מערכת יחסים וההשפעות שלה על העתיד.

spaysi8

New member
מערכת יחסים וההשפעות שלה על העתיד.

אהלן חברים,

לאחרונה יצא לי יותר לחשוב (בגלל השלב בו חבר שלי ואני נמצאים בחיים) על היחס של בני הזוג למערכת היחסים,
וכיצד היא משפיעה על שאר הדברים בחיים.

אסביר בקצרה-
חבר שלי, חייל שעתיד להשתחרר, לא רואה יותר משנה קדימה,
ולכן, גם בקשר אלי לא יכול לראות את העתיד- לא כי רוצה להפרד אלא כי זה לא משהו שחושב עליו בכלל.

אני, מצידי להתחתן גם עכשיו, רואה עתיד איתו. בכל דבר שאני עושה בחיים אני חושבת איפה הוא בתמונה.
אפילו שחתמתי על החוזה לדירה רשמתי גם את שמו בחוזה כדי שיוכל לעבור לגור איתי אם ירצה.

עכשיו כמה שאלות שמעסיקות אותי..מוזמנים לענות או לשתף את ההסתכלות שלכם על הדברים..
האם זה שבני זוג נמצאים בשלב שונה מבחינת הסתכלות על מערכת היחסים, יכולה להרוס אותה?
האם יש דרך לגרום לעצמי לעצור שניה, לעשות פוס על המחשבות שלי על העתיד הזוגי ופשוט לחיות את הרגע?
למה כ"כ הרבה אנשים רוצים קודם להגשים את עצמם (טיול, תואר..) ואז להתמסד (או אפילו לגור ביחד), שזה יכול לקרות במקביל? הרי, תואר למשל זה קשה ומיגע והכי כיף לחזור הבייתה לבת הזוג ולהתכרבל איתה במיטה, לא?
למה בכללי אני שמה לב (לפחות בסביבה שלי) שבנות הרבה יותר מוכנות לשלבים הבאים במערכת היחסים (לראות עתיד, לעבור לגור ביחד, להתחתן...) מאשר גברים? מה גורם לזה?

דיברתי עם חבר שלי ארוכות על זה אתמול,
הרגיע אותי והסביר לי שלפחות בשנה הקרובה שאותה כן יכול לדמיין, אני נמצאת שם.
אבל עדיין, קשה לי להתמודד עם זה.

מה דעתכם?

togi12

New member
נושא מעייף מחשבתית...

תראי- הכל תלוי. זה שבני זוג נמצאים במצב שונה בחיים, זה זה אומר שום דבר בהכרח (למשל תראי זוגות עם הפרש גילאים של 15-20 שנה). כמו בכל מחלוקת ושוני בין בני הזוג- אם הקרע מספיק עמוק הוא יגרום לבעיות... אם זה משהו מינורי שאפשר לחיות איתו, זה לא.

האם יש דרך לגרום לעצמי לעצור שניה, לעשות פוס על המחשבות שלי על העתיד הזוגי ופשוט לחיות את הרגע?
לא. מניסיון אני אומרת לך, כשאת מנסה לא לחשוב על משהו, המחשבות חוזרות פי 2. (ע"ע אל תחשבי על ג'ירפה ורודה). צריך להשלים עם זה, לחשוב את זה, ובעיקר להרגיע את עצמך ואחרי המחשבה על העתיד להקפיד לחשוב על העכשיו וכמה טוב לך בו.

למה כ"כ הרבה אנשים רוצים קודם להגשים את עצמם (טיול, תואר..) ואז להתמסד (או אפילו לגור ביחד), שזה יכול לקרות במקביל? הרי, תואר למשל זה קשה ומיגע והכי כיף לחזור הבייתה לבת הזוג ולהתכרבל איתה במיטה, לא?
לדעתי טיול זה משהו שעושים לבד :p
לגבי לימודים, לא בטוחה כ"כ. אני יכולה להגיד על עצמי, שכשאני נכנסת למשהו, אני נכנסתי אליו ב100%... והלימודים תמיד יקבלו עדיפות על החבר מבחינתי. אם זה חבר שמסוגל לספוג את זה, מה טוב. אבל ידוע ששוק הגברים כיום לא במצב מזהיר במיוחד (בלשון המעטה).

