ייעוץ לפני ניתוח

קוביd1

New member
הערכה פסיכיאטרית

הבנתי שהועדות מבקשות גם הערכה פסיכיאטרית ,לפני הרבה שנים חשבתי שזה כיסוי תחת ,אבל לאור מקרים ששמעתי ,חייבים שרופא פסיכיאטרי יבדוק ,ויראה באם המנותח מבין את משמעות הניתוח
יש לך רשימה של הכללית למרפאות שמקבלות את מבוטחי המושלם תגשי לאחת המרפאות ,כל היעוץ ממש לא נמשך הרבה זמן ,תגידי שאת מבינה את משמעות הניתוח ושיש לך עזרה נפשית מהמשפחה אחרי הניתוח .
את יכולה ללכת לפסיכיאטר פרטי ליעוץ ,מגיע לך השתתפות לשני יעוצים .בשנה בתור מבוטחת במושלם

קובי

קוביd1

New member
שלום תות

לא הבנתי כלום ממה שאלת ,כמו כל יהודי אענה בשאלה ,מה זה ניתוח קיצור קיבה יש 4 סוגים של ניתוחים טבעת שרוול מעקף קיבה ומעקף תריסריון
מה זה קבעת במדיקל סנטר מי המנתח
האם את מתאימה מבחינת הBMI לעשות את הניתוח ..המדיקל סנטר בית חולים פרטי ובפרטי זמני ההמתנה הרבה יותר קצרים מאשר בתי חולים הציבוריים .
באם בא ל ךלפרט יותר אשמח לעזור ,השאלות שלך כלליות ולכן לא אוכל לענות כמו שצריך
ממתין להתייחסות.

קובי

המשך לשאלה הקודמת

אני לא יודעת עדיין לאיזה ניתוח אני יראה מה מתאים לי ביעוץ וגם עשיתי בדיקת BMI במחשב ויצא לי 42 עשיתי לפי גובה,משקל,גיל ומין.
אני נפגשת עם המנתח פרוספור משה רובין שגם ניתח את אחותי ועשה עבודה טובה אני ישמח גם להמלצות ממך עליו.
ורציתי לדעת עם אני עושה בפרטי ואני מתאימה יש מצב שתוך חודש אני כבר יכנס לניתוח?

קוביd1

New member
תות שדה

את התשובה הכי טובה תוך כמה זמן תקבלי אצל פרופסור רובין ,הכל תלוי בכמות הניתוחים הוא עושה בפרטי וסתם לנחש אני לא חושב שזה יהיה חכם מצדי
בכל מקרה בהצלחה בבחירת הניתוח.

קובי

תשרשרי לעצמך או למי שאת רוצה להגיב לו

ואז גם ידעו למי התכוונת להגיב וגם לא תדחקי שרשורים של אנשים אחרים לדפים הקודמים

צודקת אבל...

לא צריך לכעוס בסך הכל התבלבלתי אני חדשה פה
לפחות ככה אני מרגישה מהתגובות שלך

מתנצלת אם "נשמעתי" כועסת

אני באמת במצב רוח מזופת עכשיו, לא הייתי צריכה להוציא את זה עלייך, אני מתנצלת.
ובאמת לא הבנתי מה כתבת לגבי התור לניתוח/לייעוץ והתפלאתי, לא כתבתי את זה בכעס.
מצטערת

והיות שאני משערת שתגובתך הייתה אליי

קראתי נכון וחצי, זו את שלא כתבת נכון, ואני מצטטת:

"שלום קבעתי תור לאחרי החגים לניתוח לקיצור קיבה במדיקל סנטר". מה הייתי אמורה להבין??

אופירA

New member
מנהל
אם יש לך BMI42 את זכאית לניתוח

אם עדיין לא היית בפגישת ייעוץ עם המנתח, ולא החלטת איזה ניתוח מתאים לך - אני בספק אם אפשר לעבור תוך חודש את הניתוח.
גם בפרטי יש הרבה מאוד תורים לניתוח. יש מצב שמקדימים תור למי שנמצא ברשימת המתנה לתורים שהתבטלו ברגע האחרון, אז את יכולה לנסות את האופציה הזו אצל מזכירות המנתח.
מכל מקום, את הבדיקות תצטרכי לעשות לשם כך תוך 3 שבועות בלבד, וגם לעבור וועדה, כלומר את צריכה להיות מומחית במיוחד בנוגע לקביעת תורים לוועדה ולבדיקות...

