מערכת יחסים וההשפעות שלה על העתיד.

BloodyRose

New member
אצלנו זה ממש הפוך

אנחנו צוחקים הרבה על זה שבקשר שלנו, הוא ה"בחורה" ואני ה"גבר גבר"

אז אמנם הוא יותר "בתוך זה" ממני, אבל בטווח הרחוק שנינו רואים את העתיד שלנו באותה דרך, וזה מה שחיבר בינינו מלכתחילה. מבחינת התמונה הגדולה (עתיד רחוק וכו') שנינו באותו עמוד, אך ביום-יום, בדברים הפשוטים יותר, אנחנו חווים ומסתכלים על הקשר מנקודות מאוד שונות. היו כמה חיכוכים על זה, במיוחד בהתחלה, אבל גם עם זה למדנו לחיות. בקלות יכלנו לתת להבדלים הללו להשפיע עד כדי פירוק הקשר, אבל בסופו של דבר בחרנו להקשיב לצד השני, להתפשר איפה שאפשר, להתאים את עצמנו ואת הציפיות שלנו. אז מבחינתו, הוא למד לתת לי קצת ספייס. אנחנו נפגשים בערך פעם בשבוע, גם לא מדברים כל יום. מבחינתי, עשיתי כמה צעדים ענקיים שלא האמנתי שאני אצליח לעשות (באמת לא חשבתי שאני אכנס שוב לקשר, אז כל התאמה קטנה, היא בעיני שינוי עצום).

בנוגע לשאלה על ההגשמה העצמית - מערכת יחסים זה דבר שדורש עבודה והשקעה. זה לא סתם להגיע הביתה ולהתכרבל במיטה. מה לעשות, שלא תמיד זה מתאים. אם אני רוצה לצאת לטיול ארוך בחו"ל, אני רוצה להיות מנותקת מכל המחוייבויות שיש לי בארץ, גם מהבן זוג. מעדיפה להנות מהטיול ולא לחשוב מה שלום הבן זוג שנמצא בארץ הרחוקה. איך הוא מסתדר? הוא חושב עלי? הוא מתגעגע אלי? אני צריכה להתקשר כל יום? אני צריכה לספר על כל חוויה? לא בשבילי. מעדיפה לצאת לטיול בראש שקט, בלי לחשוב על אף אחד.
מבחינת תואר ו/או תקופות עמוסות אחרות - כאמור, מערכת יחסים זו גם עבודה, ולא תמיד מצליחים לחלק את האנרגיות בצורה הנכונה והטובה ביותר. הייתה תקופה שהיה לי בן זוג, ועבדתי בשתי עבודות שהשילוב ביניהן קרע אותי. לא היה לי כח לכלום, כשלא עבדתי רק רציתי לישון ולנוח בבית. בלי לצאת, בלי להיפגש עם חברים. הקשר שלנו נהרס לגמרי בתקופה הזו. העבודות הללו הוציאו ממני את כל האנרגיות, וכבר לא היו לי כוחות להשקיע בו ובקשר. אז נכון שזה היה לתקופה מסויימת, וידעתי מראש שאחת העבודות תסתיים תוך חצי שנה, אבל זו הייתה חצי שנה קשה מאוד, בשבילי ובשבילנו. לא פלא שקצת אחרי זה נפרדנו. הפער שנפער בינינו בתקופה הזו כבר לא היה ניתן לאיחוי.
כמובן שזו לא הייתה הסיבה היחידה לפרידה, אבל באמת שלא יכלתי להקצות משאבים למערכת היחסים הזו.
גם עכשיו יש לי כמה תקופות מאוד מאוד עמוסות בעבודה, והבחור יודע שבימים הללו אנחנו ניפגש פחות (או לא ניפגש בכלל), וגם יהיו פחות שיחות טלפון. כי לא בא לי. כי אין לי כוחות. כי אני לא רוצה לחזור הביתה ולדבר על "איך היה בעבודה", וגם לא על שום דבר אחר. אז יש בינינו יותר ספייס בתקופות הללו, וזה בסדר. זה אפילו עדיף.
זו הסיבה שאנשים שרוצים למשל ללמוד, אומרים שיהיה להם קשה לשלב את זה עם מערכת יחסים. עוד דבר בחיים שצריך להשקיע בו, ולפעמים אין אנרגיה, כוחות וזמן.
יש היגידו שאלה תירוצים. שאם אוהבים מישהו, מוצאים בשבילו את הזמן ואת הכוחות, אבל א) לא כולם יכולים לעשות את זה. ב) זו לא תקופה קצרה ואחריה זה עובר. זה יכול להימשך שנים, ומי ירצה להיות הבן זוג שנשאר בצד כל הזמן הזה?

