בעד/נגד לגליזציה

Liliumit

New member
כמובן שכל דיעה שהיא

לא תואמת את הדיעה הרווחת הפופולרית תתקבל בכזאת צורה..
אם היה לי את הסילבוס של הקורסים שעשיתי הייתי נותנת מאמרים אבל חיפשתי והם נמחקו לי
אבל מה זה משנה, גם עליהם היית אומר שזה חומר תעמולה שהממשלה מכתיבה לאוניברסיטאות להעביר

Puskas

New member
בוודאי

מאחר ומחקר רציני בתחום נעשה רק בשנים האחרונות, עד אז כולם חיו בימים שמריחואנה זה סמים רעים..
עזוב בחייך.. פעם גם חשבו שכדור הארץ שטוח אז מה? מתקדמים עם הזמן..
חקרו מימין ומשמאל את הצמח הזה ולא מצאו שום דבר שלילי אמתי.. הכל שטויות במיץ..
בכל העולם המערבי נעשה שימוש בחומר הזה לחולים קשים, למה אם הוא כל כך רע משתמשים בו?
יש לי חדשות בשבילך, האקמול שלך גרוע פי כמה.

Liliumit

New member
מסכימה איתך לגבי האקמול

וגם עם זה שהצמח עצמו לא גורם להתמכרות פיזית או נזקים פיזיים [מלבד דפיקה בזכרון אולי]
אבל כל המנטליות של זה לא לטעמי מבלי קשר למה שקורה בהולנד
אין קשר להתקדמות עם הזמן.. הגיוני שאנשים יצרכו חומרים קשים יותר כי ה'לא חוקי' הפך ל'חוקי',
וגם הגיוני שגיל תחילת השימוש ירד

לא בא לי שילדים בני 14 יכנסו למנטליות ה'פלופ'
כמו שלא בא לאף אחד שהם יסתובבו שיכורים ברחובות
למה? ככה
אם היה אפשר להוציא את תרבות האלכוהול מאורח החיים שלנו כיום, יש מצב שהיו עושים את זה בגלל כל ההשלכות
אבל אי אפשר
וזהו אחד הגורמים מדוע לא מכניסים את הסמים הקלים לחוק, כדי שלא יהיה מצב שאי אפשר יהיה להחזיר אותם לפקודת הסמים הלא חוקיים אחר כך.

אז עזוב את חיי, הבעתי את דעתי וזה הכל בעצם, הסברים על 'יאללה התקדמנו בזמן' לא משכנעים את המשוכנעים אחרת

Puskas

New member
צריך לעשות סדר..

קודם כל ילדים בני 14 לא אמורים לגעת בזה בכל מקרה.. כמו שהם לא אמורים לגעת בסיגריות היום.
דבר שני, אם את מבינה שאין נזקים אמתיים אז למה לפחד ממנטליות? מנטליות אמורה להישלט בחינוך לא?
מעבר לכך שכמובן שלא ימכרו את זה בכל פיצוציה אלא בחנויות מיוחדות ספציפיות שבהן יעבדו רופאים או רוקחים ומי שיקנה ירשם במערכת כך שלא יוכל לקנות מעבר לקצבה שתוחלט לכל אזרח וכו'.
פיקוח הוא לא בעיה, אבל החומר עצמו לא אמור להכניס אותך לכלא בגלל שימוש.. זה מגוחך לטעמי כשסיגריות ואקמול גרועים בהרבה.

Liliumit

New member
החומר עצמו הוא לא מה שבעייתי

הוא מה שאנשים עושים איתו, או בגללו.
אם הריגוש מהחוק יפסק עם הקנאביס אז הם יעברו למשהו אחר,
אם זה מגניב לעשן סמים אז נעשן גם בגיל 15-16-14 [אף פעם לא ביקשת ממבוגר לקנות לך סיגריות או אלכוהול?]
וכולי וכולי וכולי

mad alot

New member
אל תתאמצי, לדבר אליו זה כמו לדבר לקיר.

את תחזרי על מה שאת אומרת עוד 500 פעם, זה לא יכנס לו לראש.

Puskas

New member
זו בריחה מאחריות חינוכית

אם החומר לא בעייתי אז הוא צריך להיות חוקי.
אם הורים ומערכת החינוך כושלים ומגדלים אנשים שחייבים ריגוש שלילי אז זו בעיה שלהם ולא של משתמשי גראס ואלכוהול נורמלים.
לצורך העניין.. סמי הפיצוציות (חוקיים ולא חוקיים) הם מאוד פופולריים וכך גם אקסטה.. אז ככה שמשתמשים מגזימים יש גם היום בלי קשר לחוקיות הגראס..
הירוק הכי נפוץ אגב הוא היידרו שמגודל בעיקר ע"י עבריינים ומפרנס בעיקר אותם..
אז שוב.. האם חוסר היכולת של הורים ובתי ספר לחנך ילדים היא סיבה מספיק טובה לכך שאלפי חולים כרוניים ייאלצו להילחם על חומר רפואי? האם זה שווה את זה שישראל מפרנסת באופן בלתי רשמי ארגוני טרור שונאי ישראל? לא חושב..
ואגב, אני לא נגעתי בשום דבר (עישון או שתייה) עד הצבא בערך (קצת אחרי).

