אני אחזור ואסביר
1. מהניסיון הרב שנצבר פה, אין דבר כזה "מרגיש לי כמו בסגירה של 6.5". המציאות היא שאם פעם הרגשת כך וכך בסגירה של 8.5, וסגרת ופתחת, אין שום סיבה שתרגישי אותו דבר ב-8.5.
הפתיחה והסגירה הן טראומות לקיבה, וזה גורם לשינויים שמתבטאים בהרגשה.
לכן סגירות שלא לצורך ופתיחות קיצוניות (1 בבת אחת זה קיצוני, זה 4 פתיחות בבת אחת! כמובן שלא היתה ברירה במצב שאליו הבאת את עצמך) - משנות את ההרגשה שאת מכירה בכל מספר של סגירה.
לכן אנו ממליצים להימנע מהתנהלות מסוג זה.
2. כפי שאמרתי, פתיחה של 1 זה המון! מאוד הגיוני שפתחו לך רק 1, מה עוד שכדי לשקר לך הרופא חייב להיות עבריין, כי אסור לכירורג לבצע כל פעולה שלא הסכמת עליה. אסור לו לפתוח 2 ולהגיד שהוא פתח 1. אז קשה לי להאמין שהוא עשה זאת.
3. האם בדקו לך התייבשות בבדיקת שתן? אחרי 3 שבועות של תזונה כמו שתיארת, עלולה להיות התייבשות שאת לא מרגישה, שמשמעותה פגיעה בלתי הפיכה בכליות. לכן חשוב מאוד שתעשי בדיקת שתן אם לא עשו לך, ותראי אותה לרופא.
4. עצוב מאוד שעד כה לא שתית 2.5 ליטר מים ביום. אי אפשר להיות בריאים בצורה כזו. אי אפשר לרזות הרזייה אמיתית בלי מספיק שתיית מים. הגוף זקוק למים כדי לשרוף שומנים, לכן אומרים לאנשים שרוצים לרזות להקפיד על הרבה שתייה. לפחות 2 ליטר ביום. אדם גדול (שמן) צריך יותר מ-2 ליטר. ואם יש הזעה או פעילות גופנית צריך להוסיף על ה-2 ליטר כדי להחזיר את הנוזלים שאבדו.
5. לשאלותייך - את מאוד רעבה כי פתחו לך המון בבת אחת. זה הכי הגיוני שאפשר, שתהיי רעבה.
לא הבנתי מה זה "מקפידה, חצי משולש פיצה עם תה ולא קולה, ועדיין עלייה!!!". משהו בניסוח הזה מקשה עלי להבין מה הבעיה ולהתייחס.
קשה לי להבין על איזו עלייה את מדברת, ב-23.4, כאשר פתחת את הטבעת ב-21.4... 3 שבועות היית בצום, עם מיעוט שתייה, ואת מאמינה שרזית בזכות זה, ועכשיו עלית 2 קילו ביומיים? מי שעושה צוםבמבה 3 שבועות מקלקל את הגוף שלו, ומה שהוא רואה על המשקל זו אשליה של גוף מיובש. כמובן שכשהוא חוזר לנורמליותו, הגוף מחזיר נוזלים. אוי ואבוי אם הגוף לא היה נוהג כך, אלא עובד בשירות האשליות והדמיונות שלנו...
ביומיים לא רואים ירידה ולא עלייה. גם לא ב-3 שבועות. עלייה וירידה אמיתיים ולא מדומיינים רואים רק אם עושים מעקב חודשי (או חצי חודשי) קבוע ומסודר, ורק לאורך זמן אפשר לראות עלייה או ירידה אמיתיים. אפשר להישקל כל שבוע ואפילו כל יום, אבל לא להסיק מסקנות מהשקילות האלה. רק כדי לעקוב אחר מגמה. כלומר אם נשקלת ב-3 השבועות של הצוםבמבה וראית ירידה - אז זו לא ירידה. ועכשיו את רואה שזו לא היתה ירידה.
מה שמומלץ זה לא לסגור ולא לפתוח, אלא להחליט להפסיק עם ההתנהלות הלא נורמלית הזו, ולקבל הדרכה להתנהלות מסודרת לגמרי.
לא מרזים אם צמיםבמבה. לא סוגרים כי לא מרזים. סוגרים רק אם יכולת האכילה גדולה. אני בטוחה שלפני שסגרת ל-9.5 יכולת האכילה שלך היתה קטנה מאוד (לא יכולת לאכול ירקות, לא יכולת לשתות הרבה), והחלטת לסגור כי החלטת שאת צריכה לרדת יותר מ-30 קילו בחצי שנה...
לא פלא שאת מותשת אם המטרות שלך לא הגיוניות, ואת כמובן לא משיגה אותן, ומנסה להשיג אותן באופן של פגיעה קיצונית בגוף בחוסר היגיון טוטאלי. סליחה שאני חריפה.
גם אשה שתחליט שהתינוק שלה בן החצי שנה צריך כבר לדבר ולחשב נוסחאות טריגונומטריות, תהיה עייפה ומדוכאת מאוד, כי הוא לא יעשה את זה למרות שהיא מאוד תתאמץ... ככל שהיא תתאמץ להשיג את ההחלטה הלא הגיונית הזו, כך היא תהיה יותר עייפה. כל מי שלוחץ על פול גז בניוטרל יתעייף מלחיצה ממושכת ללא שום התקדמות של המכונית.
ירידה במשקל היא תהליך מורכב מאוד, וחשוב לעשות את זה בבריאות ולא בדיאטתצוםקיצונית שמביאה רק לדיכאון ולתשישות.
כדי לייעץ לך אני צריכה להכיר את הרקע שלך, את התזונה שלך, את היכולת שלך לשנות הרגלים שצריך לשנותם, יכולת המשמעת העצמית שלך, להדריך אותך בהתנהלות נכונה עם סגירות הטבעת באופן שתהיי פחות רעבה אבל לא כך שתיאלצי להסתבך ולרוץ למיון מיובשת כדי לפתוח 1 שזה המון בבת אחת.
אם אוכלים ירקות ושותים מים (ומסלקים אויבים מהבית - אויבים = חטיפים, פיצה) אפשר לרזות בבריאות, בעקביות ועם סבלנות. אם לא אוכלים ירקות ולא שותים מים אבל אוכלים במבה - ברור שלא תרזי.
(כרגע אין לי אפשרות לעשות חיפוש מתקדם, ולראות מה כתבת בהודעות קודמות שלך. אז כל המידע שלי זה רק מה שכתבת בהודעה זו בלבד).
טל' 03-5781855, לא בשבת.
גם אם תחליטי לא להתייעץ בי, אלא לסגור על דעת עצמך - הניסיון הרב שלי מלמד שאם תסגרי 1/2 או 1 בבת אחת - זה עלול לשבש את כל האיזון של הטבעת, לגרום לנעילה, פתיחה, סגירה, פתיחה, סגירה - עד שבסוף תהיה אירוזיה/דלקות קשות, או התנקבות או תזוזת טבעת - חס ושלום. ואז צריך ניתוח והטבעת פתוחה לגמרי, ועלולים להשמין בקלות ובמהירות את כל ה-29 בחזרה (במקרה הטוב בלי תוספת ריבית...).