בנוגע לשאלתך האחרונה - כאמור, אולי בכלליות זה נכון, אבל יש המון יוצאים מן הכלל. רוב הידידים שלי רוצים להתמסד ומחפשים את *ה*בחורה, בעוד שאני וחלק גדול מהחברות, לא מדמיינות את זה קורה.
אני לא יכולה לחשוב על שום "שלב הבא". קניית הכרטיסים לחו"ל לעוד חודש וחצי הייתה צעד מלחיץ מספיק בשבילי (באמת.). אז אני מסתכלת על מקסימום חודש קדימה, והוא כבר זרק כמה משפטים על "בעוד X שנים" (הוא למד לא להגיד דברים כאלה, זה מלחיץ מדי בשבילי).
אז הנה, כבר זוג אחד ששובר את הסטטיסטיקה.

ShacharDawn

New member
מממ...

אני חושבת שבאופן כללי, רצוי שלבני זוג יהיה כיוון דומה מבחינת העתיד המשותף וההסתכלות על הזוגיות, כדי שלא יהיו חילוקי דיעות ותסכול. במיוחד אם מדובר בקשר רציני וארוך טווח יחסית.

לדעתי לא צריך לנסות להימנע רגע מהמחשבות על העתיד, פשוט לדעת שהן קיימות ולא לתת להן להטריד או להלחיץ אותך. להיפך, לחשוב עליהן במובן החיובי של "כמה טוב הולך להיות לי!" ואז גם תוכלי לקחת הכל יותר בקלות. זה מה שאני מנסה לעשות עם עצמי, ונראה לי שמצליח לי

מניסיון, הטיול הגדול והתמסדות ממש לא הולכים ביחד (מכירה מישהי שהתארסה, וארוסה הטרי החליט פתאום לפרק את הבסטה אחרי שהבין ברגע האחרון שהוא לא יצא לטיול שלו... עצוב...). אבל לימודים והתמסדות בהחלט הולכים, לדעתי. כמובן שתלוי מה הגישה של כל אחד מבני הזוג על הלימודים של עצמו ושל בן הזוג, במיוחד הגישה בנוגע לחלוקת הזמן ולעניין הכלכלי (עבודת סטודנטים/חלקית שמשפיעה על המצב הכלכלי). ללא תמיכה אחד בשני זה עלול להתפרק.

נראה לי שtogi הסבירה את השאלה הזאת הכי טוב

רק אוסיף שבתקופה הנוכחית עניין נותנים פחות דגש להתמסדות ולנישואין, גם נשים, מכל מיני סיבות שמיותר לציין. וגם אם כן התמסדות, לא בהכרח בצורה המסורתית של חתונה. כנ"ל לגבי גידול והולדת ילדים.

ShacharDawn

New member
אגב...

את הטיול הגדול עשיתי עם בן הזוג וזו הייתה חוויה מדהימה, כך שגם מהבחינה הזאת אין שחור ולבן. הימור גדול, אבל יכול לעבוד. אם זה עובד, זה בהחלט יכול להעיד לטובה על היכולת לחיות ביחד במידה מסויימת, לדעתי

togi12

New member
אם את מצליחה לצלוח טיול גדול עם בן הזוג

אז את יכולה להיות בטוחה שתצלחו חיים שלמים ביחד.

