שרשור שאלות לפני ניתוח

קוב י d1

New member
מתלבטת
שניהם רופאים טובים ,הרשי לי להפנות אותך לפורום המשורוולים פה באתר תפוז ,אולי שם יוכלו לעזור לך יותר.
בהצלחה בבחירה.

קובי

קוב י d1

New member
ד"ר חרמון הילה
אולי היא מנתחת טובה ,שמה לא הועלה אף פעם פה בפורום.

קובי

קוב י d1

New member
מה עושים
באם אץ חוששת יש אפשרות לעשות את הניתוח בבית חולים אחר ,עם מנתח מוכר יותר ,תבררי אצלך בקופת חולים באזה בית חולים אפשר לעשות את הניתוח חוץ משיבא בתל השומר ,בטוח שיש עוד אפשרויות.

קובי

אופירA

New member
מנהל
הדילמה בעייתית ואין לה פיתרון ברור
ביה"ח תל השומר הוא מקום מעולה ומומחה בניתוחי שרוול. בזה אין ספק. הוא גם בי"ח ענק עם ניסיון עצום בכל תחומי הרפואה והצלת החיים.

למנתחת יש גב רציני, אך אין שום מידע לגבי הידיים שלה, שהן העושות במלאכה. יש רק מידע שלילי, שהן צעירות מאוד, ושדרוש בהחלט הניסיון בניתוחים כאלה. (אולי כדאי לברר, האם הרופאים הבכירים והמנוסים נמצאים נוכחים בכל חדר ניתוח, תמיד, ליד המנתחים הצעירים. כנראה שלא).

אני לא יכולה להגיד לך איזה כיוון לבחור בדילמה הזו.
אני רק יודעת מה ניסיון חיי לימד אותי, ואין לי ידע אם זה ניסיון נכון (או שרק במקרה הצליח לי הכיוון הזה, אך כשלעצמו אינו נכון).
מניסיוני המנתח הוא זה שחשוב. זו ההשתדלות שלי להבטיח כמה שפחות סיבוכים. סיבוך שיתרחש ע"י מנתח טוב - זה נדיר, ואין לי דרך למנוע, כמו שאין לי דרך למנוע מצב נדיר שבי"ח מעולה לא נותן מענה טוב במקרה של סיבוך.
כך שאם ביה"ח הפרטי מספיק גדול וטוב, ולא איזו קליניקה פרטית זעירה בלי מח' טיפול נמרץ - אין לי צורך להבטיח בי"ח מעולה למקרי הסתבכות. יותר חשוב לי למנוע עד כמה שאפשר את ההסתבכות ע"י בחירת הידיים הטובות יותר.
בתי חולים פרטיים בכל אזורי הארץ, מעבירים חולה שהסתבך קשות לבי"ח ציבורי גדול יותר אם צריך, בזמן קצר ביותר. כך שאני לא נוהגת לשלם בידיים של מנתח לא מנוסה תמורת הגב של בי"ח ציבורי גדול.

מכירה אותה, עבדה בזמנו עם דר' רזיאל באסותא רמת החייל
אני רק לא בקיאה לגביה כמשרוולת.
מצד שני, אם הגיעה מאסותא לשיבא - 2 מקומות נחשבים במערך הבריאטרי = ניתן להסיק שהיא מקצועית בתחום.
נסי לעשות גוגל עליה או להיכנס לפורום המשורוולים כאן בתפוז ולגשש.

בהצלחה

<זו חמסה, תפוז החזיר אותי ל"ניק" הישן שלי משום מה ולא מאפשר לי לעבור חזרה ל"ניק" המוכר>.

מצטרפת חדשה

עכשיו אני יכולה להצטרף רשמית - עברתי היום את הוועדה וקיבלתי אישור לביצוע הניתוח !
אני מאוד מתלבטת בין ד"ר גוייטין ובין ד"ר רזיאל אסנת.
היתי מאוד רוצה לעשות מעקף, אבל אני חוששת שזה ניתוח גדול יותר, עם יותר נטייה לסיבוכים,
לכן אבחר בניתוח שרוול.
בכל מקרה - אני מאוד שמחה על האישור לניתוח. עברתי כמה ימים של חרדה

נ.ב -
מה ההבדל בין הפורום הזה לבין "פורום משורוולים" ?

