לאחר לילה ללא שינה כמעט -אזעקה פילחה את

שוב

יש לי נסיבות אישיות (ולא אפרט מה הן) שאני לא הולך לקונצרטים או לשום מופעים ארוכים, כמו שאני לא טס בטיסות ארוכות.
תלכי כמה שאת רוצה, אבל כמדומני שגם ערוץ בטלויזיה זה לא כמו מופע אמיתי (אז תעני לי בטח שזה יותר קרוב מאשר רק לשמוע...)
אמרתי את דבריי בשורה הראשונה.

עמיקם10

New member
בשפרופ' אמנון אמר רז-קרקוצקין אמר שהכל תרבות

בתוכי התקוממתי. אחרי זה סמסטר שלם הוא הסביר למה. אסתפק בתשובה הזו.
לגבי דבריך- אני לא ההמונים ואני אוהב את הערוץ הראשון. גם מתוך הרגל ולדעתי גם בגלל שהם מקועויים. רוב השדרנים והטכנאים ברשות השניה- 'התגלחו' על הערוץ ה-1. הרפורמה שמדברים עליה כבר 15 שנה ברשות השידור-אין לה קשר לרשות השניה אלא בזה שניתן לפרק אותה בגלל שיש רשות אחרת..או בשפה שלך אם יעשו רפורמה במשטרת ישראל הרי אין משטרה חליפית. אז לא יעשו. כנ"ל צ.ה.ל.
לרשות השידור יש.
בלשון ובעולם שלי אם יעשו רפורמה במפעלי ים המלח- והעובדים ישביתו את המפעלים לא ייצרו אשלג והמפעל יפסיד עשרות מליונים. כך היה בשביתה שעשינו 51 יום. כדי לצאת לפניסה בגיל 58.
בעולם המושגים שלי את רשות השידור אפשר לסגור- כי יש רשות שידור אחרת. גם היא משדרת המון זבל.

עמיקם10

New member
בחוק פרקינסון- [או מרפי] אם אני לא טועה לא מפרקים

מסגרת אם אין לך מסגרת מחליפה. מתעצל לחפש איפה זה נקבע..

יוליקה

Member
מנהל
ובענין האמריקאים....

אברי גלעד הביא בדף שלו בפייסבוק מאמר של איש עסקים מצליח
שמכיר את האיריקאים מקרוב...