אני לא הצלחתי לשרוד בטיול עם אף אחד (בנים ובנות), יותר משבועיים. :D

togi12

New member
ועוד משהו ששכחתי לציין

שבטיול אני הכרתי כל כך הרבה אנשים שיצאו מהארץ עם זוג (מכל הרכב, חברות, חברים, זוגות, וגם שלישיות) ונפרדו.
בטיולים זה כלכך אינטנסיבי וכל המחלוקות צצות...חלק משכילים להיפרד לפני שזה הופך למזיק לקשר וחלק לא.
זאת גם הסיבה שאני הלכתי לבד. :)
רק זוג אחד שהכרתי טיילו ביחד והיו בסדר עם זה (אבל להגיד תאמת, שניהם כ"כ מוזרים וכ"כ באותו הראש ככה שזה היה מוזר אם הם היו חווים מחלוקת לגבי משהו).

ShacharDawn

New member
אני יודעת, גם לנו זה היה הימור רציני

אבל לדעתי, אם שומרים על גישה בוגרת, יודעים למה לצפות וגם למה לא לצפות, יודעים ליישב מחלוקות כמו שצריך ושומרים על פתיחות ככל האפשר, זה כבר יהיה טוב יותר. לדעתי זה גם בדיוק התכונות הדרושות לחיים משותפים, שאת חלקן אפשר לסכם כתקשורת טובה, שבעיני היא אחד הערכים הכי חשובים בקשר.
מאחלת לכל הזוגות תקשורת בריאה וטובה!

spaysi8

New member
אה, כתבת עוד משהו :p

כן, אני שואפת שיטייל במקום שאוכל לבקר אותו בחופשת קיץ לחודש-חודשיים,
מקווה שזה יעבוד..

spaysi8

New member
אהבתי את הרעיון!

(של לחשוב על כמה טוב יהיה בעתיד חח)

בקשר לטיול-
זה בא ממנו שאמר שישאר נאמן ויאהב רק אותי ובלה בלה בלה..
אז אם הוא זה שיזם ואמר את זה, אני אמורה פחות לחשוש, לא?

spaysi8

New member
אמרת "מנסיון.. הטיול הגדול והתמסדות..."

אז אמרתי שהקטע של הטיול שלו,
אז הוא ישר בא ואמר לי שאין מצב שנפרד ושהוא לא יבגוד ולא יתאהב באחת אחרת..
כאילו, בא ממנו שחשוב לו שנשאר ביחד,
אז.. אני אמורה פחות לחשוש?
או שזה בולשיט?

ShacharDawn

New member
קשה לדעת...

ולא לשכוח שיש גם את עניין ההמתנה, מצד שניכם.
כשלי ולבן זוג שלי היה את הטיול, לפני זה הוא יצא לחודש וחצי לבד (אני עוד עבדתי וסיימתי פסיכומטרי, כן הייתי חרוצה
) מה שהיה מאוד קשה אבל בסוף ההמתנה השתלמה. מצד שני, כשבהתחלה לא חשבנו שאהיה מסוגלת להספיק הכל ושלא אצא לטיול, כשהוא שאל אותי אם אהיה מוכנה לו לחכות 4 חודשים, אמרתי לו שיכול להיות שלא. יכול להיות שהמרחק לאורך הזמן הזה היה הורס לנו את הקשר...

לכמה זמן הוא מעוניין לנסוע?

spaysi8

New member
הסיפור שלו קצת מסובך,

כי הוא לא סגור על עצמו.
כעקרון מחפשש באוקטובר, יעבוד אצל דוד שלו עד מרץ בתור מסגר כי רוצה ללמוד את העבודה, תוך כדי עושה קורס סנפלינג פעם בשבוע.
במרץ שביל ישראל עד מאי.

עד פה פחות או יותר לא נראה לי שיהיו שינויים,
ובזמן הזה גם לא יוכל לגור איתי כי דוד שלו הרבה יותר קרוב לבית שלו מלדירה שלי.

