שירשור פרידה מגל וליאל

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך
הפוסטים שלך הם הכוכב
שלי

חושבת שהצלחתי לנחש למה הבאת ציטוט מהתלמוד כשחשבת על פוליטקלי קורקטנס
.
למרות הכתיבה היפה שלך יש בעיה בפוסט. אפשר לפרש את הדברים שלך בשתי צורות.
אפשרות ראשונה - לליאל וגל אין באמת זוגיות חולה ובעייתית כמו שההפקה מראה אותם.
אפשרות שניה - גל וליאל הם אנשים רגילים ולכן הזוגיות שלהם משקפת משהו נורמלי אצל אנשים רגילים ונורמלים.

אם הולכים עלפרשנות א אז האחריות על הפקה ולא עליהם. אם הולכים על השניה אז אין שום בעיה כי מה שהם מראים זה טבעי.
כמו שכבר דיברנו כאן פעם בפורום האחריות היא על גל. ולא ההתנהגות שלו לא נורמלית. ליאל שלא מבינה לאן היא נכנסת אמנם קורבן אבל היא צריכה לפקוח עיניים ובאחריותה להסיק את המסקנות לעתיד שלה. יכול להיות שההפקה לא עוזרת להם בעריכה כמו לזוגות אחרים אבל עדיין מה שגל מראה זה לא נורמלי אפילו אם גם אחרים עושים את זה ולא מראים לנו בגלל העריכה.
נדמה שלזה התכוונת. אני צודקת?

SivanCA

New member
לגמרי......גם איתך וגם עם 25330.....

חחח.....גם אני הבנתי כמוך

25330

New member
חותמת על מסקנתך; אם, ורק אם חייבות להתווכח, על ההנמקה

הערה פרטית: רק על-מנת לסייע בדיאטה להשיל כמה קילוגרמי נחת מיותרים: עם הניחוש שלך לא לוקחים את הפרס הגדול בלוטו. בואי נסכים גם ש"ידיעה" (ולדעתי יש בידך די חומר "לדעת") אינה מילה נרדפת ל"הימור" ושות'. ועדיין בארע עיניים: תודה מיוחדת ש"הרמת" לי לציין הערה חשובה שהושמטה. הצטטה בסוף דברי הובאה ואף נערכה, באורח מושאל. במקור סב הדיון התלמודי על מקרה ספציפי ושונה שבכוונת מכוונת בחרתי לערוך ולהשמיט.

לשאלתך, איך לא תהי צודקת
?

אכן, "כן" - בלי אבל, בלי חבל וללא אפילו נטול מצד אחד וצד שני (sans peur et sans reproche בלע"ז) אין חולקת על אמרתך הקולעת:
"מה שגל מראה זה לא נורמלי"

באשר להנמקה: רק עתה רפרפתי לראשונה בשרשור ומצאתי מי שסבר שגל וליאל הפגינו התנהגות נורמטיבית ושכיחה. זו אינה דעתי.

אסביר - לדעתי, שתי האפשרויות הפרשניות שציינת אינן, לעניות הבנתי שתיים, אלא, בשורש הדברים, אותה גברת בשינוי אדרת. הצד השווה בשתי דרכיך הפרשניות הוא שההתנהגות של גל כלפי ליאל (בניכוי תנאי לחץ, תחרות, חשיפה, העדר שינה, ריחוק-ניתוק וכל התוספות) אינה ראויה לגנאי (בין אם מפני שהיא שכיחה, ובין מפני שהיא לא אמיתית אלא תוצר דרמטי-הפקתי).

ובכן, כאן אחלוק ברשותך. בשני המקרים מדובר בהתנהגות חריגה שאיני מגנה (defend) עליה אלא מגנה (condemn) אותה ואת האחראי לה (נו טוב, גם קצת את ליאל שאת התלותיות המוחצנת ולא מתקוממת שבה נסתי להסביר בגרוש וחצי) בכל פה.

כל שציינתי הוא שני אלה.

ראשית, במידה רבה גל לוהק לתפקיד שאין מתאים ממנו למלא בשל ככל הנראה, אופיו, תכונותיו, התחרותיות שבו, מבנה אישיותו וכו'. בעוד שטופז ג'וניור לא חדל להזכיר זכות אבות ואת שם האב שהביאו עד הלום נותר גל לציין, פעם אחר פעם, את "ייחוסו" במידה מעורבת של פאטתיות וחמלה. קרי, להתלות ולהדמות ל"יפים ואמיצים" בעובדה שאביו מהנדס בניין (מזכיר לכם משתתפת עונה קודמת שלא חדלה להזכיר את ייחוסה וסגולותיה הטמירות כאשת מהנדס? אגב, אותה משתתפת - השבח לחיתוכי-הדבקות הפקה-עריכה לא הוצגה באור מגחך, אלא הרחק-הרחק מכך ובהתאם, בנקודה השוואתית צרה זו בלבד (אשת מהנדס v בנו של מהנדס) זכתה ליחס חם ומזלזל טוב בהרבה מזה שגל זוכה לו מאתנו, הצופים).

שנית, הצמד ליאל וגל לוהק והועמד בניגוד סילואטי (דרמטי ואחר) כנגטיב-נמסיס לזוג קונבנציונלי אחר: צמד יהלומי הפלסטיק/סיליקון/חימצון-החלקה-הדבקה ושות'. במשבצת תחרות פנימית זו לא נותר לראשונים שמץ סיכוי. לעניות הבנתי, אף אם אופיו של גל היה שונה מזה שהוחצן בהתנהגותו (שוב, המגונה בעיני בכל פה). במשבצת ותפקיד זה התנהגותו של גל (הטבעית; ושוב, המגונה בעיני בכל פה) נוצלה בציניות הן בליהוק, הן בבנית הדמות והסיפור, והן בעריכת פרקי התוכנית לשמש כניגוד לזוגיות המושלמת של היפים-אמיצים-חכמים-עשרים-אוהבים ונאהבים, בטונות דבק מקלות סוכר.

