ט"ו באב

mamygo

New member
אלפבה ופיירו ((wicked))

למרות שהסוף הקיטשי עשה לי חם בלב.......
אם היא הייתה מתה זה היה מקפיץ את הרמה קצת.... ><

N o R i K o

New member
אלפבה\פיירו=גייל\קטניס
CF

כתבתי על זה גם בחפירה שלי וגם בשרשור מוזיקה, אבל אני אקצר הפעם-
פיירו מפתח רגשות לאלפבה בשלב ממש מוקדם שלהם בשיז, אבל הוא עם גלינדה כי זה מה שכולם מצפים ממנו לעשות, היא בלונדה יפהפיה וטובה למוניטין שלו, במיוחד אחר כך כשכל המאבק במכשפה מתחיל, והם צריכים להתארס כי זה יחזק את תחושת העם... אבל אז כשמגיעים לרגע האמת וגלינדה מציעה לשניהם לברוח איתה אז הוא בוחר ללכת איתה

בדיוק כמו שקטניס מפתחת רגשות לגייל כבר בגיל צעיר אבל היא לא חושבת על זה בכלל, ואז אחרי המשחקים היא צריכה להיות עם פיטה כי כופים עליה לעשות את זה והם צריכים להתארס, אבל אז כשמגיעים לרגע האמת והיא מבינה שהיא רוצה לברוח הראשון שהיא הולכת אליו זה גייל...

ו-As long as you're mine זה ה-שיר שלהם.
(אחרי Somewhere only we know)

ומה? הסוף מושלם. כל כך לא קיטשי בעיניי... במיוחד כשרוב המחזמר עוסק בכלל בחברות של גלינדה ואלפבה (גייל ופיטה?
). כולם בטוחים שהיא מתה בסוף חוץ ממנו, ולמרות שהם ביחד... הוא דחליל! מה יש לה לעשות עם דחליל?!

אגב, זה הסוף של המחזמר... הסוף של הספר שונה-

בסוף של הספר היא לא מספרת לו שמים לא באמת הורגים אותה... אז כמו גלינדה וכל שאר הממלכה, גם הוא בטוח שהיא מתה.
הרבה פחות מרגש בעיניי.

mamygo

New member
זה קיטש ולא תצליחי לשנות את דעתי!

מסיבה לא ברורה אני רואה פחות או יותר כל סוף שבו הזוג חיים יחד באושר כ"קיטש"......

אבל באופן ספיציפי כל הקטע של "הקוסם מארץ עוץ" זה שהמכשפה הרעה מתה בסוף, ולא רק שהיא מתה אלא מתה בדימוי של "המכשפה הרעה".
המטרה של הספר\מחזמר היא לנגן על מיתרי הלב שלנו ולהראות צד אחר (ההיסטוריה שלה והנסיבות שגרמו לה להיות רעה). שימי לב שלא משכתבים את הסיפור מחדש אלא מציגים את מה שאנחנו לא יודעים--- הילדות שלה וקטעי "מאחורי הקלעים".
ואז באים בסוף ואומרים "עצוב לנו שהיא מתה בואו נעשה את זה 'סוף טוב' כי אנחנו לא מסוגלים להשלים עם העובדה שלפעמים קורים דברים רעים לאנשים טובים"

N o R i K o

New member
לא יודעת, אני ראיתי את זה אחרת,

את חושבת שהיא הולכת למות בסוף, המחזמר נפתח בכך שהם שרים על כך שאף אחד לא מתאבל עליה, ואת לא חושבת שיש בזה משהו רע...
ואז ככל שהמחזמר מתקדם יותר אכפת לך ממנה ומגלינדה וממערכת היחסים שלהן, ואז את עצובה יותר ויותר מכך שהיא הולכת למות...
ובסוף - זה לא באמת משנה אם היא מתה או לא. היא וגלינדה לא יכולות להיות חברות יותר וגלינדה חייבת להיות נגדה, כל עוז שונאת אותה... אז נותנים לך נחמה בכך שהיא ופיירו יכולים להיות ביחד. אבל זה גם לא באמת טוב, זה בסתר ובחשאי. וכל הדברים שהיא באמת שאפה אליהם - להציל את בעלי החיים מהקוסם, לגרום לאנשים להבין שהוא לא באמת מועיל לממלכה... היא אף פעם לא תגיע אליהם. היא בעצמה נכנעה לזה כשהיא אומרת - I promise, no good deed will I attend to do again

