם אני מתאימה כמה זמן לוקח להכנס לניתוח מהפגישה וגם עם אני עושה את זה בפרטי עם זה לוקח יותר מהר להכנס לניתוח?

קוביd1

New member
שלום שחר

דיאטנית יכולה להוות חיזוק בהמלצה טובה על חברי הוועדה
השאלה כמה BMI שלך שזה השיקול העיקרי
מה קשור עובדת סוציאלית ,לוועדה ,אולי יש דברים שאני לא מכיר ,אשמח שתחדשי לי .

קובי

אופירA

New member
מנהל
אני לא יודעת, תשאלי במזכירות הוועדה

אבל שוב, איזו סיבה שיכניסו אותך לוועדת חריגים אם אין שום מחלות נלוות?

כשרותם דיברה איתך על העברת התיק שלה לוועדת חריגים, היא הגיעה עם 2 מכתבים רפואיים על 2 מחלות נלוות (פוריות ואסטמה), עם סוכר גבולי + סכרת במשפחה.
כאן יש סיבה לוועדת חריגים.

במקרה שלך איך שום שיקול לוועדת חריגים.
אבל תשאלי במזכירות הוועדה. זו הכתובת הכי טובה לכך.

ומאוד חשוב שלא תעשי את הטעות ותעלי בכוונה את המשקל כדי להגיע ל-BMI40.
עדיף להמשיך לחקור את בעיית ההשמנה שלך, להבין בדיוק ממה היא קורית. אולי יש לה פתרונות בכיוון אחר לגמרי. הניתוח אינו בהכרח כלי עזר לכל החיים. ממילא צריך לעשות מהפך בחיים.

קוביd1

New member
בדרך לשרוול

כפי שאת יודעת יש קריטריונים לקבל אישור לכל ניתוח לקיצור /הגבלת קיבה .BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות שקשורות בהשמנת היתר.
זה שאת פוחדת זה דבר טבעי מה יקרה בניתוח מה יהיה אחרי , מסוכן בכל דבר יש סיכון גם בניתוחים ,
השאלה מה מסוכן יותר להישאר שמן עם כל המחלות שיהיו במשך השנים או להסתכן בעשיית ניתוח ,
קחי את זה על כף המאזניים ותחליטי ,עדיף לרדת במשקל בלי שום ניתוח בשינוי הרגלי האכילה ,אבל שאין ברירה מתנתחים ,והניתוח משמש כלי עזר לירידה במשקל ולא יעשה את העבודה בשבילך
חוץ מזה יש לנו בתפוז שכנים חדשים של משורוולים ,תכנסי לשם ותוכלי להיעזר ,לשאוב מידע מהמנותחים שם
תיגשי למנתח שעושה את כל סוגי הניתוחים וביעוץ שלו תחליטי איזה סוג של ניתוח מתאים לך ורק לך

בהצלחה בהמשך.

קובי

אופירA

New member
מנהל
תתחילי לקרוא - עם הרבה זמן וסבלנות

חשוב ללמוד היטב על סוגי הניתוחים השונים לפני שניגשים לביצוע ואפילו להחלטה על סוג הניתוח.
אם יודעים הרבה על הניתוח - אפשר להצליח בו, ולדעת להשתמש בו נכון. אם לא יודעים מספיק - מקבלים הפתעות לא נעימות, והרבה נכשלים גם בהשגת התוצאה, כי לא ידעו להפעיל את הכלי שקיבלו.

בקישור הזה יש כמה וכמה הודעות של התייעצויות לפני ניתוח, ולפחות 2 הודעות כאלה כדאי לקרוא בפרוטרוט את כל הנכתב בהן.

