הודעות שונות

קוביd1

New member
חג עצמאות שמח

חג שמח לכל חברי הפורום ולמשפחות ,
כרגיל הטקס הר הרצל מרשים ומרגש הדלקת המשואות ,הדגלנים והופעת הרקדנים ,
מחר כל אחד יבלה כרצונו באתרי הטבע בפיקניקים ,בשר על המנגלים .
תיהנו.

קובי

אופירA

New member
מנהל
יכולה להיות בעיה

המנתח ימצא סיבות לאשר, כי הוא רוצה לנתח.
הוועדה לעומתו מחויבת לסנן עבור קופת החולים רק את המקרים העומדים בקריטריונים של סל הבריאות.
מי שמקשה זו הקופה, ולא הוועדה. אז זה תלוי באיזו קופה מדובר.
לא שמעתי שאסטמה היא מחלה נלווית להשמנה, כך שאינני יודעת אם זה עומד בקריטריונים.
בכל אופן, עליך להשיג מכתב רפואי מרופא מקצועי בנוגע לבעיית הנשימה, שמעיד שהיא תוקל מאוד בעקבות הרזיה.

קוביd1

New member
שלום אפשרית

ככה אי אפשר להמשיך לאכול ולהקיא ,הגוף דורש אוכל ,ויטמינים ,ממים בלבד אי אפשר לחיות ,אני הייתי מציע לפתוח ב1/4 או ב1/2 וזה יכול להיות ההבדל בן סבל הקאות אי יכולת לאכול ,לבין אכילה נורמלית של כל אבות המזון הבריאים ,זה לא יביא להשמנה ,באם תאכלי את זה ולא עוגיות בוטנים וקוקוס שרק משמינים.

חג שמח

קובי

אופירA

New member
מנהל
צריך איסוף 24 שעות.

הבדיקה הזו מקבלת את התשובה שלה רק אחרי3-4 שבועות, לכן חשוב לעשותה מהר (בכל אופן, אם צריך, רופאת המשפחה יכולה להתערב במעבדה ולבקש התשובה מהר יותר. חוץ מזה, לא קורה כלום אם שולחים את התשובה בפקס לוועדה אחרי תאריך הוועדה).

הבדיקות של המנתח ושל הוועדה לא חופפות מסיבה פשוטה - הוא צריך בדיקות לצורך הבריאות הדרושה למטרת הפעולה הניתוחית בלבד. הוועדה צריכה בדיקות לברר את נתוני הבריאות שדרושים לקופת החולים כדי להחליט על התאמה לקריטריונים לניתוח בריאטרי במימונה. כלומר הקופה מסתכלת אם את מתאימה למימון, והמנתח מסתכל אם את מתאימה לחיתוך ולהרדמה...

קוביd1

New member
סגירה

בסגירות כאלה גדולות כדאי לסגור ברבעים ולראות מה קורה , שלא תחזרי שוב למצבך הקודם .

חג שמח

קובי

אופירA

New member
מנהל
אני אחזור ואסביר

1. מהניסיון הרב שנצבר פה, אין דבר כזה "מרגיש לי כמו בסגירה של 6.5". המציאות היא שאם פעם הרגשת כך וכך בסגירה של 8.5, וסגרת ופתחת, אין שום סיבה שתרגישי אותו דבר ב-8.5.
הפתיחה והסגירה הן טראומות לקיבה, וזה גורם לשינויים שמתבטאים בהרגשה.
לכן סגירות שלא לצורך ופתיחות קיצוניות (1 בבת אחת זה קיצוני, זה 4 פתיחות בבת אחת! כמובן שלא היתה ברירה במצב שאליו הבאת את עצמך) - משנות את ההרגשה שאת מכירה בכל מספר של סגירה.
לכן אנו ממליצים להימנע מהתנהלות מסוג זה.

2. כפי שאמרתי, פתיחה של 1 זה המון! מאוד הגיוני שפתחו לך רק 1, מה עוד שכדי לשקר לך הרופא חייב להיות עבריין, כי אסור לכירורג לבצע כל פעולה שלא הסכמת עליה. אסור לו לפתוח 2 ולהגיד שהוא פתח 1. אז קשה לי להאמין שהוא עשה זאת.

