עונה 2 פרק 17

הלדין

New member
פרק חזק

אני חושב שלו הייתי במקום הטובים, הייתי משליך את הנרי לבאר. אני חושב שתפיסת השחור והלבן שלו - בנוסף למניפולטיביות שלו - מתחילה להזכיר לי את אמו רג'ינה. הוא נראה לי כילד שצריך ללמוד כמה שיעורים על המורכבות של החיים. אני חושב שאוון כתוב בצורה מקסימה והשחקן שמשחק אותו יותר טוב מהנרי. העניין הוא שגרג המבוגר נראה מבוגר מדי מכדי להיות אוון
- חלפו עשרים ושמונה שנה והוא נראה כאילו חלפו שלושים ושמונה שנה. אני משער שהתאונה הזו לא הייתה מקרית והוא כבר מחכה זמן רב להזדמנות לחזור לסטוריברוק.

לגבי התנהגותה של שלגיה, אני צופה בעלילה דומה ב-"אוז" וברור לי שמה שמייסר אותה הוא הפגיעה באמונה של רג'ינה ולא מותה של קורה. אחרי הכל, חלק מרכזי מאישיותה של שלגיה היא האמונה שהיא אדם טוב והשימוש בקסם האפל של הנר והמניפולציה שעשתה היו, בבירור, חציית קו אדום עבורה. כאמור, הדמויות בסדרה אינן שחור ולבן ושלגיה היא יותר "אפורה לבנה"
מהתגלמות הטוב הטהור בעיניי - ידיה עדיין מגואלות בדם חייליה של רג'ינה והמלך ג'ורג' - אם מתייחס לקוד המוסרי לפיו טובים אינם הורגים. אני גם מאמין שבימיה כפורעת חוק היו כמה וכמה
דברים שהיא הייתה מעדיפה לא לדבר עליהם. והיא די שתלטנית.

לגבי הנרי ורג'ינה, בסופו של יום, הנרי אוהב את שתי אמהותיו. אני דווקא נתתי לרג'ינה נקודה על כך שהיא לא השתמשה בהקסמה על הנרי. הנקודה הזו הייתה צפויה מהרגע הראשון שהיה מעורב קסם בעניין. בסופו של דבר, רג'ינה בחרה את הבחירה הנכונה ונתנה לשלגיה להירקב בתוך הגיהינום האישי שלה. גם מר גולד הפתיע בכך שהוא היה מוכן לשמש כשומר ראש לשלגיה.

פרק טוב אבל שוב בעיית אמינות.

סטוריברוק היא ללא קסם ולכן רגי'נה באותו רגע איננה מכשפה אז איך היא יכלה לשלוט בשריף באמצעות הלב?
מדוע רג'ינה לא שלטה בשריף כשהוא מינה את אמה לסגנית?
מדוע רג'ינה לא שלטה בשריף כשהוא אמר לה שהוא לא רוצה אותה יותר?
מדוע רג'ינה לא שלטה בשריף כשהוא החל להתנגד לה?
מדוע שלגיה לא שלטה בקורה כשהיא החזקיה את הלב שלה(הרי גילינו שאין צורך להיות מכשפה כדי לשלוט באנשים) במקום להרוג אותה.

מה שכן על דבר אחד אי אפשר להתווכח- בלי רג'ינה כל הסדרה הזאת לא שווה כלום!

הלדין

New member
ובכן,

הלב עצמו קסום. רג'ינה מעכה את הלב כדי להרוג את גראהם. לגבי מינויה של אמה לסגנית, אני קיבלתי את הרושם שרג'ינה לא רצתה שאמה תעזוב את סטוריברוק והשקיעה מאמצים על מנת להשאיר אותה תחת פיקוחה. לגבי השאר, גראהם הוא נער הצעצוע של רג'ינה. הוא התנגד להכניס את אמה בפעם השלישית לכלא בטענה שזה כבר מגוחך בפרק הראשון וזה עבד לו. ולגבי השאלה השלישית, אתה נותן מעט מדי קרדיט לקסם הטוב של אמה. לגבי הלב של קורה, אאז"נ, שלגיה העלתה את האפשרות באוזני עוץ לי גוץ לי כדרך להיפטר משניהם ביחד אבל בחרה בסופו של דבר בדרך אחרת. שלגיה גם לא בדיוק מכשפה מנוסה כרג'ינה ולא בטוח שהיא יכולה לשלוט במישהו דרך הלב שלו.

Shiri from the block

Active member
חחחחחחחחח כן מסכימה עם זה היא עשתה המון מאמצים בשביל להרחיק אותה משם, לא נראה לי כל כך שהיא רצתה שהיא תשאר חח

shirush3

New member
יכול להיות שזה חלק

מהאהבה הסודית של רג'ינה לאמה
לנסות להרחיק אותה בשביל שהיא תשאר לבד

הלדין

New member
אני בן.