לסיכום, תודה שעזרת לי לסכם את דברי למשפט קצר אחד. אכן, ראוי לכל גנאי, ללא שום קשר או תלות למעורבות הצד השלישי: ההפקה, ליהוק, סטוריליין וכו'. מבלי להפחית בשמץ מהגנאי ושאט הנפש נכון לדעתי לחשוב שמי שמפיק ל"תחרות מציאות" (שאינה אלא לאמיתו של דבר, עסק כלכלי מבוים וערוך של "מציאות" מדומה) דמות תחרותית, אלימה ושאר תופינים שלא חסרים ככל הנראה, באישיותו של גל - ועושה זאת ואת בחירותיו המסננות בעזרת אנשי מקצוע, בהליך מוקפד, ראיונות, מבחנים, הערכה פסיכולוגית ועוד - נושא באחריות משלו להצגת והפצת אלימות לצרכי: "דרמה," מתח, רייטינג, טייפקאסט וכל יתר מקורות ודרכי הפקת הרווח שלהם. לצד הגנאי הראוי ומובן מאליו כלפי גל ראויים אפוא האחרונים לגנאי "משלהם" לכל הפחות, בגין הליהוק וההקצנה של גיבור-דמות ככל הנראה, אלימה ומיזוגנית ושות' בפריים טיים, לצרכי רייטינג ובצע רווח כספי.

תודה גם לך על מירי בלקין
ובכלל

כמה צחקתי מהמערכון הישן של החתונה. מזכיר נשכחות מימי התורכים.
עכשיו באמת יותר ברור שאת לא מפחיתה מהאחריות של גל בגלל שגם אם לליהוק לפי דעתך יש תרומה זה לא מפחית שום כלום מגל.

idanoush17

New member
איזה הפתעה!!!

לקראת הגמר נכנסתי לשוטט כאן בפורום ופתאום את.
הפתעה לגמרי. מה שלא השתנה זה הסגנון, האורך, הידע וההסתכלות הביקורתית והניתוח המקורי. נהנתי לקרוא. תודה!
בדבר אחד אני לא מסכים. גם דרך הטלוויזיה וכל מה שאמרת בכל זאת אפשר לראות שגל הוא טיפוס די לחצן, שתלטן, טיפש ובסך הכל מגעיל. איזה בעסה שלפני החתונה הברכה היחידה שאפשר לברך את הכלה היא תברחי מהר. אבל מי יודע אולי (והלוואי) שאני טועה. אולי טיפול טוב יוכל קצת לעזור לגל.

25330

New member
ברוך הבא
, עם ברכות כאלה בוא כל יום

תתפלא, אבל כנראה שאנחנו גם מסכמים לגבי מה שנראה לך אחרת.

גם אני ראיתי את גל בדרך שתארת באמצעות אותו מכשיר ותווך, מן הסתם.

אם חייבים לא להסכים הרי שהמחלוקת היא על משקל התווך והאמצעים המיוחדים לו. כשם שמפה מראה מציאות בדרך גרפית וקני מידה נתונים, כך למסך יש שפה ודרך יחודית. כל שניסתי לומר הוא שלתווך, סימניו ושפתו יש משקל והטיה שלא תמיד עוברת 1:1 לשפת המציאות ודרכי ההתרשמות הבלתי-אמצעיים (אם הכרה, שפה וחושים אינם "אמצעים" - אך לא נכנס לשאלה חשובה זו כאן). על אחת כמה וכמה בהינתן האינטרסים המסחריים, הטיות, מניפולציות וכו' הכרוכים ב"הצגת" מציאות כ"מרוץ למליון".

הדחה אכזרית ולא הוגנת

כל ההדחות המבוססות על מזל הן לא הוגנות. גם רוני ויעל הודחו ככה, וזה מאוד צורם שזוג שהגיע ראשון למשימה ושבאופן כללי תיקתק משימות, מוצא את עצמו רודף אחרי הרוח. להבדיל ההדחה של דניאל ומאירי - הגם שהיו זוג חזק ומועדף עלי- היתה מוצדקת; וגם של רז ואלכסה.
ללא קשר היחס של גל לליאל הוא מחליא והם לא היו זוג חביב עלי, עדיין חבל שהם עפו ולא יוכי ולינור. אבל ככה זה.

גםצופה

Member
מנהל
בעיני זאת ממש לא היתה משימת שמתבססת על מזל בלבד...

כמו שכתבתי כבר - המשימה התבססה יותר אם יש לך זוג עיניים ששם לב לכל פרט ופרט... (ואחרי יום מתיש זה עוד יותר קשה.)
&nbsp
מה שכן עניין המוניות זה כן עניין של מזל - אם תשים לב הזוגות שגמרו ראשונים את המשימה הגיעו בין האחרונים כי נהגי המוניות לקחו אותם למקום אחר

&nbsp

בת עמי 5

New member
לא מסכימה בקשר ליוכי ולינור 2 בנות מתקתקות את כל המשימות

הקשות מעל לכוחותיהן הפיזיים. עושות את העבודה כמו שצריך. שתי בנות נמרצות ונחושות. מבין שתיהן אני מאוד מחבבת את לינור החמודה.
ומעריכה מאוד שהתגברו בכבוד על כל המשימות הקשות. זה שהגיעו לחצי הגמר מגיע להן.

למעלה