ולמה בנות יותר מוכנות?
כי בנות קודם כל באמת יותר בוגרות. (החל מגיל צעיר. לפני יומיים ישבתי עם ילדה בת 6 מהגן של דודה שלי ונדהמתי כמה כבר עכשיו היא יותר בוגרת מאחי בן ה7).
ושנית גידלו אותנו מגיל 0 ע"פ ערכים שוביניסטיים, תראי לי ילדה אחת שלא התחפשה לכלה בפורים מתישהו בשנות הילדות שלה.. לשחק בבובות של תינוקות, להיות אימא של שבת בגן וכו'. ראית פעם ילד שמשחק בבובות של תינוקות או מתחפש לחתן? ובכלל בנות שאוהבות כדורגל נחשבות טומ-בוי ובדרך כלל לא נמצאות במרכז המעגל החברתי. אז מה הפלא שהשאיפה הנסתרת בתוכנו היא להתמסד ולהפוך לאמא כבר? אני לא יודעת אם השאיפה הזאת היא ביולוגית, אבל כמה שאני אנסה להכחיש את זה, ככה גדלתי ובעומק וסתרי לבי זה גם מה שאני רוצה. (ועדיין קשה לי להודות בזה ונראה לי שזאת פעם ראשונה שאני עושה זאת באופן פומבי!)
וככה קורה שבנות "מוכנות" לזה הרבה יותר מוקדם :)

חוץ מזה שגם כשמסתכלים על הטבע- בדרך כלל הזכרים פשוטו כמשמעו דופקים והולכים והאימא תקועה עם הגורים והאחריות. אז גם בני אדם זכרים שלמרבה הפלא שייכים לממלכת החי, יש להם את זה (בגלל זה גם להם הרבה יותר קשה להיות מונוגמיים בהשוואה אלינו).

טוב חפרתי. דיונים על אבולוציה וביולוגיה היסטורית יכולים לסחוף אותי לפעמים קצת יותר מדי. :p

NEO83

New member
מהתחלה

1. זה שאתם נמצאים מהסתכלות שונה על מערכת יחסים זה סבבה והכל, וזה בכלל לא אמור להרוס, השאלה שאמורה להישאל זה האם ההגדרה של המערכת יחסים שלכם תואמת או לפחות חופפת בחלקה.

2. למה לחשוב על העתיד מפריע לך בעצם? אז את חושבת על העתיד, אז מה? הוא קצת פחות? לא נורא, רק תוודאו שהמטרה של הקשר שלכם תואמת .

3. ספייסי, תואר, טיול ועוד דברים שאנשים עושים על מנת להגשים את עצמם לוקחים לרוב הרבה אנרגיה וגם המון זמן, לא תמיד מערכת יחסים במלוא מובן המילה מאפשר לדברים האלה לקרות.
הדוגמא שלך לא רלוונטית, זה שאת גרה לבד וכביכול מחשיבה את זה שכיף לחזור הבייתה להתכרבל לא אומר ד"א שחבר שלך חושב ככה, כי הוא לא חוזר הבייתה, הוא בא אליך הבייתה. זה עוד לנסוע ועוד זמן ואנרגיה לבזבז. לא שאני אומר שזה לא שווה את זה, אבל תארי לך שאת אחרי שבוע בצבא היית כל פעם נאלצת לעשות את זה ולא הוא.
בנוסף אנשים לא תמיד גרים לבד, וזוגיות מאוד קשה לקיים כאשר לא חוזרים הבייתה אחד לשני, צריך לתאם ולעשות ג'אגלינג רציני בזמנים כאשר שני הבני זוג עסוקים בלימודים ו/או עבודה.

4. אין לי מושג, טבע המין הנשי אני מניח

spaysi8

New member
בקשר ל3

אם הוא יגור איתי זה לא יהיה ככה,
זה יהיה הבית שלו כמו ששלי, הוא אפילו רשום בחוזה!

NEO83

New member
סבבה

הבית שלו.

את בטוחה שהוא רוצה בזה בכלל? הוא רק השתחרר מהצבא וכבר להשכיר דירה, זה המון הוצאות, אולי הוא רוצה לעבוד אצל דוד שלו ולחסוך לטיול/לימודים/וואטאבר/
חוץ מזה את בטוחה שהוא מוכן לזה נפשית מבחינת בגרות?

spaysi8

New member
אבללללל הוא לא צריך לשלם על כלום!

אמרתי או פה או בפייסבוק, בכל מקרה אמרתי את זה איפשהו, שהוא יכול לעבור לגור איתי חינם!
הוא גם טוען שרוצה, פשוט קודם רוצה לעשות א, ב, ג (דוד שלו, קורס סנפלינג, שביל ישראל) ואז יהיה יותר רלוונטי..

מבחינת בגרות?
לא יודעת,
נראה לי שזה יבגר אותו עצם העובדה שיגור עם בחורה ולא עם ההורים שדואגים לו לכל דבר (למרות שבתכלס אני די אתנהג כמו אמא שלו כי זה באופי שלי)

NEO83

New member
נו תהיי הגיונית

את תפרנסי אותו מא' עד ת'? תקני לו אוכל ותוכלי לשלם צריכה של מים וחשמל ל2 אנשים?