נותן שוב, כשירות לציבור, במה לאיש שכתב את המאמר הקודם שפירסמתי, ושמבקש לשמור על פרטיותו. לא יודע אם מה שהוא כותב נכון, אבל נותן חומר חשוב למחשבה. האיש, אגב, איש עסקים מצליח מאד שמכיר את האמריקאים מקרוב.
לראשונה מקום המדינה ארה״ב ויתרה על ישראל ורואה בקיומה מכשול למטרותיה.
לאחר שישראל ניצלה מכליה בעקבות מות הנערים ולאחר עצימת עיניים רבתי מכוונות הכיבוש של החמאס, מתעוררת ישראל לערב יום כיפור מדיני.
מחלקת המדינה בארה״ב, שמנהלת את מדיניות החוץ שלה כמו תיק מניות , מכרה לגמרי במהלך ארבע השנים האחרונות את המניה ששמה : ISRAEL ושינתה את תמהיל המניות.
מבחינתם, קיומה של ישראל הוא מטרד שמפריע למטרותיה ארוכות הטווח של ארה"ב לשגשג בעולם מסוכסך שבו עולות מעצמות חדשות כגון סין .
ההסתכלות הילדותית על קרי כחייזר או שונא ישראל , מזלזלת באומה החזקה בעולם שלא מוציאה מילה אחת כתובה או מדוברת מבלי שמאה אלף מחשבים מעבדים מידע ואלף אנליסטים מוודאים שהנאמר תואם את האינטרסים ארוכי הטווח.
האמת היא שארה״ב באמת אוהבת את ישראל ומזדהה עם ערכיה. במידה מסויימת אהבה זו מספקת חגורת מגן לישראל בקונגרס יחד עם לובי יהודי פוליטי. האהבה הזו יכולה להתבטא במשלוח הומניטרי לישראל בעת מצור או רכבת אווירית לפינוי אזרחים למדבר נוואדה אם המדינה תכבש, אך אינה משפיעה כלל על החלטות היומיום.
כדי להבין כיצד ארה"ב מקבלת החלטות צריך להביט בדרך בה אמריקאי ממוצע מנהל תיק מניות מגיל ילדות ועד יומו האחרון. קיומו וזקנתו תלויים ברווח שישיג, ובחירת המניות מושפעת אך ורק מהתועלת. הוא ימכור מניה של חברה אותה הוא אוהב ויקנה חברה שהוא מתעב, כל זמן שהרווח מובטח.
לחלוטין אין זה אומר שארה״ב מדינה לא מוסרית. ארה'ב שפכה יותר דם וכסף מכל מדינה אחרת בנסיון לפתור את בעיית האיסלמופתיה . לאחר שנכשלה בכל אחת מהחזיתות ובעיקר עירק ואפגניסטן , בנתה ארה"ב אסטרטגיה חדשה של ניהול הפסיכופתים במקום הכרעתם. ארה"ב חברה לקטאר , לטורקיה וכעת בהדרגה לאיראן בתקוה שמסעות הטבח של המטורפים יעסיקו אותם מספיק עד שיתישו למוות אחד את השני. אבל המסר המרכזי הוא: אנחנו כבר לא השטן הגדול, תמצאו לכם מטרות אחרות. ואכן במאזן הרווח והפסד ארה"ב, שויתרה על האפשרות לנצח את האיסלמופתיה, לא רואה תרחיש שבו היא תפסיד. גם אם הדברים יצאו משליטה ורעיון השליטה האסלאמית בעולם יתפשט, אלו שיצטרכו להקיז דם ראשונים ברחובות אלו האירופאים, הרוסים והסינים. שום דבר שמדיר שינה מפקידי גבעת הקפיטול שמחפשים לשמור על ההגמוניה הכלכלית של ארה״ב.
ולכן כל אלו שמשפשפים עיניים כיצד ארה"ב מבלי למצמץ חותכת את מצרים , ישראל ואבו מאזן ושותה דרינקים עם הפסיכופתים בקטאר, לא מבינים ביזנס.
מבחינת ישראל זוהי קריאת השכמה לא צפויה. שוב בזכות שלושת הנערים , נאלצו האמריקאים לחשוף יותר קלפים משתכננו. הפעילות הנחרצת והלא צפויה של ישראל בעזה והבאת החמאס, בני טיפוחם העקיפים על סף הכחדה תפסה גם את האמריקאים עם המכנסיים למטה ואילצה אותם להכריז בחדות על הרכב תיק המניות החדש. ישראל בחוץ!
האם זה אומר שישראל בצרה גדולה? נהפוך הוא ! מבחינת ישראל קמה הזדמנות חד פעמית לריסוק הפסיכופתים מעזה ובניית שיתוף פעולה הדוק , גם על בסיס ערכי, עם מצרים , סעודיה, אבו מאזן, אירופה , רוסיה וסין שכול אחד בתורו נמצא בסכנה ממדיניות זו של ארהב.
ישראל במהלך שנות קיומה בנתה תשתית כלכלית של מעצמה והמטבע החזק שלה ויתרות מטבע החוץ העצומות מקנה לה אורך נשימה משמעותי ביותר.
זאת מבלי לקחת בחשבון הון אנושי מדהים מבין האזרחים שרק עכשיו התחיל להצטרף למערכה ולהבין שהסיפור הזה אישי לגמרי, נוגע לבית של כל אחד.
כולנו במילואים , יחד עם המצרים, הסעודים והאירופאים...
צריך כמובן לעבוד צמוד עם אוהבי ישראל בקונגרס אבל לקחת בחשבון שאי אפשר לסמוך רק על ארה"ב לאספקת חימוש ונשק.
ונסיים במילה טובה על ידידתנו הגדולה. האנליסטים שלהם מחשבים כל יום מסלול מחדש. כישלונותיה של ישראל בהכרעת כל המלחמות האחרונות , וכישלונה של ארהב במיגור האיסלאם הרדיקלי הם אלו שגרמו להם (ואולי בצער רב ) למכור אותנו .
אם ישראל תצליח למגר את החמאס ותוך שיתוף פעולה עם מצרים להקים תשתית חברתית שפויה בעזה, האמריקאים ילמדו את המודל וישמחו לרכוש בחזרה את המניות שלנו. רק בתנאי שנוכל להציג שלושה רבעונים רצופים של רווחים. ככה זה בעסקים. אל תקחו את זה באופן אישי. It is not personal
נס אחד קיבלנו. זה הנס השני.
עכשיו נקווה שהפקידים שאחראים על השינוי בישראל , יפתיעו אותנו ויגלו את הגמישות והנחרצות שאינה אופיינית לשירות הציבורי בישראל .
ברכת אהבה לחיילים, רפואה שלימה ומהירה לפצועים ונחמה , אם יש כזאת , למשפחות הנערים וההרוגים במלחמה.

