בישולים לסופ"ש

merav999

New member
אצלי יש

תבשיל של תפוח אדמה, גזר, גמבה אדומה, סלרי, קישוא, אדממה ואפונה, עם עגבניות שרי צלויות בתנור ופלפל צ'ילי ואבקת צ'ילי.

קינואה עם גרגירי חומוס, בצל אדום ותרד. מעל זה יהיה לפני ההגשה לימון ופטרוזיליה טריה.

אני מתכננת לעשות גם סושי אם אספיק.

mgirl

New member
שלום לכולם :)

אצלנו יש פשטידת מנגולד ותרד של אורי שביט (הניסיון הראשון שלי עם מנגולד. וגם תרד.)
קציצות מאולתרות של אורז אדום, זרעי פשתן וכרובית ברוטב עגבניות
מוקפץ עם רוטב סויה ודבש ונודלס ביתיים
עוגת קפה עם שוקולד צ'יפס (לא טבעונית כי יש בה ביצים, אבל בטח יכולה לעבוד גם עם תחליף, בהזדמנות אנסה).
סלט בורגול עם עדשים שחורות, עגבניות, מלפפונים, חמוציות וגרעיני חמניה קלויים
חלות שעועית לבנה - פעם ראשונה שניסיתי אבל הן נראות מצוין.

Ofericko

New member
אהלן...

1. חלות שעועית?? קראתי נכון? מתכון asap בבקשה! גם תמונות ראווה תתקבלנה בברכה.
2. עפ"י רוב, סילאן מהווה תחליף נפלא לדבש במידה ומעוניינים להוציא את הדבש מהמתכון.

mgirl

New member
בטח

המתכון הזה:
http://www.veganricha.com/2014/03/white-bean-sandwich-bread-loaf-vegan.html
במקור הוא ללחם אבל פשוט קלעתי חלות. יצאו שתי חלות קטנות, אז אני מניחה שאם מכפילים כמויות יוצאות שתי חלות גדולות כמו במאפיה.
לגבי סילאן - אני זוכרת שכשניסיתי בעבר, הוא היה לי מריר קצת, אבל ספציפית במוקפץ אני בטוחה שגם סוכר חום יעבוד, ובמתכונים אחרים מייפל עובד מצוין. נשאר לי המון דבש בבית מראש השנה אבל בהחלט יכול להיות שלא אקנה יותר אחר כך.

mgirl

New member
ועוד משהו

כשאני עשיתי את המתכון שמתי 3 כפות שמ"ז (במקום 1) וקצת יותר מים, פשוט כי הבצק יצא יבש. אבל זה תלוי יותר בקמח וכדאי להרגיש את הבצק קודם.

mgirl

New member
ושאלה, אם אפשר

מה אפשר לעשות עם ביסקוויטים ושוקולד מריר? אני צריכה חטיף/עוגה כלשהי להגיש הערב לאורחים. אין לי קרם קוקוס או שמנת צמחית, רק שמן רגיל ומרגרינה (בלעחס..) וגם חלב סויה מהסוג הפחות טעים, שלא נמצא במקררים.

mgirl

New member
וגם!!! (עכשיו נזכרתי)

אינסטנט פודינג וניל, ותותים.

תכיני

את הפודינג עם החלב סויה, המסי את השוקולד במיקרו עם מעט מעט מרגרינה ושתי כפות מים, שברי את הבסקויטים לחתיכות קטנות ערבבי אותם עם השוקולד היטב את הפודינג צקי לכלי פיירקס שקוף חתכי מעליו את התותים ופזרי את פרורי הבסקויטים שוקולד.

עוד אפשרות היא להניח את הבסקויטים למטה, לצקת עליהם את הפודינג, לפזר מעליו את התותים ולצייר עם השוקולד המומס מעל

mgirl

New member
תודה!

ניסיתי להכין את הפודינג עם חלב הסויה אבל לא משנה מה עשיתי, הוא נשאר נוזלי :/ בסוף שפכתי את זה והכנתי חיתוכיות משכבת ביסקוויטים, קקאו וסוכר, שכבת חמאת בוטנים עם חלב סויה וסוכר ושכבת שוקולד מומס. הקפאתי את הכל ויצא די טעים בשביל משהו מאולתר

נטאשKה

New member
הרצת ניסיון לקניידלך הטבעוניים של ליידיבאג

יצאו מושלמים
אפילו סבא שהוא אלוף הקניידלך בביתנו אמר ש"דומה מאוד למקור". ממנו זאת מחמאה עצומה
בתוספת מרק צח ואטריות זאת בהחלט מנת השבת והם כולם כבר נטרפו כמעט.

חוץ מזה הייתה ועודנה תבנית ענקית של ירקות בתנור - פטריות, כרישה, כרוב, בצלים, שום, פלפלים חריפים ומתוקים, תפו"א, חצילים, קישואים, דלעת, גזרים...

היה אורז אודם עם עשבי תיבול ירוקים. טחינה וחומוס ביתיים - חדשתי מלאי.

והיה סיר ג'חנון שהתרוקן כבר ביום שבת בבוקר עם רסק ביתי וסחוג ביתיים

אוכל ביתי מנחם.

נטאשKה

New member
המתכון שלך אליפות

הלכתי בדיוק לפי ההוראות יצא מעולה. יצא לי טיפ טיפה עיסתי ממה שאני רגילה מקניידלך רגילים ואני חושבת שבפעם הבאה אוריד טיפה את כמות השמן.

ladybug6

New member

הם קצת עיסתיים אחרי הבישול אבל ברגע שהם מתקררים הם מתייצבים לגמרי.

נטאשKה

New member
נכון, הייצוב והקירור באמת עזרו

אבל אני גם חושבת ששמתי יחס טיפ טיפה גדול מדי של שמן וזה הפך אותם לקצת יותר עיסתיים ממה שהם אמורים להיות. למרות שגם ככה הם היו טעימים בטירוף

elin86

New member
אני גם חייבת לנסות כדי לא לפשל

בערב חג.. אשמח לשמוע איך עושים את האורז אדום.. כמו אורז רגיל? צריך השרייה? קניתי ואף פעם לא יצא לי להתעסק
עשית ג'חנון לבד?

למעלה