אבל אז הכל מסתבך..
יש לו אזרחות אמריקאית, הוא שוקל אולי טיול שם,
או בכלל באוסטרליה וניו זילנד,
או לעבוד בקניה או במקום נידח אחר..
בכל מקרה, הוא מתכנן אחד מהם, בערך לחצי שנה..

אם מה שיבחר זה טיול, אז הוא יצטרך לעבוד לפני כן ואז אני "מרוויחה" עוד זמן איתו, אם יבחר לטוס לקניה או מקום עבודה אחר, בטח יטוס ישר.. או חודש-חודשיים אחרי, כלומר, בחופשת קיץ שלי.
אני יכולה בחופשת קיץ להצטרף איתו לחודש-חודשיים אבל השאלה לאן יסע ומה אופי הנסיעה.

בקיצור- מסובך,
ואני מרגישה שהוא לא ממש מנסה להכליל אותי בתמונה מצד אחד,
מצד שני הוא בעצמו לא סגור מה יעשה,
ומצד שלישי כן אמר שגם אם יטוס לחצי שנה ולא אבוא באמצע ולא כלום, עדיין נשאר ביחד והבטיח לי שהכל יהיה טוב..

הצילוווו

BloodyRose

New member
אם מותר לשאול שאלה קטנה

"ואני מרגישה שהוא לא ממש מנסה להכליל אותי בתמונה"

פה בדיוק נכנסת השאלה ששאלת על הגשמה עצמית מול זוגיות.

את מאוד רצית ללכת ללמוד מקצוע מסויים במקום מסויים. נניח ולפני שעברת דירה והתקבלת ללימודים, החבר היה מוצא את עבודת חלומותיו אי שם באילת. באילת אין אוניברסיטה/מוסד אקדמאי בו את יכולה ללמוד את התחום שמעניין אותך. זה רחוק מאוד מאיפה שרצית לגור. וזה יקר לעשות את זה בטיסה באופן קבוע.
האם היית "מכלילה אותו בתמונה", ומוותרת על מה שאת רוצה ללמוד? האם היית מצפה ממנו "להכליל אותך בתמונה" ולוותר על עבודת חלומותיו, כדי שלא תהיו בקצוות השונים של המדינה?

וזו בדיוק הנקודה, בכל הנוגע להגשמה עצמית מול זוגיות. לפעמים שני הרצונות הללו מתנגשים. יש אנשים שיוותרו על ההגשמה העצמית, כי מערכת היחסים חשובה להם יותר. אני, אישית, לא מסוג האנשים האלה. למה? כי אני לא רוצה להתעורר עוד X זמן ולחשוב שויתרתי על משהו (גם אם מרצון והבנה), שפספסתי. שלא הגשמתי את עצמי, לטובת מערכת היחסים. וזה מקום שאני *לעולם* לא רוצה להיות בו. לא משנה כמה מערכת היחסים נפלאה, *אני* נמצאת במקום הראשון בסדר העדיפויות שלי.
בטוח שיש ויתורים במערכות יחסים, אבל לוותר על חלום, על תקווה, על כיוון בחיים, זה ויתור גדול.
אני היום מצטערת גם על ויתורים קטנים הרבה יותר שעשיתי כשהייתי במערכות יחסים. אני לא מוכנה לעבור את זה שוב, בטח ובטח לא כשמדובר בחוויה משמעותית כמו חלום או שאיפה.

איך היית רוצה שהוא יכניס אותך לתמונה? שהוא יוותר על התכנית לעבוד בחו"ל? שיטוס יחד איתך כשתסיימי את הלימודים? שיטוס למקום בו תוכלי להתארח חודש בשנה? את באמת רוצה שאלה יהיו השיקולים שלו?

זוכרת את השרשור שהיה פה לא מזמן על הבחורה שחבר שלה רוצה ללמוד רפואה, ולה היה קשה לתמוך, כי זה אומר שהוא יהיה סטודנט עוד 10 שנים לפחות ו"החיים האמיתיים" שלהם ביחד יצטרכו לחכות?
השורה התחתונה היא זהה - אמנם ההוא רצה להתחייב ללימודים של 10 שנים והחבר שלך רק מדבר על טיול שאחרי צבא, אבל בבסיס, זה אותו דבר.
כמה את רוצה להיות שיקול במערכת השיקולים שלו? כמה משקל *את* היית נותנת לו, אם המצב היה הפוך?

