אירוח בנושא ראיית ילדים

OneRepublic

New member
פזילה

הילד שלי התחיל לפזול מלפני חודש כנראה כתוצאה מנפילה עין ימין נכנסת פנימה לפעמים לאחר בדיקה אצל אורטופטיקה עשתה לו בדיקה עם הרחבת אישונים נאמר לנו שהוא צריך משקפיים מס' 5 אבל נתנה לו מס' 4 היא אמרה שהיא לא יודעת אם הוא רואה כי הוא לא מדבר היינו בשוק הגענו לטיפול בפזילה והיא נותנת לו משקפי ראייה מס' 4 לדעתי הוא רואה מצויין מה לדעתך ?ניתן לקבוע עפ"י בדיקה כזו שיש בעיית ראייה יש ללכת לחוות דעת נוספת נכון?

פזילה

ילדים עם מספר +5 רואים מצוין כי הם מכווצים את העדשה הפנימית של העין והיא מפצה על המספר הזה. הבעיה היא שהמאמץ הזה גורם לעיתים לפזילה כמו אצל הבן שלך. לכן המשקפיים מטרתם לא שיראה טוב יותר אלה שלא יאמץ את העיניים. אבל אם את לא בטוחה כדאי תמיד לפנות לעוד חוו"ד אצל רופא מומחה לילדים.

האם ילד בין 16 יכול לעבור ניתוח ליזר?

הבן שלי מאוד מתעקש לעבור ניתוח ואני עוצרת אותו בטענה שהוא עוד צעיר מידי ויש עוד זמן עד שיסיים להתפתח. למען האמת, אפעם לא ניסיתי לבדוק אם זה אכן נכון. הייתי שמחה לשמוע מהי חוות דעתך.

השפעת הטכנולוגיה על הראייה

היי פרופ' מורד. עד כמה לאמצעים הטכנולוגים (מחשב, לפטופ, טלווייזה וכו) יש השפעה על פגיעה בראייה של הילדים שלנו? מה אפשר לעשות בכדי לצמצם את הנזק?
פעם היה מגן כזה שמרכיבים על מסך המחשב. עדיין משתמשים בזה?

מחשבים

למסכי המחשב עצמם אין שום השפעה מזיקה. מה שידוע הוא בהתרכזות במטרה קרובה לזמן ממושך כמו קריאה או עבודה מול מחשב יש השפעה על עליית קוצר ראייה

דיברגנט חדש

Well-known member
האם צפייה בטלוויזיה או במחשב מזיקה לראייה?

האם יש חשיבות למסך? לתצוגה שלו (לדוגמה HD מול תצוגה רגילה)?
האם קריאה של אותיות קטנות מזיקה לראייה?
האם חושך מזיק לראייה?
&nbsp
האם יש הבדל בין ילדים למבוגרים מבחינת נזק לראייה מהדברים הקודמים שציינתי?

טלויזיה

צפייה בטלויזיה בניגוד למה שאומרות הסבתות לא מזיקה כלל.
התרכזות במטרה קרובה, כמו קריאה ממושכת וגם עבודה מול מחשב או סמרטפון יכולה להאיץ עלייה של קוצר ראייה.

דיברגנט חדש

Well-known member
האם יש הבדל בין ילדים למבוגרים מבחינת נזק

לראייה מהדברים הקודמים שציינתי כגון קריאה ממושכת וגם עבודה מול מחשב או סמרטפון?

תודה לפרופסור יאיר מורד

שלום לכולם
ראשית תודה ענקית לפרופסור יאיר מורד ,עמית יקר על השתתפותו הנפלאה באירות שלי אתמול,
מקווה שהשכלתם ולמדתם על כל מה שקשור לרפואת עיניים ילדים וזה על קצה המזלג.
אם אתם מעונינים לקרוא חומר נוסף בנושא ,אני מפנה אתכם לאתר שלי ושם תמצאו לא מעט חומר
http://www.arzavision.co.il/contact-lenses-for-children/
נשתמע

bertik

New member
עין עצלה ופזילה

שלום
במשפחה שלי יש גן מאוד חזק של פזילה ועין עצלה. אני ואחיי קיבלנו את הרטייה בין גיל חצי שנה לשנה ואחר כך המשכנו עם משקפיים. עד היום.
בני בן 11. לי נראה שהוא בסדר, אבל אני לא אשת מקצוע.
האם צריך לקחת אותו לבדיקה מיוחדת? באיזה גיל?

MEIRROX12

New member
שאלה,במידה ואני צודק נראה כי היום ישנה בעיית ראיה גדולה מזו

שהיתה בעבר
אני זוכר בילדותי בכיתה של 42 ילדים
רק לילדה אחת או שנים היו משקפים
היום אני רואה שכמעט כל ילד מרכיב משקפים
גם בבתים שאין טלוזיה או מחשב
מה השתנה
האם זה התזונה
האם זה אור הפלורסינט
האם זו הקרינה מאנטנות סלולאריות