בעד/נגד לגליזציה

EdisonGirl

New member
בעד/נגד לגליזציה

נפתחה בפייסבוק קבוצה, שבה אנשים מספרים על השימוש בקנאביס וקוראים לצאת מ"הארון הירוק" ולהביא ללגליזציה של הצמח הזה.
תוכלו לקרוא על זה כאן: http://www.holesinthenet.co.il/holesinthenet-media-story-4019

בכל אופן, זה גרם לי לתהות מה דעתך בעניין... אז קדימה

spaysi8

New member
בעד

תראי,
בכללי- אני חושבת שזה לא מזיק ואף מועיל,
זה מרגיע, זה מעודד חשיבה, זה עוזר לבעיות רבות..
באופן אישי- אני חולת קרוהן בדרגה קלה, כדורים לא עוזרים ואני לא אקח סטרואידים היות ואני ברמה קלה (אגב, ניסיתי ולא עזרו גם בכל מקרה),
מריחואנה היא דבר נהדר שיכול להקל על הכאבים שלי באופן משמעותי והיות ואני חולה רק ברמה קלה- אין מצב שאקבל אישור.
וגם אם לא הייתי חולה- כמו שאמרתי, אין שום סיבה שלא, זה מעולה!
כמו שלא יתנו לנו להשתמש באלוורה..

N o R i K o

New member
לגמרי בעד,

אני הילדה הכי חננה בעולם. בחיים שלי לא ניסיתי סיגריה ועד לפני כמה שנים לא הייתי שותה אלכוהול, ועכשיו כשאני שותה זה ממש מעט ורק אלכוהול של בחורות. גם קנאביס מן הסתם טרם יצא לי לנסות...
אבל קראתי כל כך הרבה על קנאביס ואני באמת באמת לא מבינה איך זה שזה לא חוקי כשאלכוהול וסיגריות כן. מדובר בסם קל שבעבר הוכח כלא רק יעיל נגד כאבים אלא גם כמרפא סרטן. אם אנשים מכניסים לעצמם כמויות של רעל בכדורים נגד כאבים ובכדורי שינה, למה שלא יוכלו להכניס לעצמם את ה"רעל" הזה, שלא היה אף תיעוד למקרה מוות ממנו?
שימו לב שגם בטלוויזיה ובקולנוע הדבר מוצג כמובן מאליו, כמעט כולם מעשנים פה ושם. אם הדבר היה כל כך מזיק ולא הגיוני, לא היו מציגים אותו בתאורה כזו.
העובדה שעם הזמן זה הופך לחוקי בעוד ועוד מדינות אומרת שזה רק עניין של זמן עד שזה יקרה גם אצלנו.

Puskas

New member
לגמרי בעד

לא שאני מעשן כבד.. פעם בחודש ככה מעשן ירוק ופעם בחודשיים קצת חום..
כך או כך או כך אין סיבה שלא להפוך את זה לחוקי, זה הרבה פחות מזיק מאלכוהול או סיגריות או נרגילה למשל.. זה לא גורם להתנהגות אלימה ולא מייצר עבריינים או נרקומנים.
אף אחד עוד לא רצח תחת השפעת מריחואנה וזאת בניגוד לים רוצחים בהשפעת אלכוהול.

מה גם שלמה לעזאזל שחמאס וארגוני טרור במצרים יעשו עלינו כסף?
כל חום וירוק שאנשים קונים פה מפרנס ארגוני טרור או משפחות פשע..
אם זה יהיה חוקי, המדינה תוכל להרוויח על זה מיליארדים בשנה, לסגור חובות, לייצר עוד מקור הכנסה מצוין ועל הדרך לפגוע חזק בתזרים המזומנים של האנשים הרעים.
אני לגמרי בעד וכל מי שנגד, חי עדיין במחשבות של פעם.. במחשבות של "ילדים טובים לא שותים ולא מעשנים".. צריך להתקדם.

עוד נקודה היא כמובן רפואית, ליבי ליבי עם אלו שחולים בדברים קשים וסופניים ונאלצים להתמודד עם הביורוקרטיה בישראל בהשגת חומר רפואי.. נורא והיום.. מעט מאוד רופאים שמתעסקים בזה, קושי עצום בהשגת אישורים, קושי בהשגת החומר.. נורא ואיום וכל זאת כשמדובר בפיתרון הרבה הרבה יותר טוב מהתרופות המחורבנות שנותנים לאנשים..
תרופות כימיות הן ה-drugs ולא המריחואנה שהיא תאכלס סוג של תרופה טבעית.

raptor89

New member
בעד

מכל הסיבות שהוזכרו פה מעליי.
אם כי אני עדיין לא הייתי משתמש.

Cade Foster

New member
בעד לעשות את זה כמו בדנבר

חוקי, אבל חלק מההכנסות עוברות למען פיתוח מוסדות חינוך/תרומה לקהילה.

בערך כמו טוטו/ווינר אצלנו, שחלק מההכנסות עוברות לבניית אצטדיונים ולפיתוח הספורט.