3. האם בדקו לך התייבשות בבדיקת שתן? אחרי 3 שבועות של תזונה כמו שתיארת, עלולה להיות התייבשות שאת לא מרגישה, שמשמעותה פגיעה בלתי הפיכה בכליות. לכן חשוב מאוד שתעשי בדיקת שתן אם לא עשו לך, ותראי אותה לרופא.

4. עצוב מאוד שעד כה לא שתית 2.5 ליטר מים ביום. אי אפשר להיות בריאים בצורה כזו. אי אפשר לרזות הרזייה אמיתית בלי מספיק שתיית מים. הגוף זקוק למים כדי לשרוף שומנים, לכן אומרים לאנשים שרוצים לרזות להקפיד על הרבה שתייה. לפחות 2 ליטר ביום. אדם גדול (שמן) צריך יותר מ-2 ליטר. ואם יש הזעה או פעילות גופנית צריך להוסיף על ה-2 ליטר כדי להחזיר את הנוזלים שאבדו.

5. לשאלותייך - את מאוד רעבה כי פתחו לך המון בבת אחת. זה הכי הגיוני שאפשר, שתהיי רעבה.
לא הבנתי מה זה "מקפידה, חצי משולש פיצה עם תה ולא קולה, ועדיין עלייה!!!". משהו בניסוח הזה מקשה עלי להבין מה הבעיה ולהתייחס.
קשה לי להבין על איזו עלייה את מדברת, ב-23.4, כאשר פתחת את הטבעת ב-21.4... 3 שבועות היית בצום, עם מיעוט שתייה, ואת מאמינה שרזית בזכות זה, ועכשיו עלית 2 קילו ביומיים? מי שעושה צוםבמבה 3 שבועות מקלקל את הגוף שלו, ומה שהוא רואה על המשקל זו אשליה של גוף מיובש. כמובן שכשהוא חוזר לנורמליותו, הגוף מחזיר נוזלים. אוי ואבוי אם הגוף לא היה נוהג כך, אלא עובד בשירות האשליות והדמיונות שלנו...
ביומיים לא רואים ירידה ולא עלייה. גם לא ב-3 שבועות. עלייה וירידה אמיתיים ולא מדומיינים רואים רק אם עושים מעקב חודשי (או חצי חודשי) קבוע ומסודר, ורק לאורך זמן אפשר לראות עלייה או ירידה אמיתיים. אפשר להישקל כל שבוע ואפילו כל יום, אבל לא להסיק מסקנות מהשקילות האלה. רק כדי לעקוב אחר מגמה. כלומר אם נשקלת ב-3 השבועות של הצוםבמבה וראית ירידה - אז זו לא ירידה. ועכשיו את רואה שזו לא היתה ירידה.

מה שמומלץ זה לא לסגור ולא לפתוח, אלא להחליט להפסיק עם ההתנהלות הלא נורמלית הזו, ולקבל הדרכה להתנהלות מסודרת לגמרי.
לא מרזים אם צמיםבמבה. לא סוגרים כי לא מרזים. סוגרים רק אם יכולת האכילה גדולה. אני בטוחה שלפני שסגרת ל-9.5 יכולת האכילה שלך היתה קטנה מאוד (לא יכולת לאכול ירקות, לא יכולת לשתות הרבה), והחלטת לסגור כי החלטת שאת צריכה לרדת יותר מ-30 קילו בחצי שנה...
לא פלא שאת מותשת אם המטרות שלך לא הגיוניות, ואת כמובן לא משיגה אותן, ומנסה להשיג אותן באופן של פגיעה קיצונית בגוף בחוסר היגיון טוטאלי. סליחה שאני חריפה.
גם אשה שתחליט שהתינוק שלה בן החצי שנה צריך כבר לדבר ולחשב נוסחאות טריגונומטריות, תהיה עייפה ומדוכאת מאוד, כי הוא לא יעשה את זה למרות שהיא מאוד תתאמץ... ככל שהיא תתאמץ להשיג את ההחלטה הלא הגיונית הזו, כך היא תהיה יותר עייפה. כל מי שלוחץ על פול גז בניוטרל יתעייף מלחיצה ממושכת ללא שום התקדמות של המכונית.