המלצה על מנתחים

שלום לכולם,
אני רגע לפני קבלת טופס 17 מהקופה (לאומית). נשאר לי רק הבדיקת שיקוף וושט.
אני מעוניין בחוות דעת חברים על המנתחים הבאים:
דר' הדר ספיבק
דר' סובחי
דר' אסנת רזיאל
דר' מחג'אנה
דר' משה רובין
דוקטור יוסף קוריאנסקי
בבקשה רק חבר'ה שנותחו אצלם.
תודה רבה!

שואלת גם פה - וויטמינים ודיאטה דלת פחמימות

קיבלתי מהדיאטנית של 'אסותא' את רשימת הוויטמינים אותם אצטרך ליטול אחרי הניתוח.
היא המליצה על סידן בצורה נוזלית - לא מצאתי.
וגם כתבה לי שצריך ( בנוסף לסידן, וויטמים D, חומצה פולית, B 12, וצנטרום ג'ויניור ) ליטול גם מגנזיום.
לא הצלחתי למצוא מגנזיום בצורה של נוזל / מציצה / לעיסה. מה עושים ???
ולגבי הדיאטה שלפני הניתוח -
זה עינוי.
אם הגעתי למצב של השמנה חולנית, הווה אומר שהכמויות שאני אוכלת הן מאוד גדולות.
אני מבינה את החשיבות בהפחתה של שומניות הכבד, ואני בהחלט מפנימה שאחרי הניתוח אני אצטרך להפחית את כמות האוכל.
אבל בינתיים, יש לי קיבה ( כנראה ) מאוד רחבה, ואני רעבה !
מה עושים ?
אשמח לשמוע איך העברתם את הדיאטה ? לפי מה שכתוב לי, אפילו ירקות אסור ( רק כוס אחת של ירקות מבושלים ליום ).
אי אפשר לנשנש גזר ?

מיתר 101

New member
וועדה בריאטרית

אחרי לבטים ארוכים (מעל שנה וחצי) הבנתי שזהו אני חייבת לעשות שינוי והבנתי שלא אצליח לבדי (אלפי ניסיונות כושלים) אז החלטתי שאני הולכת לעשות ניתוח שרוול. בתחילה בעלי לא תמך, אך חייבת לציין כי לאחר שצפה בכתבה בערוץ 2 שינה את דעתו.
עכשיו קבעתי תור לוועדה בריאטרית בב"ש, כאשר את הניתוח אבצע ברמת החייל (מאחר ואני מהדרום) ו
אני מלאה בחששות לקראת הוועדה -BMI 38.8ׂׂ
קיבלתי מרופא המשפחה הפנייה לכל הבדיקות הנדרשות לוודעה ע"פ הטופס של אסותא והזמנתי תורים
אני ממש חוששת לא לעבור את הוועדה - אנא, אשמח לשמוע חוויותיכם והתרשמותכם

אגב להפתעתי התור לבדיקת צילומי בליעת בריום פנויים רק בעוד שנה !! מה עושים ? הבדיקה החלופית היא גסטרוסקופיה

חששות לפני הועדה - אשמח לתגובות :)

שלום,
ביום שני הקרוב יש לי ועדה באסותא לקראת ניתוח שרוול.
אני ממש מתרגשת, BMI 35.7 וכמה בעיות רפואיות הקשורות להשמנת יתר. עשיתי את כל הבדיקות והכל תקין (חוץ ממה שלא, כמו כבד שומני) ויש לי המלצה חמה מהדיאטנית.
אשמח אם תשתפו מה בדיוק קורה בועדה, החוסר ודאות מציף ואני מאמינה שאם אדע מה קורה שם זה יוריד את סף הלחץ.
תודה מראש,
מיכלי

gilinka8

New member
עזרה בבחירת רופא מנתח

שלום לכולם אני חדשה כאן ותודה לאל על הפורום הזה. אני מועמדת לניתוח בבית חולים אסותא לב המפרץ (חיפה). דרך מכבי מגן זהב, מכבי שלי וביטוח פרטי. התבקשתי לבחור רופא מנתח מבין השלושה:
1. ניסים גרון
2. איברהים מטר
3. סמי באשרה באשרה
י נחשב הטוב והמקצועי ביותר? תודה מראש!

