חג שמח לכל חברי הפורום,

הדסהש1

New member
חג שבועות שמח לכלנו.

נאכל מאכלי חלב עתירי סידן. נתחזק לקראת הגזרות
שיבואו לאחר החג.

בוקר טוב, הגזרות כבר הגיעו ושרק

יגידו לי איפה כל ההבטחות של לפיד. ביטלו את הקיצוץ לרשת בתי הספר התורניים של ש"ס, אז מה היו כל המילים המתלהמות של לפיד נגד החרדים שלא נושאים בנטל? מס החברות יעלה רק ב-0.5%. המס על המעמד הבינוני - נשאר בעינו. הקיצוץ במערכת הביטחון הוקטן - הם ימשיכו לצאת לפנסיה בגיל 45 ולקבל שתי פנסיות, מהצבא וממקום עבודה נוסף וכמובן גם כל השומנים נשארו בעינים.. קצבות הילדים קוצצו - לכולם, כולל החילוניים שעובדים שתי משרות אפילו כדי להחזיק מעמד.
ובזמן אישור התקציב נגיד הבנק שלנו בילה בריביירה הצרפתית.... הייתי ממליצה ללפיד להצטרף אליו לשם. הוא פשוט שיקר - או נכנע לביבי!

ודרך אגב, בזמנו דיברו על זה

שלפיד הכניס רב לרשימה שלו - ומי שהתנגד לכך ידע למה. ישי הלך אל פירון, הלך החמור אצל החזיר, ופירון הלך אל ביבי וזהו - ביטלו את הקיצוץ לחרדים.

יוליקה

Member
מנהל
החדשות רעות לכשעצמן, למה לערבב

אילו היית אומרת שהרב החרדי מיש עתיד שכנע את לפיד, עוד הייתי מאמינה...
אבל פירון?? אילו היית יודעת כמה שהוא אנטי חרדים לא היית מכנה אותו בשמות כאלה....

נכון גם אני מאד מאוכזבת מהכניעה הזאת לש"ס בייחוד לאור העובדה
שאריה דרעי מנפנף בזה כניצחון אישי!!!

י מ י ת 2

New member
ראש ממשלתנו חוגג. אין לו חוש מידה

למרות שהוא האחראי וקל ונוח להאשים את אשתו, יש לי תחושה שהיא מנווטת את כל ההוצאות האלה. חבל שהיועצים שלהם לא מספיק חזקים להציב להם גבולות. אם כך, התקציב והחוק צריך לעשות זאת.
בזמנו היו שרים שהיו קיבוצניקים והיו באים בסוף שבוע לקיבוץ לעשות תורנות שטיפת כלים. בידיים. אז עוד לא היו מכונות שטיפת כלים...
והעיקר שיהיה חג שמח אם כי גשום.

יוליקה

Member
מנהל
ימית, אתמול היתה ידיעה בענין בית ראש הממשלה

ביבי נשאר בלשכת ראש הממשלה שעות רבות אחרי שכולם כבר הלכו...
נשארו איתו רק המאבטחים....
ב-2 בלילה הודיעו לשרה'לה שאם היא לא פותחת את הדלת - הדלת תפרץ!!!
שרהל'ה נועלת את הדלת בפני בעלה בכל פעם שהוא עושה או פועל שלא על דעתה!!

היו גם עדויות לא אחת, שביבי נישאר לשחק ששבש עם המאבטחים, עד שהיא נירגעת.