ירידה במשקל היא תהליך מורכב מאוד, וחשוב לעשות את זה בבריאות ולא בדיאטתצוםקיצונית שמביאה רק לדיכאון ולתשישות.
כדי לייעץ לך אני צריכה להכיר את הרקע שלך, את התזונה שלך, את היכולת שלך לשנות הרגלים שצריך לשנותם, יכולת המשמעת העצמית שלך, להדריך אותך בהתנהלות נכונה עם סגירות הטבעת באופן שתהיי פחות רעבה אבל לא כך שתיאלצי להסתבך ולרוץ למיון מיובשת כדי לפתוח 1 שזה המון בבת אחת.
אם אוכלים ירקות ושותים מים (ומסלקים אויבים מהבית - אויבים = חטיפים, פיצה) אפשר לרזות בבריאות, בעקביות ועם סבלנות. אם לא אוכלים ירקות ולא שותים מים אבל אוכלים במבה - ברור שלא תרזי.
(כרגע אין לי אפשרות לעשות חיפוש מתקדם, ולראות מה כתבת בהודעות קודמות שלך. אז כל המידע שלי זה רק מה שכתבת בהודעה זו בלבד).
טל' 03-5781855, לא בשבת.

גם אם תחליטי לא להתייעץ בי, אלא לסגור על דעת עצמך - הניסיון הרב שלי מלמד שאם תסגרי 1/2 או 1 בבת אחת - זה עלול לשבש את כל האיזון של הטבעת, לגרום לנעילה, פתיחה, סגירה, פתיחה, סגירה - עד שבסוף תהיה אירוזיה/דלקות קשות, או התנקבות או תזוזת טבעת - חס ושלום. ואז צריך ניתוח והטבעת פתוחה לגמרי, ועלולים להשמין בקלות ובמהירות את כל ה-29 בחזרה (במקרה הטוב בלי תוספת ריבית...).

תשובה

תשמחי שאין לך עדיין מחלות נלוות, וזה הזמן לנסות להכנס למסגרת ולנסות לרדת במשקל ללא ניתוח.
אני יודעת שקשה מאד לרדת לבד, אבל בנתונים שלך לא תקבלי אישור לניתוח.
גם פרטי, אף רופא לא ינתח אותך ב-bmi35, ללא מחלות נלוות.

אופירA

New member
מנהל
לא מוצאת הודעה קודמת שלך. אולי באת בניק אחר?

אם דיברת עם מנהלת, דיברת איתי.
בנוגע למה את רוצה לשמוע דעות ורעיונות - בנוגע להרזייה ללא ניתוח חלופי?
את רוצה להימנע מניתוח חלופי?

אינני יודעת מה לומר לך. יכול להיות שאפשר ויכול להיות שלא תוכלי להימנע.
אבל גם אם תיאלצי לעבור ניתוח מעקף וגם אם לא תיאלצי - עדיין עלייך להבין מדוע עלית במשקל, מדוע הסדנה של הכללית והליווי דרך המיילים לא הצליחו, מדוע הקושי להתמיד בהליכות.
צריך להבין מה יש לך ומה אין לך מבחינת חוזקות וחולשות. כיצד אפשר לגייס את החוזקות שיש לך לטובת המטרה.

לשם כך צריך לדעת היסטוריית השמנה, מצב בריאותי, רקע משפחתי כללי ואורח חיים בעבר ובהווה, מצב כיום ומה קרה ב-17 השנים מבחינת צורת אכילה ומשקל - בקיצור, את כל הנתונים כולם בפרוטרוט.

את מוזמנת להתקשר בטל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה עם טלפון בתא הקולי.
או לכתוב לי במסר פרטי, או כאן על גבי הפורום, את כל הסיפור כולו, ולענות על השאלות שיעלו לי תוך כדי, כדי שאוכל לתת לך דעות ורעיונות.

הרבה פעמים קורה שאדם מתייאש כי נדרשת ממנו השקעה של מאמצים (להתקשר, לפרט הכל, להתמודד עם קשיים ביישום הכלים בסדנת הבריאות וכו').
לכן כל אחד צריך להבין שאם הוא לא יגייס את עצמו בכל כוחותיו כדי ל'קבל את העזרה שהוא זקוק לה, איש לא יעשה זאת במקומו, והעזרה לא תגיע.
לכן כל אחד צריך לבדוק עם עצמו, אם הוא לא נכנע לייאוש מהר מידי, בגלל ה"נוחיות" שהוא מציע, בתמורה לסבל ומפח נפש...
למעשה, אין סיבה להתייאש אף פעם. יש סיבה טובה לעבור את כל החיים אפילו בניסיונות להצליח כל הזמן, למרות כל הכשלונות.

