שרשור שאלות לפני ניתוח

היי גילינקה

עניתי לך בפורום השכן לגבי עור הפנים, וכעת אני רואה ששאלת כאן לגבי מנתחים.
למרות שלא נותחתי ע"י אף אחד משלושתם, שמות המנתחים מוכרים לי מהפורומים השונים, ונראה לי שכולם טובים.
כמובן שעדיף שמשהו שנותח על ידם יענה לך.
ואני ממליצה לך לשאול את השאלה גם בפורום משורוולים השכן.

gilinka8

New member
תודה לך יעל

ומיד אבדוק את תשובתך לגבי עור הפנים.
ובקשר למנתחים גם כאן וגם בפורום המשורוולים לא קבלתי תשובה. והאמת שזה ממש דחוף לי.
שוב תודה ולילה טוב! ��

קוב י d1

New member
שלום גלינקה

שמעתי בפורום על ד"ר ניסים גרון ועל ד"ר מטר ,שנים טובים מאוד ,קשה להגיד מי הטוב ביותר ,כל אחד ימליץ על הרופא שלו.
קשה להגיד
בהצלחה בניתוח.

קובי

תודה קובי

כל כך התרגשתי לפני שחששתי להגיב. היום אני אחרי הועדה ובאמת בזכות הבעיות הרפואיות אישרו לי את הניתוח. עכשיו מחפשת מנתחת טובה, חושבת על דר אסנת.
תודה

קוב י d1

New member
שמח לשמוע על האישור בועדה

ד"ר אוסנת רזיאל מנתחת מעולה ,תלכי על זה
בהצלחה בניתוח ובפרויקט של הירידה במשקל .

קובי

אופירA

New member
מנהל
האם יש לך מחלה נלווית להשמנה?

אם כן, ה-BMI לא יהווה מכשול.
אם לא - תיעזרי בכמה חפצים קטנים וכבדים מוצפנים היטב בבגדים תחתונים, כולל ליטר שתיית מים לפני השקילה בוועדה, וגם זה ייפתר.

צילום וושט קיבה תריסריון - אין מצב לתור בעוד שנה. זה בדיקה לצורך ניתוח, ואת צריכה תור מוקדם. או שתדרשי זאת מהמכון (לא ממרכז התורים, אלא ממזכירות המכון עצמו). או שתבררי במכונים שונים ברחבי הארץ, כי בטוח יש תורים הרבה יותר מוקדמים לבדיקה זו.
איזו קופת חולים את? איפה ואיך קבעת תור מוזר זה? אל תסכימי לגסטרוסקופיה במקום צילום וושט קיבה תריסריון.

מיתר 101

New member
לא מחלה מוגדרת , התוצאות של השומנים בדם גבוליים לח"צ לעיתים

אין לי מחלה מוגדרת, תוצאות שומנים בדם וקולסטרול מעט מעל הערך יון, לעיתים לח"צ גבוהה, לאמא שלי יש סוכרת אך אצלי הערכים אמנם גבוהים אך בתוך התחום.
בכל אופן אמורה לבצע בדיקות דם חדשות לקראת הוועדה.

בנוגע לבדיקת צילום וושט קיבה - אני בקופ"ח כללית, והתור בסורוקה רק בפבואר 2016 ובירושליים יש משהו פנוי בתאריך מאוחר יותר מתאריך הוועדה.
היכן עברתם את הבדיקה הנ"ל - האם יש אפשרו לבצעה באסותה או במקום אחר באופן פרטי ? (בהתאמה אתבצע את הקופה בהמשך)....

תודה על המענה התומך !!!!1545

קוב י d1

New member
מיתר שבוע טוב

שומנים בדם טיפה כולסטרול ,סכרת לאמא לא נחשב בתור מחלה נילוות ,בעיות חמורות במפרקים שנובעים בגלל השמנת היתר ,דום נשימה בשינה ,בעיות פוריות שנובעות מהשמנת היתר ,סכרת ברמות גבוהות שלא מסתדרות גם בטיפול תרופתי ,זה מה שנחשב כמחלות נילוות
הBMI שלך די גבוה וגבולי , כמו שאופירה אמרה לעגל פינות ,
צילום ושט קיבה תמיד אפשר לעשות בפרטי ,והתורים הרבה יותר קצרים ,תכנסי לאינטרנט ותמצאי מכון שעושה את הצילום .