כמו כן, בהודעות הנבחרות של הפורום (בשורה העליונה ללחוץ "כלים ומידע", ואז ללחוץ "הודעות נבחרות") יש שרשור שבו כתבו אנשים את דעותיהם בסוגיה טבעת או שרוול, ושרשור מידע על ניתוח הטבעת, שכולל קובץ וורד ובו הרבה פרטים על ניתוח הטבעת. הקובץ הוא "פרו-טבעת", אז כדאי להבין את התהליך אבל לקחת את ההמלצות בערבון מוגבל.
מאוד חשוב שתקדישי זמן ותקראי את ההודעות הללו, הדעות השונות של המנותחים, הקבצים השונים וכל הפרטים. לא חייבים היום הכל...
יש הרבה מאמרים רפואיים מקצועיים ברשת על ניתוח השרוול. גם על הטבעת - אבל במאמרים יש עמדה "אנטי-טבעת" כללית שאין לה שום הצדקה לדעתי ומניסיוני.
בנוסף יש פורום המשורוולים השכן (קישור בצד שמאל של העמוד, תחת הכותרת "עוד בנושא הפורום"). שם יש המוני מנותחי שרוול מאושרים, שיכולים לספר לך על ניתוח זה מה שאת רוצה, ובכלל אפשר לקרוא מה שכתבו עד כה, ולקבל מושגים.
אם נוצרות לך שאלות ספציפיות לגבי מה שקראת - תפני אותן לכאן.

ה-BMI שלך מצדיק מאוד ניתוח. וגם העובדה שאת רעבה כל הזמן.
את יכולה להתחיל את התהליך כבר עכשיו, גם אם תתחרטי או תשני דעתך במהלכו לגבי סוג הניתוח. אורך התהליך תלוי בקופה, בסוג הניתוח שתבחרי, במסגרת הרפואית, במנתח שתבחרי. מדובר בתהליך של מספר חודשים, שעשוי להיות גם קצר (חודשיים שלושה) וגם ארוך מאוד (שנה ויותר). אז תתחילי, ותספרי כאן מה קורה, וננחה אותך איך לזרז את התהליך בנתונים שתציגי לפנינו.
מטעמי בריאות הגוף שלך, רצוי למנוע הריון כשנה לאחר הניתוח.
החלמה לאחר הניתוחים אינדיבידואלית לניתוח ולמנותח. כעיקרון, ניתוח טבעת קל יותר, ושרוול קשה יותר. בד"כ אחרי שבוע / שבועיים אפשר לחזור לעבודה לא פיזית. לתפקד בבית אפשר גם הרבה לפני, אבל אין פה כללים. ליתר ביטחון, צריך לתכנן מראש עזרה במשך כשבוע. להרים תינוקות - צריך עזרה במשך כשבועיים ואולי אפילו יותר.

המספרים של הטבעת הם כמות הנוזל במ"ל (CC) שמכניסים לצמיג הטבעת או מוציאים ממנו. הגבלת הקיבה בטבעת היא תהליכית ולא מיידית כמו בשרוול, וזה קורה ע"י הכנסה של נוזל לצמיג הטבעת, באופן הדרגתי, אחת לחודש בערך, עד שהקיבה מוגבלת מספיק שכבר לא צריך להכניס נוזל. יש מצבים שצריך להוציא נוזל כי ההגבלה חזקה מידי. צריך לדעת מה משמעות המספרים הללו, כדי לא להישען בחוסר וודאות על המלצות הרופא ולמנוע תהליך לא בריא, שמתרחש רבות כאשר המנותח לא ממש יודע מה קורה עם המספרים... אבל הסבר על כך תקבלי רק אחרי שתקראי על ניתוח הטבעת, ורק אם תחליטי שאותו את עושה.

אופירA

New member
מנהל
למה אלה האפשרויות היחידות שנתנו לך?

אם יש לך מכבי זהב את יכולה להתנתח בבתי חולים פרטיים נוספים, עם רופאים נוספים. מה פירוש נתנו לך 2 אופציות?

ד"ר מינץ מוכר פה לטובה. ד"ר לב אני לא מכירה, אבל בפורום המשורוולים השכן תוכלי למצוא אולי אנשים שהתנתחו על ידו.

למעלה