כך שהסוף שלה לא טוב... באף צורה. לדעתי במצב שלה היה עדיף לה למות. אבל מנחמים אותך בזה שלפחות הוא לידה... אני יצאתי מהמחזמר הזה מייבבת את חיי

mamygo

New member
איש איש בדעתו יחיה :)

אבל את חייבת להודות ש"no good deed" היה סוג של שיר פרידה מפיירו שהסתיים בהחלטה שלה לא לעשות יותר מעשים טובים.
וכשהם בורחים לחיות יחד אז זה כבר מאבד קצת מהקטע.... כי הרי כשהיא מקבלת אותו חזרה לא יכול להיות שהיא תהיה 'המכשפה המרשעת מהדרום' ולא תבצע מעשים טובים יותר, כי היא כבר לא הדמות הממורמרת והאבלה שהייתה לאחר המוות כביכול שלו.
קצת קשה לי להאמין שהיא תקבל אותו חזרה ותתחיל להאמין בטוב שבעולם או לפחות להיות קצת יותר מאושרת ועדיין לא לעשות יותר שום דבר טוב ולנטוש את כל מה שהאמינה בו בהתחלה.

N o R i K o

New member
באמת איש בדעתו יחייה,

גם אם היא איתו, היא המכשפה הרעה מהדרום. אין ברירה, ככה כל עוז החליטה עבורה... היא חייבת לחיות עם החותם הזה, אחרת היא תפגע גם בגלינדה. ושוב, היא איתו בסוף, אבל הם לא באמת יכולים להיות ביחד... הוא דחליל. הם ביחד באופן מטאפורי שכזה. אף אחד מהם לא באמת יהיה מאושר שוב. אבל לפחות יש להם אחד את השני...
ככה אני רואה את זה. דווקא וויקד זה אחד הסופים היפים והלא קיטשיים בעיניי. וחודשיים אחרי המחזמר בכל פעם שהייתי שומעת את For Good הייתי כמעט-בוכה.

תאמיני לי שאני שונאת סופים קיטשיים... הארי פוטר? פאקינג MJ הנוראי?!?!!?
אבל... זה היה סוף מדויק כזה. ממש יפה
בעיניי לפחות.
כנראה שזה באמת עניין של טעם

mamygo

New member
עכשיו העצבת אותי.....

"אף אחד מהם לא באמת יהיה מאושר שוב" ------ ניסיתי להתעלם מזה!! הדחקתי!! על מי אני עובדת אני אוהבת סוף קיטשי למה הם לא יכולים לחיות באושא ועושר.????? מגיע להם!!! ;'(

http://www.youtube.com/watch?v=2cv2Y56yzEo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=1TIQs6fxLf4

http://www.youtube.com/watch?v=dtZHwHv1Uuk

-----אם מהסוף של המחזמר כמעט בכית, זה יעשה את העבודה :)
רגע איך ראית אותו? באינטרנט? או על במה?

N o R i K o

New member
אעעע גם לשמוע את Finale שובר אותי

Because I knew you I have been changed - No one mourns the Wicked

אוףףף עם המחזמר המדכא הזה

רואה שזה נורא? עכשיו תחשבי מה קורה בסוף שבו אף אחד לא יודע שהיא לא באמת מתה... שלא רק שהיא לא תהיה מאושרת שוב, גם אפילו את פיירו אין לה... זה משנה את הפרספקטיבה

ראיתי אותו בלונדון... 24.2.11
כל כך מזמן!!!1 אני רוצה שוב

mamygo

New member
עולם הזמנות הספרים מחו"ל הנפלא....

אני די בטוחה שיש אותו בעברית... אני חושבת שבספריית אריאלה.

ellendili

New member
אני רוצה לראות את זה!

אוף אבל מה... לראות במחשב...?
בא לי לונדון גם! אני ראיתי את מלך האריות בלונדון והיה מהמם אבל זה נראה יותר מהמם!

N o R i K o

New member
לא ראיתי את מלך האריות (
) אבל וויקד זה...