קונדסבא

New member
זה פתטי לחלוטין לערב את הנושא הרפואי

אין שום קשר בין לגליזציה לבין שימוש לצרכים רפואיים.
אפשר להשאיר את החומר מחוץ לחוק ועם זאת להקל על החולים בהשגת האישורים המתאימים והדרישות לקבלת החומר. יש כל כך הרבה חומרים לא חוקיים שמשמשים לצרכים רפואיים, וסמים הרבה יותר חזקים ממריחואנה לצורך העניין, כך שהסיבה לכך שלא מגמישים את התנאים לקבלת מריחואנה לא קשורים בהכרח לעובדה שהיא לא חוקית, אלא לעובדה שזה תחום חדש יחסית שלא נחקר מספיק והמערכת הרפואית לא קופצת במהרה על שיטות טיפול חדשות...אני לא אומר פה אם זה טוב או רע, אני רק אומר פה שאין לזה שום קשר ללגליזציה. למה אני לא שומע אותך יוצא בצעקות ברחוב על כך שצריך לחלק מורפיום להמונים כי יש חולים שמתחננים למינונים גבוהים יותר של מורפיום אבל לא נותנים להם כי אסור?
בקיצור אתה יכול להביא אלף ואחת סיבות למה כן צריך לגליזציה, אבל לערב את הסיבה הרפאית זה פשוט פתטי ועלוב. פתאום כל סטלן נהיה לי אמא תרזה.

Puskas

New member
אני לא סטלן

ולא אמא תרזה..
אני בקושי מעשן בכלל.. סתם אדם הגיוני...
רפואי זה רק חלק אחד מהפאזל שכולל גם מיסים למדינה בין היתר.

h a j b i

New member
כפי שכתבו לך, אין קשר בין לנושא הרפואי

ללגליזציה לשימוש אישי וזו סתם דמגוגיה לנסות לקשר בינהם.

Puskas

New member
זו קשת כללית

אנשים בכל מקרה יעשנו (מהמר על עשרות אחוזי מעשנים בתדירויות שונות), לא עדיף שיהיה חוקי ושיהיה חומר איכותי יותר?
דבר שני, מיסים למדינה כפי שאמרתי.. אנחנו מדברים פה על סכומי עתק!
דבר שלישי זה גם רפואי.. כיום גם לחולים קשה מאוד להשיג חומר וזה מטורף.. למה שלא יהיה פשוט יותר?
דבר רביעי, תפסיק לממן את האויבים שלך ובכך תמחק כמעט לגמרי את הצורך בהברחות, כך שלא תצטרך כזו אבטחת גבולות וכוח תעסוקתי כל כך גדול.

לא מצליח למצוא סיבה אחת של נגד האמת.

choco2602

New member
אני לא כל כך מביעה דעה בעד או נגד אבל..

אם יעשה מה שאתה אומר פשוט יהיו אנשים שימכרו את הקצבה היומית שלהם למרבה במחיר..
וילדים? תמיד יהיה את המבוגר שיסכים לקנות עבורם. זה משאיר פתח להרבה בלגן..

Puskas

New member
מי שימכור את הקצבה שלו

לא יהיה שונה מכל סוחר סמים כיום ועונשו יהיה זהה..
אי אפשר לפקח על כל דבר.

choco2602

New member
למה סוחר סמים?

הרי זה בדיוק כמו מבוגר שקונה סיגריות לקטין.. או מבוגר שקונה בקבוק אלכוהול לקטין- לא חוקי.
לא מכירה עונש כזה היום בחוק..
חוץ מזה כמו שאין פיקוח על זה בסיגריות ואלכוהול, לא יהיה פיקוח גם על סמים.

Puskas

New member
זה לא יהיה חוקי

כי באלכוהול וסיגריות אין הקצבה חודשית.

h a j b i

New member
תומך בזכותם של אנשים לפגוע בעצמם

כל עוד זה לא פוגע באחרים יותר מידי.
אני מכיר (יותר נכון בעיקר הכרתי) כמה מעשני גראס כבדים. זה יהיה מגוחך להגיד שזה לא גרם להם נזק אבל זו בעיה שלהם בלבד.

למעלה