Puskas

New member
שימו לב כולם להודעה הזו

זו התוצאה של שטיפת מוח שמתחילה בשלטון, עוברת במערכת החינוך ומגיעה להורים של הילדים.
זו תוצאה של דה לגיטימציה שקרית ועמוסת עובדות לא נכונות שהופצו והושרשו על מריחואנה.
ההודעה הזו מסמלת בדיוק את השקר שבו חיה שליש מדינה.. למרבה המזל הודעות כאלו הולכות ונעלמות כי המדינה הופכת יותר ויותר לתומכת לגליזציה.

Liliumit

New member
איך אני אוהבת כשלוקחים את הדיעות שבעיניך

נראות ל'לא לגיטמיות' והופכים אותם ל"שטיפת מוח!!!!!!!!"

אנשים לא טיפשים
אנשים יודעים לשקול מה טוב עבורם ומה לא
אנשים יודעים להבין מתי מחרטטים להם ומתי לא
יודעים להבין אילו מאמרים רלוונטים ואילו לא..

"שטיפת מח"
קומאן

קונדסבא

New member
אתה טועה

נתחיל מזה שבכללי להכניס עשן לריאות זה לא בריא. מהבחינה הזאת אני מחזיק גם בדעה שסיגריות צריכות להיות מחוץ לחוק.
דבר שני, אני לא חוקר קנאביס במקצועי, אבל נתקלתי כבר בכמה אנשים מכורים שללא צל של ספק זה שרף להם את המוח. הם חושבים לאט יותר, מדברים לאט יותר, מגיבים לאט יותר. הם פשוט פחות צלולים.
אם זה פחות מזיק מאלכוהול? ככל הנראה.
אם זה צריך להיות חוקי? באמת ובתמים אין לי מושג. מה שהמדינה תחליט אני זורם חח

Berethor

New member
צודק

שלא לדבר שסמים שמבוססים על עשן פוגעים לא רק במשתמש אלא גם במי שסביבו, וכן עדיף שגם סיגריות היו מחוץ לחוק.

שניכם טועים ... אתה עם העובדה שהיה לך קשה לקבל את הדיע שלו והוא עם העובדה שהחצי הראשון של המשפט שלו נכון והשני זאת הדיעה האישית שלו שלא תמיד חיית להיות נכונה ...

בגדול אני חצי מסכים עם העובדה שאם מה שנחשב לסמים קלים יהפכו לחוקיים זה יעזור לפקח על הצריכה שלהם ובמקביל יכניס למדינה כסף מהמיסוי ואולי גם לאנשים דיי ימאס מכל קטע ל הצריכה שלהם כי עכשיו זה חוקי וזה לא כייף לחשש אם זה חוקי כי זה מאבד מכל הריגוש שבענין

Liliumit

New member
נגד.

בהולנד אחוזי הפשיעה והזנות עלו בעשרות אחוזים, גיל השימוש ירד, ואחוזי השימוש בסמים קשים יותר עלו.
והיא הפכה לתחנת מעבר של סחר בסמים.
אנשים מסתובבים כמו עציצים.

עזבו אתכם שטויות

Berethor

New member

באופן לא מפתיע אחוז הסמים והזנות רק עלה שם עם הלגליזציה. כלל גלאים צעירים שהכי פגיעים לזה.

Puskas

New member
וואלה? יש לך סימוכין לזה?

ראשית כל, זנות היא חוקית ולפיכך עבודה לגיטימית אז בעוד בישראל זנות זה שם נרדף למשהו שלילי, בהולנד זה סבבה לא פחות מפקידה במשרד.
דבר שני, לקחת נתון "עלייה בפשיעה" והחלטת שהסיבה לכך היא הלגליזציה של הסם (שאגב, קיימת רק באמסטרדם וגם היא כבר לא מדברת לתיירים)..
מה ששכחת לציין זה שבשנים האחרונות יש הגירה מסיבית של מוסלמים לאירופה (כולל הולנד כמובן) ושבאופן כללי האלימות והפשיעה בעולם עולים תמידית.
בצרפת הפשיעה מזנקת בגלל המהגרים המוסלמים.. שם אין לגליזציה ותאמין לי שאני ארגיש בטוח מאוד להסתובב באמסטרדם והרבה פחות בפאריז.
מריחואנה לא גורמת לאלימות, לא לפשיעה, לא לנרקומנים, לא למוות ולא שום דבר שקרוב לזה..
אלכוהול, אקמול, סיגריות, נרגילה וחינוך חרא כן גורמים למוות ומחלות קשות.. אבל אותם אף אחד לא קורא להוציא מהחוק כי יש פה קונצנזוס סביבם.
מאז גילוי הפניצילין בסוף המאה ה-19 היו 2 מלחמות עולם והרבה מקרי טווח באפריקה.. מה אתה אומר, אולי הפניצילין גורם לזה וצריך להוציא אותו מהחוק?
אה שכחתי.. יש התחממות גלובאלית, אולי גם בה פניצילין אשם?

באמת עזוב אותך משטויות... תפסיק לקרוא חומרי תעמולה ותתחיל לקרוא מחקרים רציניים ואז נדבר.

למעלה