ONCE 3x03

אני אנצל את השירשור כדי להגיד תודה על ההודעה

וגם ברוכה הבאה לפורום

הגעת אלינו עם הפרק הראשון, ובגלל שאני צופה בדיליי גדול לא הספקנו "לדבר".
וגם לומר תודה על ההשתתפות והיוזמה

3X03

אני מאוד אוהבת את טינקרבל. כלכך אוהבת אותה שבגיל 20 עשיתי קעקוע שלה על הכתף. ועכשיו שדיסני הוציאו מלא סרטי טינקרבל אני ממש מאושרת, כי אני מאוד אוהבת את הכיוון שלקחו את הדמות שלה. אבל בחיים לא דימיינתי שאפשר להרוס דמות בצורה נוראית כזאת, גם אחרי שקלקלו את בל, את הדמות של טינקרבל ממש שחטו והרסו אותה לגמרי.

עוד פרק רג'ינה. הפרק הזה הבנתי שלמרות שהשחקנית מצויינת, והדמות מאוד עמוקה ומעניינת, אני מאוד לא אוהבת אותה. היא מזכירה לי אישה שאני מכירה ולא מכבדת או אוהבת, שתמיד חושבת שהיא הקורבן, אף פעם לא לוקחת אחריות על מעשיה ותמיד אוהבת להזכיר לכולם כמה רע לה בחיים וכמה היה לה טוב פעם. רגי'נה עשתה המון דברים רעים מתוך ייאוש ועצב, ואז מתוך התקרבנות, אבל רג'ינה שמשחקת את המושיעה, זאת שעוזרת לטינק לצאת המאומללות שלה, כבר היה למתוח את הגבולות מידי, וזה יצר סצנה מאוד לא אמינה ומכעיסה.
כאמור, לא אהבתי את טינקרבל בכלל. בהתחלה היא עוד הזכירה איכשהו את הדמות מהסרט פיטר פן, ועוד איכשהו הזכירה את טינקרבל החדשה של דיסני עם האפטימיות והאהבה לבני אדם. אבל טינקרבל לא אמורה בכלל לשבור את הכללים ולגנוב כדי לעזור למשהי, גם כדי להוכיח שרג'ינה היא לא המרשעת שהיא, וגם כדי להוכיח שהיא פיה טובה. מאכזב מאוד.

החבורה על האי בכלל לא מרשימה אותי הפרק. לעומת זאת ניל והבן שלו בהחלט כן. התוכנית של ניל הייתה קצת מופרכת, התפלאתי שרובין הסכים שהבן שלו ישתתף בתוכנית הזאת, אבל זה עבד :) והנרי שניסה לירות בפיטר פן, לא ציפיתי לזה בכלל, הייתי בטוחה שהוא ירה לרגליו של הבחור עם התפוח. ולמה הלבישו אותו בחולצה הנוראית שגורמת לו להראות כמו ריבוע? למה לא לשים לו טישרט נערית, כדי לתת לדמות קצת יותר חוצפה של גיל הנעורים.

מולאן ואורורה. לא הבנתי את הקטע. עונה קודמת רמזו שמולאן מאוהבת בפיליפ, ועכשיו פתאום היא מאוהבת באורורה? או שאולי היא רצתה להגיד לאורורה שהיא מאוהבת בפיליפ? לא ממש ברור, אבל העיקר שהיא הצטרפה לרובין. אני ממש מקווה שהיא ורובין יהיו ביחד, ולא יאחדו אותו עם רג'ינה באמצע העונה....

ושוב, סנאו תמיד יודעת להגיד את הדבר הנכון. מקסימה מתמיד, למרות התספורת

Jason2

New member
אף אחד לא שחט כלום

טינקרבל של דיסני תשאר כמו שהיא בסרטי דיסני ובקרוב גם יוצא סרט חדש. אותו דבר גם לגבי פיטר פן, מולאן, אורורה וכל השאר.

בסדרה הם מספרים סיפור שונה והסיפור הזה רלוונטי רק לסדרה הזאת, בכל זאת זו סדרה מקורית שהולכת בנתיב מסוים, הם לא מנסים לעשות את תיאטרון האגדות. אפשר לאהוב או לא לאהוב את הסיפור של הסדרה אבל לדעתי זה לא נכון להשוות את הדמויות של הסדרה לאגדות המקוריות או לסרטים שעשו עליהן בעבר.

את יכולה להמשיך ולאהוב את טינקרבל של דיסני, היא עדיין שם.

את יכולה להמשיך לאהוב את טינקרבל של סרטי דיסני שכאמור אף אחד לא נגע בה.

