בעד/נגד לגליזציה

Puskas

New member
בעיית זיכרון בעיקר :)

האמת שאני מכיר משתמשים כבדים והם מנהלים חיים רגילים לגמרי של לימודים, עבודה, מחזיקים דירה והכל בסדר.
אלא אם נופלים לקראק ואז המצב חמור :)

h a j b i

New member
כן, בעיקר בעיות זיכרון

ברמה שגרם להם "לשכוח" את המשמרות שלהם ולאבד בקומות עבודה בסיטונאות ולבלות את רוב חייהם העלובים על הספה אצל ההורים.
אבל נכון, אפשר עם אלכוהול להגיע לאותו דבר.

אז כמו שאנשים יכולים להנות מאלכוהול מצד אחד ואחרים להרוס את חייהם איתו מצד שני, מבחינתי עם גראס זה אותו דבר. ההתמכרות הפיזית והנפשית היא לא יותר קשה, אין קריזים ותגובות פיזיות שעלולות לגרום להם לפשוע בלי לחשוב פעמים כמו מכורי הרואין למשל והעלות הכספית היא סבירה ולרוב לא תרושש אותם לחלוטין (רק חלקית אבל גם אלכוהול וסיגריות עושות את אותו דבר).

אז אין לי בעיה, ההפסד שלהם הוא בסופו של דבר בעקיפין הרווח שלי

קונדסבא

New member
זה ממש לא הרווח שלך

כל בן אדם נתמך במדינה עולה לך המון כסף. הוא לא משלם מיסים ולא תורם לחברה, ואם הוא צריך טיפול רפואי בסופו של דבר המדינה תטפל בו למרות שהוא לא משלם ביטוח לאומי ותשא בנזק הכלכלי. שזה אומר שכספי הביטוח שלך ממנים את הטיפולים שלו. וזאת רק הפגיעה הישירה...בלי לדבר בכלל על העניין של הפשיעה וגנבות שאנשים מדרדרים אליהם כשנגמר להם הכסף ועל עוד הרבה דברים אחרים.

h a j b i

New member
אז זהו, שהם נתמכים על ידי ההורים ולא על ידי

המדינה. הם לא נזקקים ליותר טיפולים רפואיים ולא מעורבים במעשי פשיעה ובסופו של דבר הם כן נאלצים לעבוד אבל פשוט לא מתחרים איתי על אותן המשרות.

לעלות לי כסף הם כנראה בכל מקרה יעלו לי, 60 אחוז מהאוכלוסייה לא מגיעים לסף המס, הם גם צורכים פחות כי הם מרוויחים פחות וכך גם משלמים פחות מיסים עקיפים ובנוסף לזה אף לרוב מקבלים קצבאות.

אז בכל מקרה אני מסבסד כמות גדולה באוכלוסייה אבל אני מעדיף לא להתעסק בזה ולהתרכז בלהכניס כמה שיותר ככה שהסיבסוד פחות יורגש.

מפתחSOL

New member
אממ בעד אבל עם הגבלות מסויימות

עם איסור בזמן נהיגה, הגבלת גיל וכללים מהסוג הזה בדומה לאלכוהול כי כן יש לזה תסמיני גמילה וזה משפיע על הלמידה והחשיבה.. אז בעייני שיהיה חוקי אבל עם פיקוח מסויים.

togi12

New member
נגד

פגשתי הרבה אנשים משני הסוגים: אנשים שמעשנים בסבבה והם סבבה והכל סבבה, ואהבתי אותם, ואנשים שמעשנים כבד, וזה נהיה מגעיל, הם אפטים לסביבה וכל מה שמעניין אותם זה הג'וינט הבא.

אז הייתי בדעות חלוקות... אם להכריע בעד או נגד, אז נגד.
אבל יש גם באמצע..
לשימושים רפואיים- להכניס לחוק ומהר!
לשימוש אזרחי- כמו אלכוהול, הגבלת גיל, הגבלת נהיגה, והעלאת המחיר כך שיהיה קשה להשתמש בהרבה.

אני מעולם לא ניסיתי וגם לא מתכוונת לנסות. :)

choco2602

New member
בתור מישהי עם פיברומיאלגיה זה כל כך קשה..

מצד אחד אני הכי אנטי בעולם לכל מה שפוגע. אני אישית לא מעשנת ולא שותה. סיגריות כי זה פשוט מגעיל אותי (הריח בעיקר) ואלכוהול כי אני לא מאמינה שאני צריכה לשתות משהו שלא טעים לי רק כדי "לתפוס ראש".

מצד שני אני יודעת מה זה כאבים כרוניים. אני יודעת כמה קשה לישון עם הכאב הזה, כמה קשה לתפקד בעבודה, או בלימודים כשהגוף מחליט להראות סימני כאב.
אני לא חושבת שהייתי משתמשת גם אם זה היה חוקי, לפחות לא במצב שלי כרגע. אבל אם הייתי מגיעה לסף כאב גבוה יותר יש סיכוי שהייתי מעדיפה שזה יהיה חוקי.
אז בשביל כל האנשים שאני יודעת כמה הם סובלים הייתי שמחה אם הם לא היו צריכים להלחם כדי לעבור את היום שלהם בלי כאב.

