היום יומולדת, היום יומולדת...

pennylane11

New member
תשמעי, אין פה בחירה כ"כ

וזה מאוווד מקשה על החיים... אני לא אוהבת להשוות את שני הדברים כי הם מאוד שונים. אני לא יכולה לאכול בחוץ גם מה שבעיקרון אין בו כי מספיק שעשו את זה באותו מפעל או שהכלי שהעבירו איתו וואטאבר נגע במשהו שאסור קודם... זאת אלרגיה מסובכת מאודXD היום, נגיד, היו טעימות בנמל בת"א, שהיו כ"כ נדירות ולא קונבנציונאליות שאנשים עשו בעבודת יד במיוחד בשביל זה שקיבלתי מאימא שלי חופש מבצפר כי זה משהו של פעם בחיים. למזלי הרב מאוד, יש לי את זה מאובחן כבר שנתיים וחצי, וזה בדיוק נפל על הטרנד הזה שאנשים אוכלים נטול גלוטן בלי קשר לסיבות רפואיות, כי זה יותר בריא לכאורה, ואז יש יותר דברים, והתחילו לייבא מוצרים מחו"ל...
ואגב, זה ממש לא רק קמח. יש את זה ברוטב סויה ובבירה ובאבקת מרק ועוד מיליארד דברים קטנים...

Digi Lista

New member
את רצינית למדיי...

שלא תחשבי לרגע שזלזלתי בך כי זו מעולם לא הייתה הכוונה שלי
, אני יודעת מה זו אלרגיה לגלוטן, יש לי כמה חברים ובני משפחה עם אותה הבעיה ואני יודעת שזה לא רק קמח וברור שזה מאוד מקשה על החיים ואני מאוד מעריכה אותך ואחרים על ההתמודדות...

את צריכה להבין שבלי קשר אלייך שיר מצחיקה אותי בכל הודעה שלה, היא תהיה הכי רצינית ואני עדיין לא אוכל לענות לה ברצינות יתר ולכן יהיו הרבה עקיצות, לא בהכרח מצחיקות (לעיתים גם דיי מעצבנות, מודה), אבל זו לא את ואני שוב מתנצלת
ומכל ה
אם נפגעת ממני- זה כוון לשיר, רק ככה נעשה מעניין כי היא מפתחת יפה דברים מהערות כמו שלי ואז היא מצחיקה אותי עוד יותר...

pennylane11

New member
כן, אני רצינית תמיד בקטע הזה

כי אנשים לא מבינים את זה בד"כ. גם אנשים שמכירים אותי שנתיים ימשיכו להציע לי דברים שאסור לי, בני משפחה, אפילו הרבה פעמים שלא אומרים לי בכלל. פעם עשו לנו בארוחה משפחתית איזה וואטאבר ממולא והיה שם פרורי לחם, אני ואימא שלי הגענו למיון כי החליטו שמיותר להגיד לנו... ואז באות הערות כמו "מה יקרה לך אם תאכלי את הכריך שלי נגיד?! את תמותי?!?!"
כל האלרגיה הזאת היא לדפוק הרבה פעמים את הראש בקיר... אני מתוך אינסטינקט עונה ככה, כי אני יודעת שאת לא התכוונת לזה, אבל הרבה אחרים כן... מבינה?

Digi Lista

New member
ושוב, אני באמת מתנצלת.

שתדעי שבאופן כללי אני נמצאת במקומות עם האנשים ובעיקר הילדים שזה הכי שובר את הלב שאלרגיה לגלוטן הייתה יכולה להיות ברכה בשבילם בהשוואה לכל השאר, דווקא בגלל זה יש לי המון פרופורציות ונראה לי שעם כל הקושי הספציפי שלך (ושוב, אני לרגע לא מזלזלת בך וברור לי שזה לא קל) יש לכל אחד מאיתנו גיבנת אישית גדולה שהיא חלק ממנו, גם לי יש כמה רגישויות בריאותיות מאובחנות, אבל כל עוד אפשר לקיים חיים ולהצליח לשמוח ולצחוק בהם (בעיקר על הדברים הקשים) ואת זה את עושה מצויין אז אפשר להגיד שהרגישות לגלוטן היא בהחלט נסבלת...
אני מבינה ממה שכתבת שגם אמא שלך עם אותה רגישות, לפחות יש לכן אחת את השנייה גם מבחינת התאמת תפריטים ככה שאת לא עוברת הכול לבד ונראה לי שזו בכל זאת סוג של נחמה...

pennylane11

New member
כן חח

בגלל שאבחנו אותה אמרו שנבדוק גם אותי
אחת מהמחלות הרבות והמוזרות שיש לי, יש לציין

תשמעי, אני שורדת דווקא די בנוחות, זה לא משהו אבל הרבה מאוד אנשים חיים עם זה.

Digi Lista

New member
...

מזל שהחליטו לבדוק גם אותך לפני שזה הפך לממש חמור והרבה פחות נסבל... רק לדמיין מה קורה למישהו שאלרגי למשהו ולא יודע את זה ופתאום קורה לו משהו ליד חברים מבוהלים, זה יכול להיות ממש קריטי!