וכמו שאמר קובי בתבונה - תשאלי את הרופא את השאלה הזו, ולא את הפורום. הפורום לא מנתח אותך.
אצלינו לא נרשם מקרה שאדם עשה הכל תוך חודש מהייעוץ.

עוד שאלה

איזה בדיקות צריך לעשות לפני הניתוח?
אני פשוט רוצה כבר להזמין לי לאחרי היעוץ כדאי לקדם את העיניינים
לפחות את הבדיקות שיש להם תור ארוך

גברת ע

New member
בייעוץ המנתח יתן לך רשימת בדיקות שצריך

בגדול מה שצריך זה: כל מיני בדיקות דם מורחבות, אקג, תפקודי ריאות, צילום בטן, בדיקת בריום, צילום חזה.
יש מקרים ומצבים שרופא יבקש בדיקות נוספת.
הייתי בייעוצים אצל רופאים שונים לפני הניתוח שלי ואומנם רשימת הבדיקות הייתה דומה אך לא בדיוק אותו דבר.
לדעתי תמתיני לפגישת ייעוץ ואז לפי מה שהוא יבקש ממך תתחילי לקבוע תורים.

אופירA

New member
מנהל
במקביל לייעוץ אצל המנתח

את צריכה לנהל קשר עם קופת החולים שלך.
קופת החולים שלך מאשרת את הניתוח ומממנת אותו, ולכן היא קובעת אילו בדיקות היא דורשת ממך, אילו וועדות את צריכה לעבור וכו'.
לכן גשי עוד לפני הייעוץ לסניף קופ"ח שלך, למשרד, ותבקשי את כל המידע לגבי זכאות לניתוח קיצור קיבה ע"י הקופה, מה נדרש מבחינת בדיקות, איזה בתי חולים ומנתחים בהסדר הציבורי (ואיזה בפרטי - את זה צריך לשאול את הגורמים שעוסקים בביטוח המשלים שלך בקופ"ח), איזו וועדה צריך לעבור ומי ואיך צריך לקבוע תור לוועדה.

את כל הדברים הללו אפשר לעשות במקביל לייעוץ עם המנתח, וזה יכול לחסוך זמן.

טליוגם

New member
בחצי שנה וכל כך הרבה הבדלים?!

לפני חצי שנה נותחתי הוועדה היתה רק הליל פורמלי שבכלל לא נוכחתי בו רק המסמכים הרפואיים שלי קרי ההמלצה לניתוח כן חויבתי לפנות לדיאטניות ותו לא. שינו את ההליך הביורוקרטי גם בכללית?

אופירA

New member
מנהל
בכללית יש המון שינויים

ואני לא מצליחה לעקוב אחריהם.
וגם מ-1.2013 יש הוראות חדשות של משרד הבריאות המחייבות וועדת הערכה של המנותח, ומ-8.13 יש הוראות נוספות, ולכללית יש מבנה מורכב ומסועף, ובכל מקום שמעתי על דרישות שונות שלה.

אופירA

New member
מנהל
קודם כל ודבר ראשון תפני למשרד הקופה

ותבקשי לברר את כל ההליך שאת צריכה לעבור כדי לקבל אישור.
יתכן שהיום, שחייבים לעבור וועדת הערכה הכוללת גם דיאטנית ופסיכולוגית, אין צורך בבדיקה פסיכיאטרית נפרדת.
לכן חשוב מאוד לדעת מה ההליך הפרוצדורלי בסניף המסוים שלך (נחשפתי לכמה דרישות פרוצדורליות שונות בקופ"ח כללית, ואינני מבינה את ההבדלים. אולי זה תלוי מחוז ותלוי סוג ביטוח משלים, אולי גם תלוי מנתח ובי"ח וההסדר של הכללית איתם. אין לי מושג).

דבר שני, אם צריך בדיקה פסיכיאטרית תחזרי למושלם ותבררי איתם לגבי דיסהאינפורמציה. תשאלי שם אם את זכאית להערכה חד פעמית במימון הביטוח או בתשלום השתתפות עצמית קטנה. 700 ש"ח זו עלות בדיקה פרטית לחלוטין, ללא שום השתתפות מקופ"ח . היום, כשקופות החולים נותנות שירותים פסיכיאטריים, וכללית נתנה כל השנים שירות מסודר - אין שום סיבה לשלם מחיר פרטי בשביל פגישת הערכה לפני ניתוח בריאטרי. יש הרבה אופציות, צריך לבדוק אותן. אולי גם להתקשר למרפאות בריה"נ נוספות ברשימה.

למעלה