Blue Potion

New member
נגד.

לא כי אכפת לי מה האנשים האלה יעשו לעצמם - כי אכפת לי איך זה ישפיע עליי.

וזה לא יכול שלא להשפיע עליי.
אני לא יודעת מי מכם הלך ברחובות אמסטרדאם, אבל יש ריח חריף של סמים שאפוף בכל הרחובות. כמו תחנה מרכזית בריח פיפי? בערך ככה.
אני לא רוצה לעשן ולא מעוניינת לעשן. אני לא מרגישה צורך בזה, לא כדי "להרגע", ולא כדי להרוס את המערכות הפנימיות שלי.
וכשהופכים משהו לחוקי - השימוש בו גדל.
וכשהשימוש בו גדל, אני גם הופכת בניגוד לרצוני למעשנת פאסיבית.
לא מעוניינת, תודה.

Witch House

New member
בעד, אבל,

אני בעד ההרחבה של פיתוח והשמת רעיון המריחואנה הרפואית. יותר התוויות, יותר רשיונות.

אלה חומרים שיודעים בדיוק מה יש בהם, אילו זנים וריכוזים וכו' וכו'.

יש לי כמה וכמה עניינים רפואים ואני הייתי בוחרת לעשן ללא סוטול כלל, רק קנאביס שהיה משפיע לי על הגוף, מרפה שינה, מעורר תיאבון ומשרה שינה. אני לא רוצה להיות מסטולה. אני רוצה להיות רגועה, אני רוצה לישון וקנאביס יכול לעשות את זה.

לצערי, זו תחזית שאני לא חושבת שתתממש כאן, לא בשנים הקרובות.

EdisonGirl

New member
בעד

אני לא חושבת שהצמח הזה כ"כ גרוע, שנגזר עליו, שהסעיף היחיד שיהיה לו בחוק יהיה נגדו. אני חושבת שהמעלות שלו, שכבר הוכחו ונעשה בהם שימוש ברפואה הקונבנציונלית מצדיקים, שהשליטה בקנביס תעבור מהידיים העברייניות לידיים של מגדלים חוקיים בארץ, שכמובן יהיו בקשר עם השלטונות, ותהיה איזושהי בקרה, אבל ניתן יהיה למצוא קנאביס בכל קיוסק, בדיוק כמו סיגריות.
פשוט לא רואה סיבה שזה יישאר פשע. אז אולי בהתחלה אחוז השימוש יעלה (אני אישית לא מעשנת, ומעולם לא ניסיתי), ותהיה איזושהי התלהבות, אבל בהמשך יישארו רק מי שזה באמת עושה להם טוב. זה כמו שלמרות שכולם יכולים לקנות אלכוהול- לא כולם אלכוהוליסטים, ואפילו לא כולם צורכים אלכוהול באופן קבוע, וזה חופשי וזמין, אז למה לזלזל באינטלגנציה שלנו?
האפקט החיובי שאני צופה לצעד כזה הוא עידוד התיירות, ואני גם מאמינה שכולנו כחברה נהיה רגועים יותר בעקבות צעד כזה.

Purple Mushroom

New member
הצטרפתי לקבוצה

אבל אני נגד. זה יכול לדפוק את המח, ולהפוך אנשים לחולי נפש. תשאלו את שותף שלי, שבגיל 23 חזר מאמסטרדם, ישר לפסיכיאטריה בתל השומר לאשפוז (איפה שגם אני הייתי מאושפז שם ב94).
דופק לאנשים את המח. לא מבין אנשים שבעד, אולי תסבירו לי בהזדמנות.

Puskas

New member
הוא חזר חולה נפש מירוק?..

אני לא שמעתי על מקרים מתועדים כאלו.. יש מצב שמלבד ירוק הוא גם הרביץ כמה פטריות או אקסטות?..

Purple Mushroom

New member
אולי באמת לא מירוק

אני כתבתי באופן כללי על סמים. אני אנסה לשאול אותו בהזדמנות.

EdisonGirl

New member
ממה שאני יודעת על התחום הזה

בטוח לא מגראס (קנאביס). הצמח הזה גורם לנזק זמני בלבד, בדומה להשפעת האלכוהול, שחולפת לאחר זמן מה. אבל כן, יש סמים שמספיק שימוש אחד בודד ונוצר נזק בלתי הפיך- מוות של תאים בקדמת המוח, מה שמוביל באופן ישיר לפגיעה נפשית. נדיר שזה קורה משימוש יחיד, אבל בשימוש לאורך זמן באקסטזי למשל? ממה שאני יודעת נוצר נזק שמזכיר את מצב התאים במחלות נפש מסוימות או הפרעות נפשיות קשות, והרבה פעמים זה גם מתבטא בפועל, בעיקר בתחום מצבי הרוח (מאניה דפרסיה למשל).

אבל קנאביס, אלון? קנאביס הוא צמח בעל סגולות רפואיות. רחוק מלהיות המזיק שאתה מדבר עליו.

למעלה