כמו שאמרת- את שורדת ודיי בנוחות והרבה אנשים חיים עם זה (ועם דברים יותר גרועים) אז בסך הכול אפשר למצוא גם את הצד הפחות רציני שבעניין, וכבר מצאת מאיך שהתחילה השיחה על זה בשרשור

pennylane11

New member
זה לא בדיוק,

באלרגיה לגלוטן יש הרבה אנשים שמתחילים אותה בלי סימפטומים ממשיים, אלא יותר נזק שקט וכאבים ממושכים כל הזמן. אז עושים בדיקת אלרגיה, מגלים אותה, עוברים לנטול גלוטן ותוך כמה חודשים זה מתחיל להסתדר. יש אנשים שמגלים את זה גם בגיל 30-40 עם נזק כבד מאוד למערכות בגוף, אבל זה חלק של רפואה שאני בכלל לא מבינה בו, אז אני לא אסביר מה שאני חושבת שיודעת ובטח סתם אומרת שטויות
אני רק יודעת שמי שעובר לדיאטה בלי גלוטן ויש לו את האלרגיה הזאת, גם אם הוא לא מרגיש בהבדל בכלל, אם הוא ינסה לחזור אחרי חודש בלי אי אפשר, זה נורא נורא קשה ופיכס וכואבXD
חוץ מזה, אני הכי הבנאדם שאיכשהו מישהו עושה פו ומשק כנפיים של פרפר בגאורגיה עושה שאני אקבל מכה בבטן, ואני נורא (נורא) רגישה (עד כדי שרופא לא יכול לבדוק אותי, אני בקושי יכולה לחבק אנשים, אם תעשי לי פווק בבטן אני אבכה) אז זה קורה הרבה שאני בוכה או בהמון כאבים ליד אנשים, זה נורא מפחיד לראות אותי ככה... פעם זה היה עוד יותר גרוע, והייתי בבית בערך את כל החודשיים האחרונים של כיתה ח' כי ההסתברות שאני אצא ואחזור עם יותר כאב משיצאתי הייתה כל כך גד'ולה שזה לא היה שווה את הסיכון... קיצר, הידד לבעיות הרפואיות שלי!

Billy Shirs

New member
וגם יש לך שיער כחול, נכון?

או שהתבלבלתי עם מישהי אחרת מהפורום?

Digi Lista

New member
כולם
ים בעולמך?...

ועכשיו ברצינות, יש כאן מישהי עם שיער כחול?

N o R i K o

New member
חחח יש לה רק פס אחד כחול

והיי, כשאני הייתי בכיתה י' היו לי פסים סגולים בשיער! יש לך משהו נגד אנשים עם חוש אופנה מגניב?

Digi Lista

New member
שום בעיה עם חוש אופנה מגניב.

אבל בכללי האסוטסיאציה שלי משיער כחול היא בובות הטרולים או דמויות מסדרות אנימה. אני באמת חושבת שצריך להתחזיר את הטרולים לאופנה ושסדרות אנימה זה אחלה, אז מבחינתי האופנה הזו מתקבלת (בעיקר כשזה נעשה על השיער של אחרים ולא על שלי בשום מצב).

pennylane11

New member
זאת אני

פס אחד, אבל, כי יש גבול גם לגמישות של אימא... יום יבוא וכולו יהיה כחול! ואני אלך לוידקון ואחמיא לטומילסום על השיער שלו והאעאע.
A girl can dream!

Billy Shirs

New member
היי, זה אנימה-י ומגניב.

פעם רציתי לצבוע רק את הקצוות של השיער שלי בכחול\סגול ואימא כמובן לא הסכימה לי בחיים.

Miss Lavet

New member
הפס הכחול שלך מגניב

וכובע הטראדיס שלך יותר

יש לי שאלה: חימצת את השיער שלך כדי לצבוע אותו לכחול (אני רוצה גם לעשות פס בשיער בצבע לא קובנציונאלי (חשבתי על ורוד מרקר או ירוק מרקר או אדום מרקר)... אבל אמרו לי שאני אצטרך לחמצן את השיער שלי (ואני מתנגדת לזה...)?

pennylane11

New member
כן, ברור

אני מחמצנת כל פעם לפני שאני מחדשת, צבעים כמו שלנו לא סופגים, חייבים בלונד מתחת.
ו-אדום כ"כ יתאים לך! זה יהיה נהדר, את חייבת!

Miss Lavet

New member
זהו... אף אחד לא יראה במילא שחימצנתי לבלונד!

אני אצבע לאדום- תודה שעזרת לי בהחלטה!

וכל כמה זמן את מחדשת?

pennylane11

New member
משהו בין חודש לחודשיים,

אבל הצבע שלי לא קבוע ממש. כאילו, זה צבע שיער ומספרה והכל, אבל יש צבע מיוחד שהוא קבוע ממש, כמו הירוק של ירדן שהייתה המרצה בעולמות... היית שם, בקולין קירווי? או רק במפגש אחרי? קיצר, זה צבע הרבה יותר קבוע ואני לא הייתי ממליצה לעשות אותו, פשוט תקני צבע, את שלי קניתי בסנטר, תמצאי ספר מקסים כי יוצא עקום לבד מנסיון, ולכי אליו שיחמצן ויצבע לך.

למעלה