יש לו עוד זמן - אמרת שעד מאי הוא עדיין פה. אל תלחצי עליו בתקופה הזו להגיע להחלטה שמתאימה לך יותר ממה שהיא מתאימה לו.

spaysi8

New member
תראי,

הגשמה עצמית גם אצלי במקום הראשון,
ועובדה שבחרתי ללמוד השנה. אם לא הייתי לומדת, הייתי יכולה לטוס איתו (הוא הציע, אגב).
לא הייתי רוצה שיבטל את הטיסה הגדולה, או שיחכה עד שאסיים ללמוד,
כן הייתי רוצה לדעת שבמחשבות הלא כ"כ ברורות שלו, אני שם,
כלומר- הוא חושב לעצמו על א', ב', ג' כרגע ואין לו ממש משהו שהוא שלם איתו, אבל בכל אחת מהאופציות, הייתי שמחה לדעת אם הוא חשב איך אני משתלבת, גם אם אני לא!
כלומר,
אם האופציות הן- ארה"ב, אוסטרליה, עבודה בקניה למשל-
אז בארה"ב הוא יודע שלא אוכל להצטרף כי אין לי ויזה, אבל לפחות היה חושב על זה,
באוסטרליה אולי אוכל להצטרף בקיץ, ובקניה גם אולי אוכל להצטרף אבל לתקופה קצרה יותר כי יעבוד שם ולא יהיה לו זמן.

אז ככה הייתי יודעת שחשב עלי, גם אם בסופו של דבר לא מתאפשר שאטוס איתו לחלק מהזמן..

BloodyRose

New member
איך את יודעת שזה לא שיקול אצלו?

אמרת שהוא לא רואה יותר משנה קדימה, אבל איך את יודעת שבתווך של השנה הזו, הוא לא חושב איך את משתלבת בתכניות שלו?
אולי זה לא השיקול היחידי שלו (ובינינו? טוב שכך), אבל למה את חושבת שזה לא אחד מהשיקולים?
(שמה בצד את עניין ארה"ב - אני לא יודעת למה אין לך ויזה, אבל ברגע שתתחילי ללמוד, יהיה לך די קל להוציא ויזת תייר. הם בעיקר מחפשים הוכחות שיש לך למה לחזור בארץ, ומה יותר כובל לארץ מתשלומים למוסד אקדמאי?)
ואם אוסטרליה וקניה זה מה שנשאר - אוסטרליה, לפי מה שהבנתי, יהיה בגדר טיול. קניה תהיה בגדר עבודה. יש פה עוד מערך שיקולים אינסופי, ואני די בטוחה שאחד מהשיקולים, זה את.

ציינת בעצמך את ההבדל המהותי ביניכם בנושא הזה - את כבר רשמת את השם שלו בחוזה הדירה מתוך מחשבה שהוא יעבור לגור איתך בעתיד (נכנסת לדירה לפני חודש? חודשיים? זתומרת שכבר תכננת שלושה-ארבעה חודשים קדימה, עד לשחרור שלו, לפחות. שלא נדבר על התכנית שהוא יעבוד עם דוד שלו ולא יגור איתך בתקופה הזו. אז על מה אנחנו מדברים? שנה קדימה כבר תכננת את זה?). והוא, לעומת זאת, לא ממהר להתחייב לדבר כזה, אלא חושב מה הוא יעשה אחרי השחרור.
זה גם מתקשר למשהו שכתבת בהודעה אחרת - את רואה בעתיד חתונה וילדים, הוא לא רואה חתונה באופק (זה לא אומר שלא תהיה חתונה, זה אומר שלא תהיה אחת כזו בשנה הקרובה). את רוצה שתהיו באותו העמוד ותשדרו על אותו גל, ואני מניחה שגם הוא רוצה את זה. מה הגישה שלו? "חתונה? עוד שנייה משתחרר ורק חושב על חו"ל", או "חתונה, מתישהו, בסדר, אבל קודם חו"ל, קודם לחוות קצת, ואז נתמסד"?
אם זו הגישה הראשונה, אז אולי באמת שווה לעצור שנייה ולא לחשוב כ"כ רחוק (לעשות "פוס" למחשבות, כמו שכתבת, ולהתרכז בעכשיו). אם זו הגישה השנייה, אז את יכולה להיות רגועה יותר. הוא כן רוצה את זה בטווח הרחוק יותר, פשוט יש כמה דברים שצריך לעשות קודם. ואז לא צריך לעשות "פוס", אלא רק להוריד הילוך.