מיכלי054

New member
תודה על התשובה

אכן הייתי עם ניק אחר. החלפתי מפני שאנני זוכרת אותו. חחחח :)

אצור קשר......

אופירA

New member
מנהל
הניתוח בסל הבריאות באישור משרד הבריאות

אין אישור לנתח אנשים שאינם בקריטריונים. לפיכך, ניתוח מחוץ לסל הבריאות אינו אפשרי.
הניתוח חינם לחלוטין, כי קופ"ח מממנת. ההשתתפות העצמית של המנותח קיימת רק כאשר הניתוח בבי"ח פרטי.

אולי תני לנו גובה מדויק ומשקל מדויק (עם בגדים, בלי נעליים) וננסה לראות אם דרך הנתונים האלה אפשר לכוון אותך.

אופירA

New member
מנהל
משקל בעייתי, גבולי, BMI35

עם זאת לא תוכלי לקבל אישור לניתוח.
יש לך עודף משקל של 25-30 קילו (ולא יותר), זה עודף שקשה להורידו, אבל עדיף בהחלט לנסות ללא ניתוח, עם הרבה עקשנות ועקביות, ועם לו"ז ארוך מאוד (2-3 שנים), מתוך מטרה לאמץ אורח חיים קבוע, ולא דיאטה מהירה כדי להוריד, ואח"כ המבול (ובד"כ, כאשר לא חושבים על ההמשך, ועושים דברים שפוגעים בהמשך - המבול אכן מגיע...).
לא כדאי להגיע למצב של זכאות לניתוח. מאוד לא כדאי. עדיף מהיום לעשות מה שאפשר כדי להיכנס לאורח חיים שצריך להיות בו אחרי הניתוח כדי לשמור על התוצאה. וממילא יירדו לאורך זמן הק"ג המיותרים.

ליבי3617

New member
דיאטנית מכבי

יפית קסלר מקבלת בתל אביב. לטעמי כדאי להיות במעקב לפחות במשך השנה הראשונה.

אופירA

New member
מנהל
קבלת קהל אבינוח אסותא להשכלה כללית:

בימי שישי מהשעה 13.00 ועד 17.00. אסותא ראשל"צ
בימי רביעי מהשעה 14.00 עד 21.00. אסותא ת"א

יש לקבוע תור בטלפון בימים האחרים - סיגל, קרן - 03-9615382, 03-9625653
אפשר להגיע בשעות אלו בלי תור אם אין ברירה, ולחכות.

אם הד"ר בחו"ל השעות משתנות. נא להתעדכן באתר של ד"ר אבינוח לפני שמגיעים.

אופירA

New member
מנהל
ברור שאם לסגור אז רק 1/4

ורק אחרי חודש תהיי חכמה מספיק כדי לדעת אם צריך בכלל עוד רבע.

אבל השאלה כאן כרגע היא האם בכלל לסגור.
לגבי העלייה של 4 קילו במשקל - אני רוצה שתסתכלי מה היה המשקל שלך לפני 3 חודשים, ומה לפני חודשיים, ואם לפי האינדיקציה הזו אכן עלית 4 קילו או סתם החזרת ירידה מלאכותית בחודש שלפני כן.

דבר נוסף - זה שהכל עובר חופשי זה דווקא טוב. אפשר לאכול ירקות ובשר חזה דל קלורי. לא בגלל זה סוגרים. סוגרים אם את מרגישה רעבה, וצורך לאכול יותר מההקצבה הנכונה לגוף שלך, וירקות ופיזור של הארוחות והוצאת אויבים מהבית ושתייה מרובה יותר מ-2 ליטר ביום - זה לא מספיק לך כדי להרגיע את הרעב.

הרבה פעמים אנשים רצו לסגור כי הם אכלו הרבה עוגות וממתקים, וכשניסו לאכול אוכל מבושל ומסודר ומפוזר, גם בבוקר, וארוחות חמות וטעימות, גילו שהם כמעט לא הולכים לממתקים ולעוגות.
כשיש כל הזמן אוכל מוכן, ולא צריכים להכין כי אין מה לאכול (אז אין סבלנות להכין אז אוכלים מה שיש) - יש אנשים שגילו שזה מה שמסדר להם את התזונה.