וגם אם כן הוא לא ירגיש עם זה נעים וירגיש עלוקה ויוציא כסף בעצמו.

spaysi8

New member
תראה,

אני עובדת בעבודות מזדמנות שאחת מהן היא לבשל ולקבל על זה כסף,
זה בערך פעם בשבוע (חבר שלי אבא שלי שלא יודע לבשל),
ואני כל פעם מגרדת קצת שאריות, אז אני לא משלמת על אוכל.
ותמיד גם נזרק, ככה שבתכלס יש מספיק גם לחבר שלי.
מים וחשמל- זה לא באמת יוצא יותר כסף, אולי רק על מקלחות וזהו,
חשמל שנינו נשתמש בערך באותו חשמל כמו יחיד, ומים למקלחת.. זהו בערך.
באמת שזה לא יוצא כמעט עוד כסף עליו,
ועל השכר דירה הוא יוכל לעזור אם ירצה, אבל יש לי את הכסף לשלם עליה ואני גם ככה משלמת כרגע לבד, אז זה לא שאדרוש ממנו.

NEO83

New member
בהצלחה עם הגישה הורודה

זה אף פעם לא עובד איך שרואים את זה עכשיו, תמיד יהיו עוד הוצאות.

בכל מקרה, זאת דעתי.

spaysi8

New member
אני בדירה כבר חודשיים וחצי,

ובנתיים ההוצאות פחותות מכל מה שחישבתי.

אייני

New member
את מנסה להסביר לרגש את העובדות

וזה כמעט אף פעם לא יילך.

הסיבה שהחבר שלך ירגיש שלא בנוח לגור אצלך היא כי את משלמת על הדירה הזאת, וזה לא משנה שאת משלמת את אותו הסכום אם הוא גר אצלך או לא, וזה לא משנה שאין כמעט הבדלים בשאר החשבונות, וזה לא משנה שום דבר שהוא. מדובר ברגש נטו - של חוסר נעימות כי אתה כביכול מנצל את הצד השני.
ככה לפחות רוב האנשים ירגישו. כמובן, רגש זה דבר סובייקטיבי אז בהחלט ייתכן שחבר שלך ירגיש אחרת. אבל למען האמת אני אופתע אם הוא ירגיש בנוח לגור איתך בזמן שאת תשלמי הכל.

BloodyRose

New member
זה לא רק עניין של כסף

יש הבדל בין זוג שנכנס ביחד לדירה חדשה, לבין בן זוג שנכנס לדירה של הצד השני.
תמיד תהיה הרגשה שהדירה היא לא "שלנו" אלא "של...", והכניסה תהיה מלווה בכך שהצד שכבר גר בדירה "מפנה מקום" לדברים של הצד השני.

לא משנה כמה אני מרגישה בנח בדירה של הבן זוג, וכמה בנח הוא מרגיש אצלי, אם יהיו לנו אי פעם מחשבות על לגור ביחד (אין כאלה, אין תכניות כאלה באופק), נעדיף להיכנס לדירה חדשה. דירה ששנינו נבחר בה, שנינו נרהט אותה ממיטב הרהיטים של שנינו, נארגן אותה מראש בהתאם לצרכים שלנו.

רוב הזוגות שאני מכירה בהם אחד מהם נכנס לדירה של השני, תוך זמן קצר (תום החוזה, אם לא לפני) הם בוחרים לעבור לדירה חדשה. קשה לתת לבית של אדם אחד תחושה של בית לאדם אחר.

spaysi8

New member
תראי,

עברתי כשהוא היה חייל, מראש קראתי לה "הדירה שלנו", הוא רשום בחוזה.
בכל מקרה אם היינו עוברים ביחד, אני הייתי מרהטת ודואגת להכל.
באמת שמהבחינה של "איך ירגיש" אין בעיה,
הבעיות הן אחרות ופירתטי אותן למעלה..

spaysi8

New member
אני לא מנסה להסביר לרגש את העובדות,

אני מספרת בפועל איך זה עם חבר שלי.
הוא ממש לא בנאדם שירגיש לא נעים בגלל כזה דבר.