בקר טוב וחג שמח !!! האנשים

שהאמינו בלב תמים להצהרות של לפיד , מאוד מאוכזבים ממנו, הוא ויתר לדתיים ולקח מהילדים וכו' ! איפה כל ההבטחות שלו ? נמוגו עם הדתיים ! למרות שהם לא בממשלה !
אולי חלק מההבטחות הוא עמד ! אני חושבת שהעם צריך לנטוש את הדרך הקפיטליסטית ולחזור לסוציליסטים !
אולי המפלגה של יחימוביץ היתה יותר מתחשבת בעם?? האם גם היא הצביעה בעד התוכנית הכלכלית של לפיד ???
אני משתדלת מה שפחות להשתתף בפוליטיקה, כי זה גורם לי לעצבנות ולחץ דם ,
עכשיו, אחרי הבחירות , כבר לא יכולים לשנות , רק עם הממשלה תיפול, אבל אין מי שיפיל אותה ! יש לנו את הממשלה הכי מחורבנת מכל השנים !!! ביבי-שרה'לה לא טובים למדינה וגם השותפים לא !!!

יוליקה פירון דתי וזה לא יעזור

שום דבר! והוא כל כך אנטי חרדים שהלך ושכנע את לפיד להיכנע להם? הרי ברור לך שדחייה של ששה חודשים זו דחייה לתמיד. אז איפה בדיוק השוויון בנטל שלפיד דיבר עליו?
איפה בכלל כל ההבטחות של לפיד? תני לי דבר אחד שהוא הבטיח וקיים. הרי אפילו קצבאות הילדים מקוצצות לכולם. וברור לך בהחלט שרשת בתי הספר התורניים תמשיך לקבל כסף על חשבוננו. ושהחרדים לא ישאו בנטל. ושהטייקונים ימשיכו לחגוג, ורק חסר שלפיד יצטרף לנגיד הבנק בריביירה הצרפתית. הדבר היחיד - שכולנו נשלם יותר כדי שהממשלה וחברי הכנסת ובראשם המשפחה המלכותית ביביהו ושות' ימשיכו לחגוג על חשבוננו.
צדקו אלה שאמרו שאסור היה ללפיד לקחת את תיק האוצר. הוא לא מבין בזה כלום! אפילו אני, לא כלכלנית, הבחנתי שהוא חסם את מנוע הצמיחה החשוב ביותר שלנו - היכולת הפשוטה לקנות. לאנשים נשאר פחות כסף לקנות . אז על מי הוא סומך - על הטייקונים שבכלל קונים בחו"ל, אולי על המעושרות? על החברות שהכסף שלהן זורם החוצה? על מי???
והכינויים שהענקתי להם - מגיעים להם! פירון הוא דתי והוא לעולם - לעולם - לא יתמוך במדינה חילונית ממש. ההוכחה כבר לנגד עינינו, עם ההתחברות שלו לדרישות של ש"ס. נמאס לי!!!

יוליקה

Member
מנהל
לעולם ! לעולם! לא תהיה פה מדינה חילונית!!

אפילו עם מרצ והערבים ינהיגו את המדינה!!!

תראי לי מדינה אחת בעולם שנבחרה בבחירות דמוקרטיות
שמימשה הבטחה לבוחרים תוך 45 יום!!!
יש עוד 4.5 שנים עד הבחירות ...אם תוך שנתיים לא אראה
שום שינוי - מבטיחה לך שאצטרף למחאה נגד לפיד.

את לא רואה הבדל בין חרדים לדתיים - אני כן!!
הדתיים לוקחים חלק בבנין הארץ...משרתים בצבא...עובדים...
זה שהם שומרים על חוקי ההלכה לא מפריע לי כל זמן שהם לא
מכריחים אותי לחיות כמוהם.... חצי המשפחה שלי דתיים/מתנחלים...
הם משרתים בצבא (כולל הבנות צבא או שירות לאומי!!) והם נגד
החרדים בדיוק כמוך וכמוני.