טוב, אז סיפור-
לזו שנסעתי איתה יש בעיות רגליים. אז בבוקר היינו ב80 מוזיאונים בערך, ואמרנו שנגיע הביתה בדיוק ב-5, כך שיהיה לנו זמן להתקלח ולהתארגן למחזמר שמתחיל ב-7 וחצי... הגענו הביתה ב-6. היו לנו 45 דקות להתקלח, להתארגן, לאכול ולצאת. אז איכשהו הצלחנו לעשות את זה ולהגיע לאנדרגאונד שלוקח למחזמר... ובדיוק כשחשבנו שעוד יש סיכוי שנגיע בזמן למחזמר ושלא יסגרו עלינו את הדלתות וכך ילכו 40 פאונד, הרכבת נתקעה. היינו מיואשות. ואז באורך פלא הרכבת השתחררה והגענו ב-7:25, מתנשפות.
וכל מה שחשבנו זה: כדאי מאוד למחזמר הזה להיות שווה את הדרך הארוכה שעברנו כדי להגיע אליו!$#%@#
והוא היה כל כךךךךךךך שווה את זה. איזו הפקה! ושירים! ושחקנים! והכלללל!

לגמרי לראות.

ellendili

New member
דפנטלי אראה.

השאלה אם לחכות לחו"ל ולקוות שיציגו את זה בזמן ובמקום הנכון או לראות בבית...? ממש המלט אני מרגישה עכשיו...

ומלך האריות זה אחד המעולים. זה מוזיקה מהסרט אבל בתזמורת חיה ותלבושות ותפאורה מטורפים ומדהימים. אם ייצא לך מתישהו, מומלץ בחום קטניס

N o R i K o

New member
כל כךךךךך לוהט?

ממש ממש רציתי לראות, אבל היה נורא נורא יקר, ווויקד היה במחיר יותר סביר לכיס החיילות שלנו

בפעם הבאה, זו לגמרי הבחירה שלי...

אני חושבת שזה מהדברים שחייבים לראות בלייב, ובגלל שההצגה עדיין רצה גם אין אותה באיכות נורמלית וצילום ראוי וסאונד... כך שאני לגמרי לגמרי ממליצה לראות בלייב D:

mamygo

New member
נ.ב--

הו החפירה המפורסמת ששמעתי כה רבות עליה ((פעם אחת))
אני חייבת לציין לפני הקריאה שכבר שמרתי את הקובץ בשם "התורה" למרות שאני 'טים פיטה'. ((לפני שאת שואלת אין לי שום סיבות, אני סתם חושבת שהוא חמוד 3:. ו.. אני גם קצת מתעצלת להתחיל להתעצבן על עוד משהו שקולינס עשתה בספר))
וגם..... שקראתי\צפיתי את כל הפאנדומים שאת מספיילרת ((כן,כן, גם את אינויאשה))

N o R i K o

New member
MJ מעליי

מהאלה שלא מרגישים בכלל... אני גם ככה מתכחשת לספויילר הזה

נו יופי, את בכיוון הנכון... רק לזכור להתפלל 3 פעמים ביום ואת מסודרת!

סתם. אני גם חושבת שפיטה חמוד, בקריאה הראשונה של הטריולוגיה ממש ממש אהבתי אותו אפילו... בקריאה השניה כבר קלטתי שהוא מתוכנת לכך שנאהב אותו. XD אז אנחנו ביחסי שלום עכשיו...
והו יאיי! להכיר אינויאשה זה שוס. אינו\קאגו היו ה-שיפ שלי... עד שהגיעו גיילניס

(סתם, האמת שבגדתי באינו\קאגו עם קאגומה\OMC...)

simba only me

New member
אני יכולה להוסיף

היי , שמי רותם
אוחח אני יודעת שאני לא מוכרת , סוג של סמויה ,אבל אוחח הייתי חייבת להגיב לשירשור הזה , כי האמת שיש לי הרבה מה להגיד וגם פאק לפני איזה יומים ממש חשבתי על סיפורי אהבה שאני אוהבת בסרטים וספרים ואיזה זוגות עושים לי את זה , ופתאום אני מציצה בפורום וזה השירשור הראשון שאני רואה , אני כבר איזה יום וחצי מתלבטת , אגיב לא אגיב , אבל זה קצת חזק ממני

אז הסיפורי אהבה שלי

גייל וקטניס
אין יותר מידי מה להוסיף , אני אוהבת את הזוגות (ואתם תראו זה מוטיב חוזר) כאלה שברור שהם מאהבים , מהרגע הראשון , והם פשוט מסרבים להודות ברגשות האלה , ואז הרגשות יוצאים להם בפעולות ומעשים שהם לאו דווקא נשיקה או איזה חיבוק אלה הרבה יותר מעבר
זה הכנות הנאמנות , ההכרה שלהם אחד את השני . זה ההגנה שהם נותנים לשני , כאילו ברור לכולם חוץ מלהם שהם פשוט לא יכולים אחד בלי השני .
ובכלל אני כל כך מאמינה בזוגות שהם קודם חברים טובים ואז מבינים את הקרבה והעומק שזו אהבה וזוגיות
וכמובן בגלל כל מה שאמרו לפני ...

