בישולים לסופ"ש

Ofericko

New member
קינוח מפואר מהתפריט הטבעוני בגרג -

טעים טעים טעים
 

Ofericko

New member
וקינוח נוסף לא טבעוני! אבל אי אפשר שלא לנשנש

סילאן
 

RSPA

New member
אצלנו..חלק מוכן וחלק בתכנון

- מרק עדשים אדומות עם מנגולד (מוכן)
- פשטידת כרוב עם טופו (מוכן)
- סלט חצילים וטחינה
- קישואים ברוטב עגבניות
- עוגת גזר נ"ג
כן תנוסה אפשרות ללחמניות נ"ג עם יוגורט סויה
 

RSPA

New member
הנה. זה המתכון שתכננתי להכין

אבל בסוף לא יצא לי.
http://vegansontop.co.il/vegan-carrot-cake/

לעומת זאת יש מתכונים לעוגת גזר טבעונית (עם קמח רגיל ועם גלוטן שאינה כשרה לפסח) שהכנתי בעבר. הנה אחד מוצלח:

ל 2 תבניות אנגליש קייק

החומרים:

120 גרם שמן
240 גרם סוכר דמררה
300 גרם גזר מגורר דק
250 גרם רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
250 גרם קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפיה
2 כפיות סודה לשתיה
¼ כפית קינמון
60 גרם צימוקים
60 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:
מערבבים היטב בקערה את השמן, הסוכר והגזר.
מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים.
מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת אפייה והסודה לשתייה ואח"כ מוסיפים את התערובת לקערה הראשונה ומערבבים הכל היטב.
מערבבים בכלי נפרד את הצימוקים האגוזים והקינמון עם כף קמח ואח"כ מעבירים לקערה הראשונה ומערבבים היטב.
יוצקים את התערובת ל 2 תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים במשך 30-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

 

RSPA

New member
הערה

אם רואים שהעיסה יותר מידי נוזלית אז מוסיפים עוד 50 גרם קמח.
אפשר בשקט ללכת על הגירסה הזו ולשנות במתכון המקורי ל300 גרם קמח.
 

RSPA

New member
והנה העוגה ...


מהמתכון הלא כשל"פי, שהכנתי לאחר שרשמתי את המתכון כאן...כי פתאום בא לי
 

RSPA

New member
וזו פרוסה ממנה ...

תמונה גרועה, אבל לקבלת תחושה בלבד היא מספיקה.
 

Ofericko

New member
אכן תמונה לא משהו....

שלח אלי את העוגה זריז ואצלם לך תמונה יותר טובה.....
 

smaak

New member
נראה בסדר גמור

אני אוהבת עוגות גזר ותפוזים, אנסה להכין השבוע.
תודה!!
 
עדיין מחסלת את החמץ

מרק קישואים ועשבי תיבול עם קובות מהפריזר (מלית סלק ומלית דלעת)
פיתות ולחם שיפון
סלט חיטה
ובזאת יחוסל סופית החמץ!
סלט פלפלים וסלרי: קוביות קטנות של פלפלים מכל הצבעים, גזר וסלרי: וינגרט שמן קנולה, לימון וקצת אריסה. נשמר ומשביח במקרר במהלך השבוע

מקווה עד אמצע השבוע להכריז על מטבח כשל״פ ולהתחיל לבשל לכבוד האי-סדר המשפחתי
 

smaak

New member
שאלה לגבי בורקס

קניתי בצק עלים עם מרגרינה, והחלטתי לנסות להכין בורקס עם מילוי של שבבי סוייה, בצל מטוגן וכו׳.

האם צריך לרדד את הבצק כדי שיהיה יותר דק? העובי שלו הוא בערך חצי ס״מ.

אני לא רוצה לשאול את פשושיק, גם בגלל שאני רוצה להפתיע אותו עם זה,
וגם כי הוא ישתלט לי מייד על הבצק כמו שהוא עושה כל פעם שאני נוגעת בבצק.

והאם אתם מורחים משהו למעלה במקום ביצה?
 

ladybug6

New member
אני לא מרדדת כשמדובר בבורקס

או מעטפת חיצונית, רק אם את מתכוונת לגלגל את הבצק או ליצור מאפה שחלק מהבצק נשאר בפנים ואז יותר קשה לו להיאפות, ועדיף לרדד.

במקום ביצה אני מורחת קצת שמן זית. זה לא מדביק בדיוק כמו ביצה אבל מספיק טוב בשבילי
 

smaak

New member
בסוף לא היה צורך

הבצק היה ממש דק.
מילאתי בתערובת של בצל מטוגן, עשבי תיבול, שבבי סוייה, פטריות, הכל קצוץ היטב במעבד מזון,
פרסתי על הבצק, גילגלתי, הדבקתי בקצת שמן זית ואפיתי.

תענוג לחיך, בפעם הבאה אני אוסיף קצת צנוברים קלויים שיהיה טיפה קראנצ׳י.

אני רק יודעת לפעם הבאה קודם כל להשתמש ביותר בצק, קנוי או שנכין, הפעם זה היה קנוי, ואני אנסה להכין בורקסים קטנים.
 
למעלה