לו רג'ינה רצתה שאמה תעזוב את סטוריברוק היא הייתה מניחה לה לנפשה. כל ההתגרויות של רג'ינה הללו גירו את גאוותה של אמה ועוררו אותה להישאר בסטוריברוק עוד בטרם התעוררו האינסטנקנטים האמהיים הרדומים שלה. ולמעשה, נאמר באחד הפרקים שאם אמה תמות, הקללה תסתיים. זה נותן לרג'ינה מניע מצוין לרצות שאמה תישאר בסטוריברוק כדי שתפקח עליה עין.

Shiri from the block

Active member
באיזה פרק זה נאמר?? לא זכור לי דבר כזה שאם אמה תמות הקללה תסתיים? מה ההגיון בזה?
ואם אחרי 90 שנה אמה הייתה מתה אז מה? חח

הלדין

New member
בפרק 18 או 19 של העונה הראשונה

עוץ לי גוץ לי ורג'ינה מדברים על כך שאם אמה תמות, הקללה, בכל מקרה, תסתיים. ההגיון מאחורי זה הוא שעוץ לי גוץ לי יוכל לבצע את המסע שלשמו הגיע לעולם הזה. כזכור, רג'ינה לא יצרה את הקללה אלא עוץ לי גוץ לי והוא תכנן גם את הדרך שבה הקללה תוסר.

יסמין@

New member
ראינו שלבבות נשלטים פשוט ע"י

שיחה איתם. שלגי לא הייתה צריכה למעוך לקורה את הלב (אבל גם זו הייתה אפשרות עדיפה על הדרך שבה רצחה אותה לבסוף). מספיק שהייתה מדברת איתו ואומרת לקורה לעשות דברים טובים במקום רעים.

Shiri from the block

Active member
אתם שוכחים דבר אחד........ הם הרגו את קורה באמצעות הלחש, כי לא היה דרך אחרת להציל את ראמפל.
ראמפל גסס, לא היה שום שיקוי או קסם ריפוי או משהו שהיה יכול להציל אותו, חוץ מלהשתמש בנר הזה ולהחליף את החיים של קורה בחיים שלו.
בגלל זה סנואו לא שלטה על הלב של קורה, אז מזה יעזור? קורה תחייה וראמפל ימות? הם לא רצו שזה יקרה.

יסמין@

New member
א. לא בטוח

שאי אפשר היה להציל את רמפול בלי להשתמש בקסם שחור ובלי להרוג את קורה ועוד בדרך שזה נעשה
ב. כמו שסנואו אמרה לרמפול: את אימא שלה היא לא הצילה בדרך הזו - אז את רמפול??? ואימא שלה אמרה לה שלכל אחד יש הזמן שלו ולא צריך להתערב בכך. מדוע ההנחיה שאימא שלה נתנה לה הייתה מתאימה רק עבור אימא שלה, ואילו רמפול פתאום כל כך חשוב שסנואו תעשה דבר כל כך נורא כדי להציל אותו??? ממש לא ברור המניע של סנואו. רמפול יותר חשוב לה מאימא שלה???

Shiri from the block

Active member
מה לא מובן? אמרו בבירור שהדרך היחידה להציל את ראמפל זה להשתמש בקסם הזה.
למה היא הצילה את ראמפל ולא הצילה את אמא שלה?
כי אם ראמפל היה מת, קורה הייתה הדארק וואן והייתה מחסלת את כולם כולל את הנרי ואולי אפילו את רג'ינה (הרי הלב שלה לא היה בפנים)

אז מה עדיף? לתת לה לחיות ולהרוג את ראמפל במקום?

יסמין@

New member
אמרו??? אמר!

רמפול אמר! ואני לא מאמינה אפילו להברה אחת שיוצאת מפיו, אפילו למחווה אחד שהוא מביע בגופו, אפילו לקריצה אחת שהוא קורץ בעינו.
אז מה אם הוא אמר? זה אומר שזה נכון?
א. יכול בהחלט להיות שכלללללללל מה שקרה שם הייתה מניפולציה שלו! הרי הוא יודע הרבה על העתיד, גם אם לא בדיוק כל פרט
כלומר, מהסיבות שלו, בשל האג'נדה שלו הוא רצה שסנואו תתדרדר לצד האפל.
ב. וגם אם זה נכון, והוא אכן היה מת. הרי הלב של קורה היה בידיה של סנואו, כלומר סנואו הייתה שולטת על קורה וקורה לא הייתה יכולה לעשות רע לאף אחד!

