בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


מה בתכנית לסופ"ש?
אני בשאיפה למוקפץ, בתקווה להכין משהו לבלוג לקראת פסח.. בפועל יש מצב שזה יגמר בפיתה עם טחינה וירקות. מקווה להתבדות..

מה אצלכם?
 
לא סוף שבוע אבל פסח בדרך- קניידלאך


לקראת הפסח הבא עלינו לטובה- ערכתי נסיון לייצר קניידלאך טבעוני
לקחתי מתכון (מהאתר "לא על החסה לבדה" ) שבו קמח מצה+ קמח תפוחי אדמה... כדור תותח היה רך יותר מהתוצר המוגמר.......(אשמתי לא אשמת המתכון)

יש למישהו מתכון מנצח.?
לא חייב להיות כשר לפסח, יכול מצידי גם להכיל סולת...

תודה רבה.
 

ladybug6

New member
אם יצא לך קשה סימן ששמת יותר מדי

קמח מצה או קמח תפו"א.
האם דבקת בכמויות המדויקות שיש במתכון?

כי המתכון ההוא באמת מנצח, הוא נוסה עשרות פעמים (על ידי ועל ידי המון גולשים), חבל שתוותרי עליו. אני התענגתי על הכדורונים האלה בלי סוף.
 
התחלתי היום

עם קציצות רכות מחומוס טחון עם קישואים ,כוסברה וזרעי כמון
אחר כך יצקתי עליהן רוטב עגבניות מלא בשום וקיבלתי ציון עובר פלוס מהצעיר כאן , שזה השג גדול ושווה.

יש לי סלק משובח שממתין סבלני
פלפלים אדומים כהים וקשיחים
גזר מלוא המגרה
קולרבי מתאים לקרפצ'יו וגם עוד כמה קישואים חלקים ומזמינים למטרה הזו
עלי סלק נפלאים וצעירים
כרשות בכמות נאה

ועוד כמה רכיבים סודיים

אז נראה
 

smaak

New member
אין לי מושג עדיין

יש לי כרוב ניצנים שרק אני אוכלת בבית הזה, בטח אאדה אותו לעצמי.
יש תרד שרק אני אוכלת

קניתי חתיכות של סייטן לשלב באיזה שהוא מוקפץ. הן נראות קצת חשודות אז אני לא יודעת אם ייצא טעים, אנסה בכל מקרה..

יש פטריות שאולי אכין מהן ממרח למרוח על באגט,
 

Ofericko

New member
בתקווה מהולה בדאגה למרק שעועית עשיר -

שכנראה התחרבש לי....

מדובר בשעועית לבנה קפואה של סנפרוסט. כתוב על השקית "שעועית מבושלת". אז אני כמו ילד טוב התייחסתי אליה כאל מבושלת.
טיגנתי 2 בצלים גדולים קצוצים גס. הוספתי 2 ראשי סלרי ו-10 שיני שום (
), חתוכים לקוביות קטנות. הוספתי קצת קוביות תפו"א וארבעה גזרים - טבעות גדולות יחסית.... אה וגם שני קישואים.
אח"כ הוספתי את השעועית המבושלת. בישלתי כחצי שעה. הירקות התרככו יפה. השעועית נשארה קשה. המשכתי בבישול חצי שעה נוספת. הירקות כבר ממש התרככו מצויין. השעועית עדיין קשה. עכשיו אני מתקרב כבר לשעה וחצי. הוצאתי כמה שניתן את הירקות לקערה צדדית ואני ממשיך לבשל את השעועית..... כל הלילה. מחר בבוקר או אולי מחרתיים אחזיר את הירקות
 

ladybug6

New member
כן.. הקטניות המבושלות דורשות עוד קצת בישול

זה מבאס אבל גם אני נתקלתי בזה עם גרגרי החומוס.
מקווה שהמרק יצליח..
 

RSPA

New member
אם אתה עדין מחורבש בשעה זו...

אני הייתי מכניס את הסיר עם השעועית לתנור לחימום ב-90 מעלות ומצפה לתוצאות בבוקר/צהרים כמו עם חמין.
הייתי אפילו שוקל להשאיר הכל עם הירקות ומקווה לגלות מחר תבשיל מסוג אחר. משהו חדשני.
 

Ofericko

New member
לאחר כשעתיים על הגז....


השעועית התרככה. החזרתי את הירקות והתוצאה הסופית מופלאה! מרק שעועית ושום עם נגיעות תפו"א, גזר וקישואים.

לזה הצטרף היום מרק פטריות מצויין ושומר צלוי בתנור עם שום ויין לבן.

עכשיו אני מחפש איזה מתכון לשום.......
 

mgirl

New member
מישהו אמר לי פעם

שאם מוסיפים מלח לקטניות כשהן מתבשלות זה גורם להן להתקשות ולא להתרכך גם אחרי בישול ארוך, ושצריך להוסיף את המלח רק אחרי שהן כבר רכות. יכול להיות שזה מה שקרה?
 

Ofericko

New member
זה נכון מאד אבל השעועית הזו היתה

אמורה להיות כבר מבושלת בקנייתה.
 

Ofericko

New member
הנה תמונה של המרק לפני ההפרדה


נראה טוב אבל השעועית אל-דנטה...
 

Ofericko

New member
והנה תמונה לא ככ מוצלחת של מרק הפטריות


לא מוקרם מטעמי שמירה על המשקל וכאלה...
 

Ofericko

New member
והנה שייק פירות וחל"ס שהכנו לקינוח


בננות, תמרים, תותים וחל"ס.... חלאס!
 

ladybug6

New member
בשמנת של אלפרו יש רק 5% שומן..

כמה כפות ממנה כדי להוסיף מרקם מוקרם ממש לא יפריעו לשמור על המשקל
 
למעלה