עמיקם10

New member
פרשנות היא לא עובדות.לאמריקאים יש

במדינות שונות בעולם בסיסים.שדות תעופה.תחנות ביניים בין עיראק אפגניסטן איראן אירופה וארה"ב. אבל כל יומיים אוטו זבל אוסף את התכולה של העגלות מחדרי האשפה.גם אצלם.ומתחילים לצבור אשפה מחדש. זה מה שיהיה גם בעזה.וככה זה גם בישראל.

בת אל751

New member
לא שמעתי אזעקה אולי לא היתה אצלינו

אבל העצב על החילים לא מרפה הלב,,,שרוט וכואב

הפעם האחרונה בה היתה אזעקה

בלילה היתה במלחמת עירק. והלילה זו היתה הפתעה ממש לא נעימה.

י מ י ת 2

New member
בענין הדף שהביא אברי גלעד

זה מענין מאד וכנראה גם נכון, אז אני שואלת את עצמי האם ביבי לא יודע ולא מכיר את התלות שלנו באמריקה, הוא יודע ודאי שהוא יודע, אז איך זה שהוא העז לעמוד מול אובמה וגם לפעול נגדו בכל המקומות שיש לו מהלכים בהם. אז הנה הגיע עת חשבון. האמריקאים עושים את החשבון שלהם כמו שאנחנו עושים את החשבון שלנו, אלא שלא תמיד החשבון שלנו פועל לטובתנו .
ובענין אבו מאזן איך זה שביבי כל הזמן מתעלל בו, מקטין אותו לא מחשיב אותו ופתאום הוא מבין שרק אתו הוא יכול לעשות עסקים.
חומר למחשבה.

הדסהש1

New member
חנין זועבי הושעתה לחצי שנה מדיוני הכנסת

אבל חברי הכנסת יוצאים לפגרת קיץ ארוכה...
היום הפגינו פעיות שמאל הגד "רצח עם" בעזה ליד
מחנה חצרים בדרום.נשאו שלטים בדמויות שותתי דם...
ובשעה שרברו את הקצין במיתר זרקו אבנים דרוזים מהאזור.
נוסף לכך בבית שמש הותקף חייל .

עדגיל

Well-known member
הדסה:נגעת בנקודה מעניינת והשאלה היא האם

ההשעיה היא מיידית או ההשעיה היא אחרי שחוזרים מהפגרה כי אחרת היא בקושי תהיה מושעית, שלא לדבר על כך שהיא גם לא תפסיק לדבר בגנות ישראל בכל הזדמנות

עדגיל

Well-known member
ועכשיו מודיעה הגברת שהיא לא תעבור לסדר היום

ותפנה לבג"צ. ככה זה כשיש חסינות. גם עזמי בשארה ניצל את האופציה של הפניה לבג"צ.

יוליקה

Member
מנהל
אז מה הבעייה? יסירו לה את החסינות

וודאי יש לזה רוב סכנסת!!

