קפה על הבוקר עם אילמזמר

גם לי יש שאלה

לפני הכול שאפו על הירידה המדהימה!!
אשמח לדעת כמה זמן נשארת עם הגבלה הדוקה, ובאיזו הגבלה ירדת את רוב המשקל.
אצלי ההגבלה ההדוקה (אכלתי הכול אך מעט) שרדה חודש בערך עד שהתפתחה דלקת ומאז אני רק פותחת את הטבעת והירידה האטה כי הכמויות גדלו מאוד.
מיכל כל הכבוד על היוזמות, תודה גדולה לך!!

אילמזמר

New member
סליחה על הפיספוס

בעיקרון כשההגבלה היתה הדוקה לא ירדתי הרבה, היה לי קשה לנהל חיים נורמטיבים, הקושי הגדול ביותר היה כשהתחלתי לעשות ספורט. השניים פשוט סירבו להיות חברים.
הירידה האמיתית החלה כשפתחתי קצת, מה שנתן לי את האפשרות לעסוק יותר בספורט.

אילמזמר

New member
שלום רומי

תסלחו לי על ההקבלה, אבל כמו שרשום על חוקי צה"ל שחוקים אלו נרשמו בדם, את החוקים שלי לגבי האוכל רשמתי בהרבה קיא (לפני הפורם הזה).
אחד הדברים שהבטחתי לעצמי אחרי שהחלטתי ללכת על הניתוח זה שהירידה תבוא ממקום נכון ולא ממקום בולמי. אני חייב להודות שהשנה הראשונה הייתה למידה בשיטה הקשה, ההוראות היחידות שקיבלתי
בסיום הניתוח מלבד אלו של השבועות הראשונים היו שאני אמור לרדת קילו בשבוע, במידה ואני מפסיק לרדת קילו בשבוע לבוא לסגור. טעות גדולה!! כמו שכתבתי בשנה הראשונה סגרתי וסגרתי, זה היה נוראי היו רגעים שהפסקתי לדבר בזמן האוכל מתוך הכרח והיום אפילו זמנים שלא הצלחתי לשתות כלום לפני 12. אני שמח להגיד שהיום אני אוכל כמעט הכל, נמנע מלחם כי הוא קצת כבד לי ומדברים יבשים בכלליות אבל חוץ מזה הכל! אני סגור על 8 ורבע וזה לא הולך להשתנות בזמן הקרוב, מספיק בשביל להרגיש הגבלה אבל לא יותר מדי כדי לא לפגוע באיכות חיים, חשוב לזכור שסגירה היא מאוד אינדבידואלית ואין חשיבות למספר בין אדם לאדם!

רומי 912

New member
היי ליאור גם אני סגורה על 8 ורבע, ההגבלה היא בשעות הבוקר עד שעה 11 בערך אני לא יכולה לאכול כלום, אחרי 11 אני יכולה לאכול אבל דברים קלים ורכים (לא סטייק, לא אורז ולא לחם) אני מבוגרת ולכן חילוף החומרים שלי הוא איטי. אני גם לא עושה ספורט. לכן מתאים לי הסגירה הזו והירידה האיטית שמיוחסת לגילי.
הכי מפריע לי זה תפריט האוכל שהוא מאד דל מבחינת המבחר.
לכן שאלתי אם יש לך הצעות לתזונה ומאכלים כי לפעמים נמאס.
אם הייתי ללא הטבעת - מזמן הייתי נשברת, הטבעת שומרת, מגבילה
ומשמשת ככלי משמעותי לדיאטה. אגב עדיין אם אכלתי קצת יותר מבחינת כמות זה נפלט לי החוצה.

אילמזמר

New member
שלום שוב רומי

ירידה איטית זה נהדר, אני עדיין ממליץ לנסות לפחות ללכת כמה פעמים בשבוע אם אפשרי, זה ממש ממריץ את המטבוליזם וגם עושה טוב לנפש קצת אוויר צח.
הכי חשוב שלא תסבלי, הטבעת לא אמורה לפגוע לך באורך חיים ושום ירידה לא שווה אם את מקיאה אחרי כל ארוחה.
זה ישמע קצת מצחיק אבל אני גיליתי את הסלטים מחדש, אני כל בוקר מכין לעצמי סלט לארוחת צהריים, זה כקליל וטעים ואפשר להכניס לשם מלא דברים, אני אוהב להכניס חזה עוף (עסיסי כמובן, לא יבש) או אפילו כבד (מכיל הרבה ברזל והרבה מאוד חלבון), בנוסף אני ממליץ על הנבטה של קטניות, בדרך כלל הם רכות מאוד והנבטה יכולה לשלש את כמות החלבון!
כף או 2 של טחינה גם נהדרת (אבל לא להגזים שם, בטחינה יש הרבה קלוריות). בבוקר אני בדרך כלל אוכל בייצים רכות , אבל את יכולה גם לאכול אותם בערב.
כשאני משקיע אפשר להכין אפילו פשטידות מקמח מלא, אנטיפסטי בתנאי שהוא מבושל כהלכה (לא תפוחי אדמה או בטטות), אבל בצל ירוק קצת שמן זית מעל ולתנור יוצא נהדר!

רומי 912

New member
ליאור, אתה עדיין נוכח? רבות שמעתי על הנבטת קיטניות, איך עושים זאת?
האם את הכבד אתה מטגן או צולה ? אני מאד אוהבת כבד ונמנעת כי חשבתי שזה מאד משמין. תודה רומי

אילמזמר

New member
עדיין =]

http://www.youtube.com/watch?v=Mf2uWW1Cm8E
יש להם קצת פוזה אבל הם מסבירים טוב.
כבד לא יותר משמין מכל סוג בשר שהוא, אבל מכיל יותר דברים טובים ואם עושים כמו שצריך גם יותר רך ונימוח אני שם שכבה דקה של שמן זית ומטגן, כמובן שאם יש לך אפשרות לצלות מה טוב!

אופירA

New member
מנהל
כבד עשיר בברזל, וגם בכולסטרול

קלורית הוא אכן לא משמין יותר מבשר אחר.
פעם בשבוע מנת כבד קטנה בהחלט תתאים גם לאשה מבוגרת בריאה, ובוודאי שלגבר צעיר.
מה שאומרים לא להגזים באכילתו זה בגלל הכולסטרול הרב.
מי שחייב בדיאטה דלת כולסטרול, צריך להימנע מלאכול כבד ושאר איברים פנימיים, העשירים בכולסטרול.

רק עכשיו ראיתי על האירוח

מקווה שזה לא מאוחר מידי.

בכל אופן ערב טוב לכולכם ולבחור הצעיר.
יישר כח על הירידה!
כמעט 100 קילו לא הולכים ברגל, ואני בטוחה
שהשינוי אדיר!!

מציפה אותך בשאלות שמעניינות אותי
ותענה רק על מה שבא לך:

בן כמה אתה?
באיזה שלב בחיים החלטת שאתה זקוק לניתוח?
מה הביא אותך להחלטה זו?
איך הגיבו המשפחה והסביבה?
מהו התפריט שלך כיום? (פחות או יותר)

שיהיה לך בהצלחה רבה בהמשך.

פלפלית79

New member
תודה רבה!

אומנם לא הצלחתי להצטרף, אבל קראתי בשקיקה את כל ההודעות על הבוקר.

תודה לליאור ותודה ומיכל על הארגון והתושיה.

יישר כוח!

למעלה