יסמין@

New member
מאוד מסכימה

למה שכתבת על רג'ינה. רג'י היא אישה מאוד חלשה, פחדנית, שבחרה ברוע ובשחור. מאז שהתחילה עם כל הכישופים השחורים בהשראתו של רמפל היא יותר ויותר שוקעת בשחור. היא עושה מעשים נוראים ואכזריים ביותר. למעשה היא לא אוהבת את עצמה ולא רוצה שיהיה לה טוב. היא מפחדת מהטוב ותמיד בוחרת ברע. והיא גם חסרת מודעות עצמית: תמיד מאשימה אחרים בכל הבחירות הרעות שלה. היא אף פעם לא אחראית לכלום. כולם אכלו לה ושתו לה, והיא מסכנה לא עשתה כלום: למה זה מגיע לה??? ממש פולנייה LOL ומרוב כעס ועצב היא עוד יותר אכזרית לעצמה ולאחרים. טינקר ניסתה להציל אותה, אבל היא כבר הייתה בשלב שפשוט אסור היה להתקרב אליה ואי אפשר היה לעזור לה: היא לא רצתה שיהיה לה טוב! היא לא רצתה להיות מאושרת, היא לא רצתה אהבה. היא לא רצתה הפי אנדינג. היא רצתה להמשיך להיאחז בפחד ובכעס וברצון לשלוט ולנקום. וכל מה שכתבתי, חוץ אולי מעניין ההתקרבנות נכון גם לגבי רמפל: תמיד בוחר בעוצמה שחורה על פני האהבה. בקיצור, שני מסכנים מסוכנים שצריך להתרחק מהם: עושים רע לכל מי שמנסה לעשות להם טוב. מי שלא אוהב את עצמו ולא רוצה שיהיה לו טוב - איך יאהב אחרים?

Macphista

New member
אני בשוק!

את אוהבת את טינקרבל?
וואו, הייתי מנחשת שאת במחנה וונדי ולא טינקרבל.
בעיני היא פשוט ילדה מעצבנת שמושכת בשיער של וונדי כל הזמן וברמה מסוימת גם אישה מוכה נפשית על ידי פיטר פן- מאוהבת בו, הוא מעליב אותה, זורק אותה, מאדיר את וונדי בפניה וכו'.
לא שאני אוהבת את וונדי במיוחד.
בכלל אין לי סימפטיה לפיטר פן.
טיגר לילי הדמות הכי מוצלחת שם בעיני.

לגבי מולאן- תראי את הקישור ששירן שמה- הם טוענים שהיא ביסקסואלית. אז זה מסתדר שהיא הייתה גם בעניין של פיליפ וגם בעניין של אורורה. למרות שאני לא ממש קיבלתי את הרושם בעונה הקודמת שהיא בעניין של פיליפ. אבל אורורה זה סיפור אחר... אני חושבת שמישהי גם כתבה כאן שכשמולאן הכניסה את הלב חזרה לגוף של אורורה זה נראה כאילו את הולכות לקפוץ אחת על השנייה ולשכוח מפיליפ.

לא נראה לי שמולאן ורובין יהיו ביחד. הסדרה מאוד דוגלת באהבת אמת ואם אהבת האמת של רובין היא רג'ינה אז את יכולה להיות בטוחה שבסופו של דבר הם יהיו ביחד.
והיא תהיה האמא החורגת של הבן של ליידי מריאן.
הנה, ארגנו לה על הדרך גם ילד מבלי שאמא שלו תצוץ בחזרה.

Shiri from the block

Active member
אדם אמר
שרובין והילד שלו זה לא תחליף להנרי... אז מקווה שהוא באמת יעמוד במילה שלו כי אחרת הרבה אנשים יכעסו ויפסיקו לצפות אח זה יהיה המקרה.

shirush3

New member
אני לא רואה את זה קורה

שפתאום היא תרד מהנרי בגלל שיהיה את הילד של רובין
זה יהיה לא אמין בכלל

Macphista

New member
כל הזמן אומרים שאנשים יפסיקו לצפות

מכל מיני סיבות שמתרחשות כל הזמן!
ועדיין יש רייטינג גבוה!
אנשים ממשיכים לצפות ולהתלונן ולקטר.

הם צריכים לעשות בדיקה של מה שמצייצים וכותבים ברשת על הסדרה ולראות מה אופי הדיבור- אהדה או זעם.

אנשים תמיד יתמרמרו ויטענו שהפסיקו לצפות

אבל בפועל עושים בדיוק ההפך וממשיכים לצפות רק כדי שיהיה להם מה לקטר אחר כך

Macphista

New member
מאז השנה האחרונה

בה פגשתי מלא ילדות שאוהבות ההצגה/סרט/סדרה וממש רבות בניהם מי יותר טובה והן לא חברות של מי שאוהבת את האחרת...

