שאר העולם - שבת

herouth

New member
אני חושבת שאולי כדאי לעשות כמו בסיף

שההלכים - כולם - ילבשו ציוד אלקטרוני (חיישני לחץ בנעליים או משהו) ואפשר יהיה לדעת בדיוק ובזמן אמת מתי שתי הרגלים שלהם באויר. ככה לא יצטרכו לחכות לסוף לפסיקה לשבט או לחסד.

הבעיה שזה יהיה הסוף של הענף

כשיתברר שאי אפשר ללכת בקצב כזה מבלי שלכל הפחות יתפלקו לך כמה וכמה צעדי ריצה לאורך הדרך.

herouth

New member
אז ילכו בקצב קצת פחות מהיר.

או לחלופין, ישנו את הקריטריון של "כמה מותר". למשל, יהיה מותר לעשות עד 50 צעדי ריצה, שזה לא הרבה בשביל 50 קילומטר. אפשר יהיה לקבוע את זה על פי בדיקה לאורך כמה תחרויות של הטובים ביותר בענף, כדי לראות מה קריטריון סביר.

יש הרבה אפשרויות יצירתיות. למשל, שאפשר יהיה לעשות צעדי ריצה בלי הגבלה, אבל כל אחד מהם יוסיף, נניח, שניה לזמן שלך (שוב, את הקריטריון יקבעו עפ"י המציאות בשטח), כך שלאנשים תהיה מוטיבציה לעשות כמה שפחות, אבל מצד שני לא כל "התפלקות" תהיה פסילה.

ברגע שיהיה מדד אובייקטיבי לכמה צעדי ריצה עשית, אפשר לעשות הרבה דברים, ושהלכים לא ירגישו שזה ענף סובייקטיבי.

מותר לרוץ פעמיים

לפי מה ששמעתי את הפרשנים אומרים, אם מישהו נתפס רץ, הוא מקבל כרטיס אדום, ורק אחרי 3 כרטיסים כאלו הוא פסול.
חייבים להוציא מהאולימפיאדה את הענף ההזוי הזה והכל-כך לא בריא, אולי הכי לא בריא מכל ענפי הספורט באולימפיאדה

uma cuica

New member
הזוי

דני נוימן אמר שהנבחרת של ברזיל איכותית הרבה יותר

כמובן שאחרי הגול הם אמרו בדיוק ההפך

cscan

New member
דני נוימן

והנה ברזיל שוב לא תיקח זהב. אני שמח דווקא, מקסיקו תמיד היתה אחת הנבחרות החביבות עליי במונדיאלים ובטורנירי קופה (מי יכול לשכוח את בלאנקו...). אני מקווה אולי שזה מעיד משהו על דור העתיד שלהם.

uma cuica

New member
אה והנה משפט ידוע ומוכר:

לכל פרשן ספורט בארץ יש לפחות שבע דעות

natyh

New member
נוו אז האנגלים לא אנטישמיים .....?

זו הנקמה על מה שפלה עשה להם במקסיקו 70 ....

והשדר האנגלי עוד הסביר כמה האנגלים טובים ואיך זה שהביאו שופט מישראל לשפוט ברמה הזו....

אנטישמיים כבר אמרנו ...

למען ההגינות

דווקא יורם ארבל 5 שניות לפני הגול בדקה הראשונה, אמר שמכסיקו כנראה תלחץ לשערה ורוב הזמן תתגונן ואילו נוימן אמר לו "אבל היא יכולה להיות מסוכנת מאוד במתפרצות".

בדיעבד, (וזה באמת בחוכמת הבדיעבד), אני יכול להגיד שיצא לי לראות את טורניר הקדם של המכסיקנים בצפון-מרכז אמריקה והם באמת נראו קבוצה מפחידה - במובן הטוב של המילה. דרסו שם את הקבוצות שמולן בקצב אדיר.

dardor

New member
הפתעה גדולה מקסיקו עם הזהב!

אם כי לפי המשחק הברזילאים איכזבו בטירוף

וגם ברזיל לוקחת זהב !!

אבל בכדורעף נשים

משחק מחריד של האמריקאיות.
הפסידו 2 מערכות כל הטורניר כולו. היו במאזן מושלם עד לגמר ופשוט קרסו לחלוטין ברגע האמת (בדיוק כמו הברזילאים בכדורגל).

4 מדליות ארד חולקו היום במשחקי הכדור

יפן זכתה כצפוי בניצחון על הקוריאניות בכדורעף

קוריאניות אחרות הפסידו גם הן לפני דקה בארד-הכדוריד לספרד אחרי 2 הארכות.
הספרדיות נקמו על ההפסד בתחילת המשחקים שדרדר אותם לתחתית הבית.

אוסטרליה, הנבחרת השניה ברמתה בטורניר הכדורסל, ניצחה לא בקלות את רוסיה. (טורניר הנשים)

ובמשחק עם המקלות עוד אכזבה לבריטים במשחקי הכדור עם הפסד קשה לאוסטרליה

guinnart

New member
מו פראח מול יוסף גזאצ'ו

מו פראח זוכה בזהב השני שלו בלונדון ב- 5000 מ'.
זמנו: 13:41.
השיא הישראלי של יוסף גזאצ'ו: 13:31.45 (ב- 2009).
גם יובל וישניצר, ב-1974, קבע זמן מהיר יותר: 13:39.8.

כן אבל את ה1.6 האחרון הוא רץ בארבע דקות

היה זמן - לא לפני מליון שנה - בשנות החמישים שלרוץ מייל בפחות מארבעה דקות נחשב הישג לא אנושי והוא עשה את זה אחרי שהוא רץ שלושה וחצי קילומטר. לפראח יש ספרינט שאין שני לו וזה שהמתחרים שלו גם בעשרה וגם בחמישה ק"מ רצו לאט ושיחקו לידיים שלו זה בעייה שלהם - טיפשות מפתיעה למדי. מכל מקום הבריטים באופוריה שלא תיאמן, השדרנים שלהם בדמעות וכל מה שאתם רוצים - הוא ללא ספק קל שבקלים הכוכב הגדול של המשחקים האלה מבחינתם.

למעלה