ג'ק שפרד וקייט (אבודים)
זה כל כך דומה לגייל ולקטניס , הם לא אומרים אפעם "אני אוהב אותך " אבל זה הקשר המטורף שהם פשוט לא יכולים לחיות אחד בלי השני . וזה הריבים הקטנים או הכאב של אחד מהם כשהשני נפגע , וגם כשהם עם מישו אחר מרגישים שהם מתגעגעים לשני
ושוב זה לא שיש להם איזה אלפי סצינות נשיקה , אלא משו אחר , שאני אפילו לא יודעת לתת לזה שם
אני פשוט מאוהבת בזוג הזה

רובין הוד ומריאן (רובין הוד של הBBC)
שוב ברור לכולם שהם אוהבים אחד את השני , אפילו להם אבל הם פשוט לא אומרים את זה במילים , גם לא אחד לשני , הם אפילו מרבים להתווכח ולא להסכים . אבל שוב זה כל כך מעבר .
דווקא כשהזוגות האלה אומרים דבר אחד הם תמיד מתכוונים לדבר אחר .. אוחחחח זה נשמע אידיוטי כשאני מנסה להתנסח , אז מעכשיו חוסכים במילים ..

אדוארד ובלה (דמדומים )
אין יותר מידי מה לא הוסיף , לא משנה מה הם עושים הם פשוט אוהבים אחד את השני (אני באמת לא יודעת למה אני אוהבת אותם ממש , כי בלה דיי מעצבנת אותי לרוב )

מאלני וג'ארד (גוף מארח)
אפילו אני לא ציפיתי שאגיע לזה איכשו , כי קראתי את הספר כל כך מזמן ואני יודעת שהרבה ממש לא אהבו את הספר
בכל מקרה , אהבתי אותם שוב הקסם שנמצא בזוגות האחרים (אני גם חושב על זה שאני אוהבת את הזוגות שסוחבים על עצמם איזה כאב כזה , חולה על אגנסט(בעולם הפאנפיקים
))
אז שוב מחוסר הצלחה בהתבטאות חיסכון במילים ...

אפשר גם מטלנובלות ?

אלגרה ובניסיו (אלמה פיראטה)
כנ"ל זה ברור לכולם עד שהם מודים בזה יוצא המיץ ..
שוב זה תמיד המשו מעבר שאני לא יודעת להסביר
במקרה שלהם גם סיפור אהבה די טראגי , כי עד שהם מודים בזה וסוף סוף ביחד חייב משו להרוס

וסיפורי אהבה קטנטנים :
ג'יימס ולילי
זה כנראה בכלל בגלל ההשלמות שפאנפיקים , פשוט תמיד יש לי אליהם פינה חמה בלב
רמוס טונקס
אין לי יותר הסבר..
ג'ספר ואליס
שוב פשוט אהבה גדולה לדמיות האלה ולאהבה שהם רוחשים

ופינה קטנה לאפלטונית
קונדסאים (ללא פיטר - כי חובה להוציא אותו)
זה פשוט החברות הזו , ללא תנאים (שוב כנרראה שהרוב מסתמך על פאנפיקים ) אבל אין האמון הנתינה אחד לשני בחבורה הזו (מאחלת לכל אחד חברות מדהימה כזו)
אליס ואדוארד
חברות מדהימה , אח ואחות שיצרו את זה לעצמם

טוב הגיע הזמן להפסיק לחפור ועוד בתור אחת שנדחפה ככה סתם
יש כל כך הרבה ספרים וסרטים שאני מאוהבת בסיפורי אהבה שלהם שאם אתחיל לסרוק את כל הסדרות והסרטים והספרים זה לא ייגמר

אז תודה שנתתם לי לפרוק

pennylane11

New member
ברוכה הבאה!

תישארי, אנחנו לא נושכים! (ו- להתחיל בגייל וקטניס, אני כבר אוהבת אותך!)

למעלה