המחשבה היחידה היא שביבי מזיק

לישראל ומחמיר עוד יותר את מצבה בעולם וגם בפנים. לכל אורך הוויכוחים על המחירים ועל המצוקה הכלכלית - האיש הזה לא פצה את פיו. התלונות החמורות על הבזבוזים של המלכה שרה הראשונה - כלום. ושוב - החמרת המצב הכלכלי עד כדי כך שאנשים לא יכולים להחזיק מעמד גם כששנים עובדים במשפחה - כלום. ההשתוללות של ארדואן. כלום. על מה דיבר במשך חודשים - אירן. שוב ושוב ושוב. לדעתי האישית - האיש הזה איבד את הצפון מזמן. ועכשיו אנחנו אוכלים את זה. הוא ויעלון ביחד. אני חושבת שיש לנו מזל שיש לנו רמטכל כזה. ואיפה המלכה שרה ושני הנסיכים? פרט לשני ביקורים אצל שתי משפחות שכולות - מה עשתה המשפחה המלכותית? אני זוכרת שבסופה הגדולה שבה ישראל נקברה תחת שלג - האישה הזאת ובניה לא עשו כלום. אבל כלום!!! אפילו פנו אליה שיארחו אצלם אנשים בקיסריה. כלום. אז זה מה שיש לנו - מה שהעם בוחר זה מה שהוא מקבל.

ומההיסטוריה, זה ממש ככה

ואני שואל את עצמי אם אנחנו לא דומים מידי לערבים ???
תביטו על הלבוש של הדתיות, בדיוק כמו הערביות : בגדים חסרי צורה ומטשטשי צורה, על הראש שום דבר נאה אלא סתם סמרטוט..
תביטו בהתנהגות, שככל שמנהיג מכה באזרחים יותר הם יקפידו לבחור במכה ולא במי שלא התעלל בהם.
גם אצלנו חושבים כל הזמם שהחמס נחלש והוא יורה מתוך חולשה, ושהנה הוא מבקש הפסקת אש כי הוא לא יכול יותר.....בדיוק כמו שהערבים חושבים.....

עדגיל

Well-known member
לגבי הלבוש של הנשים הדתיות, אני רוצה לומר לך

מאיר שאתה צודק במאת האחוזים. אני מתגוררת ליד שכונה דתית, מובלעת קטנה בעיר שלי שמסתובבים שם ערב רב של חרדים החל מהפועל המזרחי עם כיפה סרוגה וכלה בנשים שנראות טאליבניות לחלוטין, לבושות בבגדים שחורים או כחולים כהים, מכף רגל ועד ראש שכנראה שרוולים עד המרפק אינם בדיוק למהדרין עבורן. כדי לא להבליט את הפיגורה שלהן, כדי שחס וחלילה היצר הרע לא ישלוט בגברים, הן גם עוטות על עצמן גלימות, ואת זה הן עושות במזג האויר החמסיני ששורר עכשיו. יש גם אחת לידנו שמסתובבת עם גלימה מעל הראש. מרחוק חושבים שהיא נזירה...
אני לא בטוחה שכל הרבנים אוהבים את הצניעות החריגה מידי

בת אל751

New member
שפירא, יש הבדל אצלינו אלו שמכסות את הראש הן עושות

זאת מרצון ובעליהן מרוצים מכך,,,אז זה לא צריך להפריעה לנו,

אצל הערביות שהולכות בבגדי הטליבן מכריחים אותן ורבות רבות היו רוצות להתלבש אחרת
ולהוריד את הטרבוש,אבל אסור להן

וחוצמזה אם טוב להן ,,מה איכפת לנו???

אני רואה הרבה פעמים ברחוב לבוש שלא מוצא חן בעיני, חצאית עד הפופיק וחולצה שהכל פורץ החוצה
אבל זה לא עסק שלי,,כל אחד וטעמו הוא,ברגע שלא כופים עלי,

לא מענין אותי איך אחרים מתלבשים

רק תהיתי אם אנחנו לא נעשינו דומים מידי לערבים, בבגדים בהתנהגות ובדרך המחשבה.

למעלה