אירוח בנושא ראיית ילדים

בדיקה

רופא בודק לא רק את הראייה אלא את העין עצמה (כולל החלק הפנימי - הרשתית). כמו כן רופא יכול להשתמש בטיפות להרחבת אישונים שמאפשרות בדיקה מדויקת של המספר והרשתית

לבקנות
אם הילד מטה את הראש בכדי לראות טוב ניתן בעזרת ניתוח להקטין את עוצמת הניסטגמוס. עדשות מגע עם חור - לא שמעתי לא נראה לי הגיוני...

עיניים אדומות

סביר להניח שמדובר באלרגיה במיוחד אם הוא מגרד ומשפשף את העיניים. פני לבדיקת רופא.

משקפי שמש

צריך שהלמשקפיים יהיה תו שנקרא UV400 שמעיד על איכות טובה של העדשות, ועדיף גם כיסוי מהצדדים. הדבר יכול לעזור במניעת קרינה.

הפרשות

אצל תינוקות רבים יש חסימה בצינור הדמעות שגורמת להפרשות כאלה. כדאי לפנות לרופא עיניים לילדים שיבצע לחיצה על שק הדמעות וינסה לפתוח את החסימה.

בדיקת מיקוד

עקרונית כדאי לבדוק כל ילד בגיל שנה, 3 שנים ולפני כיתה א. את הבדיקה יש לעשות אצל רופא עיניים ללילדים.

שאלה נוספת לגבי לבקנות וניסטגמוס

שלום פרופ' מורד,
רציתי לדעת האם ישנן אופציות ניתוחיות מוכחות לטיפול בניסטגמוס על רקע אלביניזם? האם ניתן לעשותן בארץ? באיזה עד איזה גיל זה רלוונטי/ מומלץ?
תודה!

אירוח בנושא ראיית ילדים

ביום א', 20/7/15, בין 22:00-20:00 נארח בפורום את פרופ' יאיר מורד, מנהל מכון עיניים "מאור" רופא עיניים ומנתח בכיר.

על האירוח

באירוח תוכלו לשאול הכל על ראיית ילדים: האם צפייה בטלוויזיה או במחשב מזיקה לראייה? הילוד סובל מהפרשות ודמעות בשבועות הראשונים שלאחר הלידה?
לילדה יש בעיות למידה? - לא פעם הסיבה לקושי בקריאה היא הפרעות ראייה.

על המתארח

פרופ' מורד הינו רופא עיניים ומנתח בכיר, יו"ר האיגוד הישראלי לרפואת עיניים לילדים ומנהל היחידה לרפואת לילדים ופזילה במרכז הרפואי אסף הרופא. פרופסור מורד חבר באוניברסיטת תל-אביב
וחבר בוועד המנהל של ה World Society Of Pediatric Ophthalmology and Strabismus האיגוד העולמי של רופאי עיניים לילדים. כמו כן הנו חבר ב- American Academy of Pediatric Ophthalmology and Strabismus.

העלו את שאלותיכם על גבי שרשור זה כבר עכשיו!

פולספגן

New member
למה כ"כ חשובה הבדיקה של הטיפות עיניים להרחבת האישונים?

כאשר בבדיקת רופא רואים שהכל בסדר וגם אצל ההורים הכל בסדר.

malaka ke

New member
שאלה נוספת

האם לאחר הרחבת אישוניים הילד יכול לחזור לתפקד כרגיל או לתת לו קצת זמן לנוח ולחזור לעצמו? (השאלה אם להחזיר אותו לכיתה או לתת לו יום מנוחה בבית)

תפיסה חזותית

שלום פרופ' מורד
בני בן 8 כיום. נולד פג בשבוע 34.
יש חפצים וצורות מסוימות שנדמה שהוא לא מגיב אליהם, ונדמה כאילו הוא לא רואה אותם.
חדות הראייה שלו (מקרוב ומרחוק) וכן תפקודי הראייה שלו, נבדקו על ידי אורתופטיסטית, ונמצאו תקינים. למעט המעקב העיני, שהוא איטי.
לעומת זאת פסיכולוגית כתבה כבר באבחון בגיל 5 שהוא לא סורק טוב תמונה, מתקשה להבחין בין דמות לרקע ועוד. יש גם כנראה בעיה מסוימת במעבר מדו-מימד לתלת-מימד, למרות שראיית העומק שלו תקינה.
כיום מטפלת בו מרפאה בעיסוק מנוסה מאוד, ואפילו היא מתקשה.

אולי אתה יודע, איזה איש מקצוע יכול לייעץ לגבי תפיסה חזותית אצל ילד?
אנחנו מנסים להבין איפה בדיוק הבעיה, והאם זה ניתן לשינוי.
תודה

שירפלד

New member
שינוי מבנה העיניים

האם הרכבת משקפיים באמת גורמות לעיניים לשנות את צורתן (פיזית) במבנה הפנים?

אבחנה שונה אצל 2 רופאים

מזה כשנתיים אני מתקשה לקרוא מקרוב כלומר מרגישה מאמץ רב עייפות בעיניים זקוקה להרמת ראש שפשוף עיניים ואז ממשיכה לקרוא.
במשך שנתיים רופאת עיניים מאוד בכירה שאני מאוד מעריכה אמרה שיש קושי במיקוד ונתנה תרגילים לחיזוק.
אתמול ניסיתי רופא אחר- כדי לקבל חוות דעת נוספת. שם עברתי גם בדיקה של רופא ואופטמטריסט.
הרופא אמר שעליי להרכיב משקפיים כל היום. במיוחד שאני קוראת נתן לי מספר של פלוס 2.25.
מה עושים?
כל רופא אומר משהו אחר לחלוטין

למעלה