Blue Potion

New member
חפרתי

אני יכולה להזדהות איתך בחלק מהדברים.
אני גם נמצאת עם חבר שלי כבר הרבה זמן, ורואה את הנוכחות שלו בעתיד שלי. כמו שלך, גם חבר שלי חייל ואני משוחררת. לא מפסיקה לפנטז על מגורים משותפים חתונה וילדים, ואפילו נוהגת להזכיר לו את זה לפעמים

להבדיל ממך, הוא כן אמר לי שהוא רואה גם אותי בעתיד שלו (אחרי זמן רב שאכלתי את הלב בדיוק כמוך
).
אבל בפועל? אני לא כל כך רואה את זה בא לידי ביטוי. אני חולה עליו אבל הוא טיפה פנטזיונר, והפנטזיות שלו נוגדות את הפנטזיות שלי (בכל מה שקשור לחיים משותפים).
למשל הוא לא רואה את עצמו חי בארץ ואני כן.
למשל הוא משתחרר מהצבא רק בגיל מאוחר, ואז יתחיל ללמוד, והוא לא רוצה לשכור דירה תוך כדי. (לא רוצה לבזבז זמן על לעבוד שנה).
למשל הוא רוצה לעבוד באיזה מקצוע, שלפי השוק של היום, לא נראה שמביא הרבה כסף, ולי חשוב להיות בהמשך מבוססת כלכלית.

ככלל, אני חושבת שאם בני זוג לא רואים באותו אופן את מערכת היחסים שלהם, אז כן, זה יכול להרוס אותה. אבל בפועל, אני לא חושבת שבאמת אפשר לאורך זמן רב "לא לראות באותו אופן". אי אפשר להתכחש לעובדות (יוצאים הרבה זמן), לשעון הביולוגי ולמציאות.
אני חושבת שגברים בדר"כ יותר אדישים לזה ופחות מסתכלים על חתונה שלושה ילדים וחתול, אבל הם לא יכולים להיות עם מישהי הרבה זמן בלי לצפות שזה מה שתרצה, ובלי לרצות את זה בעצמם.
לפי מה שאני רואה, זה כאילו שמחנכים גברים להישגיות ופחות לרגשנות. והישגיות נתפסת אצל רבים כדברים חומריים (תואר, עבודה וכו') ופחות רוחניים (אהבה, בת זוג וכו').

בוודאי שיש דרך לעשות פוס על המחשבות על העתיד הזוגי, והיא בעיקר להפסיק לשמור אותו בבטן. כמו שכתבתי למעלה, לפי העובדות בשטח ולפי הפנטזיות של חבר שלי - לא נראה שהקשר שלנו מעניין אותו כל כך או שהוא שיקול חשוב בחיים שלו כשהוא מחליט החלטות הרות גורל.
ובתכלס? דיברתי איתו על זה. אמרתי לו שאני לא מבינה אותו, שזה נראה כאילו הוא לא סופר את המערכת יחסים הזאת ממטר ושזה לא יותר ממשהו זמני... והוא טרח ליידע אותי שבכל התוכניות האלה גם אני כלולה, ושבסופו שלא דבר הן לא יותר מתוכניות.
הוא אמר לי משפט יפה שמסתכם בזה ש"מרוב שאת המרכז של החיים שלי, את לא שמה לב שהכל סובב סביבך".

קיצר, דברי איתו.

spaysi8

New member
אז זהו, דיברנו אתמול

הוא אמר לי שהוא רואה רק את השנה הקרובה, ובה אני כן נמצאת.
הוא גם פנטזיונר, כל יום יש לו רעיון חדש, הוא ממש לא סגור על עצמו.
אני מנסה לא לקחת את זה אישית ולהבין שככה הוא..

Blue Potion

New member
אל תקחי את זה אישית

אל תזרזי אותו. כמו שאת נהנת בזמן הפנוי שהיה לך אחרי השירות שלך, גם לו מותר להגשים את כל החלומות שלו לפני שהוא מתמסד.
אני מבינה את הרצון שלך שלפחות יבטיח לך שהוא כן רואה את עצמו מתישהו מתמסד, ואני מבינה גם את הראש שלו שהוא לא יכול להבטיח לך דבר כזה, כי הוא חושב על מיליון ושתיים דברים עכשיו - ורואה רק את ההווה.
העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך זה לא לקחת את זה אישית. את צעירה, מה שיקרה - יקרה.
זה לא שהשעון הביולוגי מתקתק ואת נושקת כבר ל40. תהני מהנוכחות שלו איתך עכשיו כמו שהיא, יהיו ימים שתתגעגעי לזה

spaysi8

New member
לגבי זה שאתגעגע לזה,

זה בולשיט,
זה אופי של בנאדם.
כמו שאמרו לי שאתגעגע לתיכון, עברו מאז כמעט 5 שנים ואני עדיין לא מתגעגעת,
יש אנשים עם ראש "מבוגר" כמוני, ואני לא בנאדם שאתגעגע ל"ימי הרווקות" או משהו כזה, אני מבטיחה לך.

אבל כן,
את צודקת שאני צריכה לעזוב את זה, ולהבין שזה לא אישי.
קשה לי, מקווה שאצליח :(

למעלה