כלומר - לא אוטומטית צריך לסגור. רק אחרי שכל האינדיקציות הללו נבדקו, וזה לא העניין - אז יש סיבה לסגור. וגם אז מעט, בתהליך הדרגתי, כאשר אחרי כל סגירה בוחנים את כל האפשרויות הנ"ל אם הן מספיקות כדי למנוע סגירה נוספת.
וכמובן חשוב שהמעקב אחר המשקל לא יהיה גחמתי אלא מאוד מאוד מסודר, בטבלה עקבית, ולטווח של יותר מחודש אחד.

רעבה כל הזמן מאז הפתיחה

היי אופירה וקובי
אי עובדת עם תפריקט שהכינה לי תזונאית אבל מה שקורה זה בזמן אוכל עובר לי כמות גדולה של מזון ולצערי אני הרבה פעמים מוצאת את עצמי חלשה מול האוכל ואוכלת עם העיניים.. ואז אחרי שעה-שעתים יש לי תחושה שוב של רעב.. אני מנסה להתאפק אבל מודה שאני לא חזה מספיק..
לפני הפתיחב הייתי שבעה ממש מהר וארוחה אחת הייתה מספיקה לי ותחושת השובע הייתה איתי לכל היום ככה שגם לא חיפשתי נישנושים... לכן אני מתלבטת אם לסגור את מה שפתחו לי 0.75 או באמ כמו שהמלצתם לסגור קודם רבע..

קוביd1

New member
למגבת לבנה

את פתחת את הטבעת מחוסר ברירה ,בגלל שלא יכולת לאכול ולא לשתות ,זאת לא איכות חיים ,זאת פגיעה בבריאות ,אני חושש שאם תסגרי שוב ב3/4 תגיע לאותו מצב ,ואז שוב יצטרכו לפתוח ,אז מה עשינו , כדאי לסגור ב1/4 ואולי זה יהיה ההבדל בן המצב עכשיו ,לבין המצב החדש שייוצר של יכולת לאכול לא לזלול ,אין שום סיבה שתעלי גם עכשיו 4 ק"ג בחודש ,תראי טוב מה את מכניסה לפה ,ברור שהעיניים אוכלות יותר ממה שצריך ,וצריך לעשות את השינוי בראש ,זה קשה אבל זה אפשרי ,בשביל לעזור יש את השוטר הטבעת .
אני לא הייתי לוקח סיכון וסוגר יותר מ1/4 כבר היית בסרט הזה של סגירה חזקה ,וכדאי ללמוד מטעויות ולא לחזור עליהן

קובי

אופירA

New member
מנהל
רעבה מידי - צריך לסגור, אבל רק רבע

גם אם תצטרכי 3 סגירות של רבע, זה עדיף על 3/4 בפעם אחת.

כי מהניסיון שלי, מי שסגר במקרה שלך 3/4 בבת אחת, ננעל מהר מאוד. באחריות.
אפילו אם בסופו של דבר יצטברו 3/4CC ב-3 סגירות ולא תינעלי, זה שונה לחלוטין מאשר 3/4 בפעם אחת. הקיצוניות קובעת כאן.

תסגרי רבע, ותתני לזה זמן, לא שבועיים... אחרי שבועיים יכולת האכילה יכולה להשתנות ופתאום תרגישי שזה סגור.
תשתמשי בכל הכלים ההתנהגותיים האחרים כדי לקבל אינדיקציה נכונה אם צריך לסגור אחרי 4 שבועות עוד רבע.
ותעשי את הבדיקה של המשקל במשך 3-4 חודשים אחורה. זה ייתן לך תמונה אמיתית של החודש האחרון וירגיע אותך.

סגירה

כן צודקת.. עדיף לעשות בהדרגה כמו שכבר אמרת לי וצדקת גם לגבי הפתיחה וגם שנשארו לי 10 קילו אני לא ממהרת עדיף לעשת את זה ברוגע עכשיו..
ובקשר לטבלה , אני עובדת עם טבלה שפרסמת פה מתחילת התהליך והניתוח (שנתיים עוד מעט) שהיא נהדרת!! ומומלצת מאוד למי שטרם משתמש בה! :)

למעלה