הדילמה בעייתית ואין לה פיתרון ברור
ביה"ח תל השומר הוא מקום מעולה ומומחה בניתוחי שרוול. בזה אין ספק. הוא גם בי"ח ענק עם ניסיון עצום בכל תחומי הרפואה והצלת החיים.
למנתחת יש גב רציני, אך אין שום מידע לגבי הידיים שלה, שהן העושות במלאכה. יש רק מידע שלילי, שהן צעירות מאוד, ושדרוש בהחלט הניסיון בניתוחים כאלה. (אולי כדאי לברר, האם הרופאים הבכירים והמנוסים נמצאים נוכחים בכל חדר ניתוח, תמיד, ליד המנתחים הצעירים. כנראה שלא).
אני לא יכולה להגיד לך איזה כיוון לבחור בדילמה הזו.
אני רק יודעת מה ניסיון חיי לימד אותי, ואין לי ידע אם זה ניסיון נכון (או שרק במקרה הצליח לי הכיוון הזה, אך כשלעצמו אינו נכון).
מניסיוני המנתח הוא זה שחשוב. זו ההשתדלות שלי להבטיח כמה שפחות סיבוכים. סיבוך שיתרחש ע"י מנתח טוב - זה נדיר, ואין לי דרך למנוע, כמו שאין לי דרך למנוע מצב נדיר שבי"ח מעולה לא נותן מענה טוב במקרה של סיבוך.
כך שאם ביה"ח הפרטי מספיק גדול וטוב, ולא איזו קליניקה פרטית זעירה בלי מח' טיפול נמרץ - אין לי צורך להבטיח בי"ח מעולה למקרי הסתבכות. יותר חשוב לי למנוע עד כמה שאפשר את ההסתבכות ע"י בחירת הידיים הטובות יותר.
בתי חולים פרטיים בכל אזורי הארץ, מעבירים חולה שהסתבך קשות לבי"ח ציבורי גדול יותר אם צריך, בזמן קצר ביותר. כך שאני לא נוהגת לשלם בידיים של מנתח לא מנוסה תמורת הגב של בי"ח ציבורי גדול.