עונה 2 פרק 11

פינת האמינות השבועית שלי.

למה בל לא מתה? מאיפה הוק כל כך משוכנע שהיא לא תמות מהירייה? איך לא כאב לבל הירי?
ושאלת השאלות.. למה הוק לא ירה בראמפל, הרי הוא היה חסר כח באותו הרגע.
ולמה הוק אחרי הירי בבל מחכה שראמפל יכנס חזרה לאחרי הקו ולא יורה בו מיד לפני שהוא נכנס?
הוא יכל בשתי הסיטואציות להישאר בחיים אבל דווקא הוא בוחר במצב שהוא ימות ועוד מכריז שהוא מוכן למות. אפילו מחבל פלסטיני לא כזה טיפש.

ואיך זה שלקח לקריקט חצי פרק להגיע לאמה?!

בכלל איך אף אחד לא שם לב שהוא חזר לעיר..

הלדין

New member
פרק מעניין..

נראה לי שאתה עסוק מאד בנטפוק כשאתה מתעלם מהתשובות: לאורך הפרק מובהר שרמפליצקין רב עוצמה לאין שיעור מהוק מבחינה מאגית. למיטב הבנתי, הוק יותר חזק מרמפליצקין פיסית ולכן העובדה שהוא מצליח לחבוט בו מעידה שהוא משתמש בכוחותיו כדי לתת לעצמו יתרון על פני הוק. מה שקרה בפרק נקרא "מידה כנגד מידה" - הוק רוצה לראות את אויבו סובל מכך שאהבת האמת שלו נלקחה ממנו. הוא יהרוג אותו אבל לא באותו הרגע. לגבי בל, נראה ששכחת איך הקללה עובדת; ההשפעה של הירי רק מעוכבת. ברגע שהקללה תוסר, בל תרגיש את מלוא עוצמת הירי כמו שאשלי ילדה את בתה אחרי עשרים ושמונה שנה של הריון מעוכב. כך הוק מרוויח פעמיים: אם הקללה נשארת, רמפליצקין מאבד את אהובתו, ואם הקללה מוסרת, רמפליצקין מאבד את אהובתו. באשר להוק, נדמה לי שמה הפריע לך הוא איך שאתה רוצה שהדמות תתנהג בניגוד לאיך שהיא אופיינה: הוק מוצג עד עד כאדם אמיץ על גבול הפזיזות להבדיל מרמפליצקין הפחדן שמסתתר מאחורי הקסם שלו. קח את זה ושלב את זה עם ייאוש ורצון לנקום ותקבל את הסיטואציה ההזויה הזאת.

מה שהציק לי בפרק זה השיער של מולאן. בעולם הפוסט-אפוקליפטי יש לה זמן למעצב שיער אבל בעולם הרגיל אין? בל נראתה מדהים בבגדיה למרות שאלה לא בגדים מתאימים לציד מפלצות אלא לנשף. למזלה, היאגואיי היה רק נסיך מכושף ולא מפלצת אמיתית. אגב, קלוד שנזכר בפרק הזה הוא אותו קלוד ששימש כ-"כרטיס הכניסה" של קורה לעולם האגדות.

האבל של הדמויות עשוי היטב. דווקא הצליחו להעביר את ההלם שלהם כשהם רואים אותו בחיים. לגבי אנשי סטוריברוק, שמעת על אפקט "הגורילה הבלתי נראית" - זה עתה קברו אותו. אם הם רואים אותו, הם לא בהכרח רואים אותו. אני לא יודע אבל ממתי הנרי רוצה להאמין שרג'ינה חפה מפשע?

הלדין

New member
ועוד...

נראה לי שבשלב זה ניתן לראות את הוק כגירסה אפלה של הארכיטיפ של "הנסיך מקסים" - הם חולקים מאפיינים רבים אך הוא חסר את המוסריות שמניעה אנשים כמו דייויד ופיליפ. עד כה הוא לא הפגין הרבה ממאפייני האישיות המזוהים עם ארכיטיפ "הפיראט" כמו החמדנות הידועה לשמצה שלהם. כבר הבחנתי שהוק ורמפליצקין הם אופורטוניסטים - ההבדל הוא שרמפליצקין עושה את זה מעמדה של כח ולו הוק עושה את זה מעמדה של חולשה. אני עדיין חושב שעדיף היה אם היה עובד עם צוות של חותכי גרונות שיגבו אותו. הם בטח שותים בפאב עם חייליה של רג'ינה ומתרפקים על זכרונותיהם מימיהם כמשרתי הרשע.

העימות בין שלגיה לצ'ארמינג יפה אבל חסר תוחלת. הוכח בפרק הקודם שצ'ארמינג נוטה בדרך כלל לקבל את מרותה של אשתו. אני לא חושב שייצא מזה משהו מלבד הרבה אוויר חם. כשהוק ממתנהג כמו שצ'ארמינג מתנהג, אנחנו אומרים שהוא נער צעצוע. אני חושב שכדאי וראוי לצ'ארמינג לעמוד על דעתו זאת.