אני לא רואה הבדל כשאדם עם כיפה

על ראשו מספר לי עוד לפני הבחירות שהוא רוצה שכל ילד ילמד תלמוד, שהוא רוצה תפילה לפני בחינות, והוא מתפתל על כסאו כשאורלי וגיא שואלים אותו למה לא התנגד להדרת נשים בחתונה שהיה בה, בה לא איפשרו לנשים לשיר על הבמה משום שהיו דתיים בקהל! לאדם שמיד אחרי שנבחר כבר גרם לביטול קיצוץ מרשת חרדים מובהקת! בני המשפחה שלך לא מוכרים אותנו לחרדים. כמו שכתבת - כל עוד לא מכריחים אותי לנהוג כמותם - שיעשו כרצונם. אבל פירון כבר יוצר "פיחות זוחל".....
ודרך אגב - שימו לב לעיתוי הפרסום של הוצאות משפחת ביביהו - כשהארץ סוערת בגלל התקציב. כדי להסיח את דעתנו? אולי. אבל לא ביבי הוא הבעיה אלא שר האוצר שלא קיים אפילו הבטחה אחת שלו לבוחרים שלו.

יוליקה

Member
מנהל
יהודית, את לא למדת תלמוד בתיכון??

אני למדתי בתיכון של הזרם ההסתדרותי "תיכון רביבים" ברמת גן.
היה לנו שיעור תלמוד פעמיים בשבוע ותושב"ע...
זה לא החזיר אותי בתשובה בכלום!!
אז היה שר חינוך כזה או אחר (אולי יוסי שריד, אולי שולמית אלוני...) החליטו להוציא
את המקצוע מבתי הספר הממלכתיים.... ובמקום זה הכניסו שעורים שמסלפים את ההסטוריה
ומלמדים את חירב'ה חיזעה... של ס. יזהר... ומלמדים את יום הנקב'ה...

deebeebee

New member
אני חושבת שזה נכון ללמד

תנ"ך, תלמוד ותושב"ע, אלא שלא הייתי מפקידה את הנושאים בידי מורים השייכים לזרם האורתודוקסי בלבד (דתיים וחרדים) אלא לאנשים משכילים ופתוחים לאינטרפרטציות אקדמיות מגוונות.

זה מה שאמרתי לבן שלי בבי"ס עממי

ולמזלו היתה לו מורה לתנ"ך אשה משכמה ומעלה.
גם הבהרתי לו שהוא לא צריך להביע את דעותיי שלי בהקשר לתנ"ך ולדת ולכל הקשור לנושא הזה שהוא שומע בבית, אלא לשמוע מה שמלמדים אותו ולזרום. כשיתבגר שיקבע לעצמו את דרכו.
בינתיים הבן קבע את דרכו ושום דבר הקשור לדת לא מענין אותו, ואילו הבת משתפת פעולה עם בעלה שהוא ממשפחה שקוראת לעצמה מסורתית (כמו שהיו מגדירים שיש"קצת הריון"...), היא כמובן לא דתיה.

יוליקה, למדתי תלמוד בתיכון

וגם באוניברסיטה. בתיכון שעתיים בשבוע,. פירון אמר שהוא רוצה כל יום שעור תלמוד! ושיתפללו לפני מבחנים. את התפילה הורידו מהר מאוד, גם הוא הבין זה מטופש. אבל התלמוד - הוא עוד יפעיל את זה. אולי שיוסיף עוד כמה שעורי מתמטיקה ואנגלית במקום?

המנהיגות החילונית מסרבת להבין

שאין דבר כזה דתי-לייט.

ובנושא הטמעת דת ההבלים של האמונה בחבר הדמיוני, כל הדתיים מכל סוג, יעשו כל מה שביכולתם לגרור בנועם או בכח או בערמומיות את החילוניים לתוך הדבר הזה.
ולא יעזור שום דבר, הגיע הזמן להבין זאת.

יוליקה

Member
מנהל
זה מפני שהחילונים יותר מיד אפולוגטיים

לדוגמא:
אני מחרימה כמעט את כל הקורנפלקסים של תלמה
וזאת מפני שאינני מוכנה להכניס הביתה כמעט שום דבר
בהכשר של הבד"צ של העדה החרדית.
חברת תלמה ניכנעה להם!!

אילו ידעו החילונים להתארגן כמו החרדים - היינו יכולים
להוות כח והשפעה.