מה שלא יהיה, נראה לי שבשום פנים ואופן אסור היה לסנואו ללכלך כל כך את הלב שלה, לשנות כל כך את דמותה, להפוך מלבנה כשלג למשחירה.... יש דברים שמאוד קשה לכפר עליהם, אם בכלל. היא כבר השחירה. אני באמת לא יודעת מה היא יכולה לעשות כדי להלבין (באופן מטפורי וגם באופן מעשי). הנזק כבר נעשה.

כמו שבכלל לא בטוח אם העצה שאוגוסט נתן לניל (לעזוב את אמה) הייתה עצה טובה
כמו שלא ברורים עוד הרבה דברים בסדרה
כך לא ברור בכלל שסנואו הייתה חייבת להרוג את קורה
בוודאי שלא בדרך שעשתה זאת לבסוף.

Macphista

New member
אבל לא היו לה יותר מדי ברירות...

תחשבי על זה- סנואו התחרטה אחרי כמה זמן. אם רג'ינה לא הייתה מפתיעה אותה, סנואו הייתה לוקחת את הלב בעצמה, ובדרך מתחרטת, במקום אחרי שנתנה את הלב לרג'ינה- דבר שלא יכלה להתחמק ממנו ברגע שהיא מצאה אותה. מעין הצלה של הרגע האחרון אחרת רג'ינה הייתה שוחטת גם אותה.
ומצד שני- לסנואו לא היה את הלב של קורה לאורך זמן- קורה מיד הרגישה שמשהו לא בסדר עם הלב שלה ושלחה את רג'ינה לקחת אותו. איך סנואו הייתה יכולה לשלוט בקורה בעזרת הלב שלה שהחזיקה אותו דקות בודדות לפני שרג'ינה הגיעה?

כשאין ברירה אין ברירה.

אי אפשר להשאיר הכל ליד הגורל- אולי הם יצליחו להשתלט על קורה גם אם יתנו לרמפל למות, אולי היא לא תהיה הדארק וואן, אולי הכל יסתדר בסוף- ניתנה לסנואו הזדמנות לתקן את העתיד שלה ושל האנשים שהיא אוהבת בצורה אקטיבית ומיידית, והיא ניצלה את ההזדמנות- במקום לראות את כולם מתים כי היא חשבה שדברים יסתדרו בסוף גם מבלי שתצטרך ללכלך את הידיים שלה.

חוץ מזה - רמפל שולט

יסמין@

New member
אפשרות:

רג'ינה מגיעה ורואה את סנואו ובידה הלב של קורה.
סנואו לרג'ינה: אני מחזיקה את הלב של אימא שלך. אם לא תזוזי מדרכי, אני אמחץ אותו!
סנואו ללב של קורה (כל דבר טוב שהיא רוצה שקורה תעשה. או פשוט לומר לה ללכת ליער ולשבת שם לחכות ולהרחיק אותה מרמפול)

הנה בחירה אפשרית. בכל מצב יש בחירה. לפעמים יש מצבים שבהם יש בחירה בין כמה אפשרויות לא סימפטיות בלשון המעטה. אבל תמיד יש אפשרות לבחור. נאמר כך: אני חושבת שלא הרבה היו חושבים על הפתרון שחשבה עליו סנואו: לשכנע את רג'י להרוג את אימא שלה באמצעות הלב שלה. אני מאוד הופתעתי. מאוד. רעיון כזה בכלל לא היה עולה על דעתי. זו דוגמה לבחירה. היו אפשרויות נוספות לבחירות אחרות. זה לא שסנואו הייתה חייבת לבחור רק בדרך שהיא בחרה. היו לה עוד אופציות, פחות נוראות.

Shiri from the block

Active member
ומה עם ראמפל? אוקיי, סנואו אומרת לקורה לחכות ביער ולעשות מעשים טובים.
מה קורה עם ראמפל? אם לראפל לא ידוע על שום שיקוי או כישוף או קסם או כל דבר דומה לזה שיכול להציל אותו מלמות, אז בטח ובטח שסנואו או רג'ינה לא ידעו על דבר שיכול להציל אותו.
ואז מה? ראמפל היה מת אבל הייתה להם שליטה על קורה..... זה פיתרון אפשרי מבחינתך?
כי מבחינתם זה לא היה פיתרון אפשרי, עוד במיוחד שראמפל התגלה כסבא של הנרי אז לא רצו לתת לו למות.
לכן הפיתרון האפשרי שיצא מכל זה- זה שקורה תמות בעזרת הכישוף של הנר וראמפל יחייה.

שום אפשרות אחרת לא באמת הייתה אפשרית בלי לגרום למוות של ראמפל.

למעלה