ובכן
איפה אתם גרים וכמה זה משפיע עליכם?
אני גרה בחיפה והלילה הייתה אזעקה ראשונה, זה היה בשלוש וחצי בלילה והתעוררתי מידית כי אני גרה ממש קרוב לצופר או איך שקוראים לזה שעושה את הרעש הזה.
מחשבה ראשונה- נסראללה! חיזבאללה! סורים! לבנון!
מחשבה שנייה- לאן ללכת?!
אני גרה בבית פרטי ישן, בלי ממד, בלי מקלט, בלי באמת מרחב מוגן ממשי בבית. יצאתי מהמיטה, נעמדתי בסלון, הסתכלתי ימינה ושמאלה והחלטתי שאחת הפינות בסלון היא הנקודה הכי מרכזית בבית והתיישבתי שם מתחת לשולחן.
ישבתי מתחת לשולחן מה שהרגיש כמו נצח, האזעקה פשוט לא נגמרה! ממש פחדתי. מלמלתי "תגמר כבר תגמר כבר תגמר כבר תגמר כבר". החתול שלי לא זז מהמיטה. לא עניין אותו.
תסריטי מלחמת לבנון השנייה עברו לי בראש וכבר תכננתי איך אני לוקחת את החתול, דוחפת אותו לתוך הארגז ומיד אחרי שאשמע את הנפילה ארוץ למקלט בבית של ההורים שלי ואשאר שם הלילה.
האזעקה נגמרה, הרמתי קצת את הראש, הזזתי את העכבר של הלפטופ והוא נדלק על אתר חדשות 2 ונזכרתי שזה בכלל לא החיזבאללה אלא החמאס.
ביליתי עוד כמה שניות בהרהור האם תהיה מלחמת טריטוריות בין החיזבאללה לבין החמאס, עדיין, פלשו לו לטריטוריה, ואז שמעתי את הבום. לקח לי שעה לחזור לישון אח"כ.
משהו טוב שקרה השבוע? אני באמת לא יודעת.
משהו מעצבן שקרה השבוע?
כל עניין המלחמה והגזענות והשנאה שצצים בכל מקום לא עושים לי טוב. נראה שאנשים כאן דוגלים בדמוקרטיה כל עוד כל הדעות הם כמו הדעה שלהם. דעה קצת שונה משלהם הופכת את מחזיק הדעה לבוגד, עוכר ישראל ולמה שלא תעברי לעזה. אני רואה קריקטורות בפייסבוק וממש תולשת לעצמי שיערות בגלל הסטריאוטיפים הנוראיים שהם משמרים שם, וההסכמה הכמעט כוללת על האמיתות של הסטריאוטיפים האלה. האנשים הכי נחמדים ועדינים הופכים למיליטנטים ולאגרסיביים כשהם משננים את ה"צריך להרוג את כולם" כמו זומבים.
ועוד- מישמש הצליח לצאת היום מהבית. אחרי חצי שעה, ריב עם חתול רחוב, מעבר בין שלוש גינות שונות של השכנים ועם הרבה עזרה מההורים ומהשכנים הצלחנו להחזיר אותו לארגז הנשיאה שלו והביתה. יצאתי שרוטה ומדממת ברמה שעוד לא חוויתי מחתול עד כה. עשיתי אחר כך ממש אמבטיית יוד בידיים, זרועות וצוואר שלי. באופן כללי השבוע לא היה שבוע קל עם החתול.
משהו מצחיק או ציטוט? התמונה, נפגשתי בה היום.
קניית השבוע? קניתי עוד כמה ספרים כמובן... וליידי גלובס שהיה במבצע בסטימצקי בעשרה שקלים ואני ממש נהנת! הגיליון הזה מוקדש לכל נושא התעסוקה וזה מאוד רלוונטי עבורי ומעניין ממש.
ספר? אני קוראת שניים. קובץ סיפורים קצרים, "כתובת אש" של יעל נאמן, והתחלתי לקרוא את "קיצור תולדות הזמן" של יובל נח הררי. האחרון מעט רדוד ומעגל פינות כמו שחשבתי, אבל בכל זאת קריאה מעניינת ומהנה.
שיר? X
סדרה? X שוקלת להתחיל לראות כתום זה השחור החדש.
משהו לספר? לשתף? נראה לי שחפרתי כהרגלי די ויותר...
תמונה אם בא לכם