קובי

אופירA

New member
מנהל
קופת חולים כללית היא ענקית, ובארץ יש עוד אזורים

תבקשי מידע על המכונים עצמם ברחבי הארץ, המבצעים בדיקה זו.
תתקשרי למכונים עצמם, לא רק במרכז התורים הטלפוני. תבררי אפשרות להצטרף לרשימת ביטול תורים (מתקשרים אלייך כשתור מתבטל), אפשרות לתור נורמלי יותר במכונים אחרים מלבד ירושלים וסורוקה, ובררי כל שאר האופציות האפשריות בקופ"ח כללית ואיך את יכולה לדרוש את זכויותייך.
כאשר את מבררת את זכויותייך בקופה לתור נורמלי, ומסבירה לגורמים שאצלם את מבררת שאינך רוצה לעבור לקופ"ח מכבי בגלל אי זמינות תורים, מסתבר שמופיעים המון תורים נורמליים פתאום במערכת. לא יודעת איך אבל ככה זה...

ה-BMI אינו מספיק בלי מחלה נלווית, ואין לך. כך שצריך לראות כמה ק"ג חסרים לך ל-BMI40 בבגדים (בלי נעליים ובלי סוודר ומעיל), ולהוסיף אותם באמצעים מלאכותיים. שלא תעזי להעלות בדעתך לעלות במשקל ע"י אכילת יתר. זו פשוט לא הדרך. אפשר לשתות ליטר מים ולאכול ארוחה לפני השקילה בוועדה, וזה עוזר במצב של BMI גבוה אך גבולי ולא מספיק.

נחל

New member
תבררי בבתי חולים של הקופה. אני הגעתי לבית חולים השרון .תוך

חודש וחצי הייתה לי בדיקה.

קוב י d1

New member
מיס לילי

דיאטת הפחמימות הוא קשה וקצרה ,וצריכה להקטין את גודל הכבד ,שיהיה יותר קל למנתח,
לכל ויטמין יש תחליפים אל תתרגשי שחסר סוג מסויים ,תבררי בבית מרקחת איזה תחליף יש.
הצלחה בניתוח.

קובי

נחל

New member
גם אני נותחתי אצל ד"ר סובחי. ניתוח שרוול לפני שלושה וחצי

חודשים ומאד ממילצה עליו. מקצועי ועניני.ואחד המובילים בתחום הניתוחים הבריאטריים.

אופירA

New member
מנהל
דיאטה להפחתת שומניות הכבד- תעשי מה שאת יכולה. אל תתאבדי

תנשנשי גזר, זה עדיף על נשנוש בורקס.
תעשי מה שאת יכולה מבחינת הדיאטה הזו, כדי להגיע למצב שאת מרגישה שזה קשה, אבל לא עינוי.
ורק שבועיים, לא יותר.

מיס לילי

הדיאטה ללא פחממות אינה אוסרת ירקות. לא יודעת מהיכן הבאת זאת. ומותר לך בהחלט לנשנש ירקות.
העיקרון הוא להמנע מבצקים/מאפים/ בורקסים/עוגות/ממתקים ודומיהם.
תאכלי הרבה חלבונים משולבים בירקות:בשר, עוף,דגים, תוסיפי להם סלט, ירקות מבושלים, מרק ירקות.
את יכולה להכין חזה עוף מוקפץ עם ירקות וסויה. פשטידות של ירקות עם ביצים וגבינות.
לא חסר מה.... בבוקר ובערב מותר פרוסת לחם. אחת בכל ארוחה. תשלבי עם ביצים/ טונה/ גבינות וכמובן ירקות.
לי המנתחת אישרה בצהריים לאכול מעט אורז אם אני רעבה. מנסיון, תבשילים חמים מאד משביעים ובמיוחד כעת בחורף. תשתדלי תמיד שיהיה לך מרק ירקות או ירקות מבושלים טעימים.
תזכרי שזה רק לשבועיים, ולטובת הצלחת הניתוח. בהצלחה!

למעלה