יסמין@

New member
זו תופעה ישנה נושנה

פעם זה היה מחנה אלביס נגד מחנה קליף ריצ'רד
ופעם מחנה שושנה דמארי נגד מחנה יפה ירקוני (מדהים, נכון?)
ופעם מחנה עופרה חזה נגד מחנה ירדנה ארזי
והיו עוד. וזה הגיע גם למעשי אלימות ולהתנכלויות וכו' וכו'

אני לא אוהבת את פיטר פן באופן כללי

כלומר את הסיפור, אף פעם לא מצאתי את הקסם והחן באגדה הזו. הדמויות שאני אוהבת משם הם הוק וטינק.
את טינק אני אוהבת במיוחד, כי היא לא ילדה לדעתי, אלא אישה צעירה ועקשנית שעומדת על דעתה, ופועלת בצורה שהיא רואה נכונה, אבל מה שהכי מצא חן בעיניי, זה שיש לה לב טוב וכוונות טובות, אז גם שהיא עושה טעות, היא יודעת לתקן אותה. ואז בכלל פיתחו את סרטי טינקרבל לדיסני, שתודות לבנות שלי אני מכירה בע"פ, והדמות שלה הפכה לקצת דביקית מידי לפעמים, אבל עדיין היא מגניבה מאוד, ומזכירה לי מאוד משהי שאני מכירה

לגבי מולאן, כל העונה הקודמת האכילו אותנו בכפית שמולאן מאוהבת בפיליפ, אז השינוי הפתאומי הזה משונה, כי לא היו רמזים בעבר. אני לא מסתכלת על כל מיני דברים שעושים מעריצים או תאוריות שהם מעלים, ואולי אני בכלל תמימה, אבל אין לי מושג איפה כולם רואים SQ זה נראה לי יותר כמו משאלת לב מאשר מה שקורה באמת בסדרה.
ולגבי אהבה אמת, אני יודעת שזה קטע מאוד רומנטי של אגדות, אבל לדעתי קצת נסחפו עם כל הקטע הזה סדרה, אפילו שהיא על אגדות רומנטיות בעולם נפלא כלכך... זה בסדר שלא לכולם יש את אהבה האמת שלהם, זה בסדר לא להגיד למשהו שאוהבים ואז לשנות את הדעה. קצת מאוס לדעתי הקטע הזה, וזה גורם לי לחבב את הסדרה פחות

Macphista

New member
את מי היא מזכירה לך?

ואת מי רג'ינה מזכירה לך? (חמותך? דודה מעצבנת?)

אפשר להתסכל אחרת על עניין מולאן בעונה הקודמת.
תחשבי על זה שעכשיו היא הצטרפה לרובין הוד והגברים שלו, ומה יש שם? אחוות לוחמים. בדיוק כמו שמולאן הסבירה לאורורה כשאורורה הטיחה בפניה שהיא אוהבת את פיליפ ולא רק נלחמת לצידו.
ו SQ זה באמת פרשנות של הצופים.

מסכימה איתך בנוגע לאהבת האמת, למרות שיש מקומות שראינו שיש גם דברים אחרים- רמפל ואשתו הראשונה, רמפל וקורה, רמבל השנויים במחלוקת. ראינו גם אפשרויות לאהבה שנייה עבור רובי ועכשיו רג'ינה. ראינו מערכות יחסים סתמיות, ראינו הריון לפני נישואים, או בלי בכלל. יש כאן רמה כלשהי של מציאותיות, אבל כן, בבסיס הטענה של הסדרה שיש דבר כזה soul mate ואהבת אמת נשארת לכל החיים ומלבד מילה כולם היו נאמנים לבני הזוג שלהם.
ו... אנחנו יודעים אחרת. מציאותי זה לא.
מצד שני, יש כל כך הרבה סדרות טלוויזיה שמראות את המציאות הבעייתית של מערכות יחסים ושוברות תקוות לגבי מערכות ארוכות ושלמות, אז... נו... יש סדרת פנטזיה אחת שנותנת קצת תקווה...
העיקר שהיא מוגדרת כפנטזיה.

לא את חמותי ולא אף דודה

יש דברים שבאמת לא כדי לכתוב כאן.....

לגבי מולאן - את אומרת שהיא לא הייתה מאוהבת בפיליפ אבל היא אהבה אותו כאח בגלל אחוות לוחמים? אם כך, יש מצב....
למרות שאני מממש לא מבינה את ההתרגשות הגדולה מזה שהיא מאוהבת באישה או שאולי רג'ינה מאוהבת באמה. בחיי, בשנת 2013 חשבתי שיפסיקו לעשות סיפור גדול מהומואים ולסביות בטלוויזיה....

למעלה