על הקטע של בל והקללה לא חשבתי בכלל..

מה שאתה אומר על קריקט לא מסתדר, החנות של גולד ממוקמת דווקא במקום מרכזי שעוברים שם ״הרבה״ אנשים. אני בספק אם אף אחד לא ראה אותו.. חוץ מזה שעברו כמה שעות בין זה שהוא פגש את רמפל ולבין הפגישה עם אמה..

הלדין

New member
החנות של גולד סגורה כבר הרבה זמן.

ובכל מקרה, מי אמר שהוא הלך לחנות של גולד? לי נראה שהוא הלך לשריף כדי להזהיר אותה. אאז"נ, הוא שוחרר במהלך היום והפגישה עם הצ'ארמינגים היא במהלך היום ולו העימות בין הוק לגולד הוא בלילה. ניתן להניח בזהירות שד"ר הופר נפגש עם בני משפחת צ'ארמינג לפני הקרב אבל הם מציגים את זה אחר כך כדי לא לפגוע בהמשכיות של קו העלילה המרכזי של הפרק...

משום מה חשבתי שהיא אמרה לו לחפש אותו בחנות..

אם הם באמת מציגים את זה מהסיבה שאמרת אז זה פגע יותר, הרי היה אפשר לוותר על השיחה של סנו ובלונדי ופשוט להראות את קריקט במקום..

הלדין

New member
כל עניין הקללה לא ברור.

כל העניין הוא שאם אתה עובר את הגבול, אתה חוזר למצב המקולל שלך עם כל הפלוסים והמינוסים שלו. ובכלל, השעון לא זז מאז שהקללה "נשברה" כביכול.

Shiri from the block

Active member
יש סוג של קללה שהם לא יכולים לצאת מסטוריברוק אחרת יאבדו את הזיכרון שלהם... אז הקללה עדיין משפיעה על סטוריברוק אבל לא משפיעה על הדמויות עצמם יותר

זה לא נכון

מה את אלן דלון?
בל היתה אמורה למות כי אין קללה בתוך סטורי ברוק ואין קסם כלל מחוץ לסטורי ברוק. לכן היא היתה אמורה למות.

למה מי הוא???

אבל למה אתה בטוח שבל אמורה למות, גם אם ראמפל לא היה מתקן אותה, אולי הפציעה לא הייתה כזו קשה?
אנחנו לא בטוחים שאין קללה, אם אין קללה - הם לא אמורים לעבור אוטומטית חזרה לעולם האגדות?

Shiri from the block

Active member
בל לא הייתה אמורה למות הוק אומר בבירור שלא ידאג, הוא לא פגע בה קשה או משהו כזה, ושהמטרה שלו הייתה שהיא תשכח מי היא ואת ראמפל ואז זה הפייבק שלו.

אז מה אם הוא אמר..

הוא דפק לה כדור בגב אז לא ממש מעניין אותי מה הוא אומר אלא עובדות בשטח והעובדות מלמדות שכשיורים לך בגב אז אתה מת או לפחות מצב קשה אבל בטח לא תתחיל להתעקש על איך קוראים לך.

אני לא יודעת מה הידע שלך ברפואה

אבל לא כל מי שיורים לו בגב מת או פצוע קשה, עובדות בשטח או לא.. בטח ובטח לא אחרי שרמפל ריפא אותה עם הקסם, ואת זה ראו בירור בפרק.
אז בעצם הפציעה הקשה של בל היא התמודדות עם חוסר הזיכרון שלה, מכיוון שמבחינה רפואית (וזה לא חשוב אך זה קרה) היא בריאה לחלוטין.

זה לא נכון שראמפל השתמש בקסם

כשהוא חבט בהוק. להזכירך הוא גם תפס את אוסקר-פינוקיו לאחר שהוא הבין שהוא לא ביי ובאותו זמן היתה קללה כך שלא היה קסם.

השבוע ראיתם את פרק 11 נכון?

פשוט לא כתבתם, ואני רק עושה קישורים ממה שכתבתם.
אני מצרפת לכם את הדיון שהיה פה על פרק 11 שהוא שודר בארה"ב לפני כמה שבועות, דיברנו בדיוק על השאלות שהעלית.
אני כבר לא זוכרת כל כך, אבל מה שהטריד את רוב האנשים היה הזר המיסתורי החדש. התפתח גם דיון מעניין על הוק והנטיות האובדניות שלו, בל והאישיות ההיסטרית והמרגיזה שלה והכוח של רמפל לעומת הוק (אני גם זוכרת מעורפל התייחסות לוילון מתחילת הפרק אבל זה כבר תת דיון סנאו וצ'רמינג)
אני רק מזהירה, שתמיד בשרשורים האלו יש התייחסות לתיאוריות לגבי זהות הדמויות, ויתכן שיש גם ספויילרים בצורת תמונות או סניק פיקים לפרקים הבאים....... אבל בגלל שראיתם את הפרק, אני לא רואה סיבה שלא תקראו את השרשור, אולי חלק מהשאלות שלך יקבלו מענה

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2298&MessageId=166909253

למעלה