sbnda

New member
ניתוח שרוול

יש לי ועדה בעוד כ שבועיים ואשמח לקבל תגובות של מנותחים של ד"ר סובחי אבו עבייד שעברו את הניתוח באסותא ואו במדיקל סנטרץ
בתודה מראש למגיבים

stuchit1

New member
3 שבועות לפני שרוול

קצת מלחיץ אבל תודה לכולם פה על האינפורמציה הרבה , זה עוזר ומוריד את הלחץ , מבטיח לתרום את חלקי בהמשך

המוגלובין נמוך לפני הניתוח

שלום אני מעוניינת בניתוח טבעת. רופא המשפחה טוען שבשל המוגלובין נמוך(9) אינו ממליץ על ניתוח ...מה דעתכם? אני התאכזבתי מאוד..
אשמח לשמוע תשובה מקצועית
תודה

מעיין א3

New member
שאלה לגבי מעקף קיבה והריון

שלום לכולם,
אני כרגע אחרי פגישה עם הרופא המנתח של- ד"ר דוד חזן.
מסיבה זו, החלטתי להפוך את שהותי בפורום לקבועה :) (הייתי רשומה כאורחת- מעיין).

לאחר המון בדיקות, ושיחה עם המנתח, הוא אמר לי שאני יכולה לעבור איזה ניתוח שאני רוצה (מעקף או שרוול)- אך הוא ממליץ לי על מעקף, בגלל בעיית המתוקים האדירה שיש לי.
עקרונית נטיית ליבי היא באמת עבור המעקף, אבל קצת נחרדתי על כמות הויטמינים שאני צריכה לקחת כל יום למשך כל החיים...

אני שכחתי לשאול אותו את העניין, וזה כמובן מאוד מאוד מאוד חשוב עבורי (אני בת 25, רווקה ללא ילדים)-
אבל האם ספיגת הויטמינים יכולה להוות בעיה עבור הריון?
אני יודעת שניתן להיכנס להריון אחרי ניתוח מעקף, אך השאלה האם הספיגת הויטמינים המועטה יכולה לסכן את חיי העובר?
אני אומנם לא מתכננת להביא ילדים בשנה הקרובה (או לצורך העניין גם לא ל-5 שנים הקרובות), אך עדיין זה משהו חשוב שצריך לדאוג לו...

הרבה תודה על התשובות
מעיין

מעיין א3

New member
תאריך ניתוח: 08.03.2015

לא ייאמן!
הייתי בטוחה שלא אצליח לעשות זאת,
אבל עם הרבה נחישות והרבה כוח להזדרז עם הבדיקות, הצלחתי לעשות את הכל הבדיקות בזמן.
אתמול הייתה לי וועדה בריאטרית, והיום מפגש אחרון עם הרופא לפני הניתוח!
ממש רציתי לעשות את הניתוח לפני פסח, ולא ייאמן! הצלחתי להשיג תאריך לניתוח בתחילת מרץ!

אני כולי גועשת מהתרגשות!

האם למישהו יש עצות לימים הקרובים?

אגב, אני עוברת ניתוח מעקף קיבה :)

tzuritd48

New member
רופא מנתח

היי כולם,
אני חדשה בפורום..
אני מתכננת בשבועות הקרובים לעבור ניתוח שרוול (ואולי מעקף עדיין לא סגורה) באופן פרטי,
בהרצליה מדיקל סנטר.
הרופאים שעובדים עם הקופ"ח הם:
ד"ר סובחי
ד"ר אניה פייגין
ד"ר דוחנו
ד"ר קיס
(מקווה שרשמתי נכון)
אם מישהו מכיר/שמע/נותח אצל אחד מהם ויכול לתת לי המלצות/דיס המלצות אני ממש ממש אשמח!!
אני חייבת להחליט ביום-יומיים הקרובים אז אני ממש אודה לתשובות!
יום מצויין :)

קוב י d1

New member
ברוכה הבאה

פורום המשורוולים נפתח לפני כמה 6 או 7 שנים ,ולאחרונה אחרי נדודים עבר לפה לתפוז הפורום הוא של משורוולים בלבד
הפורום הזה הוקם בשנת 2000 בתקופה שלא היה ניתוחי שרוול ובעיקרון הוא מיועד לכל השואלים
שני המנתחים טובים ,תיכנסי לפורום המשורוולים ותשאלי שם לגבי המנתחים

בהצלחה!!!!

קובי

למעלה