spaysi8

New member
צודקת, הרגעת קצת..

אולי בנוגע לחו"ל הוא כן יותר חושב ממה שנדמה לי.
ואולי שיתקרב למועד בכלל הוא יחשוב על זה לעומק..

לגבי מהי הגישה שלו-
זה משהו בסגנון של "אני נמצא בחבורת בנים שלא ראתה והסתובבה עם בנות עד לשנים האחרונות, אנחנו קצת אינפנטיליים לפעמים, אפילו עשינו התערבות שמי שמתחתן ראשון קונה שווארמה לכולם.
אני לא יודע מה אעשה בעתיד, אם אלמד או לא וגם אם כן, מה אלמד,
לאן אטוס, עם מי ולכמה זמן, במה אעבוד.
חתונה? סביר להניח שיום אחד בעוד מאתיים שנה אתחתן, עכשיו אני לא מדמיין את עצמי מתחתן אבל מי יודע מה יקרה?"

חחחח

גם כששאלתי אותו, אמר שלא נגד חתונה, אבל כרגע לא יכול בכלל לדמיין את עצמו נמצא שם, ואמר שאולי זה יגיע יותר מהר ממה שחושב, זאת אומרת שיש תקווה :p

פנינה21

New member
לגבי הגשמה מול זוגיות

אני לא מכירה אותך אישית לא אומרת את זה עליך, אבל :
נייסתי לשלב
מה שקורה זה שהבן זוג מצפה לבלות כל ערב
מצפה שאני אצליח גם לסדר את הבית לכבס לנקות
לתת המון צומת לב

אני רק בן אחד
כן אני חושבת שאפשר לשלב
אבל במציאות יש המון בני זוג שלא מסתדרים אומרים שאנחנו עסוקות מדי ורבים איתי בערב
לא רוצה לריב אחרי משמרת של 36 שעות
אז אני מעדיפה את השקט שלי

אני והאקס נפרדנו בגלל זה..

אני רציתי שיחכה לי עם הטיול, הוא רצה להתחיל ללמוד ולא היה מוכן לחכות.

אני חושבת שזה המון חלק ממה שהחברה הכתיבה לנו- נשים צריכות להיות אלו שבבית, במערכת יחסים מונוגמית ומצד שני לגבר הממוצע יש את כל הזמן "להתפרע" בעולם. גם עניין של אבולוציה- לנשים יש את האינטרס להיות במערכת יחסים והגבר.. פחות.

השלב בחיים של 20+ בכלליות מוביל אנשים בעולם המודרני לחפש את עצמם ולהבין מה הציפיות והשאיפות שלהם מהחיים, וקשה להגדיר את עצמך בתור "אני X, בן הזוג של Y, רוצה ללמוד Z".
בעולם של היום יש לאישה אפשרות להגשים את עצמה(את השאיפות ואת הרצונות שלה) ולא להיות תלויה באף אחד, מבחינה כלכלית/מינית/משפחתית וכו'.

Purple Mushroom

New member
מערכות יחסים בעתיד:) אנסה לענות

למרות שניסיוני דל יחסית. מערכת היחסים הכי ארוכה שהיתה לי, ארכה ברוטו שנה וחודשיים, ואני עזבתי. (מתוכנן להפגש איתה בחמישי הזה):)

אחותי הקטנה, לא מזמן, השנה, יצאה ממערכת יחסים של כמעט 6 שנים בלי נישואין, והיא גם מהטיפוסים שלא מתכננים הרבה קדימה. כנראה היא זאת שעזבה.
אז לשאלות:

האם זה שבני זוג נמצאים בשלב שונה מבחינת הסתכלות על מערכת היחסים, יכולה להרוס אותה? כנראה שכן.
האם יש דרך לגרום לעצמי לעצור שניה, לעשות פוס על המחשבות שלי על העתיד הזוגי ופשוט לחיות את הרגע? זה אפשרי. קיבלתי טיפ דומה, והאמת? לי די קשה, אני אבסולוטי בראיה של מערכות יחסים.

למה כ"כ הרבה אנשים רוצים קודם להגשים את עצמם (טיול, תואר..) ואז להתמסד (או אפילו לגור ביחד), שזה יכול לקרות במקביל? הרי, תואר למשל זה קשה ומיגע והכי כיף לחזור הבייתה לבת הזוג ולהתכרבל איתה במיטה, לא? צודקת בהחלט.

למה בכללי אני שמה לב (לפחות בסביבה שלי) שבנות הרבה יותר מוכנות לשלבים הבאים במערכת היחסים (לראות עתיד, לעבור לגור ביחד, להתחתן...) מאשר גברים? מה גורם לזה? יש לי שותף במערכת יחסים, שכנראה תוביל לחתונה, מגורים ביחד, וילדים. ואנסה לתת טיפ ממני, שכנראה מאפיין הרבה גברים : לגברים קשה להתחייב לאישה אחת לכל החיים. אישה אחת כישפה אותי להתחתן לפני כמעט 7 שנים. ובסוף ברחתי ועזבתי, אחרי נישואין ומערכת די נצלנית. ומאז אני זה שעוזב מערכת יחסים, בערך. האמת היתה מישהי שעזבה אותי אחרי חודש לפני כשנתיים.
בנות שוות עוזבות אותי, בנות פחות שוות, אני עוזב אותן.
אבל זה רק אני והניסיון שלי. היו לי רק בערך 4 מערכות יחסים רציניות, ב7 שנים האחרונות. :)

אייני

New member
התשובות שלי:

1. כן, שלב שונה מבחינת הסתכלות על מערכת היחסים יכול להרוס אותה. כמו כל שוני אחר בין בני הזוג. השאלה היא עד כמה השוני קיצוני, ועד כמה הנושא הזה חשוב לכם.

2. זה תלוי באדם לחלוטין. לחיות את הרגע מבחינתי אני מסוגל למשל לקצת מוגבל - להנות מאירוע כלשהו שקורה עכשיו וכד'. אבל אני לא אוכל לחיות את כל הזמן שלי בתור לחיות את הרגע, וקשה לי להבין האמת אנשים שעושים את זה, אבל זה תכלס קושי של להבין את החוויה של אנשים אחרים.

3. כי בן/בת זוג תופס/ת זמן ולא תמיד זה נוח במקביל.

4. לדעתי האישית זה בעיקר נטו גורמים חברתיים. יש לחץ גדול בהרבה על הנשים למצוא את הגבר ולהתמסד. על גברים הלחץ הרבה הרבה יותר נמוך בנושא הזה. ואני לא מדבר רק על הדברים המובנים מאליהם שמעל פני השטח, גם הדברים הקטנים שמתחת לפני השטח. כמו למשל שגבר שלא התמסד עדיין ומשכיב מלא בנות הוא "גבר גבר" ואישה שעושה את אותו הדבר היא שרמוטה.

לי אישית בכל מקרה היה מאוד קשה לתפוס בת זוג שלא מסתכלת כ"כ רחוק מעבר לשנה הקרובה. זה יגרום לי להרגשה של חוסר ביטחון וחוסר וודאות לגבי עתיד הקשר וזאת לא הרגשה נעימה. אולי הייתי מצליח להתגבר על זה עם בת הזוג המתאימה, אני לא יודע. לי אישית אני לא חושב שזה היה מתאים כ"כ.

למעלה